Vindsurfing

Gah. Är apsugen på sommar nu. Vill  bara bada och sola och fortätta sommarens påbörjade kurs i vindsurfing (med pappa som lärare). Jag har hittils lär mej att få upp seglet ur vattnet (svintungt) och åka åt ett håll. Målet är att kunna svänga!

Våren bara luras. Igår var det så varmt så man var sugen på att åka och bada men idag var det snålblåst och kallt.
Ge mej sommar

Högskoleprov - done

Vilken pärs. Att frivilligt gå upp halv sju på en lördagmorgon för att åka och göra ett femtimmars prov låter inte riktigt som en grej normala människor gör. Men jag, Anna och Maggan är väl inte de mest normala i världen så vi kämpade oss upp. Provet var inte enkelt. Den som sa det kan erkänna sitt misstag. Det var karetesvårt, engelskan näst intill omöjlig för min del. Efter helt sjukt många timmar fick jag åka hem och då hade de rätta svaren redan publicerats på Svt-text. Jag kunde inte låta bli att rätta. Jag blev nöjd. Det var inte speciellt bra men över förväntan. Nu måste man bara vänta fyra veckor innan man får den slutgiltiga poängen, den som anges mellan 0.0-2.0. Själv kunde jag ju bara räkna ut hur stor andel rätta svar jag hade.
Och nu är jag helt slut.

Vad händer ikväll?



Hick

Jag har hicka. Annars inget nytt förutom att jag har blivit träningsnarkoman. Har idiotkämpat hela veckan (dvs 4 dagar) och kört mist ett pass om dagen. Än så lämge är det ganska kul. Får se hur länge motivationen håller i sig.
Försöker värva Maggan också.

Högskoleprov

Har fyllt min podd till bristningsgränsen nu inför min nya drive som träningsnörd. Man måste ju ha bra musik att röra sig till. Jag försökte promenera till weslife häromdagen men det gick oerhört långsamt så jag fick byta till melodifestivalen (som är väldigt uttjatad nu). Min kropp förstår inte riktigt vad jag håller på med så den svarade imorse med att vägra gå upp ur sängen. Jag som tänkte gå en promenix i solen. Icke. 
 
Har ögnat igenom de två gamla högskoleprov som mamma pirintat ut åt mej för att undvika en chock på lördag. Har konstaterat att jag borde ha en chans på läs och matte delen men engelskan och orden är kört. Tur att det inte gör något om det går dåligt. 300 spänn i sjön visserligen men det är ju ingen som behöver få veta det egentliga resultatet.

Var i Linköping igår. Blev inte mycket shoppat. Satsar på en dag i Stockholm nästa vecka istället.

Jag längtar efter anni, kakan och manda. De borde komma hem imorgon om allt gått som det ska.

Linköping

"Igår tog jag tag i mitt liv en gång för alla och började på aktiv. Nu jädrar ska jag komma i form. Anslöt mej visserligen bara en provmånad men det är alltid något. Och så blir man mycket mer motiverad när man betalt pengar för att träna.

Idag blir det Linköping. Den där hemska tandläkaren igen. Tänkte hinna med att gå på stan innan och kika på lite grejer. Blev helt klart nöjd när jag såg att
Engla köpt likadana lacoste-skor som jag. Jag var före :)



Karin: Ååååå, säg inte att du börjat lägga upp bilder på dina grejer på bloggen nu också.
Emma: Öhmmm...

Men det är sant. Det är lite pinsamt. Men det känns okej när det bara är någon gång ibland. Gränsen går vid "dagens outfit " .

Grekland

luftmadrass 2Längtar bort nu. Resan till Kreta är bokad och jag räknar dagarna. Har varit i grekland två gånger tidigare. En gång i Aten och en gång med Karin och hennes familj på Samos. Jisses vad härligt vi hade. Hyrde bil som luktade åsna (gick under begreppet donkeycar hela resan) och åkte mellan alla stränder på ön. Luftmadrassen som Anna köpt upskattades av alla!










Franska

Seriöst. Vad hände med min franskakunskaper. Här har jag slitit och läst frenska i fem år och jag kan knappt presentera mig. Vi ska ju åka till belgien med franskagruppen i slutet av april och tills dess skall vi ha gjort lite förarbete. Bland annat ha skickat ett mail till den skola vi ska besöka. Det var meningen att vi skulle skriva lite om oss själva. Orden går ju att slå upp men all gramatik har försvunnit bland röran i min hjärna. Faktum är att jag endast kan tala i passé compose dvs det som har hänt. Jag har ingen aning om hur man säger vad som händer eller vad som ska hända. Hoppas de begriper engleska det är väl det enda sättet att göra mig förstådd.
Jag ska skriva en uppsatts om vallonerna också. Det kommer ju att bli intressant. 
Ska åka och köpa en fransk grammatikbok på bokhandeln imorgon.


Sunes jul

Gårdagen artade sig rätt bra tillslut. Tog en snabb promenad i solskenet och tittade på Sunes jul på kvällen. Grymt rolig film, åkte och lånade den av Kakan. Hon och de andra som har idrott och hälsa B åkte till fjällen imorse. Hoppas alla kommer hem helskinnade.

Ikväll är det dans. Är inte ett dugg sugen.

Seg lördag

Uscha. Vilken tråkig dag jag har framför mej. Jag har inget planerat och vet inte vad jag ska ta mej för. Har sutiit med en svenskauppgift  nu ett tag (en lördagmorgon?!) men har tröttnat. Det är konstigt disigt ute så jag har ingen lust att gå utanför ytterdörren. Shoppade gjorde jag ju igår (tre tinnen, två nagelack och ett par lacoste skor) så det kan jag ju inte göra idag. Ingen är hemma här, de åkte till stugan imorse när jag sov. Vad ska jag göra?

Carolina Gynningboken är strax utläst och då måste jag börja på en ny bok vilket är mer energikrävande än att fortsätta i en påbörjad. Är lite sugen på en oläst Peter Robinson men då måste jag åka till biblioteket först och de stänger om en halvtimma.

Dålig dag. Jag tar en glass och väntar på bättre tider.

Fest

 Sitter och festar hos Anna. Har just skrivit till årsboken, riktigt kul. Tilda, Kakan och Jen ska snart gå ut. är lite sugen på att hänga med. Men Har lovat att skjutsa m&p och har inga partykläder.
 Vi får se.
Anna hälsar.

Bilfärd med Kakan

- Emma, jag visste inte att du börjat träna på aktiv?
- Det har jag inte heller, jag var bara där på ett pass. Vaddå, vem har sagt att jag var där?
- Du bloggar!

Ooops. Jag tänker inte så mycket på att mina vänner faktiskt läser det jag skriver och på så vis får information utan att jag behöver säga något. Sen undrar jag hur de kan veta så mycket?!

Igår skulle Kakan vara "wild and crazy" när hon skjutsade hem oss i sin lilla blå bil efter fikat på p2. Det resulterade i kaos vid rödljusen, vääääldigt nära diket och en utkörning mitt framför nosen på en grön bil. Allt i takt till Cara mia på högsta volym i bilstereon. Alla kom hem oskadda om än en aning nervösa. 
 
Dags att dra ut i duggregnet nu då.

Sommarjobbsansökan

Mail till ansvarig för sommarjobb:
Jag undrar om ni skulle kunna skicka mej en ansökningsblankett för sommarjobb,
som jag kan fylla i och skicka tillbaka till er.

Mail från ansvarig för sommarjobb:
Tack för din ansökan. Vi återkommer.

Vadå tack för ansökan. Jag har ju för tusan inte ansökt än!
Måste reda upp detta inom en snar framtid.
Gympan väntar.
Ciao


Matlagning

Jag är nog världens sämsta matlagare. Jag har bestämt mej för att jag vill kunna laga mat så jag har börjat öva.  Det går mindre bra (asdåligt). Är det inte det ena så är det något annat. Igår hade jag glömt om det var snabb-ris eller vanligt ris jag kokade så det var helt ofärdigt när jag skulle äta det (glömde  att man kan kolla efter på förpackningen). Men kycklingen blev god.
Idag skulle det bli lax och potatis. Det blev bara lite för mycket potatis. Ungefär så att det räcker till ett hockeylag. Men det är skitsvårt att tro att man ska bli mätt på de där små pluttarna så jag tog några extra. Ganska många extra såg jag när jag ätit.
Sen har vi det här med att göra iordning, diska och ställa in resterna i kylen. Min kropp tycker att när den har varit duktig och både ätit och lagat mat borde den få ligga i soffan ett tag (tre timmar). Och sen har minnet av disken och maten som står framme liksom tynat bort. Så det bara står där.
Förutom maten har jag blivit ganska pysslig. Jag och mamma har gjort groddar. Man häller massa frön ( våra såg ut som små löss men det finns i olika storlekar) i en burk och sätter en handuk med gummiband över öppningen. Sen får de små fröna bada lite några gånger om dagen tills de blir groddisar. OBS. De får inte simma länge, bara bada och sedan måste vattnet hällas bort. Annars drunknar de. Heter det flera groddar och en grodde, eller en grodd?

Apropå ord så hade vi en lång diskussion på matten om det heter lös eller lyste. Vi kom fram till att det borde vara östgötska och heter lyste på riktigt. Fler östgötska ord vi kom på:
Blör -Blöder
Svir- Svider
Trapp/trappen- Trappa/trappan
Mös - myste
Faijn - fin
Grais - gris
Faejka - fika (blev ett missförtånd mellan mej och sthlms Tove, blir  väldigt likt ordet fejka (?!) ) 





Snart träningsdags (behöver inte ha Tilda på ryggen,
det kommer bli nog så jobbigt ändå med mina obefitliga muskler).

Tillägg

Högsta prioritet på dagens program

1. Lyfta sig från stolen
2. Stänga av datorn
3. Följ dagens fortsatta program


Logga

Program onsdag

Följande står på dagens program:
1. Klä på mej och borsta håret
2. Cykla (eller gå) till skolan
3. Äta schhhhhnitzel (har ingen aning om stavningen)
4. Ha fysik
5. Ha biologi
6. Ha matte
7. Cykla (eller gå) hem
8. Bodypump med Sandra på Aktiv
9. Lost

Någonstans ska jag klämma in mellis och kvällsmat, frukost har jag redan ätit. Blåbär och rispuffar, filen var slut så jag fick ta creme fraiche istället. Bioglogiplugg kan eventuellt också tryckas in i dagens schema dock endast i nödfall.


Anna

Anna var tydlig med att det minsann snart kommer en kontring på den (knäppa) bild jag lade upp på henne igår. Men Anna du har ju jätteraka tänder och ser ju bara lite skelögd ut på högerögat!
Jag kanske borde börja oroa mej för kontringen..
Hoppas vi hinner bli sams till Belgienresan. Det är ju bara en månad dit. Om inte ska jag sälja Anna till en Jean-Pierre som gärna har henne som.. hembiträde. Kanske. Eller så behåller jag henne. Vem gör annars chokladbollskaka?

Vanligt

Har varit hemma ett varv nu och vilat upp mej inför de resternade två lektionerna för dagen. Tanken var (som vanligt) att plugga men jag hamnade (också som valigt) framför dumburken och förblev sittande.
Jag och Mag ligger föresten före med fysikuppgifterna (det är högst ovanligt).

Dagens upptäckt:
Om man googlar på finspång blogg så kommer det upp en del intressanta och oväntade rubriker.

Några (få) bilder

Okej! Jag är världens sämsta fotograf. Jag som skulle ta många bilder. Av alla kort blev endast fyra användbara. Resten blev suddiga. Och jag hade en himla massa inspelningar (jag måste haft kameran på fel inställning och trott att jag tog kort).

Jag bjuder på de få anständiga (?!) kort jag lyckades åstakomma och hoppas att Tilda dyker upp med fler!

 
Bilden på våra rumpor är ett försök till att fotografera den pyramid vi byggde. Det var sedan tänkt att jag skulle klättra upp och stå högst upp. Dock sköt Anna rygg som en arg katt så jag fick stå på bara Maggan. En något sned pryamid!

Vals

Vissa ämnen hatar jag att plugga. Till exempel biologi. När man läser känns allt så självklart, likaså anteckningarna från lektionerna. Men sen då?! Kommer ju inte ihåg ett jota fast jag lämnade boken för bara en halvtimma sedan.  På sätt och vis är det bra att det är Ulla som gör provet. Man kan knappast plugga. Istället gäller det att komma ihåg saker hon sagt. Har man varit borta en lektion riskerar man att inte kunna svaret.

För övrigt så har vår smarta (?!) lagt valsträningen inför balen när vi har biologiprov. Två frågor. Vem har inte lektioner mellan ett och två? Och hur långt är det inte kvar till balen?

Roligt

Seriöst. Bloggstörd som jag är sitter jag ju såklart och läser andras bloggar också. Kikade runt i Finspångsfolkets bloggar nyss och läste Agnes blogg. Ruggigt roligt verkar de ha och gräddet på moset var när en av hennes vänner svarat se facit på fråga 12 när de gjorde matteläxan. Jisses vad jag skrattade. Klockrent!

Gillar att sitta och läsa om vad andra styr och ställer med. Det finns de som hävdar att det är att snoka, men de kan ju inte ha begripit meningen med att blogga. Det man inte vill att folk ska veta skriver man inte om. Har man startat upp en blogg är det väl för att folk ska få ta del av den, annars kan man ju lika gärna skriva det i en rosa dagbok men pyttelitet  hänglås på. Minns själv när man satt och kluddade i jättehemliga dagböcker som man själv snillade bort nyckeln till och fick bryta upp men våld (inte mycket våld att tala om när man är sju år och klen som en spagetti). Det jag däremot inte gillar är uthängningar av stackare som inte alls vill bli utlämnade till bloggvärlden. Här gäller Jesus-regeln. Det man själv skriver om andra ska vara okej om någon skriver likadant om dej.

Nog om min bloggstördhet.

Citat från lördagen
Spelar pratmakarna.
Amanda förklarar ord:
"Motsatsen till salt"
Emma svarar direkt
"Peppar"
(Det var rätt svar, men en normal människa hade  väl svarat surt?!)

Har en liknande histora från en engelskalektion.
Kille 1: This is something you canuse when go from up to down.
Kille 2: Jag fattar inte.
Kille 1: You know. You walk in it. When you're going from the kitchen to your room.
Kille 2: Jag vet. Trap!
Kille 1: Bra. Rätt!
Kille 3: Men betyder inte trap fälla?

Slutsats: Lika hjärnor förstår lika hjärnor.

Vad hände med bilogipluggandet?



Zzzz..

Var onekligen rätt trött igår och det verkar förfölja mej idag också. Jag får lov att återkomma  med de få bilder jag lyckades få till under lördagskvällen. Riktigt bra drinkar blev det i alla fall.

Borde plugga lite biologi inför provet på torsdag men då får jag stödja upp ögonlocken med tandpetare först.

Förberedelser

Efter lite plockande fram och tillbaka har jag bestämt mej för att ta den nya H&M-klänningen. Blev inga jeans som jag mummlade om förut. Oväntat (?!)
Måste komma ihåg att ta med mej kameran så jag kan bjussa på lite pixs imorgon. Många av bilder som tas under våra (vilda) tjejfester gör sig bäst i att aldrig bli visade. Men jag ska försöka få till några vettiga...





Citrusmix och frysta jorgubbar

Music and Lyrics - grymt bra film. I klass med Nothing Hill. Heja Hugh Grant!

Idag blir det drink-testar-kväll hos Maggan. Var på Lidl (?!) och styrde upp lite virke (därav rubriken till dagens inlägg). Bara fyra timmar kvar nu. Dags att börja välja kläder. Blir mina älsklings jeans i alla fall och sen får söka igenom garderoben efter någon partytop. Det kommer säkert sluta som gårdagen - att jag provat kläder fram och tillbaka i två timmar, när jag väl bestämt mej och lyckats åstakomma en någesånär sminkning och det är fem minuter kvar till avfärd, byter jag till det praktiskt taget enda plagg jag inte provat tidigare.

Dags att ta en dush. Bara för att det är tjejfest är det inte tillåtet att vara sunkig :p


Vagabondskor

Har suttit på trappan nu i solskenet någon timma - och lyckats bränna mig. Kunde ju sitta i bara linnet (det blir ju lä på våran trappa) och vem fasen tänker på solkräm i mars. Hoppas det tonar ut sej.
vagabond skor
Ska in till stan ikväll och gå på bio (stackars den som får sitta brevid mej, host). Det borde jag orka. Biopopcornen lockar också. Är lite sugen på att hitta en ny väska med lite mer vårkänsla som matchar mina nya shoes. Min bruna älsklingsväska har hängt med ett tag nu. Vill ha en rödrandig. Ellos har en fin men jag vill kika runt lite först.  Vi får väl se vad jag orkar uträtta idag.

(Ja. Jag är ruggit nöjd med mitt inköp av skor. Och nöjd måste man få vara.)

IKEA-kassar

Lyckades hålla mej borta från datorn sen igårkväll. Var på väg att skriva ytterligare onödiga inlägg men hindrade mej i sista stund.

Idag valde jag att stanna hemma hela dagen. Missar visserligen matte, miljöpolitik och redaxmötet men jag tillför nog inget iallafall, så som jag snorar och fräser. Det får bli en stillsam dag i solskenet på trappan istället med en glass. Eller två. Eller tre. 

Drömde mardröm om att jag var i ett krigshärjat land och skulle åka hem. Men jag var tvungen att ta med mej så många familjespel hem att de inte fick plats i min packning, och de hade inga IKEA-kassar. Vad ska det betyda?


Högskoleprov

Fick nyss min kallelse till  vårens högskoleprov som jag anmält mej till. Varför i helsike jag nu har gjort det. Jag kommer ändå aldrig i hela världshistorien vilja visa mitt resultat och om jag skulle söka universitetsutbildning kommer det bli en anledning för dem att inte anta mej. Jag har inget ordföråd (använder inte ens ordet vokabulär för jag kan Inte stava till det) och engelska förståelsen är helkörd. Det enda jag har en chans att klara med hedern i behåll är väl läsförståelsen och (kanske!) matten. Jaja, nu när jag har betalt så är jag väl så illa tvungen att göra det...

Suck.

Reggie har skitat ner min tröja. Jag skulle ju bara bada henne lite i handfatet efter promenaden. Det var ett satans litet handfat.

Bloggstörd

Alltså, ursäkta mitt intensiva bloggande men när man är sjuk ploppar saker upp i hjärnan så som snödropparna ploppar upp i rabatten på våren. Bara sådär. Plopp.

Nu var det Dr House (tv4 tis 21.00) som ploppade upp. Det programmet slår alla sjukhusserier. City akuten, Grey's antanomy. Släng er i väggen. För här kommer House. Osympatisk, halt, genomdryg och hyperintelligent. Tillsammans med sina tre kollegor utgör han väldens bästa team. Blev nästan lite ledsen när jag kollade "bakom kulisserna av House" och han inte var sådär i verkligheten - Gregory House.
Lost, mitt tidigare favorit program, har börjat balla ur. Allt är bara inlinndat i massa frågetecken och jag börjar undra om ens manusförfattarna själva her ett svar på alla frågor dom byggt upp. Men det är ju omöjligt att sluta titta. jag måste ju få veta hur det går.

När man inte har något viktigare att tänka på får man faktiskt tänka på tvprogram.
Nu är det bara 4 timmar och 18 minuter kvar till medium...

PG på språng


image59Jag såg en annons om att Per Gessle ska ut på sommarturné. Stämning! Den mannen ligger bakom alla de låtar som väcker sommarminnen, han är praktikt taget sommaren själv (med viss överdrift).
Han spelar den 13 juli i Linköping. Dock vore det optimala att se honom på hemmaplan, i Halmstad. Kanske går att styra upp?!
(bild Ticknet.se)

Hemma

Pust. Jag tror minsann att en timma biologi får räcka som aktivitet för mej idag. Hade bunkrat med servetter för att över huvudtaget överleva lektionen. Skulle ju egentligen ha fikat med tjejerna snart,  men jag besparar dem mitt snorande idag måste jag säga. Jag får ta en fika här hemma istället. Mamma har ju bunkrat med in favorit glass och kokosbollar så jag ska nog överleva.

Är ju party på lördag och då ska jag nog vara fit for fight igen. Anna föreslog (oseriöst?) pyjamas som dresscode. Och varför inte. Pyjamasparty, är av  egen erfarenhet, grymt roligt!  Vi får se...
Vi har sagt att vi ska skriva iordning lite årboksgrejer på lördag. Jag har en hel del på lager.

Fika!

Ps: Panpizzan var slut, så jag fick äta en ynklig biff med morötter. Tjoho. Inte.


Det är vår nu

Efter att ha tvingat fram våren genom att ha tagit på sig både vårjacka och vårskor förra fredagen (och varit nära förfrysning) har våren kommit med dunder och brak. Det är riktigt varmt även om termometern luras där den hänger i strålande sol och visar 17 grader, fast det är ynka nio i verkligheten, men det duger gott.

I tisdags låg jag i tandläkarstolen i tre timmar - inget jag vill påminnas om något mer. Hemsk upplevelse. Därefter köpte jag ett par nya vårskor som belöning för att jag inte fått något utbrott på gadd-doktorn. Det fick bli randiga. Inte tandläkaren alltså utan skorna.  Det var tisdagen det.

Igår hade jag mest ont efter tisdagens pärs och började bli förkyld. Snorade under hela biologilektionen men blev nöjdare på mattelektionen då vi fick tillbaka (det omtalade) provet. Fick verkligen belöning för allt slit förra veckan.

Den traditionella vårförkylningen slog rot igår och idag kan jag knappt sitta upp (för då rinner snoret ut) och inte ligga ner (för då rinner snoret upp i huvudet). Bästa ställningen är  helt enkelt att halvsitta för så vet inte snoret var det ska ta vägen.  Okej. Den informationen var kanske överflödig. Gymnastiken imorse såg jag ingen anledning att gå på, däremot biologin i eftermiddag känns mer relevant då vi har ett av Ullas berömda prov nästa vecka. Hon kan fråga på vad som helst, varesej det står i boken eller hon har nämt det eller inget av det. Man tvingas helt enkelt gå på sin talang (om man nu har någon).

För övrigt är hundarna här. Jag satt på trappan med dem en stund förut men tvingades gå in när Della ansåg att grannen (med ny flickvän i släptåg) var inkräktare och skällde ut dem fast de bara var på deras garageuppfart för att byta däck. Stackars nya flickvän. Dels bli utskälld av en hund och dels närvara vid däckbyte (supertrist).

Nä, kanske ändå ska åka till skolan lite tidigare. Det är ju panpizza.


Lallalalaaa

Ah, vilken härlig dag. Ska svepa in mej i duntäcket ta med en pop74 (min favoritglass som bara finns att köpa hos mormor) och sätta mej på trappan. Väljer mellan att ta med mej Marina Haag eller Stieg Larsson ut. Blir Haag. Hon får mej på så gott humör.

Ciao

Annas svar på tal

Men Emma, vet du inte det är det hög tid för en ordentlig förklaring.
Vi vet ju alla att killar har en(förhoppningsvis)stor grej som man kallar snopp, och vi tjejer har en liten sak som man kallar snippa. När man tycker om någon mycket och vill gosa mer än vanligt så kan man välja att göra en bebbe. Då pussas man tils man är redo och sen ska den (förhoppningsvis) skjutfärdiga snoppen in i snippan. sen ska snoppen in och ut tills man känner sig färdig och vips så finns det en bebis inne i snippan. det var väl inte så svårt? tycker definitivt att du ska prova ;)

Anna mammi ger alltid nyfikna barn förklaringar på sina frågor. Även i detta fallet. Fast jag inte är ett barn. Bara kort.


Svar på tal

Nämen Anni, om man inte kan önska sej en bebbe hur gör man då för att få en?! Kan du förklara det för mej. Gärna detaljerat. Kommentarforumet är öppet och väntar :D

(se annas tidigare kommentar under inlägget bebbar)

Ps

Det rycker i levern. Jag skulle bara säga det! Ds

Bebbar

Kommer bli en slapp vecka. Idag hade vi en seriös lektion, imorgon ska jag inte till skolan alls. Har varit ute och raggat sponsorer till årsboken. Det var många som ville tänka på saken. Hoppas de nappar tillslut.

Har även knallat ett par kilometer i solskenet. Riktigt uppiggande. Jag satsar på att försöka bli lite vårfräsh nu efter att ha gått och sunkat nu ett tag. Måste leta fram mina älsklingsbrillor nu, dags att kila fast dem på näsroten nu när soldagarna blir fler.

Är grymt sugen på tjejfesten på lördag. Har styrt drinkmaterial nu. Ska bli så härligt att få gå loss ordentligt! Vet inte ännu vad det blir för outfit. Tål att börja tänkas på redan nu.

Som sagt så har vårvädret inspirerat mej till att vakan upp ur vinterblekheten. Nu ska här kommas i form. Jag tänkte börja med att börja gå till skolan istället för att ta bilen. Alltid lite motion, den är ju bara knapp en kilometer så det borde jag klara. De dagar det inte är regn. Eller moln. Kanske.

Har lite plugg att göra ändå denna vecka. Ska skriva ett faktablad till vår redovisning om abort. Sitter och hänger på gravid.se för att följa foster utvecklingen. Men nu är jag visst inne på delen med försäljning av barnartiklar. Inte för att jag är sugen på en bebbe. Nej nej. OBS lögn.
Under tolfte veckan kan barnet le och suga på tummen.. Åååååååååå. Jag var lite inne på att önska mej en studsmatta i studentpresent för ett tag sedan jag kanske ska ändra mej till en bebbe - nej jag tar nog hellre studsmattan. Bebben får vänta. 

Imorgon blir det Linköping för hela slanten. Ska gå tilll specialgaddläkaren. 

Caaaaaraaa miiiiiiaaa (månsmåns)

 
 


Melodifestivalen

Vilken kamp. Vilket startfält. Melodifestivalen 2007. Jisses.

Hejjade personligen på Andreas Johnsson men när The Ark tog hem segern gjorde det inget. Den låten är grym precis som hela startfältet (sånär som Tommy Nilsson-ge upp).
Jag var lite ledsen för lärarinnans skull när hon bara fått fyra poäng av juryn, men svenska folket räddade situationen. Vilken hög klass på underhållning!

Var tvungen att åka ut till Viberga och köpa skivan med alla bidragen. Sitter och trycker in dem i podden nu så jag kan lyssna sönder dem..


Oooops..

.. Jag har lyckats handla så mycket så jag ligger minus 167 kronor på kontot. Jag visste inte ens att det gick?! Mindre kul att behöva betala tillbaka till banken med straffavgift och allt. Typiskt. Ingen koll. Som vanligt. Suck.

z = r(cos v + i sin v)

Nu är det över. Jag kände hur de imaginära talen, konjugaten och vinklarna bara seglade ut ur örat nyss. Nu är de lika lågt bort som de var för en vecka sedan, innan mitt ryck med jag-ska-plugga-som-en-idiot drog igång.

Nu är det fredag och jag har belönat mej själv genom att boka en tid hos frissan imorgon för att göra en sådan där superinpackning som tydligen kan rädda vilket hår som helst (även mitt enlig frisören). Jag ska bara njuta.
Sedan blir det en tripp till älvsjömässan där båtmässan pågår för fullt. Inte för att vi ska köpa något, men en snabbvisit i en 20 miljoners båt är inte fel.

Tog fram vårjackan idag (inte den nya gröna dock utan min gamla vita). Tabbe. Jag frös som en tok varje minut jag var utanför dörren. Och innanför dörren också för den delen. Tog ett varmbad nyss för att få upp tempereturen igen.
Så ska det låta stundar.


Skolavslutning

Uä, nu är huvudet överfyllt av imaginära tal så nu får det vara bra med pluggandet. Har suttit med Mag i telefon och analyserat livet och situationen som arbetslös efter studenten. Iii, det killar i magen...

nianFörstå hur länge sen det var. Nian liksom (är fortfarande lite avundsjuk på Matildas linne). Och vad vi tjöt på avslutningsfikat hos Kakan. Vi som trodde att vi aldrig skulle se varandra mer (hur stor sannolikhet var det. Finspång har bara två gymnasieskolor?!)
De som tog studenten samma år tyckte man var så stora. Och nu är det vår tur...



Är ensam hemma denna vecka. Skönt att kunna göra lite som man vill. Jag har badat två gånger idag och inte ställt in disken i diskmaskinen. Det stora problemet är att sova ensam. När vårat gamla hus knakar kan man alltid skylla på att det är mamma eller pappa som går på övervåningen. Men nu?! Det måste vara en mördare. Minst.


Tänkte sätta mej och glutta runt lite på nätet


Klagomål på tillvaron

Jag ber om ursäkt för att jag har varit grymt tråkig den senaste tiden. Jag har fått nått fnurr i hjärnan så jag bara pluggar och pluggar. Igår var det studiedag och tjejgänget drog in till stan för en dags shopping.
-Ska du med?
-Nej jag ska plugga..
Jämt jämt, och är det inte det ena så är det nåt annat. Jag har ingen energi kvar för det som är roligt. Har suttit hemma och slocknat efter Let's Dace hur många fredagar som helst nu. Ändring krävs!
Nästa vecka har jag inget plugg alls, då ska jag återhämta mej. Fast å andra sidan måste jag ragga annonser till årsboken men det tar förhoppningsvis inte lika mycket tid som pluggandet inför det här satans matteprovet har gjort. 

Uä, jag vill kräkas på matteböckerna och min satans huvudvärk som aldrig släpper. Ska till läkaren på tisdag. Hoppas de kapar av huvudet så är jag av med skiten sen...

Och sen är jag pipplig och orolig för vad som ska hända efter studenten. Snacka om att vara ute i god tid med oroligheten. Min hjärna vägrar inse att det kommer att ordna sej. Ytterligare ett skäl till att kapa av huvudet.

Det som piggar upp min vardag är Martina Haag böckerna som jag plöjer. Jisses, vad jag skrattar.
"Ekorrn satt i granen. Skulle skala kottar. Hoppa han från tallegren. När bytte han barrträd?"

Ska laga bandspagetti.

Go morgon

Verkar bli en ganska lugn dag idag. Två lektioner varav en utgår då vi ska gå på teater med skolan. Det är deadline för alla projektarbeten idag så jag har precis styrt det sista med min egen loggbok och i eftermiddag ska vi träffas med projektgruppen en sista gång och lämna in vår rapport tillsammans. Skönt att allt är klart, vår projektgrupp har varit klockren på alla plan!
Annars har jag en del matte jag borde plugga så jag ska försöka få lite gjort under dagen.

Tur att de fixade till bloggen igen, annars vet jag någon som hade blivit sur!




Pjuuh

Helgen är över och det är dags att återvända till skolan. Eller fabriken skulle man kunna säga, det är ju så den ser ut. Nu håller de på och river en av skorstenarna för att slippa undan smeknamnet men det kommer nog förbli i tid och rum.

Har för övrigt kollat på inspelningen av melodifestivelen från igår. Vad hände med Uggla?! Varför gick inte han vidare. Svenskarna måste fått akut hörselskada innan hans låt för när man lyssnade på den var den grym.

Det var maskeradinflyttningsfest igår - klädde ju ut mej till ängel. Men kvällens bästa outfit måste ändå gå till K's bror som målat sig illblå och var en smurf! J hande klätt ut sig till.. hrm.. tysk ledare och vägrade svara på tilltal om man inte kallade honom Frürer. Han och den franska städerskan satt och pussades så jag undrade om mustaschen inte skulle ta kål på henne snart.

Jaja, dags att inta tv-soffan.



What?!

Vad faro har hänt. Hur ser min blogg ut igentligen. Nåde dem om de inte fixar tillbaka det snart. Jag vet ju inte hur man gör!! Tusiken...

Matteboken min nyvunna vän.

Blogg.se har krånglat några dagar nu så jag har inte kunnat komma med uppdateringar..

Men jag kan inte påstå att det har hänt speciellt mycket heller. Blev lite hängig efter Stockholmsresan så det har varit rätt lungt. Var i Nrk igår och köpte lite linnen. Och ett par acne jeans. Hm. Det var inte riktigt meningen men det var omöjligt att lämna dem kvar i butiken.. Dålig vecka för ekonomin så att säga.
Kvällen var lugn, hade bestämt att lördagen skulle ägnas åt att plugga matte så det blev tidig sänggång. Idag har jag fullföljt pluggplanen och räknat som en idiot i fyra timmar. Det går mot förmodan ganska bra.

Ikväll är det maskeradinflyttningsfest (ett av de längsta ord jag kan :p) hos J och K. Jag ska vara ängel, lånade ett par vingar av maggan och monterade ihop en gloria nu för en stund sen. Har även styrt lockar i håret för rätt änglalook. Mamma förslog att jag skulle klä ut mej till ko. Vad menade hon med det?!

mattebokDe kommande dagarna blir det stenhårt plugg, jag ska sova med min mattebok i sängen för att inte undkomma den.







Sthlmskap

Idag blir en riktigt slapp dag efter gårdagens intensiva shoppingdag i Stockholm. Mina fötter är oanvändbara idag så det får bli att ligga i sängen. Lyckades (efter många om och men) hitta en vårjacka. En grön. Varför? Tja, ville prova något nytt kanske. Dubbelknäppning och ett brett skärp i midjan. I like!
Köpte även en klänning i grått och en vanlig enkel t-shirt. Jag måste säga att jag är nöjd med mina kap.
 
Ligger här och försöker bli klar med en miljösammanfattning som inte ska vara inlämnad förens på tisdag (?!)  Men det vore så skönt att bli klar och kunna lägga all fokus på Matte E provet nästa vecka.

Att göra:
Finslipa loggboken för projektet och lämna in
Lämna in projektrapporten med tillhörande bilagor
Miljöpolitik sammanfattning Kyotoavtalet
Matte E prov
Ragga sponsorer till årsboken

Ränkar med att kunna stryka stor del av listan innan söndag.
Åter till kyotoavtalet