Trötta tisdag

Ojojoj. Nu är jag trött. En hel dags slit med skola varvat med jobb på bokrean. Pjuh.
Ska till Sthlm imorgon med skolan. Lär bli en hel del shopping, har nyss fört över lite sparpengar från förra lönen att shoppa för. Ska ragga vårjackor, en a-linje skuren i härlig färg. Verkar vara mycket beige i vår, uä. Jag vill ha en röd eller kanske en orange... Aja, får se vad som finns.

Ska kila och spela in säsongsstaren av Lost som jag missar imrogon. Har längtat hela vintern.

Dagens skratt

Karin: Åh, jag mår så illa. Jag tror jag måste kräkas.
Emma: Jobbigt, har du ätit nåt konstigt då eller?
Karin: Nja, jag har ju ätit några bullar...
Emma: Jaha, hur många då?
Karin: Tjaaa, kanske tretton stycken...
Emma: TRETTON?!

Lång diskussion hur många bullar man ska äta för att ha ätit många och inte bara några

Äre lugnt om vi byter ut ditt smeknamn från Kakan till Bullen, Karin?!
Men det är klart, då blir det inte lika kul med uttrycket "sin beskärda del av kakan" längre..
We keep Kakan. Låter trevligare.


Hemma och vänder

Hemma en sväng på håltimman. Har försökt plugga en del för att undvika stress den kommande veckan. Har ju fullt upp. I eftermiddag blir det projektmöte för att avsluta rapporten. Imorgon blir det slit på Bokrean varje minut jag inte måste vara i skolan och på onsdag är det Sthlm för hela slanten... Sen är ju nästan veckan slut. Har mest lite småkrafs på torsdagen och fredagen.

Bäst att åka tillbaka till skolan så att inte Pelle B blir sne. Uä, hoppas att vi inte får tillbaka stilanalysen.

Ice surfing

Har blivit dåligt med bloggande på slutet av lovet. Har intemycket att komma med, har jobbat lite och helgen spenderades i stugan. Riktigt skönt att komma iväg lite och bara slappa. Hittat en ny favorit vinter-lek, ice surfing. Eller tja, vi byggde ett segel av en pressening och en pinne som mast. Det blåste så in i norden så jag fick upp rätt bra fart till slut. Var grymt bra is i vår lilla vik, men imorse hade den såklart snöats över och vinden hade mojnat så det blev ingen mer surfing. Tog en långpromenad istället.

Ska ta ett bad.

Studentpresent?

 Kan man önska sej en studsmatta i studentpresent?
studsmatta
Valborg 2006 hos Anna

Jag ska bara..

..blogga lite först och kolla mailen... sen måste jag faktiskt äta min halva semla som är kvar sedan igår, innan grädden surnar...om man skulle ta en promenad innan solen försvunnit helt...

Jag hatar att ta mej i kragen och komma igång med saker som är viktiga och igentligen har prio före både det ena eller andra. Men det är ju lov.. (och jag ver precis hur stressad jag kommer vara nästa vecka om jag inte gör något nu).. Suck.

Kyotoavtalet here I come. Ska bara kolla mailen först.... nej.

Onsdaaag

Sista sovmorgonen på lovet och jag blir väckt klockan 07.30 av en tax som ylarutanför min dörr. Där var den sovmorgonen körd. En målare är här och tapetserar om vår hall så det hade ändå varit omöjligt att sova längre än till åtta, när han drog igång.

Ruggit bra blir det i alla fall. Skönt att få bort 70-tals korken och den vitblå strukturtapeten vi hade innan. Nu blir det fräsht ljust rutigt istället. När hallen är klar är alla rum på övervåningen tapetserade och försedda med parkettgolv. Köket totalrenoverade vi för två år sen så nu är det bara badrummen kvar. Och lite nytt klinker i hallen kankse. Extreme home makeover. Jag röstar för att renovera dushen och bastun vid mitt rum och ersätta det med en jacuzzi. Ingen familjemedlem mer än jag verkar nappa på det förslaget.

Imorgon börjar jobbet. Ska ändå blir lite kul att komma igång. Har ju bara segat och läst hitills på lovet så det börjar bli dags nu.

Igår vad det ju semeldagen, det kan väl ingen ha missat. Jag fick två spacialare av K som vet att jag inte gillar mandelmassa så han hade ersatt den med lite hallonsylt. Yummie. Världsklass på dem!

Ciao!


Bowling på hugo

 

Jag kan inte verkligen inte bowla. Det kan däremot Amanda, tre strike på rad.
Yeah.

Bokmal

bokYtterligare en sportlovsdag har passerat.  Är fortfarande seg, men har i alla fall lycktas komma ut och promenera tre kilometer med vovarna. Började i en oläst bok av min favorit deckar-författare Peter Robinson. Det är inte ofta jag hinner med att läsa men när jag väl kommer igång går det undan. Boken är snart slut, jag fastnar så lätt så jag knappt slutar läsa förens jag måste äta eller boken är slut. (Bild bokrecension.se)

Ska jobba på bokia torsdag, fredag och lördag och även lite nästa vecka. Är ju bokreatider så det blir en hel del jobb. Riktigt många av julklappsfavoriterna som ligger ute på rean. Har planerat lite inköp, bla annat en bok av Martina Haag.

Hoppas att det biler en del tid över för att läsa i vår, det är så avslappnande. Särskilt med en snarkande tax brevid sig.

Tillbaka till boken, än har jag några sidor kvar..

Ur funktion (fortfarande)

Jag  blir tokig. Det går fortfarande inte att ladda upp bilderna. Hmpfr.
Har varit på dansen, kunde såklart inte sitta still och kolla på så jag var med ändå. Börjar sätta sej nu. Nu ska jag bara få till rörelserna också. Kan ta sin lilla tid.
Gjorde en chokladbollskaka (Annas specialare) igår kväll som jag sitte roch trycker i mej nu. Det får man när man är sjuk. Jag hade nog ätit om jag inte varit sjuk heller måste jag erkänna.
Blir tidigt sängående ikväll, är slut. Syndaren straffas...

Förkyld

Tärknte försöka lägga upp lite pix från fredagens bowling på hugo men den funktionen lever visst sitt eget liv. Kommer bilder senare.

Är förkyld, men det gör inte så mycket. Rätt skönt att bara gå omkring och slappa. Doggarna är här denna veckan också så jag har toppensällskap. Har kollat igenom inspelade Eva och Adam avsnitt. Vad söta de är och man minns när man själv var sådär liten...

Dans ikväll, blir nog rätt lungt och mycket tittapå-tid.
 
Återkommer med bilder.

Snabba byten

Pjuh, nyss hemma från stan. Ska bara svira om till ny outfit, sen iväg på förkrök. Party!


Sportlov

Äntligen, nu är det bara en lektion och ett redaxmöte kvar till det efterlängtade sportlovet. Jag kan inte påstå att denna vecka har varit speciellt hård då jag inte börjat tidigare än elva någon dag. Men nu är det nära!

Det där med redax till årsboken, var ju inte riktigt meningen. Gick mest på startmötet för att se vad det var för folk. Det var inte många som så jag kände mej manad att vara med och nu tror jag att det kommer bli riktigt kul. Satsar på att att inte få det lika urballat som förra året (förlåt redax 06 men jag har hört hur det gick till).

När jag forskade i vad det är för mat i skolan idag, såg jag att skolans
hemsida uppdaterats med lite bilder från modevisningen. Nu är man på startsidan på både catwalken och dogwalken (eller tja, benen ialf).  

Time att slita på sig kläderna och åka till skolan för att få lite kyckling och ris. Skippar cyurrysåsen. Uä! Hoppas att kycklingen och såsen inte är ihoprörda bara, för då blir det fil.

Modevisnings pix

Visst ja, det där med bilderna från modevisningen lär ta ett tag. Såg att Mandis hade lagt upp några pix. Jag måste få ordning på kameran snart.

Summering av gårdagen

Musikdag och alla hjärtans dag.

Musikdag. Vi slet, vi sjöng och vi hade skitkul! Ns3d hade också ett bra framträdande med änglakör (?!)
Fiasko med lottning för att jusyn inte kunde utse en vinnare. Vad skulle vi då tävla för? Jag har ingenting imot att förlora sålänge vinnaren var bäst, inte hade tur som SP i detta fallet hade!

Alla hjärtans dag. Great! Kunde inte blivit bättre. Anordnade en liten skattjakt som uppskattades och hyrde film, Bilar (10 kronor mån-ons för ett dyng, oväntat.) En perfekt alla hjärtans dag. Fick en fin present också!

Imorgon är det fredag. Har dålig koll på vad som händer. Utgång?

För övrigt så har min högerhand ballat ur. Jag kan inte hålla i något då muskeln mellan tummen och pekfingret verkar vara ur funktion. Strange! Hoppas den vaknar till imorgon. Är helt handikappad..

Alla hjärtans dag

nalleDet är ju alla hjärtans dag imorgon och hysterin är i full gång som vanligt. Även jag har styrt upp en liten men än så genomtänkt present till någon jag tycker om. Spontant och lite firande är bäst.  Jag är inte lite kräsen...

Saker som går hem hos mig på alla hjärtansdag:
Personliga grejer som foton och egengjorda kollage
Middag
En stor skål med popcorn eller en noblesse ask (enkelt men det kräver att man vet vad jag gillar)
Hyrd favoritfilm
Massage
Eventuellt en ros

Saker som går ruggit bort:
Geléhjärtan från OK
Tulpaner från Bergslagshallen
Tre rätters middag på dyr resturang
Små fula nallebjörnar med mittbena (se bild)
Kort med färdiggjord kärlekshälsning
Arne Hägerfors Fotbollstabbar på dvd


Drömmar om värme

egypten Idag har varit en dålig dag. En lång, seg och dålig dag. Det är under denna typ av dagar önskan är som störst att få komma här ifrån. Åka till något varmt ställe med långa stränder och turkost hav. Njuta, sola och bada. Jag viiiill. Egypten igen kanske? Jag är helt såld på snorklingen där. Mindre såld är jag  till egyptier. De bjöd min pappa hundra kameler för mej, han tackade nej. Tur..
Men jag är verkligen inte svår för att åka dit med igen, bara jag är säker på att jag har någon som inte säljer mej som resesällskap!

Vem tanten i bakgrunden är? Ingen aning!

Kokt fisk i persiljesås..

... är det tillräckligt gott för att väg upp jobbet det är med att laga mat här hemma?! Tål att tänkas på...


Lång sovmorgon

God morgon!
Börjar inte skolan förens halv tre idag då det var halvklasslab. på morgonlektionen. Jag hade flyt och var i den gruppen som fick vara ledig idag. Ska visserligen dra till skolan lite tidigare då det är förberedelser för musikdagen kl halv två. Vår klass har full koll på vad vi ska göra och jag tror att det kommer bli ganska kul. Jag lyckades plita ihop en text som jag och några till ska framföra. Vill inte avslöja för mycket här då största hotet, SP-klassen, kan få möjligheten att snoka reda på något. Samhäll har vunnit varje år i hela världshistorien så det är dags att ändra på det nu...

Ska ta reda på vad det är för mat i skolan..


Melodifestivalen

Vilken härlig vinterdag det har varit. Gick en promenad på morgonen och åkte sen till kusarna och myste lite i solen. Det var ruggigt halt så det blev ingen galopptävling idag, med det var nog så kul ändå.

melodifestivalenHar kollat in inspelningen av melodifestivalen nu på eftermiddagen, eftersom Johnny hade 20 års middag igår. Trevlig stämning, god mat och ännu godare tårta. Men för att återgå till melodifestivalen så var ju fröken från munkedal oslagbar. En helt vanlig människa från ingenstans. Med en grym låt och talang vill säga. Okej låten var kanske ingen schlager men helt klart värd att vara en av finalisterna i globen. Jimmy var söt som vanligt och Ola Salo lika skön.

Bild Aftonbladet

Smakråd

Sitter här och är smakråd när mamma provar igenom sina gamla jeans. Jag säger bara, släng skiten.

Ska ner och lördagsshoppa lite på Finspångs centrum nu.


Skogspromenad

Pjuh, kom just hem från en skogspromenad med jyckarna och mammi. Hade en lektion tidigt imorse och har en till runt ett. Börjar känna mej lite hungrig och har forskat i vad det är för mat i skolan. Kålpudding borde det vara om de uppdaterat hemsidan ordentligt. Där finns förresten lite fler bilder fårn vår dogshow...

Kålpudding får duga till luch idag, ska svira om och åka dit.

Hungrig

Är grymt seg idag eftergårdagens heldag med modevinsningsgruppen (bilder kommer). Och så finns det ingen mat i kylskåpet. En pappa i england och en mamma i bantningskur ger inga fyllda kylskåp. Jag måste åka och handla snart, jag är trött på pasta med ost...

Mammi fyller år idag, jag gav henne ett par örhängen från SNÖ, riktigt fina. Men det belv varesej tårta eller något annat gott eftersom hon bantar stenhårt. Suck. Mat...
 
Jag är hungrig. Vad äre för telefonummer till kinesresturangen nu igen?!!

Still waiting

Fortfarande inget nytt. Har kletat in ansiktet med en brun utan sol servett och nu  ska jag smaska dit lösnaglar som jag målat illröda. Ska bli intressant att se hur länge de sitter, men jag har bett mamma bunkra upp med en hel burk nagellim. Nu öppnar matsalen, pannkakor. Nu är det snabba ryck! Tjoho!


Vääänta

Jag ligger här och väntar på att någon från modevisningsgruppen ska ringa och säga att det är min tur att komma till på håret och bli stylad. Hoppas de gör iordning mej bland de sista så jag inte behöver vara fin så länge. Jag har seriösa problem med att vara fin under längre tid. Jag pillar och kliar tills jag ser ut som vanligt igen. Det där med lösögonfransar pallar jag inte, de retar gallfeber på mej när de nuddar huden under ögonbrynen varje gång man tittar...Nagellack fungerar inte heller, det är ju jättekul att fördriva tiden med att sitta och pilla bort det! Jag ska försöka skärpa mej idag, ska kila och måla naglarna röda nu. Eller fransk manikyr kanske, det är lättare att pilla bort sen..

Bodypump

Idag har jag ont! Jag orkade knappt lyfta upp datorn till sängen förut, då är det illa. Allt beroende på mitt nya påhitt att börja på bodypump. Hantlar, skivstänger och nada kondition. Precis min grej, trodde jag. När man väl står där vill man ju inte verka klen så jag körde med samma vikter som ledaren (som har den hel del mer muskler än jag) vilket resulterar i det handikappade tillstånd jag är i nu. Jag tog i för kung och fosterland och lättnaden var enorm när låtarna tog slut. Men jag klarade det, jag är inte död än!


Glad idag

kamelVissa vanliga tråkiga dagar blir helt plöstligt roliga och minnesvärda dagar! Helt plötsligt förändrades den här tråkiga tisdagen till en toppendag och glädjen sprudlar i mej. Det pirrar i magen och allt är sådär härligt så man inte ägnar en tanke åt alla tråkigheter. Tjohoo!

Jag småler hela tiden och njuter av att vara glad. Snöandet utanför, miljöpolitik uppgiften - inget kan förstöra min dag idag. Eller, jag kanske inte ska lova för mycket, jag har ju trots allt en och en halv timma tråkig svenska c om ett tag. Uä..

Men?! Var det inte den lektionen syon skulle komma och informera om högskolor? Och lovade inte Per att vi skulle avsätta en del av lektionen till att jobba med bidraget till musikdagen... Jag visste att inget kunde förstöra min dag!

Au revoir

Ps: Var tusan är Maggan, jag har inte sett till henne på hela dagen. Hon är väl sjuk kanske, eller ihjälsparkad av en kamel! Hoppas på det förstnämnda i så fall.


Håltimma

Är hemma en sväng på den extremt långa håltimman (5 timmar). Bra gjort shemaläggar'n! Vet inte riktigt vad jag ska ta mej för, är helt omotiverad för att ta tag i något plugg. Det resulterar som vanligt i datorhäng..

Igår tränade vi inför onsdagens modevisning. Jag ska visa en riktigt sjysst tubtop som
Anna har sytt. Det var visserligen ett linne från början men passade så mycket bättre som tubtop. Ska ha genrep ikväll och imorgon är vi lediga från lektionerna hela dagen för att bli stylade av På håret.
  Men när det visade sig att vi skulle missa pannkakorna som är till lunch i skolan i morgon satte jag mej på tvären, här ska inte missas några pannkakor för något i världen. Skolans pannkakor är nästan det godaste som finns! Så nu har Anna styrt upp så att vi ska bli serverade pannkakor i aulan. Hon hotade att slå mej om inte alla de 60 pannkakorna var uppätna, när hon slitit så. Det behöver hon inte oroa sig för...

Måste kila och smörja in mej med ett första lager brun utan sol...

Svenskalektion

Har svenska lektion och har fått i uppgift att skriva om en bit ur biblen (Lukasevangeliets andra kapitel) till mordern prosa. Det kan bli riktigt skojigt. Se här:

"Just vid den tidpunkten beslutade kejsar Augustus att alla människor i hela världen var tvungna att skriva upp sitt namn på en lista så att kungen kunde få in alla skatter. Detta kunde man tydligen inte göra hemma utan alla var tvungna att åka till sin hemstad, vilket inte var den kortaste resan alla gånger. Detta var också Josef  tvungen att göra och med sig på den långa resan var han så illa tvungen att ha med sig sin redan preggade fru Maria för hon skulle ju också signera det där pappret. Undertiden paret befann sig i Betlehem fick såklart Jesus för sig att han skulle ploppa ut så stackars Maria fick kuta in i närmaste stall och trycka ut ungen. Efter födseln lindade hon in honom i ett lakan som hon oväntat fick tag på och stoppade honom i en matskål för hästar."

Jag vill poängtera att detta är på skoj för att undvika att någon skulle ta illa upp!

Hoppas Per gillar't.




Dansutvärdering

Okej, jag erkänner. Det var roligt. Jag var fortfarande sämst - men det var roligt.

Sitter i skolan nu, har haft en lektion vid tio och spenderade de första morgontimmarna i en frisörstol. Lyx, så skulle man ha det varje måndag. Den kommande veckan känns så mycket lättare då. Jag är inte svår för ett byte med Paris Hilton, hon ägnar väl halva dagarna åt lyx...

Dans

Satt nyss och kollade på reprisen av Let's Dance och insåg att jag har danslektion ikväll. Uä, jag har bävat hela veckan, ända sen jag kom hem från första lektionen förra söndagen. Jag tränade lite nyss så nu kan jag i alla fall ett av ungefär tre miljarder steg. Men bara för att jag kan steget ska jag inte påstå att det ser ut som det ska göra, jag ser fortfarande ut som en elefant med nageltrång. Hoppas jag åtminstone är glad efter passet ikväll för annars ger jag upp. Så länge det är kul så gör det inte så mycket att jag är kass. Det blir värre om det är tråkigt och jag är kass... 

Slappasöndag

Söndag idag -en slapp sådan. Hela helgen har varit slapp så det är väl ingen utstickare direkt. Har kikat på melodifestivalen (go Anna B) med tjejerna och varit på tacokväll i nyhemslokalen. Annars inget nytt.

Hoppa in i duschen nästa.

Projektdag med prinsessinslag

delliHar haft projekt dag idag. Dagen började sådär härligt med att alla skolans datorer var utslagna, men eftersom vi bokat projektorn för att kunna se modevisningsfilmen så hade vi tur nog för att den tillhörande datorn skulle fungera alldeles utmärkt (den enda på hela skolan). Vi lyckades skriva mer än halva rapporten innan det var dags att se filmen. 

Oscar hade (såklart) klippt den grymt bra och alla sken som solar när vi kollade på den. Man får ett litet annat intryck när man ser showen frammifrån i lugn och ro istället för att vara svimfärdig i kulissen. Det var grymt!

Prinsessan Della sitter brevid mej nu och tycker att jag är tråkig och borde ägna mej åt  att gosa med henne istället. Dock får hon slippa prinsess outfiten numera...