Harry Potter på bio ikväll.

Kristinehamn har en jätteliten gullig bio som jag och pappsen tänkte besöka för att titta på Harry Potter och halvblodspirinsen ikväll. Nice!


Fredagkväll

Ikväll orkar ingen av oss laga mat så jag och mamma drar in till stan och går på resturang istället!



Fågel fisk och så lilla Myran

Tama ankor, tama fiskar och en tam liten dvärgpinscher...



Tomt hus

Nu har karlarna åkt. Pappa var tvungen att jobba lite och kommer tillbaka på lördag och min karl ska spendera den kommande veckan på öland som fotbollsledare. Så nu är det bara jag och M&M kvar här. Jag ägnar mej åt att streckläsa de två sista böckerna i Harry Potter serien. Har såklart läst dem förut men den näst sista hade ju premiär på bio nu i veckan så då måste jag ju hinna läsa om den och uppdatera mig innan jag ser filmen!

Sommaruppdatering: Islandshästar

Nu är äntligen solen tillbaka och de senaste dagarna har jag spenderat på altanen, i sjön och i båten. Härligt!

I söndags åkte vi hem till Finspång ett varv för att vattna blommorna, lämna av Della och jag och min Karl skulle även gå på födelsedagskalas och leka med hans småkusiner och äta tårta.

Tidigt på måndagmorgonen åkte vi till Omberg för att rida islandshäst! Mamma hade fått det som födelsedagspresent av några goda vänner till familjen så tre av dem, jag och mamma red en tvåtimmarstur runt omberg. Jäklar vad härligt det var. Och de var inte fega med tempot heller. Massa tölt och en hel del, mer eller mindre, panikartad galopp (min häst var rena rama energiknippet mammas häst var raka motsatsen) Åh vi hade så himla roligt och jag hade ont i röven i två dagar efter den där ritten. Vädret var toppen och utsikten var jättepampig ut över vättern högt uppe från omberg.









På måndag eftermiddag när ridturen var slut, alla hade fikat och återhämtat sej packade vi in oss i bilen och åkte direkt till stugan och här har vi varit och njutit sen dess...

Nu måste jag bara få beklaga mej lite...

ÄR DET MENINGEN ATT MAN SKA BEHÖVA HA RAGGSOCKAR PÅ SEJ MITT I SOMMAREN?!
DET ÄR JU SVINKALLT FÖR FASEN!


Jag skulle aldrig kunna bli sjuksyster

Att umgås med tre blivande sjuksyrror sätter sina spår. Följande bergepp var några jag lärde mej under min tid hos Anni

- Imodium: Nåt medel för behandling av diarréer
- Tappa någon: Stoppa in en slang i urinröret och tömma ut kiss!!!!!
- Laxerande: Löser upp förstoppning i tarmarna

Mycket undehållande! Jag fnittrade konstant under hela kvällen!

Nya köksmöbler

Drog med mammi och pappi till Mio förut för att införskaffa nya köksstolar då de gamla var helt otroligt ostadiga och dessutom skitfula och sunkiga.

Kom därifrån med 4 stolar med tillhörande röda dynor och en vit köksoffa! Blev skitmysigt. Nu kan man sitta där och spana ut över sjön eller bara över till grannen. Det går bra vilket som...



Observera den elektiska flugsmällaren som ligger i fönstret. Det är min favoritleksak. Det går att döda en fluga och sedan återuppliva den igen med en rejäl stöt. Det ni! Men det går bara att återuppliva dem en gång har jag märkt. Andra gången man dödar dem förblir de döda.

Nej det är inte bajs jag har under naglarna..

.. det är bara lite cokladbollsmet som fastnat när jag gjorde cokladbollskaka nyss. Nu står den i kylen och väntar på att stelna och därefter bli uppäten.

God morgon!

Regn idag också. Vad är det för fel på Gud?

Mat

Nu ska jag och pappi åka in till Coop och bunkra upp med mat inför helgen!
Om jag får bestämma blir det skaldjur till kvällsmat idag och oxfilé imorgon.

Jag är en jävel på att spreta med tårna..


Tillbaka i Värmland

Haft ett härligt dygn hos Anni. Massa snack, kinamat, massa snack, vin och vattenmelon, massa snack och ett besök av Annas vänner är sammanfattningen av tiden.





Roadtripp på g

Nu är har jag tagit en dusch och ska hoppa i lite kläder och slänga ihop pyttelite packning, typ pyjamas och tandborste och en flaska vin, och sätta mej i bilen och köra iväg ner till andra änden av Vänern. Tufft att jag egentligen skulle kunna ta båten till Anna. Fast det skulle ta mycket längre tid och jag skulle bli helt otroligt blöt eftersom att det spöregnar - men det skulle gått..  Typ i alla fall!

Är tillbaka här någon gång under morgondagen!

Katastrofal upptäckt

Men herregud jag har ju inte ätit nåt onyttigt idag sånär som på tårtan till frukost. Detta måste jag genast åtgärda med ett par tre mumsmums. På stört!

Annipanni

Imorgon ska jag ta bilen söderut och hälsa på denna pingla. Ruggigt nice!

Synd bara att den enda bilden jag lyckades hitta på oss var en där vi båda ser totalt störda ut...
Kan bero på tillståndet då bilden togs - en av de första kvällarna på vår studentvecka.
Kanske förklarar saken!



Nya skor

Köpte ett par nya skor inne på bergqvist skor som hade sin första readag idag. Nedsatta från 600 kr till 180. Riktigt fynd. Faste de är väldigt små. De passar ju på fötterna förstås men jag har aldrig tyckt att jag har haft så små fötter - men när man ser de där små plutte skorna och vet att fötterna får plats i dem så inser man det...



En ny sodastream!

Han inte käka nån frulle innan mormor och morfar kom så det fick bli tårta som frukost. Helt ok det också.

Åkte med mormor in till kristinehamn för att köpa en sodastream som hon ville ge oss att ha här i stugan. När vi kom in på stora Coop gick vi en lång stund bland hushållsapparaterna men de hade ingen. Men mormor frågar ju alltid om det är nåt de inte har och då visade det sig att de hade dom vid läsken. Självklart - inte! Det vore ju som att ha brödrostarna vid brödet.. Det har man bara inte!



  
Mormor och morfar och den utsökta frukosten!


God morgon!

Har spenderat den första timmen på morgonen i blåbärssnåret och i smultronlandet för att plocka garnering till tårtan vi ska bjuda på när mormor och morfar kommer kl 11.

Borde sova

Kan absolut inte sova. Är liksom inte tillräckligt trött. Mamma och Della snarkar i kapp i deras sovrum och jag ligger i soffan med Myran sovandes på mina fötter.

Imorgon måste jag gå upp tidigt också eftersom mormor och morfar kommer. Så det är liksom fel natt att inte sova.
Men men, sånt kan man inte styra över så nu funderar jag på att titta på Harry Potter och fenixorden i några timmar.

The doggies says hello!


Godisdax

Tänker tillbringa kvällen i soffan framför Allsång på skansen och sedan kommisarie Barnaby i morden i Midsommer.
Har laddat upp med en stor godispåse och lagt in några mumsmums i frysen som jag ska gotta mej i.  På sommaren har jag inga gränser...


Lite småstads-shopping

Tog en tur in till Kristinehamn på sena eftermiddagen för att uppdatera min underklädsgarderob lite på Lindex. Kom där ifrån 6 par trosor, en pyjamas och ett par solglasögon rikare och några hundralappar fattigare.

Jag gillar Kristinehamn, det är en fin stad! Känns som att det är precis lagom stort men med precis allt man behöver..
Till och med en liten bio!



Jag är ingen träskalle!

Efter några lata timmar mitt på dagen aktiverade jag mej själv  med att flytta den stora vedhögen bakom huset in i vedhuset. Lite svettigt men nåt ska man väl göra. Hittade en pytteliten ödla som höll på att skrämma slag på mej när den satt på ett vedträ.. Så liten men ändå så äcklig!

Mycket snyggt resultat om jag får säga det själv:



Jag kanske bör tillägga att jag inte är så dum så jag jobbar gratis. Hade givetvis haft en liten förhandling med min kära far om vad arbetet kunde vara värt, innan jag började!

Ut med kalorier - in med kalorier!

En löprunda och ett dopp i sjön senare ska jag nu ta med mej en bok och en pop74 isglass och slänga mej i en solstol på altanen.

Life is good!

God morgon

Klockan är snart elva och det enda jag hunnit med sen jag vaknade var att äta en frukost bestående av nyfiskad, nyfiléad abborre och ett stekt ägg.





Nu ska jag och Myran ta på oss löparskorna och ta en runda.
Finns chans på bra väder idag eftersom vinden har vänt och blåser upp molnen över land..

Vilken är din mentala ålder?

Hittade ett ganska kul test i aftonblades söndag "Vilken är din mentala ålder".
Bland frågorna man skulle kryssa i för att de hur stor tantvarning man hade fanns bland annat:

- Du köper skor av märket "Sköna marie"
- Du tittar på Go'kväll och fråga doktorn
- Du sparar på glasburkar
- Du varavar upp bilen i 4000 varv för att sedan köra ut fårn parkeringen i 5 km/tim
- Du kallar datorn för "datan"
- Du handlar i mataffären utan att ta av dej cykelhjälmen
- Du spar och återanvänder inslagningspapper
- Du motionsimmar utan att doppa huvudet

Den enda jag åkte dit på var att jag "gillar hushållspapper med dekor på" så totalt sett hade jag väldigt liten tantvarning..



Filmtime

Går nån thriller,  Zodiac  ,  på canal+ med Jake Gyllenhaal iväll vid nio som jag, min gigantiska popconskål och mitt vinglas tänkte se..

Mamma och hundarna är välkomna att titta de också men det är jag som bestämmer över fjärren!


Måndagkväll

Haft en härlig dag trots det gåra vädret. Åkte med mammi och hundarna in till skymningen och den stora Picassoskulpturen och gick en promenad och fikade. Klings cocosbollar och ännu bättre. De hade pop 74 - världshistoriens godaste isglass så jag köpte 10 stycken och tog med mej hem.





Vi lämnade av hundarna här hemma, skrev ihop en inköpslista och drog iväg till coop och fylllde en hel vagn med massa härligheter. Nu har  jag och mammi  just käkat smörgåstårta som vi köpte och druckit lite vitt vin till.

Vad vi firar? Inget - semsterlyx kallas det..
 

Kan det bli mer sommar?



Första riktiga dagen på semestern..

.. Helgen räknas ju inte eftersom att då är man ju ledig i alla fall.
 
Det spöregnar. Och är nästan minusgrader ute. Och allt varmvatten har blåst bort så nu är det ynka 16 grader vilket mina fötter fick erfara när jag skulle gå i och ösa båten för nån timme sedan.

Nu har jag tagit en varmdusch och sitter och spanar in strandskatorna här utanför. De se för kul ut med sina långa läskiga näbbar.






Myran tycker att det är äckligt blött och kallt ute så hon vill helst vara inbäddad i en filt och mysa:


Min karl och pappi åkte hem igårkväll. De måste jobba en vecka till innan de får semester. Så nu är det bara 4 tjejer kvar här. Mammi, jag, Della och Myran!

Semester!

I fredags var sista dagen på sommarjobbet på Siemens material labb. Jag hade bakat en stor jordgubbstårta som jag bjöd på och alla åt så det stod härliga till.

På eftermiddagen packade vi in oss i lill-audin, två hundar, en mamma en karl, massa packning och så jag som fick köra hela vägen till stugan. Pappa hade åkt i förväg. Första semsterkvällen var det världens oväder och det åskade så  jag trodde att hela himlen skulle explodera.

Lördagen spenderades i solen som hade hittat tillbaka. Det var 25 grader varmt i vattnet så det blev en hel del badande också. Grill på kvällen - förstås!

Söndagen var ganska grå och jag och min karl satt och spelade backgammon i stort sett hela dagen utom när vi ägnade några timmar åt att få igång det trådläsa bredbandet. Var nån inställning som var fel när min karl sa upp abonnemanget och köpte ett kontantkort istället. Men nu funkar det skitbra.

Telefonsamtal till supporten:
- vår support har öppettider är vardagar blabla bla .. söndagar stängt!

fortsättning på telefonsvararen
- vill du betala faktura tryck 1 har du frågor om abonnemang eller mobilt bredband tryck 2...

Värt att testa även om de sa att dte var stängt - och vips så var det en människa som svarade och hälpte oss hur bra som helst. Varför säger de då att det är stängt?