-hjärta-

Glömde ju för tusan att säga att jag fick frukost på sängen av min karl imorse. Två prickigkorvmackor, ett glas mjölk och en yoggi! I love him...

BIG HUG!

image235

Dra åt helvete!

God morgon!

Min karl gick hem för en timma sen. Han skulle styra lite i lägenheten och sen kanske han behöver vara lite ensam också. Jag menar är man omringad av 42 galna killar hela dagarna och nätterna i lumpen och kommer hem och blir omringad av en galen tjej hela helgerna så kanske man behöver vara lite ifred ibland.  Så nu när han är hemma hos sig och jag är här så passar vi på att prata på msn istället..

I alla fall så var vi i Linköping igår. Jag köpte en väska och lite nya träningskläder. Hade även planer på en skinnjacka men innan vi åkte gick jag igenom vårt förråd i jakt på en av mina höstjackor och gjorde ett fynd. Där hängde nämnligen pappas gamla skinnjacka. Skitsnygg i mörkbrunt skinn och superstor såklart. Men med ett bälte i midjan så blir den asläcker.. Perfekt - slapp jag lägga ut pengar på det!

Kollade på svensson svensson och babben på kvällen. Magnus Uggla besökte babben och de pratade blad annat om hans
blogg. Han hade ordnat en tävling som gick ut på att vinnaren fick be honom dra åt helvete inför sina polare. Jag funderar på att ta efter detta och annonsera ut en tävling där vinnaren får be mej dra åt helvete...
Får återkomma om detta, måste ta upp en intresseanmälan först.

Dags att lyfta arslet från stolen och ta tag i dagens aktiviteter.
Ciao.

Bild: Mange U
image270


Radion - en trafikfara

En del saker de säger på radion orskar livsfara:

Sitter i bilen på väg in till stan för att plocka upp min karl på stationen.
Rix FM är påradion och dagens ämne är pinamheter. En tjej har skickat in ett bidrag...
Programledaren:

Det här måste jag bara läsa upp... En tjej har skickat in en pinsamhet som hennes kille har gjort. Det var nämligen så att de hade en schäfer som tydligen hade en väldigt stor pung. Den var så stor att hunden fick massa klåda i sina ljumskar för att det var så varmt och fuktigt där hela tiden. Efter ett besök hos veterinären fick de veta att det var svamp och att detta kunde behandlas med samma medel som på människor och detta  medel kan man köpa receptfritt på apoteket. Så tjejen skickar iväg sin kille till apoteket för att köpa svampmedel. Väl inne i butiken så står han och väljer mellan olika sorters medel, ett i form av pulver och en salva. Då kommer det fram en expedit och undrar om han vill ha hjälp och då säger killen

- Ja, alltså.. Om man har så stor pung så att man får svamp i ljumskarna för att den är så stor, och man sedan anväder detta medlet... Är det farligt om man råkar slicka i sej det då?


Jag kör av vägen och dör av skratt. Näe vars, men det var fan nära! Får det verkligen säga sådär roliga grejer i radion. Det gör mej till en trafikfara...

Undrar vad i helvete expediten trodde!!!

Smal av skratt?!

Såg en rolig grej på tv igår förresten. På du är vad du äter tog Anna Skipper med sitt "offer" på skrattyoga. Gick ut på att de garvade genom ett helt pass - och tydligen blev smala av det.

Morsan som satt brevid mej i soffan hängde på direkt och började garva (sådär krystat som man kan göra när man egentligen inte alls tycker att något är kul). Det lät så jävla dumt så att jag började garva -  på riktigt.  Sen var det kört. Jag kunde inte sluta. Jag garvade så tårarna sprutade. Anna Skipper och hennes offer på tv3 garvade så tårarna sprutade. Mamma hade också övergått från ironiskrattet till ett äkta skrattanfall så tårana sprutade på henne med...

Nu måste vi vara skitsmala!

Fredà

Good morning.

Idag bilr nog dagen lite lugnare här på jobbet än den var igår. Då var det panik! Men nu är det lugna gatan igen hoppas jag..

I eftermiddag ska jag åka och hämta min efterlängtade karl på stationen i norrköping. Vet inte vad vi ska hitta på sen, behövs inte göras så mycket. Idol och sova låter helt ok för min del :) Och när jag ändå är i stan tänkte jag passa på att bränna lite av lönen som skramlade in i tisdags. På inköpslistan står med efterförjande motivering:

- Träningskläder. Ska man träna varje dags som jag gjort den här veckan så räcker inte kläderna till. Vägra ta på sej något som redan är nersvettat.
- En stor mugg att ha på jobbet med fint motiv på. Våran avdelning har förbannat små och fula koppar.
- Tuggumi. Mitt gamla är slut.
- Mat på McDonalds. Kommer säkert att vara ashungrig efter jobbet.

Ja, det var väl allt tror jag.

Hörs!

Full rulle

Blir lite dåligt med uppdatering just nu. Har massor att göra på jobbet.
Siffrorna är mina bästa vänner...

Morning meeting

Hört på mötet:

-  Är de grejerna på ingång nu alltså?

- Jadå! Jag har hotat med att skära hälsenorna av han om de inte dyker upp i veckan..


Okej att bli hotad till avsked. Men att bli avskuren hälsenorna?
Hoppas det inte var på allvar...


Cryyyyyy

image269

Sitter på min lunchrast och kikar i Tildas
resedagbok. Där har hon lagt upp den här bilden. Titta, hon har satt upp vår studentbild ovanför sängen. Nu börjar jag grina! Läääängtar efter dej....

LHC

Mmmm, snart dags för lunch. Böjar bli riktigt hungrig...

Har ägnat förmiddagen år att hänga på LHC's hemsida på chefens beordran. Jag jobbar på att styra ihop en resa till linköping med avdelningen för att se en LHC match i Cloetta. Ska bli riktigt kul. Särskilt eftersom att jag har en finger med i spelat och får vara med och välja vilken match vi ska se.
 
Förra året var jag ju på en av slutspelsmatcherna. Riktigt kul. Blev bara lite döv en vecka efteråt. Och lokalkändis då jag lyckades bli med i bild ca 5 gånger...

Jaja, min bulgursallad med lax väntar!


Nyvaken

Morrnmorrn!
Idag var det segt att masa sig upp ur sängen må jag säga. Hade gärna legat kvar i värmen och somnat om ett par timmar till. Men icke. Här ska jobbas!

Klipp mej långt!

När jag var liten gick jag till frisören och sa:

- Jag vill att du ska klippa mej långt!

Som alla över tre år vet så klart att det inte gick. Man kan bara klippa håret kortare. Inte längre.

Men nu lever vi ju på 2000 talet och då kan man göra allt. Inklusive att klippa håret längre.
Lösning heter löshår! Man klipper ju inte bokstavligt talat håret längre. Men ändå...



Idag har jag varit och klippt håret långt. Satte i lite löshår  med clips och min frissa klippte i ordning det. Blev tipptopp. Skönt att kunna ta ur det när man vill så att man inte behöver använda det jämt. Mina arbetskamrater såg dock lite shockade ut när jag klev in med en decimeter längre hår än när jag gik iväg till frissan! Men de sa att det också tyckte att det blev fint när jag förklarat hur det låg till..

Inte nog med det..

...självklart finns det även film på min målgång publicerad i internet. Jisses.

Jag bjuder på den!

Hmpfr

Självklart blir man med på bild på förstasidan i Folkbladet. Givetvis. De hade ju bara 999 andra löpare/cyklister att ta kort på..

Åh. Pinsamt!

Tävlingsinriktad?!

Tävlingsmänniskan Emma har kommit igång. Sprang ju 51:an loppet idag och blev ju såklart helt vild på spurten så jag fick stanna 100 meter innan mål för att inte kräkas. Typiskt. Men jag fick till en ganska bra tid i alla fall - så jag är nöjd.

Nu på eftermiddagen har jag och mamma storhandlat på Viberga. Köpte massa roliga grejer. Typ vaniljsås och så. Om en stund ska vi åka ut och fira min lille adoptivsyrra (har man inga egna syrror får man adoptera lämpliga) som fyller år. Har såklart styrt en skitbra present..

Ensam mamma söker gå ju för tusan på tv ikväll med. Bra dag!

Äpplepaaaaaj.

image268Skulle göra äppelpaj igår kväll. Dock hade jag inga äpplen så jag bestämde mej för att gå över till grannarna och fråga om jag inte kunde få ta några från deras träd. De var inte hemma så jag tänkte att då kan jag ju ta några i allafall, det kommer de aldrig att märka.
Och sen när jag rundar husknuten för att gå tillbaka in till oss så kommer de såklart hem.. men då har jag ju redan plockat en påse med äpplen!

- Eeeeh, mjooo. Alltså... Jo, jag plingade på och det var ingen hemma... ÖÖh.. och så skulle jag göra paj och ni har ju så många så jag tänkte.. eeeh.. att jag kunde ta nåra ändå.. Äpplen alltså..

De är så snälla så det var ju såklart inga problem men jag kände mej som en tjuv. Fy skäms. Men det blev asgod paj i alla fall!

Helmet..

Har varit i Linköping på förmiddagen med pappsen. Vi skulle köpa en hjälm till mej som jag ska ha när jag börnar runt på den nya fyrhjulingen i sommarstugan...

Köpa hjälm är väldigt roligt. Fy fan vad man ser ut! Jag tog på mej en såndär liten potta utan visir och trodde att jag skulle dö av skratt!

Till slut blev det i alla fall en helt okej hjälm som tydligen skall vara bra - och det är väl det som är huvudsaken när man väl drösar i backen. 85 kilometer i timman kan man nog slå sej rätt bra om man ramlar av ifrån... jag har inte planerat att prova.

Åkte ett varv ttill Ikanohuset också. Köpte en klänning ett par tights och ett par overknee strumpor på gina. Allt för 169 kronor. Helt sjukt billigt! Det var visst något extraerbjudande, men 169 kronor - det är ju nästan gratis!


Whata?!

Hjälp! Skulle gå in och kolla på bloggen så att det senaste inlägget blev publicerat. Fick en smärre chock. Fan vad stor bilden blev. Det var ju inte riktigt meningen. Blir ju livrädd när mitt baotafeja dyker upp mitt på skärmen!

Fixar det sen. Godiset får prioritet.

Kväll..

Nu har jag pulat med min bloggdesign ett tag.. Blir inte riktigt nöjd. Jag kanske måste våga ta tag i saken och släppa min älsklingsfärg och övergå till någon annan.

Ska upp till min karls lägenhet nu och titta till det en sväng tänkte jag. Och när jag ändå är ute och ränner ska jag nog köpa mej lite godis. Och eventuellt hyra en film också. Då jag har vissa problem med rörligheten (pga sjukgymnasten) så blir det nog inte mer än så gjort ikväll..

Ciao

Det är synd om mej..

.. så därför har jag beställt det här armbandet från kyssjohanna för att pigga upp mej. Fick dessutom min lönespec idag och det var ännu en anledning till att jag kunde unna mej detta för den 25:e rullar det in lön för två månaders jobb - blir en del klirr i kassan. Tjoho, nu känns livet mycket bättre.

image261




Mörbultad

Gaash. Mår verkligen pekka. Var hos sjukgymnasten imorse. Trodde att det inte kunde bli så mycket värre än det var förra gången. FEL! Förragången var rena ömhetsbehandlingen om man järmför med detta. Fy fan säger jag. Åtta gånger knäckte han ryggen på mej..

Och så konstaterade han att jag var slapp. Eller alltså att mitt högra skulderblad var det. Tydligen kan man flytta det lite hur som helst vilket gör att jag kan få axeln i de mest underliga ställningar. Skulle lätt kunna lura någon att den gått ur led - varför jag nu skulle vilja lura nån med det...

Det är synd om mej.

51 loppet

136889-260

Några från avdelningen bland annat jag och bossen har anmält oss till att springa 51:an loppet på söndag.
5,1 kilomer får man gå, lunka eller löpa. Jag var och hämtade ut våra nummerlappar och t-shirtar förut och fann en mycket häftig grej. 

Tidtagningen på tävlingen kommer att tas genom det radiochip varje nummerlapp har inmonterat.  Nummerlappen är ju redan registerad på en själv  för att man ska få reda på sin egen tid. Därör är det väldigt viktigt att man håller reda på sin nummerlapp för annars blir tiderna fel. Riktigt spejsat! Och utmärkt för ett litet spratt med bossen!

Jag har inte gett honom hans nummerlapp ännu så han har ju ingen aning om vilket nummer han blev tilldelad och han vet inte heller  vilket nummer jag fick på min! Detta innebär att jag med lätthet kan byta ut våra nummerlappar "av misstag" så att jag får hans och han får min...
Fatta hans min när han får reda på "sin" tid. Drygt 30 minuter (beror på hur mycket jag anstränger mej). Och han som trodde att han sprang på runt 20 minuter. Den tiden som jag då får istället... Vilket är en jävligt bra tid för att vara liten och otränad!

Yeeees!
Moahahahaha.

Hoppas resultatet med allas tider kommer ut i tidingen på måndag...

Roligt!

Jag var med dom en väldigt rolig grej idag på jobbet. Men det är lite svårt att förklara så att någon som inte var med skulle förstå. Därför struntar jag i det. Men kul var det..

Onödigt inlägg?

Underbar kläddag

I morrse fick jag lust att för en gångs skull vara lite fin på jobbet. Skippade jeansen och t-shirten och hoppade i svarta kostymbralleliknande byxor och en vit skjorta. Snyggt...

Trodde jag tills jag precis dunsat ner på min kontorsstol på jobbet. Upptäcker då att gylfen på brallorna är trasig (kan vara orsaken till varför jag inte använt dem på över ett år) och att en knapp håller på att lossna från skjortan som jag desstom inte kan knäppa ordentligt för att jag riskerar att strypas.

Bad day. Får åka hem på lunch och byta!
 


Engelsk tanke...

Pratar med Matilda på msn nu. Ställde frågan jag länge undrat över:

- Tänker du på engelska nu?

Jag menar, när man lever med människor som alla pratar engelska måste man ju snart ställa om och börja tänka på det språket också..

Svaret var i alla fall att hon gjorde det iband, men inte konstant... Häftigt tycker jag.
Själv tänker jag bara på svenska och knappt det!

Refexväst - nya trenden

Den nya trenden här i Finspång - den så kallade reflexvästen.

Nu ser man dem överallt på stans gator.
Dag som natt, sommar som vinter.
Det nya trendplagget konkurerar ut alla de största modetrederna.
Reflexvästen matchar med allt, såväl partydress som blåkläder.
Den lilla dragkedjan gör att du enkelt knäpper på dig den över dagens outfit och reflexerna och den neongula färgen gör att även den mest synskadade har svårt att missa dig...


image257

Allvarligt, vad fasen är det som händer? Varenda jäkel har ju sånhär refextjosan på sej. Kvällstid är det ju superbra så det gör så att man syns i trafiken men mitt på ljusan dag?! Det ser ju anskrämligt ut...


Inköpslista

Måste handla lite på hemvägen. Har skrivit en inköpslista:

- Toalettpapper
- Olivolja
- Mat

Vad mat inkluderar vet jag inte ännu...


Jobbförmåner

Jag har otroliga förmåner på mitt jobb:

 - Jag har fri tillgång till en dator som jag själv kan styra och ställa med
-  Jag har nästan fri tillgång till en mörkblå volvo v70 om jag inte orkar gå mellan byggnaderna.
-  Jag har en Olympus digitalkamera med ultra zoom.
-  Jag har en egen witheboard som jag får måla fritt på.
-  Jag har tillgång till en stor fruktskål som jag får äta hur mycket jag vill ifrån.
-  Jag har en egen miniräknare med utskriftsfunktion
-  Jag har en egen sprillans ny stationär telefon med högtalar funktion
-  Jag har fri tillgång till kontrosmaterial inkluderat post-it lappar

-  Jag får billgare träningsavgift på Aktiv


Jag måste erkänna. Jag har ett svinbra jobb...


 


Headset till mobben

Har satt i  mitt headset till min mobbe. Tyvärr är det ingen som ringer så jag har inte kunnat prova det än... Jag väntar!

Träningsfreak

Har blivit lite av ett träningsfreak. Har tränat ett pass om dagen sen i söndags och i måndags när jag var ledig tränade jag till och med två. Det är riktigt roligt!

Pappa undrar vad det har tagit åt mej och försökte hindra mej från att gå på bodytonings passet igår:

- Men ska du träna idag med, tränade inte du igår?!

- Jo, och i måndags körde jag två pass och i söndags tränade jag med..

- Du börjar väl inte bli sån där träningsnarkoman?

- Ser jag ut som det?

- Öööh, nej. Gå och träna du...


Tji fick han. Han får återkomma om jag lyckats hålla i detta träningstempo i mer än ett par månader.
Än har mina muskler inte börjat skymta...


Toalettpapper

Har en fundering:

Är det normalt att vara så lat att man inte orkar vika toapappret utan bara knögglar ihop det när man man ska använda det efter att ha gjort nummer 1*?

(det manliga könet är inte inkluderat i denna lilla tanke då jag vet att vissa inte orkar torka sig överhuvudtaget när ettan är avklarad)

* Nummer 1 = kissa, nummer 2 = resten

Uppdatering av telefonbok

Har nu uppdaterat min telefonbok på min lilla söta rosa mobbe. Känns som att det börjar bli dags att radera lite nummer. Typ klasskompisarna från sexan rök nu (de som man inte känner längre alltså). Inser att man antagligen inte kommer att ha nån nytta av de nummren längre - och har man det finnns de på eniro.
Sen har jag gjort lite ordning och reda så att alla står med med för och efternamn. I den mån de går alltså. En del vet jag fasen inte vad de heter i efternamn och då får det va.

Har även bytt alla pluttar och snuttar och sötnosar  till de personernas riktiga namn. Känns som att det är dags nu. Är ju för tusan snart   20 år.. Nu för tiden lägger man ju in lite gulliga ringsignaler och bilder på de speciella personerna som dyker upp när de ringer, istället för ett fnuttigt namn i telefonlistan :)

Vete fasen vad jag ska göra med Kakan. Hon heter ju liksom Kakan men jag måste ju ha med efternamnet. Kakan Larsson?! Låter sådär. Hon får stå som Karin Larsson med en liten partybild istället...



Sliskiga killar

Fick ett trevligt litet mail av en kompis förut:

Hej!
Igår på lunchen var jag ute och åt med en kompis. Då satte sej två typer vid vårat bord och ville absolut inte lämna oss ifred. De var verkligen jobbiga, du vet ju hur killar kan vara ibland...

Tillslut sa jag åt dem att vi båda var upptagna och inte hade något som helst intresse utav dem.
Som tur var gick de tillslut men vi tog ett kort för skojs skull. Jag skickar med detta foto ifall de eventuellt skulle dyka upp när du sitter på café nån gång...

Kram!

Bifogad bild:

image256

Hihi! Lite kul tycker jag...

Barndop

Var ju som jag tidigare nämt på barndop i helgen. Mycket roligt. Särskilt när storebror Lukas alias LulleBulle, 2,5 år,  lyckades smita ifrån sina föräldrar och sin lillebror  framme vid dop..ööh.. skålen. Helt plötsligt var han bara borta och hade lyckats gömma sej under det stora bordet framför altaret. Mycket lustigt. Tyckte jag. Inte prästen...
 
Hampus blev namnet på bebben och han blev tillslut döpt efter att prästen öst vatten över huvudet på honom och och föräldrarna lyckats fiska fram Lullebulle!


image255

Liten sammanfattning av långhelg:

Har haft en superskön långhelg (ledig i fredgas och idag) hemma. En resa var ju planerad till Helsingfors fredag till söndag men blev av olika orsaker inställd och vi fick njuta hemma istället - vilket inte blev så svårt. Riktigt skönt att bara vara hemma och göra absolut ingenting.

I fredags var vi på resturang och åt lite god mat, jag min karl och mammsi och pappsi. 
I lördags sov vi halva dagen och sen spöade jag min karl i både texas och cicago.
I söndags kommer jag inte ens ihåg vad vi gjorde, jo för tusan vi var ju på barndop. (Story och pixs från detta kommer senare :) )
I dag har vi varit uppe i min karls lägenhet och träffat hans mamma och broder.

Och till er som vet den riktiga anledningen till varför jag är ledig idag kan jag säga: allt gick bra och det är en enorm lättnad för alla...

Ledighet

image248

Haft lite dålig uppdatering på bloggen i helgen. Njuter av att vara lite extra ledig. Bild från restuangen i fredags!

Vilddjur

image244

Imorgon bitti kommer våra älsklingshundar. Hade eventuellt tänkt en sovmorgon men det är totalt omöjligt att sova med vilddjuren i huset. Framför allt den lille svartingen. Hon vill bara slickas i ansiktet hela tiden!

Får man säga svarting? Nu var det ju ändå en hund jag syftade på...

Afrikans dans

Sa jag att jag körde Afrikans dans igår på gymmet? Om inte så lyder sammanfattningen :
Fan vilken tur att inte Kakan var med. Vi hade skrattat ihjäl oss!

image243

Jag såg ut ungdefär såhär. Bortse från de jublande negrerna i bakgrunden..

(Man får inte säga neger Emma. Näe, jag vet. Sorry!)

Trasigt lås.

Ett lås är trasigt i en bokhylla på våning tre. En kollega försöker ta reda på vilken typ av lås det är.
Telefonsamtal:

- Hej! Jo, hördde du. Han med trasigt lås på våning tre. Hade han ovalt eller runt hål?

Personen i andra änden säger något. Kollega bli röd i ansiktet.

- Jag menade i bokhyllan fattar du väl!

-hm- Undrar vad den andra personen trodde att hon menade...

Hihi.


Tvillingar

image242


Min moster ringde nyss. Snackade lite med henne och hon berättade att det bröjar gå jättebra för min kusins band nu. De hade tydligen haft en spelning på en stor klubb i Stokholm i helgen. Vore kul om han blev rockstjärna så man kunde få bli medbjuden på lite kändisfester :)

Alla i vår släkt på mammas sida kallar oss för tvillingkusinerna eftersom att vi är födda på samma dag. Dock lyckades han ploppa ut två timmar tidigare vilket resulterade i att jag blev yngst i släkten...
Nu är vi olika som natt och dag men vi hade i alla fall för jälva kul när vi var små knoddar!

Jag är lillskiten till höger!

Top Model final inspelat - någon?

Vad i helvete?! Här kommer man hem och kyper ner i soffan för att se på inspelningen av Top Model finalen från igår. Och vad händer?! Självklart har jag lyckats spela in två av tre avsnitt som tydligen visades igår, men inget av dem var final-avsnittet. Riktigt snopet. Vet ju vem som vann, men ändå..

Run bitch, run

Yes. Vilken underbar dag. NOT!
Spillde just ut min mugg med vatten på chefens superduperviktiga papper. De är helt skrynkliga och blöta. Jag erbjöd mej att springa hem och hämta hårfönen och strykjärnet. Han sa att det inte behövdes. Tur - för jag hade aldrig orkat springa så snabbt så att han hade hunnit till sitt superduperviktiga möte.

Hakan

Haha. Har just upptäckt en mycket rolig grej. När man ska söka på personer i vissa av våra system så måste man göra om å ä och ö för att det ska fatta vem man menar. Till exempel bli Nyström, Nystroem.
Men vad blir då Håkan?! Jo, Hakan.

Hahaha, fattar ni?! HAKAN!

Massa käk

Har precis fått i mej en välbehövlig lunch bestående av makaroner och köttfärsås. Helt sjukt vad mycket jag äter. Rör ju inte på mej ett svatt här på jobbet men blir ändå vråhungrig. Skumt!

Idag blir det ett pass på gymmet/ cykling med pappa och därefter Idol och Top Model sverige (får spela in heroes). Vill hinna med och kika på inspelningen av dubbelprogrammet av amerikanska top model från igår men det får nog fasen vänta. Annars blir det fyra timmar farmför tv'n och det känns lite mycket..

Vafför måste alla bra program gå samtidigt?
TV-störd.


Moooooose

image241Igår på promenaden i skogen rusade en stor älg över vägen några hundra meter framför oss. Jag blev såklart helt galen och började hoppa och skrika. Mamma och pappa hade lyckats med konsten att inte se älgen och undrade vänligt vad i helvete jag höll på med. När jag berättat vad jag sett blev jag anklagad för att hitta på eftersom att ingen av dem hade lyckats se älgen.
 
Som tur var hade hade jag bevis i form av gigantiska älgspår i gruset. Triumf!



Promenix

Nu kom pappsen in och frågade om jag ville gå en promenad med honom. Låter rätt skönt. Behöver röra lite på mej och min rygg.

Ciao

Knytnäve i ryggen

Sorry för dålig uppdatering. Har haft lite att stå i nu i början på veckan.

Igår var det jobb på förmiddagen och käk-specialisten I Linköping på eftermiddagen. Innan jag åkte hem därifrån passade jag på att hälsa på en kompis som flyttat till Linköping för inte så länge sedan och kollade in läget. Trevligt!

Idag blev det också Linköping, men idag för ett besök hos sjukgymnasten. Åh, jädrar vad han vred och vände på mej. Avslutade med en sista övning där han skulle kolla om hans misstanke om en låsning i bröstryggen stämde.

Fick lägga mej på rygg med armarna i kors över bröstet. Sen körde han in sin hand under min rygg och tryckte till på mina korsade armar.
KRASH. KNAK. KRAS. Helvete, nu bröt han ryggen på mej.
Trodde för en sekund att ryggraden gått av tills jag insåg att jag verkade ganska okej, bara lite vimmelkantig.

Efteråt hade jag tänkt att jag skulle gå tillbaka till jobbet men jag var så satans stel och kall och det gjorde ändå rejält ont i både nacke och rygg. Så eftermiddagen spenderade jag i sängen, liggandes spikrak i ryggen och nacken för att undvika ytterligare smärta.

Nu börjar det släppa lite men det känns fortfarande som om något inte är som det ska i ryggen.  

Trevlig dag!

Min karl

136889-240


Har för övrigt haft en riktig toppen helg med min karl.
En långhelg i Finland i slutet av den kommande veckan sitter inte helt fel!


Tjejfesten i fredags blev lungnare än vad jag hade tott, skyddnätet utanför balkongen gjorde det inget att jag skippade. Men vi hade helt klart en mysig kväll..

Till Matilda

image110


Gash. Jag har så svårt för att säga hejdå..

Var uppe hos Tilda för att ge henne en sista kram innan hon åker till USA i morgon. Där ska hon jobba som au pair i ett år och fy fasen vad kul hon kommer ha, och fy fasen vad vi här hemma kommer sakna henne!

Önskar dej lycka till och hoppas att du får ett av de roligaste åren i ditt liv!

Jag tänker inte tala om att jag grinar.

Inför kvällen

Förberedelser:

* Byta om till den gröna klänningen
* Ta med CD-spelare och I-pod och min enda bra cd-skiva
* Äta kvällsmat
* Ta med snacks
* Ta med dricka
* Slänga ut min karls  förstörda frysvaror
* Gömma allting som kan gå sönder
* Slänga in den rena tvätten i garderoben
* Rulla ihop de nya mattorna för att undvika spill
* Varna grannarna
* Sätta upp ett skyddnät under balkongen om någon trillar ner


Sen kommer jag inte på något mer. Tänkte ha ballonger först med jag hatar att blåsa upp dem så jag skippade det.  


Glasssås

Eh. En hemsk tanke slog mej just. Hade jag lovat att åka upp till min karls lägenhet och ställa in alla varor i frysen efter att vi frostat av den förra helgen? Var det jag som skulle göra det? Näe. Eller? Vem skulle göra det annars? Min karl är ju i lumpen. Men har jag verkligen lovat det?

I så fall är glassen jävligt tinad nu...

Trevlig info

Fick just reda på väldigt trevlig information:
Jag har glömt en halvfull flaska Bacardi Lemon hemma hos Tilda sen sist vi festade där. 

image239


Såja! Det kommer att bli en trevlig kväll med både drinkar på passoa och bacardi. Har även en flaska vin och en par cube peach om jag blir sugen.

Kommer ju såklart inte trycka i mej allt..
Men som sagt kommer det att bli en trevlig kväll!

Gå om trean?!

Var nere vi växeln nyss och snackade lite med Elin (från min klass i gymn).
 
Vi funderade lite på om man inte kunde ringa till Bergska och  fråga om man kunde få gå om trean. Vore ju skitbra att bara får läsa upp de betyg man inte är riktigt nöjd med, hänga i caffan och köpa sura S och gå på skolfest!
Vilket jävla skönt liv...


Dock konstaterade vi att rektorn troligtvis inte skulle gå med på det.
Så vi övergick till att spekulera i mer realistiska framtidsplaner istället.

Absolut gehör

Hihi. Var ju en dödsrolig kille på IDOL i förrgår förresten:

- Jag tror jag vinner för att jag har ett mycket bra gehör.. Jag hör många toner och så...

Jag och mamma garvade så vi tjöt. Vilken jävla lirare alltså. Asfalskt sjöng han också.

(
Gehör)

Gammel päronen

Min mormor och morfar är på besök hos oss. Min mormor är världens roligaste mormor. Hon är helt  galen. Fan vad hon snackar. Skulle försöka titta på IDOL tillsammans med tanten igår. Stört omöjligt - hon pratade konstant och lyckades överösta även den sämsta sångaren. Munnen går i ett..

Och när hon garvar låter hon precis som ankan Anki. Hihihihihihihih (asgällt)..

Det är bäst när hon sover!



Heroes

Vaknade klockan 03.34 och var alldeles kallsvettig. Mardröm.

Har börjat kolla på serien Heroes som tydligen ska vara bra... och det är det också. Lite Lost- stuk över det hela enligt min åsikt. Precis som i Lost skulle det som inträffar igentligen kunna kanske vara (med lite fantasi) teoretiskt möjligt och det är det som gör båda dessa serier så verkliga.

Det är bara det att jag blir så jävla rädd. Psyk-grejer är inte min favorit - det sätter sej på hjärnan och resulterar i mardrömmar. Nu är det hon den stackars tjejen i Heroes vars spegelbid är helt skum och gör så att det händer massa äckliga grejer, som occuperat min hjärna. 

Gah. Men jag måste ju ändå se fortsättningen...

image238

Spelkväll

Tjejfesten på fredag får gå under temat spel. Sanning och konsekvens  och fia med shot står på schemat. En omgång med Alias när alla är som gladast i hågen kan inte heller bli annat än kul.

Amanda: Emma,  fort nu, motsatsen till salt..
Emma: Jag vet, jag vet! Surt..
Amanda: Yeees! Rätt. High five!
Jubel i vårat lag

Någon: Men alltså motsatsen salt.. Är inte det sött?

Haha, lika på smarta båda två i vårat team. Det var ju surt som var ordet jag skulle komma fram till - och det var ju huvudsaken! Sen om salt inte är surt motsats är en annan femma..


Arvs-synden

Jag kan inte förstå vad vi kvinnor har gjort för att behöva bli straffade med att  nästan förblöda en gång i månaden.

Okej, Eva tjuv-snaskade lite äpple i Paradiset. Men för helsike. Hur långsint får man vara?! Gud, bara så du vet så tycker jag att nu borde det vara männens tur snart..


Min karl tycker nog redan att han får straffas tillräckligt när han får stå ut med mej under min förblödarperiod. Det gör ont. Jag tycker synd om mej själv. Blir väldigt ynklig och kräver att bli ompysslad och få glass. Men han får passa sej så han inte ger mej fel sorts glass, för då brakar helvetet ut. Då blir jag en liten djävul istället..


image237

Idag är en förblödar dag.
Så se upp. Annars jävlar...

Brrrrrrrrrrr..

Hutter hutter.. Är rejält frusen och har stor lust att åka hem och krypa ner i ett varmbad.
Är det någon som märker om jag åker hem en sväng?

136889-236

Mr Duckey längtar efter mej!

Goder morgon mitt herrskap

God morgon. Nöjer mej nog med bara morgon idag måste jag säga. Så god har den inte varit ännu. Försov med vilket reulterade i att jag kom försent till jobbet (får ju flexa men man vill ju komma hem någon gång) och lyckades göra morgon-klassikern.

Morgon-klassikern kan jag tala om för er som inte vet det, är när man under all morgonstress råkar köra in mascaraborsten i ögat. Det lyckas jag alltid med stressiga mornar. Då finns det inte mycket mer att göra an att kuta iväg med ett rött irriterat och rinnande öga. Som idag då...

Fick köra bil med handen för det irrterade ögat, inte helt lätt när man är van vid att se med båda ögonen och dessutom ha två händer på ratten... Sen fick jag rusa in på toan och torka bort kladdet och nu sitter jag här och kisar!

Glad överraskning

Fick just reda på att ganska många av mina kollegor här på avdelningen skall åka på konferans och vara borta både torsdag och fredag.  Härligt! Ensam på avdelningen.
Då ska jag:

- Gå i strumplästen på kontoret

 - Äta upp resterna av vaniljglassen sedan avdelningens glass-kalas

- Låna chefens snurrstol och snurra minst tre varv

- Köra hänga gubbe med mej själv på min witheboard

- Gå in och ändra i årsbudgeten och skapa en position med mitt namn och avsätta minst fem miljoner för denna

- Läsa igenom alla sidor på tjuvlyssnat.se

- Gå på herrtoan och undesöka om den är bättre eller sämre än damtoan

- Försvara mej mot eventuella arga kollegor som fortfarande är kvar på avdelningen och undar vad i helvete jag håller på med

Det här blir lajbans - som Karlsson på taket skulle sagt.
 

Ketchupreklam

Jag gillar inte att FELIX gör ketchup reklam på min bloggsida. Det var okej när det var McDonalds för ett par dagar sedan - för det är ju i alla fall gott. Men FELIX ketchup. Tvi vale...

Heinz ska det va!

image234

Party

Yees! Min karl har låtit mej låna lägenheten så att jag kan ha galen tjejfest!
Undrar om han förstår vad han gått med på...

Jag känner mej inte så sjuk längre. Vilken tur nu när jag ska ha fest och allt!


Ynkling

Uööö, åöööö (mycket ynkligt läte)

Jag tror jag håller på att bli sjuk. Jag har ont i halsen så det känns som att jag sväljer ett rivjärn vare gång jag försöker sväja. Lindade in mej i en sjal och en stor stickad tröja imorse och åkte till jobbet i alla fall..
Slet även med mej en burk honung som jag ska ösa i teet till fikat!

Jag har ingen lust att bli sjuk. Tänker inte ställa upp på det!

Låååång väntan

-em- Satt just och väntade på att mamma skulle komma och hämta mej på jobbet (som hon brukar göra efter som pappa alltid snor min  bil på mornarna) , tills jag kom på att vi inte alls bestämt att hon skulle komma och hämta - jag tog ju bilen till jobbet imorse. Den står ju för helvete på parkeringen här utanför. Nu har jag väntat i en kvart.

Jädra pucko man är!
 


Taskmört Emma?

Är det taskigt att låna sin pojkväns lägenhet för att ha tjejfest utan att fråga?
Jag menar, han upptäcker det ju ändå när han kommer hem..

Mötesdag

Idag är en mötesdag för min del. Jag var på ett möte på förmiddagen och nu ska jag snart gå iväg på eftermiddagsmötet.

Morgonmötet var mycket givande och roligt. Han som höll i mötet gillade uttrycket  "det kostar gratis"  och sa det dryga 15 gånger under det en och en halv timma långa mötet.
 
Kan något kosta gratis. Då kostar det ju inget.. Och då är det gratis.
Men kostar gratis?!

Träning

Jag har tagit tag i mitt liv och börjat på Aktiv. Eller tja, jag har skrivit på kontraktet i alla fall. Sen får vi väl se hur det går med själva tträningen...

image233



Hört på gymmet:

- Hörrde du, vet du vad det där Afro Power Dance är för något?

- Tjaa.. Det är dans.. med vissa inslag av afro...

Nähe? Det kunde jag aldrig ha gissat!

Fettopanna

Har fått vissa kommentarer angående min panna i på den övre bilden i detta inlägget.

Nej, jag är inte så fet så att jag får valkar i pannan i verkligheten!
Jag tror att valkarna uppkomst kan bero på att jag lyfter på ögonbrynen eller dylikt.

Eller?!

Miss-match

Vissa dagar (läs idag) så matchar jag inte riktigt mej själv. Idag har jag på mej klänning och bruna stövlar vilket jag måste säga är ganska fint. Så upp till halsen är det en bra Emma- dag. Men ovanför halsen börjar katastrofen...

Håret står på ända (måste ha glömt att borsta det?!) och ansiktet vete tusan vad jag har gjort med. Hade sånadära sovstreck efter kudden när jag vaknade i morse och de verkar inte vilja gå bort. Ögonen ser helt sneda ut för att jag bara lyckades böja ögonfransarna på det ena ögat. Ögonfransarna på de andra ögat ville förbli spikraka vitket gör att det ser ut lite som att jag har hängöga. Oh, jisses säger jag bara! Skulle passat bättre med mjukisbrallor och en sunkig t-shirt idag måste jag erkänna..

Some pixs


Jag älskar de här bilderna. Härligt galna. Äkta tjejfest.


136889-231


136889-232


MSN

Jisses. Det var det värsta. Det kunde man absolut inte tro.  What?! Menar du verkligen det.

Jag hänger MSN...

Ovanligt.


Blåa bär

Sitter här och mumsar på en blåbärssmothie och njuter av att inte behöva lyfta ett finger mer ikväll annat än för att zappa med fjärren mellan tv-kanalerna. Behöver knappt göra det heller för den delen. 3:an regerar ju ikväll.

Allt för nu.

En liten tanke:

Gamla tanter använder inte plånböcker utan de har en börs istället.  Och de flesta använder inte pengar heller utan slantar...

Emma: Var är min plånka så att jag kan hitta min hunka.
Mormor: Var är min lille börs då jag kan hitta mina slantar.


Den här börsen tycker jag att Anna borde ha. Inte för att hon är en gammal kärring, utan för att det rimmar (med lite vilja) på hennes blivade yrke.
Bööörs och Nöööörs. (nurse)

Hihi!


Så illa tvungen.

Mamma ringer:

- Hej, ska jag och Della vänta på dej med att gå ut på promenad?

- Njaaaaooooeeeeaa..
 

Ringer i jobbtelen

- Jagmåsteläggapånuochsvaraiandratelefonen!

- Okejhejdådåväntarvipådejdå...


Pust. Nu måste jag ju... Hoppas det regnar, det gillar inte Della så då måste vi inte gå så långt.

"Jao, jao vaor nykter imorrse..

... maen nou böourjar dä ordna opp saej."  
Sällskapsresan


Yeees!  Dagen börjar arta sej. Har just genomfört ett jobbigt träningspass som ändå mot förmodan gick ganska bra och därefter fått i mej en stor bit god lasagne.

Och det stora pluset för dagen är såklart att jag nu har fått klartecken att fortsätta jobba vidare här på Siemens! Ända till sista maj nästa år. Känns riktigt tryggt och skönt. Vill jag sluta tidigare så är det okej, det är bara att säga till om jag planerat något annat, en resa eller så...  

Have a nice day!




Kvällsplanering

Ska träna på lunchen idag. Iiiih. Jag bävar. Jag minns hur ont jag hade och hur trött jag var efter senaste gången..



Ikväll ska jag vara doggy-vakt.  Jag har planerat massa kul vi ska göra. Först ska vi promenera en liten liten bit (om jag orkar) och sen ska vi titta på Top Model följt av Nyberg och Törnblom och sen reprisen av ensam mamma söker som jag missade igår. Hoppas doggyn tycker att det ska bli lika kul som jag. Annars får hon skylla sej själv och ligga i hallen och pipa efter mamma hela kvällen medans jag äter popcorn...


image71


Härlig morgon?

Behöver jag säga att jag hatar måndagsmårnar. Som vanligt gick allt åt helsike även denna tidiga måndag. Var superstressad och glömde massa grejer hemma .

Mitt i allt vrålar pappa, som ska skjutsa mej till jobbet, en kvart före vi ska åka hemmifrån:

- Jag är klaaaaar nu!

(Yes, nu blir jag ju ännu mindre stressad.  Bara att bita ihop för att slippa bli tvingad att till jobbet )

- Inte jaaaaaag...

Go o gla, kexchokla

Min karl och jag var på IKEA idag och handlade lite grejer. På vägen hem blev vi  jag osams. Han blev aldrig arg men jag härjade ett bra tag.

- Kan du inte bli lite glad nu?

-  Nae.

- Nähe.

- Nae. För nu ska jag fan tjura ett tag.

- Okej.


Tystnad mellan skärblacka och bergslagshallen.

- Jag blir glad om jag får en kexchoklad.

Jag fick en kexchoklad. Frid och fröjd. Undrar vad jag vart tjurig för från början. Det har jag glömt, men jag tjänade i alla fall en kexchoklad.


Till Anna

Hade fått en kommentar av Anna på I'm leaving- inlägget där jag säger som Karlsson på taket skulle sagt. I Annas kommentar stod det "...Puss, puss / en lagom tjock nurse i sina bästa år."

Nurse?!  Vad i helvete är en nurse?...

 Det är i alla fall inte många som kan ställa en cocakolaburkpå bröstet i sittande tillstånd. Anna är en jäkel på det (se bild)





Uppdat:
Nööööörs. Jaha, engelska. Då hajar jag!

Saaatuuurdej

God eftermiddag! Höll på att inte komma ut på internet förut och trodde min dator hade blivit kaputt tills jag insåg att det måste varit min karl som varit framme och petat på den. Fick slå en pling och fråga - och självklart!

- Öh, javisst ja! Jag ändarde lite på dina inställningar och inaktiverade det lokala så nu måste du bara aktivera det igen.

BARA?! Jag kräver vägledning!



Ska träffa min karls feta släkt idag då hans lille kusin fyller tre. Självklart har jag fixat en present. Ett rosa hårband med blommor och matchande hårspännen och tofsar (obs det är en tjej). Urbra! Kanske hade det varit roligare med typ en gigantisk docka eller en cykel eller ett rosa playstation - men det är så satans dyrt med leksaker. Nu får den lille kusinen nöja sej med mitt paket värt 58.50:-

Igår hyrde vi två filmer (jag valde båda, men låtsades att min karl fick välja en och manipulerade honom så han valde den jag ville se). Herr Bönas semster, dvs Mr Beans semester, och Se upp för dårarna.
Den förstnämnda såg vi igårkväll vilken efter vi tvärsomnade, så den andra såg vi jag nyss då min karl somnade.

Dags att svira om till barnkalasoutfit.

Ciao.