Måndagsuppdatering

Måndag. Skola 8-15. Hem, och har nu tagit en blandad löp/powerwalk med lill fjant (hundens nya nickname) och nu ska jag kolla mailen innan jag sticker till Veronica på EMMA - möte. Vi tänkte avnjuta resterna efter att nollan, numera ettor, blev bjuden på glass i onsdags. Vad hände med low carbs? Vi ska planera inför höstmiddagen också - mitt ansvarsområde och jag har storartade planer.

Så flickor, ni kan redan nu boka in lördagen den 19 september i era almanackor.
Massa mat, massa vin och massa hud!

Måste komma på en bra slogan som håller samma klass som den infor herrmiddagen som några ordnade förra året -inga grafer mycket kurvor -



Hungrig

Efter några hårda veckor levandes på sodastreamat vatten, melon, filmjölk och alkoholhaltiga drycker så är det gött att komma hem till mammi och pappi och äta upp sej lite. Idag blir det kött, potatis och sås till lunch! Jag dregglar redan.


Gissa bajset har blivit pappa

Satt och bläddrade i nån gammal skvallertidning nu i veckan, vid köksbordet.
Var en artikel om att Ola Lindholm och hans tjej fått barn.

Min karl kommer in, ser artikeln, garvar och säger:
- Fatta att ha gissa bajset som farsa.


Bild

Det är ju sant ju! Han kommer för evigt vara gissa bajset mannen.
Ni vet, det där barnprogrammet om naturen där man ska gissa vilket bajs som är vems.
Det kan man omöjligt ha missat...


Nollep sammanfattning

Åh. Oj. Jisses. Nollep är slut och igår blev de små nollan upphöjda till ettor på sin sista sittning som nolla i nolle-p.
Nu får de klara sig sjäva. Jag har dock inte varit den bästa faddern som jag planerat då jag dels har haft massor av aktiviteter tillsammans med EMMA-styret och dels lyckats bli karateförkyld och därförtagit det lite lugnt på lediga stunder.

Men det blev i alla fall en finsittning på konsert och kongress, då vi i EMMA-styret också gycklade för första gången för nollan och gjorde succé med våra gyckel! Kul att de gillade dem! Vi har gycklat vid ytterligare några tillfällen under nollep. Bland annat för teknisk fysik och industriell ekonomi. Massa cred ifrån alla håll och sånt är alltid roligt.

Min fadderkompanjon Oliver


Små nollor Kalle och Anton

Nollan Henrik och han som har ett namn som är jättesvårt att säga - ännu värre - stava till, haha




Det blev också en mattestuga för att hjälpa nollan att komma igång med matten. Min hjärna var inte riktigt igång efter sommaruppehållet, men lite kunde jag nog bidra med i alla fall. Om inte annat så bidrog jag med att äta upp fikat som nollan blev bjuden på..

Vad har vi gjort mer? Jag var med på en av två förfester utomhus i Ryd i katastrofalt spöregn. En annan kväll bevittnade jag ostkakskrig i Munchenhoben tältet på nollans fest för faddern (den kvällen var sjukt rolig).

Erik har roligt


Man kan ju utläsa av bilderna vart kvällen var på väg. Hah, Madde, stenen och Oliver.

Mickis och Sofie

Underbar skärpa på bilden. Linus, Niklas och Eva

Christoffer, jag, mitt hår, Anton och Markus



Vi i EMMA-styret ordnade en ost och vinkväll för tjejnollan i lördags, som det var en del förberedelser inför men som blev riktigt lyckad.

I söndags var det en ganska vild vikingaphest,  för oss aktivia i M-sektionen samt tekfak-phadderierna, ute i skytte-c. Roligt och lite urballat förstås - som det ska. Jag skippade MunchenHoben i år. Krängde min biljett istället.

 Vi hjälpte också till och ordnade mat inför gasqeologiföreläsningen i onsdags. Föreläsningen går ut på att man ska ordna som en liten sittning och sedan ska ett gäng personer visa hur det ska gå till på en sittning - eller snarare hur det inte ska gå till!

Blev ingen vidare kronologisk ordning på alla dessa aktiviteter men det är så mycket att komma ihåg från de här två veckorna så vilken av dagarna det hände har hjärnan liksom prioriterat bort att komma ihåg.

EMMA fika för tjejnollan

Nu har jag tagit ett långt bad för att bli kvitt den äckliga kräft-lukten. Ska nu hoppa i EMMA-dräkten, slänga i mej nåt käk och sedan hojja iväg och ta emot tjejnollan som vi bjudit in på fika idag. Blir kul att se dem. Minns själv hur nervös jag var förra året så vi ska göra vårt bästa för att ge svar på alla deras frågor och lugna deras nerver.

Hoppas att det inte regnar, vi hade tänkt vara utomhus. Men annars får vi väl ha picknicken inne. Det går det också. Jag och mina grannar hade jämt picknick under köksbordet när vi var små. Blev inte så långt att bära picknickkorgen då...

Bilder från fadderkräftis

Fördrink:

Madde, Moi och Stenen

Erik, Eva och Linus

Fredrik i hatt, Björn, Kamal och Jasper, och halva mig



Fredrik, Marcus och Niklas

Joel, Anton, Eva och Linus

Kräftskiva i Kårallen

Jättebra gyckel om att det borde vara ett krav för att ta en programmeringskurs att ta en dusch.
Det stinker ju i datasalarna!

Madde och Oliver

Anton och Stenen


Joel och Eva

Me and byggansvarig i FM



Madde suger!

Men jag kan ärligt medge..

... att nackdelen med att ha såhär mycket roligheter hela tiden är att man inte kan träffa voffsen lika ofta. Jag saknar dem!


Nollep är det roligaste som finns!

Det är lite krångligt att försöka förklara för vänner som inte studerar vad nollep är. Och det är ju såklart olika på olika utbildningar men jag tänkte ge mej på ett försök.

Nollep (nolleperioden) är alltså en tid då vi välkomnar nya studenter och introducerar dem i studentlivet.
När man kommer som ny är man alltså en nollan och det är inte förens i slutet av nollep man blir upphöjd till etta.

Först och främst har vi ett phadderi som är läskiga figurer som springer omkring och gör massa konstiga grejer.
Nollan hyser väldigt stor repekt för dessa och ser upp till dem som gudar. Vårt phadderi ,som är för
maskinteknologsektionen  (civilingenjörs utbildningarna i maskinteknik, design och produktutveckling, energi och miljö manegment), heter MPiRE. De andra sektionerna har sina egna phadderier som dyrkas av deras sektions nollan.

Under nollep anordnas massor av roliga aktiviteter för maskin-nollan. Dessa anordnas av någon av maskinteknologsektionens föreningar. Jag är ju med i styrelsen för EMMA och så har vi ett festeri som kallas för FM, festmaskineriet. Sen ordnas det såklart massa gemensamma aktiviteter också så att nollan ska bli kompis med nollan från andra sektioner.

Om man inte är med i nån förening så kan man ändå hjälpa nollan under nolle p. Då är man fadder. De är som björnen Baloo - ska lära dem allt de kan! Jag kommer att vara fadder men eftersom jag är EMMA också kommer jag vara det ibland också!

 Våran nollep är bara rolig och inte förnedrande och dum som jag har hört att flera har haft gymnasienolling som har varit. Vi gör bara roliga grejer och allt gåt ut på att komma in i studentlivet och lära känna så många som möjligt.

Jag är sjukt taggad inför nollepstarten på torsdag. Jag ska montera fast kameran i min overall så jag kan ta massa bilder på alla roligheter! Nu ska jag kasta i mej mat och sedan ska jag till Petra ha EMMA möte.

Vilken härlig sommar!

Har haft det underbart med familjen, min karl, min vovvs och vänner!
Nu är sommarlovet slut och jag är tillbaka till linköping. Men det är inte så illa det heller. Nollep stundar. Nu när jag börjar tvåan och dessutom sitter i styret för EMMA-föreningen så ska jag vara med och nolla de nya studenterna.

Jag är så taggad. Det kommer nog att nästan bli ännu roligare än förra året - som var bland de två roligaste veckorna i mitt liv - så vi förstår vad det är som väntar!!

Idag har jag träffat klassen första gången efter sommaren. Härligt. Efter några minuter känndes det inte alls som att man varit borta från varandra i flera månader. Har saknat dem!