En dag utan planer.

Klockan är 11.22 och jag ligger i sängen med datorn på magen och vet inte vad jag ska hitta på. Vad gör man när man inte har något att göra?

Jag har försökt ta en promenad med Myran med hon var inte alls med på noterna utan satte sig bara på hasorna och ville gå hem...


Back from Ullared

Mycket rolig roadtrip till Ullared med min karl, Johnny och Evin.

Vi möttes på Gekås parkering vid lunchtid i måndags och tog en lunch på en av resturangerna i området. Inte världens godaste mat precis (skolmatsal-varning) men en snubbe som trodde han var kung Herodes, i full mundering med turkos silkesklänning, guldbälte, krona och fläta i skägget, lättade upp stämmningen på resturangen.

Sedan skulle vi reka området innan vi skulle åka bort till vår lilla campingstuga. Det resulterade i att vi rekade erotikaffären i ca 1 timma (väldigt rolig butik), scorett outlet i 2.5 minut och sedan drog vi en vända inne på själva Gekås i 45 minuter och köpte chips, godis, läsk, skinnhanskar, köksknivar, två plastskålar och en herrans massa batterier.   

Väl incheckade i den pyttelilla stuga våra karlar hyrt åt oss visste vi inte vad vi skulle hitta på så vi tog en vända till inne på Gekås. Då köpte vi pyjamasbyxor, mjukisbyxor, t-shirt, trosor och en rosa golvmopp med tillhörande skurhink.

Tillbaka i stugan tog vi en gubbvil innan vi korkade upp vinet och käkade grillad kyckling, baguette och vitlöksost. Vi spelade sällskapsspel, kollade på boston tea party, johnny och kalle hade brottningsmatch i bäddsoffan och jag somnade medan de andra tog en kvällspromenad.

Uppe med tuppen på tisdagen. Städa stugan och checka ut. Frukost på ett fik utanför Gekås och sedan gick jag och Evin och hämtade varsin vagn och killarna tog varsin korg. Vi beordade killarna att inte ta något som de vet att vi kommer ta, så att vi köper dubbelt, och sedan stack jag och Evin åt varsitt håll. Vi träffades vid lunchtid och utvärderade våra fynd och sedan körde vi par-shoppning några timmar. Det gick förvånansvärt smidigt, vi blev inte osams en enda gång!  Johnny ringde efter några timmar och lät gråtfärdig och bad oss komma till bordsdukarna och rädda honom för han hade stått där i en kvart och var jättehungrig och Evin vägrade ge sig. Så vi gick dit, hjälpte henne att välja duk och sedan gick vi till kassorna.  

Vi köpte: Strumpor, nylonstrumpor, kastruller, 1 par kalsonger, stekpannor, handdukar, sängkläder, bordstabletter och löpare, shampoo, inpackning, maskindiskmedel, tvättmedel, sköljmedel, vattenkanna, en klocka, köksmatta, 4 kakformar, pyjamas, bikini, fler kastruller, glödlampor,en t-shirt till, skärbrädor och säkert massa mer grejer som jag inte kommer ihåg.

Vid två tiden var det fyra mycket trötta själar som åt lunch. Innan vi åkte hem var vi en sväng på net on net och sedan var alla så trötta så vi bestämde oss för att åka hem. Så vi sa hej då och "det här får vi göra nån mer gång om fem år" innan vi mosade in allt i våra bilar och åkte hem.

Min armar.

It hurts. Följde med mamma på bodypump och överskattade naturligtvis min förmåga och lade på för tunga vikter och kopplade in järnviljan.

Nu kan jag inte lyfta armarna. De liksom bara hänger som döda sillar längs kroppen när jag rör mig..

Skön helg

Mamma kom och hämtade mig på lördagförmiddagen och vi gick ett varv på stan och fikade och käkade thaicoconut. Sedan åkte vi hem till finspång och på kvällen var min karl, jag och myran och hälsade på hans mor och gubbe och åt tacos och "firade" earth hour. Släckte allt och hade massa tända ljus och körde frågesport. Min karl hade dock inte hunnit stilla sitt kaffesug innan 20.30 och sedan vägrade han starta bryggaren för att då "fuskade" man och förstörde allt. Det gäller att gå in för det! Jag fick till och ha med mej ett stearinljus in på toan för att jag inte fick tända.. 


Party











Glad student på väg till fest




Bag-in-box party

Jag skulle egentligen åkt hem till lilla Finspång nu på eftermiddagen. Men så fick jag veta att My styr bag-in-box-party med tillhörande utgång på flamman - och vips ska jag inte alls åka hem längre utan istället ta med en bag-in-box och kila 100 meter bort till My för en rejäl fest ikväll.

Platta skor ska jag ha så jag kan dansa ihjäl mig på flamman.


I'm a superwoman

Jag är grym. Jag satte senaste tentan också. Resultatet kom ut nyss.
Jag är alltså fortfarande omtentafri. I'm a superwoman!

 


Skrattattack på ångturbinlektionen

Vi har världens roligaste lärare i strömmningslära. Han bryter verkligen mönstret med tråkiga proffessorer eller hypersmarta mönsterelever i högre årskurs.

Första lektionen låg jag i en hög på bänken och tjöt av skratt. Så jävla rolig alltså. Jag kan tyvärr inte återge det,  för det går liksom inte att förklara. Det var nåt med nån som uppfann ångturbinen.. Det vara bara så himla kul. Imorgon klockan åtta har vi lektion igen och jag längtar verkligen. Undrar vad han säger för roligt imorgon?


Jag kan verkligen sakna de där urballade lektionerna man hade på gymnasiet. Det händer ju aldrig längre eftersom man drar hem ifall det börjar spåra, men på gymnasiet hade vi ju obligatorisk närvaro så då kunde det ju bli sådär galet. Typ när vi lekte luciatåg i våra vita rockar på kemilektionen.. Det var kul.

Eller som när Emelie kläckte roliga kommentarer till Ulla:
Har du klippt dej? (har minimalt med hår redan innan) 
Har du du gift dej eftersom du har bytt efternamn? (har skilt sig)
Jag såg en leopard igår i Igelfors. (Ulla: Lodjur heter det)

Det var tider.


Steppat järnet

Ont som faen i vaderna nu efter ett step-pass på gymmet. Vi var fem pers i hela salen med ny skitrolig koreografi så vi körde järnet. Nu har vi precis käkat takeaway från ThaiCoconut.

Och nu? Dammsugning?


Torsdag 07.35

Torsdag. En vanlig skoldag väntar och i eftermiddag hade jag planer på att träna men det blir nog att fortsätta med dammsugningen som jag påbörjade i tisdags och sedan slänga ihop en väska med lite grejer inför påsklovet. Alla vänner åker ju hem så då gör jag det också, även fast det inte är så långt. Madde och Malin åker redan ikväll har jag för mig.

Har sjuk träningsvärki vänsterarmen efter bodystepen igår. Borde det inte vara benen man får ont i?

Nöjd

En mycket nöjd Emma efter 4 timmar på Primark med en nyinförskaffad resväska för att få hem grejerna.


På gång

Jag börjar mitt nya liv idag. För det första har jag varit i skolan tills klockan 16 fast jag slutade 12. Jag och Eva har styrt upp labben som ska vara lämnad in fredagen efter lovet. Snacka om att vara ute i god tit. Nu är jag hemma och strax ska jag ner till gymmet och köra ett bodystep pass. Åh. Jag känner mej så himla duktig. Och så har jag inte ens utfört själva träningen ikväll.

Finsittning

Nu har jag precis kommit hem från skolan, svirat om till en spetsklänning och blir strax upphämtad av Madde för att gå på finsittning tillsammans med gymnasietjejer som är bjudna hit till Linköping, för att spana in, och förhoppningsvis blir sugna att börja på, Maskinteknologsektionen.


Ullared

Nästa vecka har jag påsklov. Och veckan efter det också. Så härligt är studenlivet när man är omtentafri!

Dock har jag inga större planer för min ledighet. Jag och min karl har pratat lite löst om att göra nåt kul och igår ringde han och informerade om att det nu var fixat. Han, jag, hans bästa kompis Johnny och hans tjej ska åka på en gemensam liten roadtrip. 

Killarna har hyrt en stuga på Ullareds camping där vi ska sova måndag till tisdag för att kunna spendera hela tisdagen på Gekås. Haha. Riktigt roligt initiativ måste jag säga. Hoppas vi får se Morgan ifrån tv-serien!

Dock är min kvot av vårkläder uppfylld så jag siktar istället in mej på kastruller, glödlampor, schampo och bodylotion. Och en och annan dvd-box som jag säkert inte kommer kunna slita mej ifrån.

Tisdag 08.32

God morgon. Hade sovmorgon men lyckades inte så bra då jag vaknade klockan sju.

Drömde att jag hade tappat bort min svärmors röda bil. Jag hittade nycklarna men jag kunde för mitt liv inte minnas var jag parkerat bilen. Försökte somna om och ta leta reda på bilen men det gick inget vidare.

Jaja. Nu är jag vaken i alla fall. Funderar på om jag ska ta och steka mej ett ägg till frulle.

Bilder från förförra lördagen

Innan jag och Stenen stack till London hann vi med ett litet clear mind efter dens sista tentan. Tacos, melodifestivalen och utgång på flamman. Skitkul kväll. Särskilt när vi önskade Måns Zelmerlöv på dansgolvet på flamman. Vi argumenterade med DJ:n "att det ändå inte var nån som dansade, för att det var lite för tidigt, så då kunde han ju spela Måns för oss så kunde vi dansa." Det gjorde han och jävlar vad vi dansade! 



Skola 8-20

Blev ingen träning. Istället gick jag på sektionens diskussionsmöte och kom hem strax före åtta så det blev en lång dag i skolan. Nu har jag käkat lite och däckar strax i soffan. Imorgon blir en skön dag. Lunchmöte och en lektion och sedan sittning tillsammans med gymnasietjejer på kvällen.


Måndag 07.23

Solen skiner. Har precis dragit i mej en tallrik fil och ska hoppa i lite kläder innan jag sticker till skolan om en stund. Är på sådär äckligt bra humör idag. Sådär när man bara vill sjunga skithögt i dushen och är sugen på att powerwalka en mil.  

Kanske till och med kan bli en vända på gymmet ikväll?

Några Londonbilder

Här kommer några bilder ifrån min och Stenens shopping-resa till London. Vi hann med galet mycket shopping, en tripp till Notting Hill och ännu mer shopping.

En kvällspromenad i HydePark


Satt på en parkbänk som var det andra målet med resan (förutom shopping)


Ett av flera resturangbesök. Här tillsammans med Stenens syster som jobbar som aupair utanför London.


Bokaffären i filmen Notting Hill.


Shop til u drop var mottot för resan och uppfylldes garanterat. Här har vi "droppat" i en soffa inne på Selfridges.

13 kg skor, kläder och smink. Not bad!



 


Siemens stjärnkväll

Siemensfest igår. Mycket lyckat. God mat, härligt sällskap och riktigt underhållande artister som Alcazar, Charlotte Perelli, Markoolio och Carola. Jan Bylund var konfrencier och drog förjäkla roliga skämt. Lite bilder:

Jag och min karl


Kakan och Martin


Sandras och Karins karlar var på vift men återfanns senare under kvällen


Kenta drar igång partyt



Jan-Erikz spelade


Mamma och pappa


Alcazar



Hemma igen

Jag lever. Har haft en toppenresa. Jag är jävligt mycket fattigare än när jag åkte och 7 kg shopping rikare. Och jag är förbannat trött på snön. I London hade de minsann ballerinasko-väder och blommande krokusar i Hyde Park...

Återkommer med bilder och utförligare uppdatering vid tillfälle.

God morgon

3.5 timmes sömn. Äter frukost och väntar på Stenen och skjutsen till Skavsta.

Tagga.



Party

Melodifestivalen och massa vin. Tentan är över och om 9 timmar sticker jag till London..

Kan det bli bättre?

Student-terror.

Eftermiddagstenta = student-terror. Gah. Jag pallar inte. Jag hinner hetsa upp mej och bli helt trött innan det ens är dags att skriva tentahelvetet. Idag har jag tenta mellan 14-18. Tänkte ta sovmorgon. Vaknade 06.36. Tänkte äta frukost men magen misstyckte. Tänkte äta lunch men magen misstyckte då också.

Nu sitter jag här och stirrar rakt fram och väntar på att klockan ska bli två.

Fast klockan sex är skiten över. Då blir det tacos, melodifestivalen, vin och en vända på Flamman med tjejerna. Och imorgon kl 06.30 drar vi till Skavsta.


Jag är så jävla grym!

Satte tentan i tisdags. Resultatet kom ut idag. Fan vad skönt att klara den. Självförtroendet går upp några kilo.
Nu är jag jävligt taggad på hållfen också bara för det.


Antikrundan

Nu ska jag och mor min kolla på Antikrundan. Underbart trevligt program.

Jag tycker mest om momentet då hoppet släcks i ögonen på ägaren då denna inser att det som han tagit så väl hand om under så många år inte är värt mer än några kronor.

Sadist -  javisst!

Nu studieteknik

Går ut på att man sitter hemma hos sina föräldrar instängd i sitt gamla rum och har igång högtalartelefon och pratar med klasskompisarna. Ett vinnande koncept. Fri markservice men samtidigt någon att fråga när man kör fast. Extra plus för att man kan ha pyjamas hela dagen utan att nån bryr sig.

(Rekommenderas endast till dem som har möjlighet att ringa gratis)

Myjan haj kjäkits

Myran har spytt i sängen. Bra gjort. Sedan bev hon skitförbannad när jag försökte torka upp det. Hon vaktade spyan med sitt liv. Undrar vad hon tänkte gör med den. Äta upp den?

Prepared for London

Pluggat hållf hela dagen och nu på kvällen har jag ägnat en stund åt att goggla lite på London. Nu vet jag vilken buss vi ska ta från Stansted, vilket hotell vi ska bo på (var tvungen att ringa Stenen och kolla, det är hon som är reseledaren och ansvarar för alla bokningar och biljetter), vilka butiker vi ska gå till och på vilka gator de ligger. 

Inga sevärdheter här inte, titta sig omkring kan man göra i förbifarten. Bara shopping gäller. Stenen ville sitta på en bänk i HydePark en liten stund också.  

Min packning består av följande:

-Necessär.  
-Trosor.
-Kamera.

That's it. Det jag inte har med mej ska jag köpa. Och får det inte plats i väskan hem får jag helt enkelt ta på mej så många lager kläder det bara går, och hävda att jag är en väldigt frusen preson ifall någon undrar. Problemet är skorna. Det kan man bara ha ett par på sig...

Tisdagstenta

Första tentan av två i denna tentaperiod är nu genomförd. Belönade mej själv med några timmar i solen med Ben and Jerry's.

Imorgon är det nya tag med Hållfen. Tenta på lördag. Och på söndag åker jag och Stenen till London.  

Lördagkväll

Mitt liv består just nu av 4 saker. Hållfasthet, fysik, mat och sova. Men om inte min karl blir för sen hem från fotbollsmatchen ikväl finns det hopp om lite variation i form av grekisk mat  på resturang istället för standardmakaronerna.

Äntligen är labbarna klara

Dn här läsperioden har kryllat av labbar. Både i hållfasthet och i vågfysik och modern fysik. Seriösa 4-timmarslabbar med en dugga innan som man måste få godkänt på för att bevisa att man läst på ordentligt. Fixar man inte duggan får man inte göra labben. Igår kväll var sista fysiklabben och idag hade vi hållf-labben. Jävligt skönt att ha det avklarat så man äntligen får fokusera på tentorna..  Men abbarna känns ändå förhållandevis viktiga för de är så krångliga att göra om, en tenta går ju att göra om tre gånger om året så det fixar man ju, nångång.

Nu ska jag snart promenera ner till stan och gå på terapi. Eller sånglektion snarare, men jag betraktar det som min terapi... Skönt att få tänka på nåt annat och göra något man verkligen tycker om! Dessutom sjunger jag sånger ur Kristina från Duvemåla nu och de är förjäkla bra!

Ett extra plus för dagen är vårsolen som så duktigt skiner och gör att man blir lite piggare...

 

 


plugg och knäckt nacke

Det närmar sig tentaperiod. Om inte annat så märks det på de glesa uppdateringarna på bloggen. Det händer helt enkelt ingenting förutom plugg.

Jo, jag var hos sjukgymnasten och knäckte nacken i eftermniddags. Nu kan jag vrida på huvuder igen. En befrielse...