Sista dagen före sista tentan

Nu har jag gått all in. Tanken på att inte  behöva så mycket som snudda vid en skolbok på flera månader fick mig att samla den sista energin jag hade och cykla till skolan imorse klockan 7. Kände mig klar vid 16 och nu ligger jag i soffan och njuter som om sommarlovet redan hade börjat. Det har det ju nästan. Nu är det bara 4 timmar arbetstid kvar imorgon mellan 14 och 18 då jag skriver sista tentan - och det räknas ju knappt. 4 timmar är ju ingenting mot de senaste veckornas slit.

Och imorgon kväll. Då ska jag köra ett clear mind som heter duga. Åh. Jag längtar.




Dejt

Min karl tvingade mig till ett avbrott i min sortering och släpade med mig till Bergs slussar. Psykologin är ganska konstig för jag vet ju att jag maskar från plugget och då försöker jag liksom komma på grejer som är likvärdiga pluggnivån. Typ städa eller sortera. Men åka på utflykt. Då blir det ju som att jag skolkar!

I alla fall släpade han med mig och vi käkade glass i solen och sedan blev vi hungriga och satte oss på kanalresturangen och år kvällsmat. Mysigt med en tvångsdejt sådär på söndagkvällen...



Fortsatt städmani

Jag har fortsatt min tjuvstart på sommarlovet genom att maska från plugget. Idag har tiden gått till sortering. Jag har sorterat ALLT. Rum för rum. Enda nackdelen med sortering är att det liksom inte syns så mycket. Alla saker jag soreterat är ju i skåp och lådor och det ser man ju inte om man inte öppnar. Så när min karl kom hem fårn Uppsala tvingade jag honom att gå runt och kolla i alla skåp och säga "vad bra det blev".

Har även hivat ut lite smått och gott i den stora containern som vår bostadrättsförening ställt ut för att kasta grovsopor i.

Jag är mycket nöjd med resultatet. Nu saknas bara en storstädning av golven.

Bortblåst motivation

Jag kan ju ärligt erkänna att lördagens pluggande inte var det bästa under den här tentaperioden. Nu är det farligt nära sommarlov och Hållfen som är den sista tentan är både tråkigast och svårast. Jag tog sovmorgon och masade mig till skolan vid nio. Fick några timmars plugg innan jag ballade ur och cyklade hem vid tretiden. Jag hade kanske tänkt plugga lite till hemma men det fanns så mycket viktigare saker att göra.

Till exempel storstäda badrummet. Sortera alla skåp och torka ur dem. Torka alla väggar och golv. Göra rent vattenlåset under badkaret (kräksvarning) osv. Det tog nästan hela kvällen. Och när jag var klar var jag skithungrig så jag bakade scones och lagade matlåda till söndagen.

Och nu sitter jag här, det är söndagmorgon klockan är strax efter nio och jag borde verkligen plugga, och funderar på om jag inte ska ge mej på köket och köra samma process som i badrummet. Det är verkligen vrålskitigt....


Botemedel mot tentaknockouten

Som vanligt efter en tenta var knockouten total. Denna gången botade vi det med några timmars shopping, några timmars häng på Storans uteservering på Stora Torget och några timmars häng på en kinaresturang.


Ytterligare en tenta närmare sommaren

.. Det var en sjysst tenta. Förtuom uppgift ett som var helt störd. Den som brukar vara lättast! När jag fick tentan framför mig och gav mej på uppgift 1 så var jag i upplösningstillstånd efter en kvart. Jag fattade fan inte ett skit. Då övervägde jag ifall jag skulle gå hem eller försöka på uppgift 2. Jag försökte i alla fall på tvåan som visade sig bli ganska bra och trean också. Och fyran. Och femman. Och till och med uppgift sex, som jag aldrig ens tittar på för att det alltid är den svåraste, gick bra... Om jag nu inte missuppfattat allt och får noll poäng på hela tentan. Sånt kan ju också hända.

En tenta närmre sommarlovet

Kändes helt okej. Hoppas jag har klarat den. Resten av tisdagen hade jag huvudvärk som om någon slagit mej hårt med ett baseballträ i huvudet. Så känns det alltid efter en tenta. När man har varit i så djup koncentration sådär länge så är resten av dagen förstörd.

I onsdags och idag har jag pluggat vektoranalys. Det är lite klurigare. Hoppas på en sjysst tenta imorgon!
Typ
denna.


Smile



Sitter hos Stenen och laddar upp knäppa bilder somjag hittar på hennes dator. Tappade bort tiden totalt och åkte en timma förtidigt till middagen på [hg]. Kanske för att jag är så satans hungrig. Våldgästade Stenen när jag insåg mitt misstag.


En bra lördag

Har haft den mest produktiva dagen på hela veckan. Förstod mer än jag förstått sammanlagt på hela veckan. Inte för att det behöver betyda så mycket då jag fattat i pirincip ingenting... Nu så sitter jag i alla fall i soffan och väntar på min karl som hämtar thai coconut som vi planerar äta ute på vår lilla balkong. Mys!

Varm dag

Jag lyckades dra mej upp ur sängen vid sjutiden imorse. Nu har jag ätit frukost och ska dra på mej ett par ljusa jeans och en tischa och åka till skolan. Frågan är om man ens behöver ha någon kofta när temometern visar 24 grader ute?!

Mina tentasvar

Om du lägger en isbit i en tom rostfri kastrull, en isbit i en aluminiumkastrull och en isbit i en skål med kall vatten, vilken isbit smälter först?

Varför i hela friden skulle nån sprida ut isbitar sådär. Det vore ett jävla slöseri. Lägg dem i ett glas saft eller nåt där de gör nytta. Men inte i en tom kastrull, vad ska du göra sen, koka en makaron i smältvattnet?!

Linus och Linnea ska gå och lägga sig och det är jättekallt i rummet. De har en jättebra isolerande filt och en vanlig filt. I vilken ordning ska de lägga filtarna så att det blir varmast?

Varför ska de sova tillsammans? Det framgår ej om de är ihop eller inte. Är de inte ihop ska Linus ha den vanliga filten för han är man och kan stå ut med lite kyla. Om de är ihop behöver de bara en filt för de värmer säkert varandra.


Agda vill flyga luftballong. Men det är jättedyrt så därför planerar hon att använda vanliga ballonger fyllda med helium istället. Hur många ballonger behöver hon om luftens densitet är 1.3 kg/kubikmeter och helium är 0.87 kg/kubikmeter?

Gamla kärringar ska inte flyga luftballong. De kan gott hålla sig på marken och ge heliumballongerna till sina 15 barnbarn istället så blir de glada istället.


Vilket träd ger störst motstånd när det blåser, gran eller tall?

Det skiter väl jag i. Det är ju du som är examinator så det borde väl du veta.


Två botemedel

Det finns bara två bra botemedel mot tentaångest. Vin och ett varmbad. Jag börjar med varmbadet...

Tentaångest

Åh. Jag har precis drabbats av en katastrofal tentaångest. Innan jag kom igång med tentapugget har jag ju mest bara haft lite dåligt samvete för att jag inte pluggat så mycket. Men det har liksom bara varit att skaka av sig..
 
Sedan i måndags har jag repterat ganska flitigt i både hållf och matte. Men idag var det dags att ta tag i stömningsläran som jag tentar redan på tisdag. En enorm våg av tentaångest slog över mig vid 17 tiden när jag insåg att det är på tok för kort tid att lära mig allt som jag borde lära mig innan tisdag. Fan.

Blä. Det är inte ofta man har riktig jäkla ångest och magen liksom knyter sig med jämna mellanrum och man vill helst bara gräva ner sig och aldrig mer se dagens ljus... När man inte ens vill åka och spela volleyboll med tjejerna som jag egentligen planerat. När till och med sodapops smakar illa... Där är jag nu.



 

Torsdag 20 maj

Dagarna går fort nu. Igår var det plugg 8-17 med en lunch som spenderades på uteserveringen på golfresturangen. Kl 17 stack jag iväg på kick-off taco-middag med styret. Hade tyvärr lyckats dubbelboka mig så jag käkade inte med dem utan fortsatte vidare till [hg] vid 19, för tack-middag för oss som varit med på LiTH on tour där vi åkt och marknadsfört skolor under året.

När jag kom hem somnade jag som en sten.

Idag tänkte jag unna mej en sovmorgon då det inte kommer finnas tid till det fram tills 2:e juni när tentorna är avklarade. Men när man är såhär speedad som jag känner mig nu så går det i alla fall inte att sova så jag har varit vaken sen sju men tagit det lite lugnt den första timman. Men nu ska jag slänga på mej kläder och åka till skolan. Har ett möte och en repetitionsföreläsning som jag ska gå på.

Presentation av kurser

För er som är väldigt intresserade av min skolgång kan jag avslöja lite om de kurser jag nu läser och tentar:

1. Mekanisk värmeteori och strömningslära. Tenta den 25/5. Kursen handlar typ om massa värmeöverföringar och flöden. Typ vatten som kokar i kastruller. Eller om man lägger två slangar med varmt och kallt vatten brevid varandra och ser hur mycket varmare det kallare vattnet blir och hur mycket kallare det varmare vattnet blir. Och så lite luftströmningar. Typ när det blåser lite på en flygplansvinge. Och så har vi lärt oss att man kan ta på sej en vante om man är varm om handen för då blir det svalare. Men förklaringen till detta begrep jag aldrig...

2. Vektoranalys. Tenta den 28/5. Sista obligatoriska mattekursen. (Fatta hur mycket matte vi har läst egentligen, matematisk grundkurs, linjär algebra, envariabel analys 1, envariabelanalys 2 och flervariabelanalys.) Hela kursen går ut på att man kan beäkna areor av massa konstiga ytor och flöden genom ännu konstigare ytor. Man kan lösa alla uppgifter på massor av sätt. Det gäller att komma på vilken metod man ska använda och vissa fall måste uppfylla vissa kriterier för att få användas. Det finns en metod som alltid funkar men den ger föjävliga integraler ibland så då vet man att man måste göra på något av de andra sätten..


3. Hållfasthet 2. Tenta den 1/6. Handlar om hur material beter sig när man vrider, drar, trycker lite från sidan, trycker lite uppifrån, osv osv. Det handlar om spänningar i materialet. När det går sönder och hur mycket man kan belasta. Vi har fått konstruera en egen bro som skulle innehålla så lite material som möjligt och kunna bära så stor last som möjligt.

Är ni avundsjuka?

Redan tisdagkväll igen

Nu när sista veckan innan tentorna har startat försöker jag hålla diciplinen uppe och plugga 8-17 och det går sådär. Jag var i alla fall i skolan i skolan 8-17 igår och idag till och med 07.40-20.30 fast då gick tiden från klockan 17 och framåt åt till klassföreståndarinfo och styrelsemöte. Men med två matlådor så är det inga problem att vara kavr så länge. Särskilt när min karl inte är hemma och man ändå åker hem till en tom lägenhet med datorn som sällskap.


Klar förbättring av helgen

Helgen blev i alla fall lite bätte när min karl anlände till stugan för att pigga upp mej lite. Vi ägnade resten av helgen åt korsordlösning och frisbee-kastning och grillad oxfile och majskolvar.

Namnsdag 13 maj

Jag hade för farao namnsdag igår. Linnea. Emma Linnea. Mycket tjusigt.
Icke fan fick jag någon gratulation för det inte. Nänä.


Linnea eller Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från
Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en gammal lind som stod vid hans fädernegård. - wikipedia

Fy tusan

Näe. Det går inte så vidare värst det här inte. Såhär skoltrött har jag nog inte varit sedan årskurs åtta när jag genomled ett halvår av fjortisperiod och använde för mycket eyeliner och fuskade på glosförhören i franskan.  

Fi fan. Matten suger. Och jag kan verkligen inte koncentera mig. Jag försöker. Och ger upp. Och försöker. Och ger upp och går långpromenad i skogen. Och försöker lite till. Och ger upp och åker till Karlstad och köper 3 st toppar på HM för 580 spänn. Och försöker igen. Och ger upp och äter hävskräftor och kollar på så ska det låta...

Näe. Blä alltså. Jag vet inte vad jag ska ta mej till för att få rätsida på det. Motivationen existerar inte.
Kanske bara ska lägga ner och hoppas på att den kommer tillbaka lagom till augusti. Jag får ju CSN i alla fall. Det har jag nogrant räknat ut...

Onsdag 12 maj

God morgon. Klockan är 07.19 och jag ska snart slänga på mej lite kläder och åka till skolan. Där väntar en förläsning i hållf, en mattelektion och en fysiklabb. Hade fått mail igårkväll om att rapporten på den förra labben blivit godkänt. Nice!

Ikväll åker jag till Finspång för att sedan fortsätta mot värmland. Ska stänga in mej och mina böcker i gästhuset och plugga så ögonen blöder. Håller tummarna för så fult och kallt väder som möligt så att jag inte ska bli så frestad att skita i plugget....

Morgonkonversation.

Jag och min karl har ett hemligt språk på morgonen. Mycket effektivt.

Den sovande: Grymtar lite (vad är klockan)
Den vakna: Klockan är...

Den sovande: grymtar igen (har du ätit)
Den vakna: Ja/Nej jag har ätit frukost

Den sovande: grymtar ytterligare än gång (när slutar du idag)
Den vakna: Jag kommer hem kl..

Den sovande: svag grymtning (hejdå)
Den vakna: Hejdå



Dubbla jobb?

Har faktiskt fått två jobb i sommar. Förutom de 4 veckorna jag ska tillbringa på Siemens så har jag även fått två veckors jobb som klassföreståndare för en av de nya klasserna i nolle-p i augusti. Hur kul som helst!

Jag ska lära dem allt jag kan..

Jag vill ha sommarlov!

NU! Helst igår. Med massor av fräknar och bruna armar...


Redan tisdagkväll

Tiden går fort bär man har mycket att göra. Igår var det en lång skoldag men jag han i alla fall med en lunch med Madde på golfresturangen. De har världens godaset bröd där. Jag kan typ betala 75 spänn bara för att käka deras mackor. Men igår tog jag kycklinggrillspett och tzatziki också.. 
På kvällen åt vi hamburgare och drack lite vin med EMMA-tjejerna och de två gitarrkillarna som spelat med oss under våra framträdanden under året. Som tack för att de ställt upp fick de varsin liten ukulele.

Idag har jag haft lite möten och en hållflektion och sedan kvällsmöte med styret. Kom precis hem och funderar på om jag kanske ska styra upp lite kvällsmat. Har bara ätit en riskaka.

Tillbaka i Linkan

Haft en jätterolig helg och träffat massor av nya härliga människor!

Vi samlades vid skolan igår morse och packade in oss i bilarna och klev ur en timme senare i Borghamn vid Vättern. Ett jättegulligt vandrarhem och jag var först in i huset och lyckades sno åt mej en av de skönaste sängarna så jag var nöjd. Sedan väntade en hel dags utbildning med presentationer och diskussioner. Mycket givande. Kul att prata med folk från andra sektioner och höra hur de arbetar. 

På kvällen grillade vi hamburgare i regnet och bastade. Och man kan ju inte basta utan öl så vi lånade en bil och drog in till en affär i Vadstena och köpte ett antal 3,5:or. Sedan satt vi i bastun och snackade skit och en del vågade till och med kasta sig i sjön en snabbis (jag tillhörde inte den modigare kategorin) och så spelade vi sällskapsspel tills vi somnade...

Rolig helg. Är lite trött nu men efter en bakad potatis och en Wallander-rulle mår jag nog bra igen.


Gaffeltruck

God morgon! Ska snart åka iväg på utbildning för mitt nya uppdrag som studienämndsordförande. Vi vet inte vart vi ska med det är jag och de andra studienämndsordföranden för de andra sektionerna på LiTH. Vi har fått en packlista med vad vi bör ha med oss.

Börjar bli lite orolig. Vadå gaffeltruck?


Stilettrace

Sista arrangemanget under mitt år som EMMA är nu avklarat. Idag ordnade vi efter ganska mycket planering och marknadsföring ett stilettrace (stafett i högklackat) och det blev jättelyckat. 12 deltagande lag, både tjejer och killar, och en jädra massa publik! Inga skador, hög musik och roliga delmoment som, smälla balonger med klacken, dansa bugg, löpa över dörrmatta (såndär med stora hål i som man alltid fastnar i) och hoppa hopprep.

Hoppas på bilder inom en snar framtid!




Sommarjobb - check!

Ska jobba på avdelning Material Administrations 4 veckor i sommar med start 7:e juni. Hur bra som helst. Killen jag pratade med idag var skittrevlig och förklarade vad de arbetade med och vad de ville att jag skulle göra åt dem. Verkar skitintressant...


Arbetsintervju

God morgon. Är hemma i Finspång för att gå på en liten intervju inför det sommarjobb jag hoppas få i år. Det är på Siemens på en avdelning där man jobbar med logistik. Vore jäkligt roligt att få vara där några veckor och kolla vad de jobbar med eftersom jag själv har planer på att läsa inriktning logistik sen när jag får börja välja kurser nästa år.


Kosse-släpp

Snart är det dags för kossorna att få släppas ut på grönbete. Då är det bra att man har en svärfar som är bonde för det är förjäkla kul att mota kossor. Ungdjuren som ska ut för första gågen brukar balla ur totalt och de ser så roliga ut. Så får man springa brevid dem som en jävla stolle för att de inte ska kuta åt fel håll. Hur kul som helst!


 Då kan man alltid passa på att hälsa på de små kobebisarna också.



Omotiverad

För första gången på evigheter ska jag ta mig själv i kragen och försöka plugga lite på egen hand. Jag försöker gå på de schemalagda lektionerna och föreläsningarna så gott det går men för att klara den här utbildningen krävs lite mer än så.

Jag har varit sjukt omotiverad till plugg den senaste tiden. Det finns så mycket roligare saker att lägga tid på.
Men nu tänkte jag inleda den kommande pluggperioden med lite vektoranalys. Och det ska bli så roligt tvingar jag mig själv att tycka! Om jag intalar mej själv att det är roligt så kommer jag kanske tillslut att tycka det. Det är i alla fall bättre än att gå in med inställningen att det är förjävligt. Då blir det inget gjort..


Onsdag 5 maj

God morgon. Idag har jag en föreläsning, en lektion, fotografering i det fina vädret med styret, lunchmöte och kvällsmöte.

Bara till att bege sig mot skolan.


Alla hatar Alice

Jag har en fruktansvärt dålig egenskap.

Jag suger på att hyra film. Alla filmer jag hyr är alltid katastrofalt kostiga/hemska/deprimerande.
Så var även fallet igår. Jag var ensam hemma och skulle hyra film från telias digital-tv (sådär när man liksom bara kan välja ur en meny hemma från soffan) och valde "Alla älskar Alice". Det låter väl som en härlig titel och på rollistan fanns Mikael Persbrant, Lena Endre, Marie Richardsson och så han den lille killen från den bästa sommaren, Anastasios nånting. Och bilden på framsidan såg faktiskt jättetrevlig ut...

Filmen var panikdeprimerande. Jag mådde bara sämre och sämre och alla bara hatade varandra hela filmen och de vuxna skilde sig och hatade varandra ännu mer och hatade barnen lite också. De skrek och tjöt och kastade blomkrukor på varandra. Det fanns liksom inte ett enda glädjefyllt moment i hela filmen förutom möjligen när bilden på framsidan är hämtad och de åker flakmoped. Jävla lurendrejeri.

Det var verkligen en tragisk fim. Skitdålig.



 

Häftig outfit: Maktivas 2010


Avkoppling

Några timmars möte och några timmars fixande med mail och annat är jag nu hemma igen och har ätit min paradrätt snabbmakaroner och färdiga kättbullar. Nu sitter jag nersjunken i soffan med datorn på magen, med Train - Hey Soul Sister strömmande ut ut högtalarna.


Morgonträning

Har bara två möten inplanerade för dagen. Men jag vaknade tidigt och messade Eva så nu har vi varit ute på en dryg timmes powerwalk i Rydsskogen. Skönt.


Dagens diss

Det blev ingen rolig labb. Snarare än väldigt tråkig labb. Eller labben i sig var väl helt ok men det är inte okej att labbhandledaren inte kan förklara en grundläggande grej så man sitter fast i 1.5 timme och inte tar sig vidare. Klockan 20.37 kom han på det hur vårt problem skulle lösas och detta gav oss 23 minuter att färdigställa resten av labben på. INTE ROLIGT.

Dagens diss går alltså till okunniga labbhandledare.

Dagens hiss går till Emmentalerost från Lidl. Förjäkla god. Dagens kvällsmat.

trött och fnittrig

Morgonens pigghet har övergivit mig. Sitter på föreläsning och blir tröttare och tröttare. Finns viss risk att det blir en urballad labb ikväll.. Men jag är på fnitterhumör så det kan nog bli roligt!

God måndagmorgon

Solen skiner. En 13 timmars skoldag väntar och jag är fruktansvärt opepp. Jag vill bara ta en filt och gå ut och lägga mej på gräsmattan och sola och äta glass.

Stieg och Karl

Min karl har blivit Stieg Larsson-frälst. Bättre sent än aldrig. Filmerna har han ju sett men i fredags gav han sig på första boken och sedan dess har han varit i stort sett okontaktbar. Bara äter ibland och fäller små bittra kommentarer över hur manusförfattarna kunde missa att ta med sådär viktiga detaljer som bara framkommer i boken. Men jag kan inte annat än att hålla med. Böckerna är förbannat bra!

 

Vrålskön helg

Åh. Jag är så utvilad. Såhär mycket som jag sovit under den här helgen har jag nog inte sovit totalt under hela April månad. Så skönt. Har hunnit med att sola lite, kört lite fyrhjuling, lekt med Myran och kollat på Avatar. Och ätit. Sjukt mycket.

Nu är vi tillbaka i linkan och avrundade helgen på Max i kallerstadsrondellen.