To do in LA

[X] Träffat älsklings-Tilda
[X] Shoppat oss sönder och samman
[X] Besökt Universial Studios
[X] Druckit kaffe från Starbucks
[X] Doppat fötterna i havet
[X] Promenerat på Walk of fame
[X] Ätit hamburgare
[X] Besökt Laguna och Newport Beach
[X] Köpt solglasögon från Marc Jacobs
[X] Blivit brun röd
[X] Svängt höger mot rött
[  ] Se en kändis
[  ] Ta kort på Hollywood skylten
[  ]  Besöka OC-kafet
[  ]  Köpa en ny resväska eftersom allt omöjligt kommer att få plats på hemresan


I am alive

Jag lever. Hände bara så sjukt mycket roliga grejer just nu så blogg-suget är som bortblåst.

Som sagt, på www.livingla.blogg.se kan ni hänga med på det som händer tills jag kommer hem och ka uppdatera er mer.

Hug!

PS: Har bränt rumpan så jag ser ut som en babian. Nice. Det är inne här i LA med röd rumpa....

Livet i LA är helt underbart!

God morgon.

Igår var det shopping som gällde för hela slanten. Jävlar vad vi handlade. Kändes som alldeles för stor del av budgeten för shoppingen försvann, men det var det värt. Hittade massa fina grejer.

Bästa köpet var en blå tröja från Christian Dior en vintage-affär. Den är helt oslagbar! Världens fynd. Annars så blev det en hel del klänningar och smink som var helt otroligt prisvärda.


Idag blir det Universial studios hela dagen och sedan blir det utgång för att fira Matilda som fyller 20 år idag. Grattis!!!


Hoppas ni har det bra där hemma. Blir inte jätte-tät uppdatering. Får dra en utförligare story när jag är hemma igen.

Take care!

Fler bloggar att hålla reda på

Håll koll på Matildas blogg också.

www.livingla.blogg.se

Bildbevis - vi är här!!!

Fatta vilken underbar kännsla det var att vakna upp i LA imorse. Känns helt sjukt häftigt att vara här.

Igår tog vi caren till Cheescake Factory och käkade kvällsmat och snackade massa såklart. Satt ute på altanen som låg precis på stranden.. Blev kallt frammåt kvällen så då hoppade vi in i bilen och åkte till ett shoppingcenter och kollade läget lite innan vi åkte hem hit och pratade lite till innan vi stensomnade.

Nu har Tilda gått in i jobbet för att fixa iväg barnen till skolan, under tiden ska vi slappa lite och göra oss ordning inför dagen. Blir St Monica Beach för shopping och en härlig frukost! 

image639

Galet!!!!!

Tjoho! Är äntligen framme i LA nu efter en lång resa. Allt gick bra men nu är vi grymt trötta, ska ta en dusch och dra och käka. Blir mest mys ikväll. Har massor att prata om. Helt galet att se Matilda igen efter åtta månader...


Åh jag längtar ihjäl mej snart - tur att vå iker imorgon

Tilda-suget är akut just nu!

Igårkväll var vi tjejer hemma hos Matildas föräldrar och hämtade lite surprises som de ville skicka med till Matilda när vi drar till henne i LA imorgon. Har ju inte varit hemma hos dem på typ 8 månader så det kändes jättekonstigt att komma dit. Och roligt. Men samtigt så kände man extraextra hur mycket man saknar Tilda. De har en jättestor bild på henne på kylskåpet... Tur att vi ska hälsa på henne snart, annars hade det blivit jättejobbigt igår  för att man typ hade längtat ihjäl sig, men nu får vi ju snart träffa henne så då känns det bara bra att längta!

Ullis avslöjade dessutom att hon läser min blogg.
Hejhej Ullis! Jag lovar att jag ska krama Tilda stenhårt från er!

Fredag

Ikväll äre personalparty! Jag har styrt en asrolig tipspromenad som jag ska överraska dem med. Haha frågorna är otroligt fyndiga!

Bilbesiktning

Dålig uppdatering igår. Hade så fullt upp att jag nästan tappade bort mej själv.
Besiktigade en bil för första gången i mitt liv igår. En av företagsbilarna. Det gick både bra och dåligt.

Först var bilfan automat (vilket jag kört ca 1.5 gång i mitt liv) så då fick jag fundera ut hur jag skulle lösa det - men sedan tog jag mig ganska säkert, föutom några små misstag, till bilbesiktningen.  Där var det en gubbe, som kom före me,j som hoppade ur sin bil och gick fram till en liten låda som det stod inchekning på. Så jag gjorde likadant. Man skulle knappa in sitt registreringsnummer och det kunde jag inte utantill så då fick jag gå tillbaka till bilen och skirva upp det på en liten lapp. Sedan tryckte jag in registreringsnummret och då kom det upp att jag inte "hade inställelse-period just nu" och "vi har ingen bokning på ditt registreringsnummer". Fan. Jag hade ju blivit tillsagd att vara där 14.20. Tillslut hittade jag en dörr (kunde ju inte gärna knata in genom de stora portarna som bilarna kör in i, dessutom vet jag inte hur man öppnar dem) som jag kunde använda och gick in med mina vita skor i bilhallen. Där lyckades jag ragga upp en gubbe som kunde hjälpa mej att ta reda på om jag hade någon tid eller inte. Det hade jag. fast efetrsom det var företagsbil så kunde jag inte använda registreringsnummret i ichekningsapparaten utan itsället använda en kod som jag skulle fått på jobbet innan (vilket de antagligen glömt). Aja. Fick gå ut och sätta mej i bilen igen. Sen kom mitt registreringsnummer upp på den stora displayen utanför och meddelade att jag skulle in i port 1. Fan vad smala portarna var då! Men det hade ju åkt in en husbil innan så jag tyckte ju att jag borde komma in med en volvoV70. Men det var jävligt nära backspegeln. Inne i hallen stod en kille som visade vart jag skulle stanna och sedan klev jag ur bilen. Han började greja och satte in en skitgrov dammsugarslang i avgasröret på bilen som han nog glömde han ta bort när han hade besiktigat klart och skulle ut och provköra så hela slangen hängde med ut och dessutom gick av så en stackars liten prao typ fick försöka sätta ihop den igen... Eller det kanske var meningen att den skulle lossna?

I alla fall gick inte bilen igenom besiktingen av en anlendning jag inte förstod - något med förhöjda avgasutsläpp. Och jag fick ett protokoll och sedan kunde jag åka tillbaka. Så sammanfattningsvis gick det ju ganska bra, jag krockade inte, prickade porten och fixade automatlådan. Sen att bilen inte gick igenom själva besiktningen - det är ju inte mitt problem.! 

Torsdag

Igår var en galet jobbig dag. Flängde runt som en tok hela dagen och när jag kom hem var jag så trött att jag stupade ner i sängen och glodde på Tjorven och Skrållan som visades på tv4film.


Idag är det torsdag och det finns goda chanser att dagen blir betydligt lugnare än gårdagen. Men vi får väl se, vi får väl se...


Man kan inte bara tänka på roliga saker...

.. ibland tvingas man inse att världen inte är så rolig och underbar som man vill tro. Sådana hemska saker som fallet med lilla Engla vill man helst inte höra och ta till sig. Men det här öppna brevet från hennes familj ger mej ett slag i magen och får mej att förstå att det här faktiskt är veklighet.

Hemska hemska verklighet.

Vila i frid.

Snart, snart Matilda!

Kommentar från Matilda;

Snart snart snart SNART! :) I can´t wait..

Ååååh, är galet lycklig över att snart få se dej igen! Typ såhär galen:
image638 
(hemma hos dig på din födelsedag för nästan exakt ett år sedan)




Deklarerat och klart

Blev en timmas fika med tjejerna på p2 och sedan hem för en dush och nu sitter jag här och har just deklarerat. Pjuh vad jobbigt det var. Not. Bara att logga in på skatteverket och kontrollera och godkänna ju. Smidigt som satan.
Känns riktigt bra att få tillbaka 3800 spänn lagom till midsommar också!

Fika

Fika med tjejerna på P2 i eftermiddag. Nice. Kan passa på att kila förbi bokia så jag får köpt de där bäckerna nån gång också.

-hm- Undrar vad jag ska fika på?

Kameran fungerar igen

Toppen-Tony på Expert fixade fram batteriet till mig och min kamera, så mamma kunde hämta det när hon ändå skulle in till stan på kvällen. Satte det i laddaren imorse och allt verkar fungera som det ska. Tjoho!

Tack toppen-Tony!

Och jag behövde inte betala ett öre..


Kulglass?

Undrar när de får in kul-glassen på Grillen. Kanske har de redan fått hem den?
Finns det glass på Grillen är det beviset på att våren är här...

image637

tisdag

Guten morgen!

-hm- Jaha, tisdag idag då. Har inga större planer. Tänkte sticka förbi Bokia på hemvägen och handla några pockets att avnjuta på den långa resan till USA...

Sår på överläppen

Om man tittar nära ser man såret som blev när lill-merc bet mej i läppen igår.
Varför gör hon så? Det gör ju för faen skitont. Lill-röv!

image636

Jag idag


image635Idag har jag flätor.
 Två stycken.
En på varje sida.
Och så har jag en rosa knytkofta på mej.
Hela jag känns vädigt -99!


Men så blir det när allt man äger
och har är packat eller i tvätten och håret ser ut som stryk...
Jag ska vara glad som äger några kläder, det finns folk som inte gör det.
Men jag medger att jag inte ser 100100 (läses hundrahundra) ut idag alltså.

Bättre lycka nästa lång!















Trasig kamera

Min älskade lilla rosa kamera fungerar inte! Kata-fucking-strof! Batteriet är heldött och jag åker till USA på lördag. Mammi åkte in till stan och där sa sur -expediten Anders att de skulle skicka batteriet på utvärdering i stockholm och därefter skulle stockholm skicka ett nytt batteri till mig. WHAT? Hur många veckor för att inte tala om dagar, skulle inte detta ta?!

Näe. Jag blev tok-ilsk och ringde till Expert och hade laddat upp med Sveriges störta utskällning. Den kom aldrig. För nu fick jag prata med ursjyssta Tony eftersom sur-Anders som mamma pratat med hade kund just då. Ursjyssta Tony lovade att han skulle fixa detta och att han i värstavärsta fall skulle stjäla ett battei ur en kamera på lagret så att jag kunde få ett batteri innan lördag. Det är så de ska va. Jag älskar trevliga försäljare. Nu skulle jag nästan kunna åka till USA utan kamera bara för att han var så trevllig och verkligen lovade att göra allt han kunde.

Dagens ros till Tony på Expert Linden i Norrköping.


Hoppas han fixar det nu också bara...

Måndag idag då!

Riktigt härligt faktiskt. Dels för att jag var riktigt sugen på att gå till jobbet efter att ha varit hemma och sjuk hela förra veckan och dels för att det är en dag närmre den efterlängtade resan till LA!


Torsdag

Mår skräp idag med. Uä. Jag som trodde att jag var på bättringsvägen. Har sovit tills pappi ringde och väckte mej och frågade efter portkoden till lägenheten i Linköping. Han var tydligen där och skulle in och greja lite.

Själv överväger jag hur jag ska göra med lill-merc avslutning på valpkursen ikväll. Känner mej inte riktigt fit för att stå ute i två timmar.

Får se.

Homecoming Anna

I helgen kommer Annapanna hem till Finspång. Riktigt nice. Lägger därför upp några vrålsnygga gamla bilder på henne för att visa min uppkattning!

image632
image633
image634

Matildas resedagbok

Nu har jag suttit och läst igenom alla Matildas inlägg på resedagboken och kollat igenom alla hennes bilder. Det känns liksom lite lugnare nu. Jag vet ju att vi kommer att ha så grymt kul att det inte är värt att vara nervös för själva resan!

Pirr i magen

Av någon skum anledning har jag först inatt och nu under dagen känt av första stinget av resfeber. Jag springer runt med min packlista och stryker över och fyller på med nya grejer och klottrar ner kom ihåg saker..

Ih, det pirrar så i magen. Mest rädd ärjag att vi ska gå vilse på frankfurt!

Planlösning igen

Har publicerat den en gång förut men så mycket lägenhetssnack det kommer bli här frammöver kan jag lika gärna publicera den en gång till.

image631

Saker jag måste köpa innan resan:

Måste nog handla lite grejer här hemma inför resan. Hade tänkt köpa allt där,men lite nödvändigeter, som man inte orkar kuta runt och leta efter där, kan jag köpa här hemma.

- En lagom stor resväska i samma serie som min gigantiska rosa. Tänkte åka med två väskor så jag får emd mej allt hem.
- Några baslinnen i svart och vitt och någon mer färg kanske.
- En stor varm sjal som man kan svepa om sig på planet och använda om det mot förmodan skulle vara svinkallt i LA.
- Massa smågodis
- Knäckebröd och hårda snabbmakaroner. Måste käka nåt på planet. Bara spyr av flygplansmat..


Badrumsmöbler

Ska ju renovera badrumen i lägenheten också och idag har jag gjort världens kap. Eller snarare så var det mammi som såg att de hade utförsäljning av demo-exemplar av badrumsmöbler på Viberga. Helt sjukt snygga (och dyra) skåp och handfat fanns till halva priset bara för att de suttit uppe som visningsex i några månader. Så vi slog till på en jättefin uppsättning med handfat och underskåp, spegelskåp och två högskåp, ett i två delar och ett helt. Allt i superfina träslaget körsbär. Riktigt lyxigt, och nu väldigt prisvärt. Nu måste vi bara få hem gerejerna vilket inte är det lättaste då de redan är monterade.

image627

När det gällde köket som vi beställde från IKEA så kunde man ju använa det smarta ritprogrammet som finns på IKEA's hemsida. Det finns likadana programm för badrum på tex Svedbergs hemsida, men de är inte alls lika bra! Så efter mycket krångel så bestämde jag mej för att rita badrumsritningarna för hand istället. Gjorde ett gtt försök, även om det inte är kalas-proffsigt så förstår man nog vad jag menar. Suger på att rita i perpektiv så en vanlig genomskärning fick  duga.

image628
image629
image630

Nu är det bara handukstork (som också kommer fungera som element) och badkar kvar som jag måste bestämma. Har några favoriter men ska kika lite till. Tvättmaskin och torktumlare känns som att det blir det billigaste och mest funktionella som avgör.

Osams med lill-Merc

Lill-Merc och jag är osams. Jag har tagit i med hårdhandskarna nu vad det gäller hennes uppfostran. Nu får hon inte skälla ut grannarna något mer! Skäller hon provocerat tar jag henne i nackskinnet och brottar ner henne på rygg. Det gjorde hon nyss och nu har hon hämnats min uppfostringsmetod genom att pinka inne.

Fan. Är det inte det ena så är det det andra eller det 236:e..

Lost?!

Vad fan hände med LOST. Bläddrade igenom tidningen och fick syn på att 21.00 på tv4 är det någon annan skit. Vart är LOST? Tittade på tv4's hemsida och där stod det att programmet är tillbaka 7 maj. Vaddå?

-hmpfr-

Onsdag

Är hemma idag med. Känner mej friskare men en lugn dag till skadar inte.

Dessutom snöar det idag. Det suger!

Kära (?!) grannar

Pår vår gata bor det jättetrevliga människor där de flesta känner varandra och hjälps åt att vakta husen och har en allmännt trevlig grann-stämning.
Men det är en familj som liksom skiljer sej från alla andra. De pratar knappt med någon och enda gången de gör det är för att tala om att de är adliga eller påpeka något, typ; Din hund skäller. (Jasså gör den? Det menar du inte) eller "Du fick inte tag på några mindre solglasögon eller?" när jag har på mej mina älsklingsbrillor som är gigatiska.

Denna familj är ganska underhållande på sitt vis ändå - de är så galna.
-De låter sin 7 åriga dotter köra moped på fel sida vägen i 50km/h.
-De börnar alltid upp för gatan i sin mörkröda bil (grannkidsen har vart nära att stryka med flera gånger).
-Barnen springer omkring på granntomterna som om de ägde ställlet.
-Familjen har åkt på semester i två veckor och lämnat garageporten öppen (ifrån garaget går det en helt vanlig innerdörr utan lås in till huset).
-Husvagnen har rullat nerför gatan då de glömt att sätta fast den.
Rena rama galenskaperna!

Nu igårkväll vet jag inte vad de sysslade med. Det luktade fan på hela gatan och en konstigt färgad rök steg från en av skorsternarna. Gissa vems! Det luktade så äckligt så jag ett tag börjat fundera på om de eldade lik eller något...

Ett tillägg är att mannen i familjen är ungdomsledare i en av finspångs frikyrkor. Jag skulle aldrig lämna ett levande väsen under hans ansvar. Men vem vet, han kanske anser att gud beskyddar dem!


Promenix

Blir en långsam promenad i skogen med lill-Merc nu. Pappa ska springa och jag hade gärna hängt på, men det tycker tyvärr inte min kropp så det får blir en slow promenix istället.

Aja.Jag kan ju snöra på mej löpardojorna så känns det lite bättre i alla fall...

Reminder

Ibland är det praktiskt med blogg! Då kan man bara leta reda på ett inlägg som hjälper en att minnas och  -

självklart kommer jag inte att använda Scwarzkompf...

Hårgfärgsproblem

Tänkte be mammi färga i utväxten innan jag åker till usa. Har två färger att välja på - varav den ena av erfarenhet gör mitt hår blått. Problemet är att jag inte kommer ihåg vilken..

image625  eller image626

Topplista

Topp fem i konstig mat som jag älskar:

1. Skivad rå potatis med salt
2. Rå nötfärs
3. Okokta makaroner
4. Pålägg utan macka
5. Musslor

Studenten - så mycket kostar det!

Läste en artikel idag i NT om hur dyrt det är att ta studenten. De hade gjort upp en lista på vad som kostade mest och jag vet inte riktigt om jag kunde hålla med deras budget.

Såhär blev mina kostnader för studenten 2007:

Mössa med brodyr 500:-
Studentklänning 1500:-
Skor och väska 600:-
Flakåkning ca 400:-
Solarium 6 ggr 250:-
Glasfibernaglar 500:- inkl. en reparation
Balklänning inkl. handskar 3000:-
Håruppsättning 600:-
Balmiddag ca 600:-
Entréer på diverse utgångar 200:-
Alkohol 800:- (ren uppskattning, sånt räknar man inte)
Studentskiva, skylt, champagne odyl.  X:- (mammi och pappi fixade)
Tack-kort 200:-
Studentkatalog + balbilder 800:-
---------------------------------------------------

Tot: ca 10.000 spänn. Oh, jesus. Det hade jag faktiskt ingen aning om. Har aldrig räknat på det förens jag såg den där artikeln i tidningen..

Studenter, nu vet ni vad som väntar... Det går ju självklart att hitta på billigare alternativ, men om jag ska vara ärlig så är det bara naglarna och håruppsättningen som jag kan betrakta om onödiga utgifter - och då blir det ändå 9000 kronor kvar för utgifter. Så nog är det dyrt alltid. Och jävligt värt det!

image624





tur att det är nån som uppskattar att jag är hemma hela dagarna

image623

Dollar - fixat!

Har i alla fall lyckats ta  mej ner till banken idag för att hämta ut mina us dollar inför resan om två veckor. Riktigt coola pengar dom har i usa alltså. Inte allt för ofta man ser dem;

image622

God morgon

Är fortfarande sjuk och hemma med ont i huvudet och feber. Hoppas verkligen att det ger sej snart, är så sjukt tråkigt!

Lill-Merc har för övrigt slutat spy nu. Hon har inte fått äta någon mat förrens nu då hon fick pyttelite kokt ris. Snack aom missnöjd hon blev, hon som var så hungrig...

Schvenska språket är faen inte lätt!

Läste lite bloggar och på en sida fann jag denna annonsen.

"Toaletträna katten

Träningskit med vilket katten lär sig använda den vanliga toaletten!"
 
Sen är ju frågan hur man utläser träningskit. Träning-skit. Eller tränings-kit? Jag läste alternativ ett.

Glömmer aldrig i åk åtta inför ett so-prov; ordet urinvånare. Ur - invånare eller urin-vånare. Det kan man välja själv. Gissa vilket vi valde..

Oj vad klockan är mycket..

... borde kanske äta lunch snart. Har bara ätit frukost än så länge. Och en näve okokta snabbmakaroner. Inte kostigt att det kurrar i magen!

Start etapp 1, proj renovering lägenhet

Började med renoveringen av längenheten i helgen. Jag och min karl stack till Linköping tidigt på morgonen för att dra igång med grunden inför tapetseringen av arbetsrummet. Jävlar vad vi slipade. Och vad dammiga vi blev. Såg ut som smurfar av det där blå dammlagret som la sej som en hinna över hela kroppen. Pappa hade gett oss varsitt munskydd men min karl ville inte ha på sej det där "sars-skyddet" men jag tog på mej mitt. Det var ett mycket smart drag av mej vilket min karl också insäg efter att ha fått svåra andningsproblem efter bara 4.5 minut...

image618image619

image621


När slipningen var klar fick jag i uppgift att spackla allt vi hade slipat och min karl åtog sej snabbt uppdraget att riva ut alla garderoberna som ska ut.

Slutsats av lördagens arbete: Nästa gång ska jag använda handskar då min hud på fingrarna nu är bortslipad efter allt nötande på slipklossen. Om jag måste lämna fingeravtryck i USA så blir det problem - jag har inget kvar!

Fler sjuklingar

Det är fler i min familj som är sjuka. Lill-Merc spyr som en kalv så jag fick panik-åka till veterinären och köpa piller som ska återställa tarmarna och mamma är lite sjuk i huvudet som vanligt..



Update:
Okej då. Hon är inte sjuk i huvudet. Jag bara skrev så för att hämnas på att hon tog den sista Felix-pajen ur frysen.

uff

Blö. Jag är sjukling. Har feber och mår allmänt lite skit. Har spenderat dagen i sängen.

Bättre att jag är sjuk nu än om två veckor på väg till USA i alla fall.

Kärt bran har många namn..

Jag och Mercedes ska gå ut;

Jag: - Kom då lill-röv så ska jag ta på dej kopplet.

Mamma: - Måste du kalla henne för lill-röv hela tiden. Det låter inte så trevligt
....

Två timmar senare;

Mamma: - Vet du vad lill-röv gjorde förut....

Jag: - VAD SA DU?

Äsh. Inte så noga vad man kallar henne. Kärt barn har ju många namn. Tex:
- Mercedes
- lill-Merc
- Mercan
- lill-Röv
- Möörsy
- puckhuvud (när hon har kissat inne)
- Cuddy

Hungrig

Fy faen vad hungrig jag är. Och jag som inte har någon mat, och ingen bil att ta mej hem. Får rota i frysen och se om jag inte har någon paj liggandes någonstans.

Jag får tugga tuggmi för överlevand sålänge!

Jag idag

As usual. Inget överflödigt. En rosarandig topp från boomerang (som jag älskar). Långt vitt linne. Svarta tights och svart smalt skärp från 80-talet. No makeup förutom masacra.


image617



Fredag

God morgon?!
Fredag idag. Dagens planer:

- Jobb
- BT pass på aktiv - Shlager2008-tema!

Tja, det var väl dte jag planerat. Hittills.

Ciao

Näe, nu blir det lite käk, du är vad du äter och sedan en skön natts sömn. Imorgon är det fredag!

Härliga härliga sommar;

image611

47 min

Passet tog exakt 47 minuter exklusive strech. Perfekt! Då behöver jag inte göra om någonting och kan ha det precis som jag vill..

Var nere på aktiv och körde i salen och testade skivan och klockade. Allt funkade och det skapar goda förutsättningar inför mogondagen.

Rastning av lill-Merc förbjuden

När  jag var ute och rastade lill-Merc häromdagen var det någon som bankade på rutan. Vaddå?! Bara för att jag rastar min hund där det sitter en skylt - rastning av hund förbjuden. Den sitter ju så att man bara ser den när man kommer från ena hållet. Därför så väljer jag alltid att gå från  andra hållet så att jag kan skylla på att jag inte har sett den om nån skulle klaga! Dessutom har inte lill-Merc lärt sig att göra sina behov ute än. Hon kan bara det hemma i villan. Annars så är det inne på tidning. Ska skaffa kattlåda åt lill-röven snart. Då kan jag ha det som argument också om det fortsätts bankas på rutor när jag går med henne där:

- Va, näe? Det här är en katt. Hon går ju på kattlåda!

image609

Bilden (utan mina justeringar) är lånad eller tja, stulen men jag hoppas det är ok, av
äms. En, som jag utav bilden kan utläsa, av min karls och mina grannar.. Bra utsikt. Min karls lägenhet ligger ju på markplan. Fördelen med det är att man kan hoppa ut genom fönstret om dte skulle börja brinna.

Maat

Nu är det lunchtime. Ska möte upp mamma och lill-Merc som är ute och promenerar, och sedan ska vi hem och käka lax. Yummie.

Jag idag

Nej jag lägger inte ut en dagens outfit, Kakan. Jag bara tipsar om att svarta tights och min karls skitstora skjorta med ett smalt skärp kan funger perfekt en helt vanlig dag.. Skönt som fasen är det också! Typ som pyjamas.
Och så bara mascara  och frösvarets hudsalva på läpparna så blir livet ännu enklare!

image608

Tapeter till lägenheten - enjoy!

Tänkte faktiskt bjuda er på ett smakprov på de tapeter vi beställt till lägenheten:  

Hall: Tapet från
Eco serie Artist. Blir vrålsnygg mot grått klinkergolv!

image599

image598



Kök: Tapet från Decor Maison, serie Natur. Ganska ljus och diskret för att inte ta fokus fårn köksinredningen.

image600

image601



Sovrum: Tapeter från Decor Maison, serie Natur. Rejält stormönstrad härlig fondvägg bakom säng-gaveln och de övriga tre väggarna är vita.

image604

image603

Slogs länge för denna; men min karl vägrade och vi fick enas om den gråa istället;
image602


Arbetsrum: Tapet från Decor Maison, serie Attityd. De två längväggarna i randigt och kortväggarna i rent vitt.

image596

image597


Vardagsrum: Det här var det svåraste av allt, men det blev tillslut: Decor Maison, serie Natur. Tre väggar med "bambu" och väggen bakom soffan med klättrande träd. Allt är i ljus vit med bara skiftningar som får fram mönstren.
image606

image607

image605



Känns riktigt bra att ha det klart. Mycket är ju ljust och vitt men det är ju precis så vi vill ha det! Sen får man sätta färgen med alla accenter....

Stort plus till alla hemsidor där man själv kan prova sig fram och tillbaka på "testa att tapetsera"- funktionen.

Torsdag

God morgon!

Torsdag idag då. Säger mig inte så mycket. Får se vad det blir av dagen...


Lite bilder från James Blunt- konserten på Hovet den 24 mars;

image592image593
image594
image595

Lost och ingen hockey ikväll

Hade bara fattats att det var nån jävla hockey istället för Lost ikväll. Då hade jag dött. Nu hade jag tur, för det är det inte..

Förresten, vilka ska LHC möta i finalen? Är det bestämt än?
Läste i alla fall att folk hade köat i timmar för att få tag på biljetter till finalmatcherna. Hur fan vill man göra det? Man blir ju bara döv av allt väsen och rädd när de slåss. Dessutom ser man mycket bättre på tv'n hemma. Och kan kissa när man vill.
Det skulle väl kanske kunna vara  värt ett beök för den goda kok-korvens skull då... Men den kan man ju lika gärna få på Sonstorps IK's hemma matcher. Och den är billigare. Pappa och jag brukar äta minst två var när vi är och kollar när min karl spelar.

Överflödig info.

Appropå lill-Merc

Gick förbi en lekpark med barn ~6 år med lill-Merc i koppel;

Barn 1: - Titta, titta!

Springer fram och säller sej och granskar lill-Merc på lagom avstånd.

Barn 1till barn 2:  - Äre en kängru?

Barn 2 till barn 1: - Nä, dä tror ja inte. Men dä va likt....

lill-Merc says hello

Här är lill-Merc på sin kudde som jag har sytt. På andra sidan är det en anka men den biter hon bara bort ögonen på så den får ligga uppochner..

image591


Överlevde

Körde i alla fall igenom mitt program två gånger så nu känns det skapligt. Nu har jag tagit ett bad och funderar på vad jag ska äta. Inget svårt som man kan misslyckas med...

Stackars dvd-spelaren..

Idag har verkligen hela mitt liv gått åt fanders. På jobbet var allt galet stressigt och bara därför så krånglade allt. Skulle tex mata in sjukt mycket siffror för budget i systemet - systemet krånglar. Skulle mäta ett rum - mätappraten är borta och när jag väl lyckats få tag på en likadan är rummet låst.

Trodde det var nog med det men när jag kom hem och hade bestämt mej för att skita i att köra igenom mitt BodyToningsprogram på aktiv och köra det hemma i källaren istället så kunde det visst bli värre. Byter om och sätter i skivan i dvd-spelaren. Det hörs ett svagt men tydligt pffft..pang på från dvd-spelaren! Där dog dvd'n och min skiva sitter i. Inget händer fast jag testar allt jag kan komma på. Börjar grina och skriker på pappa som står i hallen och väntar på en taxi som ska ta honom till flygplatsen.

-Jaaaag mååååste ju ha min skiva. -snyft- Den är ju där inne och den kommer inte ut...

Pappa släpar upp dvd'n på köksbordet och börjar snabbt som fan att skruva isär den. När vi lyft på locket får jag också syn på att i vhs-delen av apparaten sitter min älsklingsfilm - Dirty Dancing. Börjar snyfta ännu mer.

- Åååå, min älsklings fiiiiilm. Den får inte bli fööööörstöööörd.....

Pappa börjar brottas med dvd-spelaren och får tillslut ut min skiva - oskadd. Tillsammans bändar vi sedan ut vhs-flimen som också klarade sig utan större skador. Värre var det för själva apparaten. Detta är vad osm återstår nu;

image590

Ring tandläkaren!

Måste, måste, måste komma ihåg att ringa tandläkaren den här veckan. Lovade att ringa och återrapportera 6 veckor efter senaste besöket. Vill inte ens tänka på hur många veckor det faktsikt var sedan jag var där. Fler än 6 i alla fall. Snarare närmare 12...

Onsdag

God morgon! Har haft fullt upp hela morgonen, men nu är det äntligen dags för en fikapaus!

Var farligt trött imorse efter den långa dagen igår - men jag orkade tillslut upp även fast det var nära att jag stannde kvar i sängen.

Nu har jag faktiskt kommit igång och känner mej till och med lite träningssugen. Borde sticka ner till aktiv och köra igenom mitt pass jag ska ha på fredag. Har satt ihop ett shlager-pass med bara låtar från melodifestivalen i år. Måste bara träna lite så att det sitter hyggligt så jag slipper göra bort mej på fredag...
 
Aja, havreknäcke med räkost - here I come!

Pjuh

Är riktigt trött idag efter att ha spenderat hela eftermiddagen och kvällen i lägenheten, mätandes och grejandes. Är helt utmattad nu och har tagit ett varmt bad och ska kolla på House om an halvtimma.

Massa (?!) bilder

Jag som var så nöjd när min karl hade hittat mobbe-sladden så jag kan lägga in bilder igen. Trodde jag hade massa att bjuda på - men icke. Men men, man tager vad man haver.

Traditionella båtmässan i Älvsjö. Nya båten kanske?
image586


Provligger badkarl på Bauhaus. Måste ju hitta det bästa för att sätta in i lägenheten. Rätt glammiga sliver-lejon tassar på det nedan..
image587

Tjejparty hos Mandi i hennes och Mickes nya fina lägenhet
image588
image589

Aprilapril

Idag är det första april. Jag har inte blivit lurad en enda gång. Dock har en annan mycket roligae sak inträffat; jag har fått nycklarna till min nya lägenhet.

Kännde mej varmt mottagen när jag redan fann denna skylten på ytterdörren: (syftar på E.Rydén skylten)
image585

Äntligen

Shiet vad skönt att bloggen har kommit igång igen! Har saknat den lite.

Patetiskt?