Valborgsmässoafton

Typsikt att 1 maj ska vara på en lördag så att man inte får nåt extra ledigt. Men jag har tagit mej lite extra ledigt ändå så jag blir inte så drabbad. Är hemma i Finspång nu och har hunnit med en vända till Jennica på På Håret och gjort en inpackning och toppat håret 2 cm. Är ju egentligen väldigt anti-frisörer men nu tyckte till och med mamma att håret såg förjäkligt ut så då passade jag på nu när jag var hemma och hade chans att gå till den enda frisören i världen som förstår vad jag menar när jag säger att jag vill toppa lite!

I eftermiddag sticker vi till värmland och firar valborg där. Fest har jag fått nog av på sistone så en lugn kväll med lite vin och grillad oxfile och vit sparris känns väldigt lockande...

Mamma My

Jag kan inte fatta att jag är gammal. Jag känner mej absolut inte som vuxen. Nog för att jag kan både betala räkningar och tvätta men jag är fan inte vuxen. Det är när man tittar på sin omgivning som man märker hur gammal man faktiskt ha blivit. När småbarn går på gymnasiet..

Och när en vän väntar barn. My, som jag lärde känna för evigheter sedan på ett ridläger ska bli mamma inom kort. MAMMA. Fatta. Och då är hon ändå 3 månader yngre än jag. Så jävla häftigt. Inte för att jag är så sugen själv, men My är en underbar tjej och hon kommer bli världens bästa mamma. Måste boka in ett besök till Stockholm för att hälsa på henne och moster Tove i början av sommaren.



My när vi lärde känna varandra. Fan vad stora vi har blivit!


Dags att skifta

I helgen är det skifte. Då kommer jag gå av min post i EMMA-styret och istället hoppa på som Studienämdsordförande för Maskinsektionen. Det går ut på att ansvara för alla kursutvärderingar som vi gör i varje kurs, detta för att de som ger krsen ska veta vad vi tycker om kursen och därefter kunna utveckla kursen efter våra önskemål. Dessutom sitter man med som studierepresentant på möten där programmen planeras. Där har man mycket att säga till om, vilka kurser som borde byta plats för att det ska bli bättre för studenterna och vilka kurser som orde ingå i de olika programmen eller inriktningarna.

 Ska bli en riktig utmaning.

En glad EMMA-Emma

Lyckat studiebesök

Var på studiebesök på Siemens i Finspång igår tillsammans med EMMA-styret och tjejer från sektionen. Nog för att Siemens kanske inte är så nytt för mig då jag spenderat de senaste sommrarna och även ett helt år innan jag började plugga där. Men igår var ändå en helt ny upplevlse. På förmiddagen hade vi lite företagspresentation och en guidad tur i verkstäderna. Har visserligen kutat en del i verkstäderna innan men jag har inte tänkt på hur det faktiskt är uppbyggt. Och med kurser som Produktionsteknik i bakhuvudet så kände man faktiskt igen en hel del.

Men eftermiddagen var den riktiga inspirationskällan. Då hade vi en föreläsning om karriär av en kvinnlig chef på Siemens. Jävligt intressant och inspirerande. Vi hade också möjlighet att diskutera i smågrupper med olika kvinnliga anställda, chefer, nyanställda, traineeprograms deltagare osv. Då vågade man faktiskt fråga en hel del och de var väldigt öppna och personliga. När man går ett program där vi är 10 tjejer och 150 killar så börjar man ju fundera på lite hur det kommer vara att vara tjej i arbetslivet... Hur kombinerar man familjeliv och karriär? Hur är det att vara kvinna och chef?

Det var en riktigt lyckad dag och alla vi  15 tjejer som var med blev superinspirerade och sugna på arbetslivet.
Men än är det några år kvar...

Musikterapi

Vid perioder som dessa när man har så mycket att göra så man knappt har tid att andas är det så sjukt skönt med en sånglektion. Igår var terminens sista och jag vet inte riktigt hur jag ska klara resten...

I min grupp är vi 4 tjejer där jag är yngst och de andra är omkring 24-25. Man persenterar sin sång och sedan sjunger man den och sedan får först tjejerna och sedan sångpedagogen kommentera. Sedan sjunger man igenom den några gånger och övar och sist har man en "konsert" där man ska försöka tänka på alla de grejer man lärt sig.. Det är så jäkla roligt och man mår så bra av att sjunga. Och så får man massor av inspiration från de andra tjejernas låtar.

Musikterapi är underskattat!


Kör hårt

Nu jävlar är det drag på tillvaron. Jag hinner knappt med själv.

Idag har jag delat ut flyers till vårt Stilettrace-event med EMMA och gått på en föreläsning, en lektion, skrivit en labbrapport med Eva, haft så kallad testamentesöverlämning med Styret då man går träffar sin företrädare och diskuterar och får möjlighet att ställa frågor.

Nu har jag lärt in min sångläxa till morgondagens sånglektion. Cornelis Vreeswijk - Grismasch om morgonen. För jäkla låtskrivare den där snubben. Sjukt bra.


Imorgon drar vi på studiebesök med EMMAstyret och tjejer från sektionen. Nice!


Ny vecka och nya tag.

Inleder stenhårt med en 8-17 dag med lektion, föreläsning, labbrapportskrivande och lunchmöte. Dessutom ska vi käka middag med nya EMMA-styret ikväll hemma hos Veronica.

Lång men rolig dag med andra ord.

Dagens sista föreläsning

Strömningslära. Helt ok kurs men jag kan inte neka till hur mycket jag längtar tills det blir dags för oss att få välja kurser helt själva.. I höst är det fortfarande mest obligatoriskt men sedan är det fritt fram.

4.5 år

Idag har jag och min man varit tillsammans i 4.5 år. Skitlänge! Det ska vi fira med någon god kvällsmat. Kanske thai eller korv med bröd.


Snöstorm

Har precis cyklat hem från skolan i en jävla snöstorm. Det är slutet på april och det snöar ute. Vad är det för fel på vädergudarna?


Ny vän

Jag har väldigt mycket i min hjärna nu och min lilla filofaxliknande sak räckte inte till så igår fick den här bamsingen hänga med mig hem. Den är perfekt och kommer garanterat att rymma mitt liv det kommande året.
Massa extrapapper som jag kan klottra ner med allt jag måste komma ihåg finns också. Och en blyertspenna. Att skriva med bläck i en kalender suger. Det blir ju alltid 1000 ändringar och då blir det kladdigt värre...




Gårdagen

Blev en rolig kväll igår. Rolig förfest. Lite halvt urballade lekar på väg ut till skytte-c och ganska go skinka och couscoussallad till käk. Det var i alla fall inte massa fett insprängt i skinkan sådär som det brukar va, och då får man betrakta det som godkänt...

Dock är skytte-c vida känt för sin grisighet och kvällen var inget undantag. Jag är en ganska känslig preson vad det gäller just smuts och äckel så vid 22.15 snåret gav jag helt enkelt upp och hojjade hem. Jag står helt enkelt inte ut med vin på golvet som blandas med lera utifrån och med glass och skinka som folk kastat på varandra.
Blä.

Jag mår finemang idag och är pigg som en gök. Har precis tagit en dusch och ska sticka till skolan om en halvtimma. Har lektion och lunchmöte och en förläsning som väntar.

Tisdag 20/4

God morgon!

En kort skoldag väntar. En föreläsning mellan 8-10 bara. Eller alltså vi har lektion 15-17 också men den har jag inte tid med för ikväll är det fest! Dessutom måste jag hinna ner en vända på stan och fixa lite smått och gott..

Kära maskinarvänner:
Glöm för bövelen inte bort att anmäla er till EMMAs studiebesök den 28/4.
Anmälan öppnar om 24 minuter..



Vad tycks om men hemmastajlade frilla i lördags?


Jävligt ball om jag får säga det själv.


Katastrofalt trött

Oj oj. Vilken dag. Sista timman på dagens sista föreläsning nu och min koncentration är inte på topp.. Vill bara åka hem, äta ris och somna i soffan...

Riktigt rolig kväll.


Jag lever. En toppenkväll. Är sjukligt trött, återkommer med uppdatering..





Fredag

Skön dag. Vaknade vid sju men insåg att jag kunde somna om till nio. Nu har jag suttit en timma framför datorn och filurat och fixat lite och samtidigt har jag repat sångtexterna inför lördagens framträdande.

Nu - frukost!


En liten fest kan jag alltid trycka in i schemat..

1000 grejer att göra men  det har aldrig hindrat en liten vinrunda med korvgrillning. Har ingen kravallbiljett och en liten förfest har ingen dött av. Har dessutom inte tid att vara bakis imorn så detta är helt perfekt.


Mateus rosévin ger sjuk sommarkänsla.

Underbar stress och förvirring

Jag hinner knappt tänka. Nyss stoppade jag telefonen i kryddlådan i köket. Men livet är förbannat roligt så lite stress och förvirring får jag uthärda. Men det är mycket nu...

För det första så håller jag och jobbar med ett studiebesök för sektionens tjejer som vi ska åka på den 28 april. Jag har precis blevit invald i sektionsstyrelsen där jag ska vara studienämndsordförande och vara med och förbätta och utveckla programmen och se till att vi får så bra kurser, examinationer och utbildning som möjligt. Det blir många möten med nuvarande studienämdsordförande för att jag ska ha så bra koll som möjligt när vi växlar 1:e maj. Förutom allt detta så repar vi gyckel alla luncher inför M-aktivas där jag ska vara med och gyckla både tillsammans med styret och EMMA. Prallellt med detta håller vi på och planerar ett stilettrace (stafett i stilettklackar) den 8:e maj tillsammans med de andra tjejföreningarna på tekfak. Dessutom måste jag plugga och försöka förbereda mig inför kommande labbar. Och på lördag är det årets fest...

Pjuh.



Nu jädrar går det undan

Skola. Omöjlig förberedelse inför labben på fredag. Hållf lektion. Lunchmöte. Kvällsmöte. Nu ligger jag utslagen i soffan.

Men jag gillar när det är lite fart.

Vilken måndag

Pjuh. Började dagen med att komma till skolan klockan 8 och inse att vår lektion var framflyttad till klockan 10. Orkad inte cykla hem så jag pluggade lite och fixade med lite annat i två timmar. Sedan var det lektion, lunchmöte, lite mer fixande, föreläsning och sedan sektionsmöte klockan 17.15.

Vi skulle välja in nya FM och valberedningen hade tagit ut 12 pers som de ansåg lämpade. Men är man inte nöjd med deras val så får man motkandidera men det har typ aldrig hänt förut. Men igår var det 8 personer som gick upp och motkandiderade. Alla dessa skulle presentera sig och så var det frågestund och tiden gick. Klockan 12 inatt var vi klara och då hade en av åtta motkandideringar vunnit...

Skapligt trött idag... 


Första dagen i skolan..

... efter två veckors påsklov. Ska bli härligt att träffa alla igen.

Blir en lång dag med skola 8-17 och sedan sektionsmöte med efterföljande käk och öl.

Hörs!


En långsam dag

Har suttit och ringt runt och styrt med transport till det studiebesök vi i EMMA-styret ordnar om några veckor. Har lite olika alternativ nu så något har jag presterat idag i alla fall.

I övrigt har jag varit på djuraffären med Myran. Hon fick lite godis och en leksak och så passade jag på att fråga om de tyckte hon var tjock. Min karl hävdar bestämt att Myran har blivit tjock och jag kan inte neka till att hon grovat till sig men jag skulle inte kalla henne tjock. Och mycket riktigt hade jag rätt som vanligt. Vår hund vad inte alls tjock.



Tim Burton tema

Är hemma i Linköping och packar om väskan nu. Har gått en sväng på ikano och jag hitade ett par perfekta strumpyxor. Det är tema Tim Burton movies (tex Alice in wonderland) på Maktivas i år och då får man ju se lite galen ut fast man är finklädd. Klänningen köpte jag upp i London och så har jag styrt upp lite accessoarer så det kommer nog bli grymt.  

By the way såg jag Sweeny Todd förra veckan för att få lite mer galen inspiration. Jag tyckte den var svinbra. Min karl gav upp efter 5 minuter men jag fastnade.




Förra året var det Astrid Lingren-tema. Då hade jag lite brist på fantasi så då stoppade jag helt enkelt in en ärta i näsan. Varför krångla till det?

Frisören - Nej tack!

Jag var lite sugen på att ringa och kolla om det finns någon frisör-tid ledig till mig imorgon. Men jag vet ju att jag aldrig gillar att vara hos frisören när jag väl sitter där, så jag avstår. Tar ett varv med köksaxen istället. Mycket billgare och jag har bara mig själv att skylla på om det blir fult.

Jag har klippt mig själv under flera års tid nu och jag har aldrig haft såhär långt hår. Ett vinnande koncept.

Rastlös

Snart två veckors ledighet sätter sina spår. Jag är så utvilad att jag frivilligt går upp klockan 07.45 varje morgon. Jag börjar bli socialt missanpassad då jag inte träffat mina vänner på evigheter. För att få bukt med rastlösheten tänkte jag ta bilen och bege mej till Linköping i eftermiddag och dra till skolan en vända för att helt enkelt träffa lite folk. Ska även ta en tur på Tornby och köpa strumpbyxor till min Maktivas*-outfit.

*Maktivas är en fest för alla sektionsaktiva som av erfarenhet från förra året är sjukligt rolig och galet urballad


Den är min!


Jacka

Efter många telefonsamtal har jag nu äntligen hittat ett ställe som har den här lilla godbiten till jacka. Det var slut på både på lager i Stockholm och i UK enligt en återförsäljare men jag fortastte ringa runt så det var ren tur att jag hittade några som hade den hemma - och i rätt storlek.



Barbour International modell L1925. Den är så grym. Om den är lika snygg i verkligheten blir den min i eftermiddag.

Rolig parodi

Mycket underhållande.

Superprinsen


3 sopsäckar senare..

Nu har jag tömt garderoben och gjort en ordentlig utrensning och fått ihop 3 svarta sopsäckar med kläder och skor som ska bort. En del urtvättad skit får åka till tippen och de kläder som är okej får åka till secondhandaffären. Den tredje delen är mina jeans som jag inte vet vad jag ska göra med. Köper folk kläder på blocket? Jag menar 100-200 spänn borde man väl kunna få för ett par snygga fornarina/diesel/replay- jeans? Det är ju inget fel på dem. De är bara så satans tighta...

God morgon

Är hemma i Finspång igen. Ett himla farande fram och tillbaka. Var i Linkan ett varv igårkväll och packade om och körde stortvätt.

Som den klädsamlare jag är så tar det väldigt lång tid innan jag liksom är i behov av att tvätta för kläderna tar aldrig slut.. Men sedan när allt blir rent på en gång så får jag ett fasligt sjå med att försöka pressa in allt i byråar och garderober igen. 

Och idag hade jag tänkt göra en god gärning för familjefriden här hemma i villan genom att köra en rensning av mina garderober här. För även om jag har fullt av kläder i Linkan så har jag fortfarande minst lika mycket kläder kvar här som jag inte använder. Så målet för dagen är att sortera ut så mycket som möjligt så det som blir kvar ryms i mina garderober och jag kan släppa utrymmet i förråd/tvättstuga/klädkammare/hallgarderober till de som faktiskt bor här på heltid!

Jag ska ta mej ordentligt i kragen och äntligen inse att jag aldrig kommer kunna använda mina dieseljeans från årskurs 8 igen. Även om det svider.


Påskhelg






Glad påsk (en dag för tidigt)

I värmland. Så skönt. Myran blev helt galen och har rymt flera gånger sen vi kom hit. Hon hatar ju vintern och nu är hon helt övertänd på att kunna springa omkring på gräset och i skogen.

På morgonen letade vi påskägg. Det är visserligen fel dag men vafasen - alla var så jäkla godissugna...


Ingen trevlig morgon

Vaknade klockan sex av att Myran spydde på mina fötter. Det var inte så mycket så jag kutade och hämtade papper och torkade upp och somnade om.

Vaknade klockan nio och upptäckte att hon inte alls spytt lite i fotändan av sängen, utan spytt på täcket också - som jag hade legat och sovit i så var allt kletigt. Nu har jag badat och täcket är i tvättmaskinen.

Onsdag

En väldigt skön dag. Låg i sängen stora delar och kollade på tv och myste med voffen. Vid femtiden drog jag igång och bakade (hör och häpna!) kanelbullar. Sedan hängde jag på pappa till gymmet och kutade på löpband.

Spenderade också några timmar framför datorn och skapade mej lite motivation för de kommande åren i skolan genom att sitta och kolla upp vilka kurser jag kommer vilja läsa. Hitills har ju allt varit obligatoriskt men från och med nästa vår så får vi välja massor själva. Och fy farao vad mycket roligt det finns! Åh, nu längtar jag. Och velig som jag är känns det positivt att jag börjar fundera redan nu så jag är riktigt riktigt säker sedan när det är dags..