Nä, jag är inte död..

Har bara åkt på århundradets jobbigaste influensa så jag varit däckad den senaste veckan. Och sådant kurerar man bäst framför en brasa i en stuga i värmland med de man tycker mest om!


Rastlös

Jag börjar bli rastlös. Hur gör man ingenting? Sedan jag kom hem har allt gått i ett. Jag har:

- Sett hela Mysteriet på Greveholm.
- Träffat Anna och Karin.
- Varit på Viberga.
- Delat ut julkort till de som bor i närheten.
- Sytt en jacka till Myran.
- Bakat,dekorerat och monterat ett pepparkakshus.
- Rivit ner och ätit upp ett pepparkakshus.
- Varit hos tandläkaren och fått banansmak på tänderna.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Funderar på att åka in till stan. Men där är det ju säkert en miljon människor och dessutom så vet man ju aldrig vad som kan dyka upp i julklapparna. Så då funderar jag på att läsa en bra bok - men jag har ingen bra bok så då måste jag köpa en och det känns onödigt för man vet som sagt inte vad som dyker upp i paketen. Så då funderar jag på att bada Myran - men hon gillar inte att bada så det känns osjysst.

Nähä. Kanske ska ha Harry Potter maraton.  

Jag ser det snöar jag ser det snöar.

Hej mitt vinterland - försökte jag glatt sjunga för att piffa upp stämningen, när jag och charlotte cyklade ner till centrum i snålblåst och duggregn igår. Det fungerade inte.

Och det regnar fortfarande!

Första dagen hemma

Hemma nu. I en månad. Herregud. Vad ska jag göra av all tid?

Första delen av fredagen spenderades i sängen (jädrar vilken torsdagskväll) och sedan lyckades jag och Charlotte som somnat i gästsängen pralla oss upp för att dra till stan och handla julklappar. Dock gick det ganska segt och när vi mötte Charlottes mammi på stan som ville bjuda oss på lunch i filbytergallerian tackade vi inte nej. Så vi kom väl igång med själva shoppingen först framåt sena eftermiddagen...

Nu är jag klar med alla klappar. Har slagit in dem och lagt dem i julklappshögen och samtidigt passat på att kolla igenom de paket som redan låg i högen. Alltså inte inuti - men att klämma och känna ger mycket det också!

Sedan har jag kollat igenom mysteriet på greveholm (tidernas överlägset bästa julkalender) på VHS för att komma i ytterligare julstämning.

Jag hade tänkt bara ett pepparkakshus men mamma misstänkte att min förmåga till att lyckas var för dålig så hon rekommenderade mej istället att helt enkelt bara límma ihop lite vanliga, färdiga pepparkakor med glasyr.  Jaha i vilken form då hade du tänkt undrade jag. En lappkåta av hjärtan föreslog mamma. Men hur juligt är det?! En jäkla kåta. Så jag sket it.

Så nu vet jag inte vad jag ska göra.



Glad som en kamel

Madde har så konstiga bilder på sin dator



Polska kameler - ja me de e väl självklart!

Det är över nu!

Dags för ett rejält clear mind. Hos Mad nu. Första glaset vin ligger och skvalpar i min mage och vi ska har en underbar kväll!

Tjoho! Det är över nu!

Maaaat.

Det här med mat och tentastress är inte riktig min favoritkombination. Man blir liksom aldrig hungrig. Idag har jag ätit två mackor och en chokladboll. Mindre bra!

Jag längtar till imorgon. Då ska jag äta tills jag blir alldeles vimmelkantig. Tills dess får jag nöja mej med att försöka få i mej en skiva julskinka och en riskaka.

Ibland är även de smartaste tröga

Mad, Charlotte och jag visar inte alltid vår smartaste sida.

- Men vaddå, har de handikappade en egen kö på systemet. Är det till fyllisarna då?
(kön hade en handikappskylt för att den var extra bred.)

- Luft är ingen gas!

- Vafan är fläkten i bilen trasig eller varför blir det så immigt på rutan? (en postorderkatalog ligger ovanpå fläkten och hindrar all luft att komma fram)

- Vilka kassa stolar. Jag når inte ner med benen til golvet och jag når inte till bordet heller! (testat att skjuta in stolen?)

Skönt att vi kan vara sådär härligt dumma fortfarande trots att vi måste vara så smarta annars...


Och ännu bättre kunde dagen visst bli..



Det är ju de gulliga bönderna på
tv4 ikväll!

Vilken bra dag det blev!

Jag klarade tentan och fick då en liten extra kick med energi till den sista tentan imorgon också. Har gjort så gott jag kunnat men jag tänkte sätta mej några timmar till ikväll och kanske några timmar imorgon förmiddag också innan tentan börjar så jag är inne i själva tänket.

Tänk, imorgon så är det över (för denna gången) och jag får lite välförtjänt ledighet. Vi ska passa på att fira Mad på förkröket,  innan vi festar loss, hon fyller egentligen år idag men nu finns det inte tid att fira så det får bli imorgon.

Nu kanske ni kan slippa allt tjat om tentor på ett tag och få se det roliga delarna med studentlivet - fetserna och de långa loven!

Fast jag tycker faktiskt att själva pluggandet är roligt också - särskilt dagar som denna när man får belöning för mödan.


I did it

Jag klarade det! Programmeringen. Datortenta som rättas direkt. Ett härligt, härligt godkänt!

Fasen vad stolt jag är över mej själv. Jag skulle kunna äta upp mej!

Uppdat. föregående inlägg

Alltså, madde ska bjuda på kladdkaka med vispgrädde på förfesten och då lovade jag att ta med min elvisp.
Det är inte så att jag ofta brukar ha med mej elvisp på frörkröket utan detta är en engångsföretelse.

Så att det inte blir något missförstånd.

Nedräkningen har börjat

Fatta att jag har jullov om 47 timmar och 37 minuter. Galet härligt.

Måste komma ihåg att ta med mej elvispen till förfesten.

Det märks att julen är nära.

Idag har jag ätit:

- 1 st lussekatt
- 2 st clementiner med kärnor
- 4 julskink-skivor.

Snart ska jag ta en klutt pepparkaksdeg också så är allt fulländat.


Julklappar till moi

Min karl är ute och handlar julklappar till sin älskade flickvän. Jag kommer få Gossip Girl säsong 1. Vilken överraskning det ska bli på julafton!

Jag är inget mattegeni men jag kommer nå högt ändå!

Nä. Jag pluggar inte för att bli ett mattegeni. De poäng jag förlorar i mina, inte så höga, betyg är jag fullkomligt övertygad om att jag kommer kunna kompensera genom att vara social och trevlig. Det är jag mycket bättre på än att lösa massa konstiga tal! De som får högsta betygen på en linje som denna är jag faktiskt inte ens avundsjuk på. De kommer inte konkurrera om de jobb som jag kommer vilja ha ändå..

Självkänsla är viktigt!

Självkänslan växer...

... när man sitter och hör följande vid bordet brevid:

- Men alltså, om jag vill ha 30% av nåt. Ska jag ta gånger 0.3 då eller? Hur gör man?

Då känner man sig smart även fast man inte fattar så mycket av sina egna tentor.

Jag vill, jag ska, jag kan.

Hur jobbigt det än är med allt plugg och alla tentor och hur mycket jag än gnäller -  så jag har faktiskt inget annat jag hellre skulle vilja göra, ingenting alls faktiskt!!!

Det är en ganska bra motivering för att lyckas. Att vilja. Och vilja är jag väldigt bra på.

Bra dag

En dag närmare termo-tentan. En dag som faktiskt gett stora framsteg. Skönt att kunna känna så ibland också och inte bara hopplöshet.

Dessutom var pappi här nyss och piggade upp mej med en juklappsrunda på stan och ett besök på macdonalds.

Nu ska jag repetera lite matlab innan min karl kommer hem.

Snyggaste paret på slottsbalen:


Lite bilder på hästarna från i torsdags

Capriole och jag i min sopgubbejacka






lilla c-ponnyn Paragon som jag rider en dag i veckan ungefär - och i vår kommer det kanske bli ännu mer.



Madde och hennes fina Acapella






Emmas hinder:



Maddes hinder:




Riktigt härligt att ha kommit igår med hästarna igen. Sjukt roligt. Förstod inte varför jag slutade en gång i tiden. Men å andra sidan är det en ganska stor skillnad att ha ansvar för en häst själv några dagar i veckan och rida runt i ensam ett ridhus utan 10 till och någon som står och säger vad manska göra. Fast man har ju onekligen lite nytta av Madde som har jobbat som instruktör som kan coacha lite innan jag är helt säker igen.


Hahaha!

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna klistra och limma... knistra och simma...


Robert Gustavsson som stjärngosse.

Söndag

Skön söndag. Mötte inte upp Madde i skolan förrens klockan 1. Pluggade några timmar innan vi insåg oss besegrade av hunger och tog bilen till Max och köpte kvällsmat.

Nu sitter vi här hemma vid varsin dator och lyssnar på julmusik. Om väntar på att Gossip Girl ska börja om 51 minuter.

1 av 3

Första tentan av tre är avklarad. Gick inte så bra som jag kanske hade hoppats men om allt går vägen så hoppas jag att poängen räcker till ett G - och det är ju trots allt bara det som räknas i mina mål. Fyror och femmor är bara en bonus.

Blev ändå lite nere och deppig då det var så mycket svårare än jag trott, så jag har bara slappat och sovit hela eftermiddagen. Och gosat med min karl och myran. Får ta tag i resterande tentaplugg med nya tag imorgon istället.



Nu är det upp till bevis imorgon

Nu har jag gjort allt jag kan. Gör jag något mer nu så kommer jag bara slarva till det för att jag redan vet hur jag ska göra.

Nu är det en slapp kväll som gäller med idolfinal och en stor påse godis,
 som jag och madde ska åka och införskaffa nu
!

Slut för idag tack för idag

Nä nu får det vara nog för idag. Det är ju en hel vecka kvar till termodynamiken och jag tycker att jag har fått förvånansvärt mycket gjort under dagen även om jag inte förstår så mycket. Har korrigerat det sista på slutrapporten i kylskåpsprojektet idag också, så nu är den fördig för bedömning.

Nu har gjort mej förtjänt av en stunds ledighet och sticka till stallet med Madde.


Satan i gatan

Trodde inte att det var SÅ illa. Termodynamiken. Matten känns ju okej så jag tänkte lämna det i dag och ta upp det imorgon igen. Tänkte alltså  plugga termodynamik istället. Lättare sagt en gjort. Jag känner ju knappt igen någonting på de gamla tentorna. Och då har jag ändå gjort alla uppgifter och inte missat en enda föreläsning.

Vad är problemet? Är jag så mycket dummare än jag trodde?

Nu är det bara att ge järnet under resten av dagen.


Muntlig presentation

Hade muntlig presentation av vårt projektarbete idag. Vi fick beröm för bra presentation och att vara väl förberedda.

Känns jävligt bra. Särskilt eftersom vi slängde ihop pp-presentationen på en kvart och inte repeterade vad vi skulle säga en enda gång. Improviserat är bäst!

nej tack luleå!

Har insett att jag varit hemma i finspång ganska många gånger den här hösten. Jäkligt skönt att kunna sticka hem sådär spontant ibland faktiskt. När man måste styra upp lite plugg eller bara bli ompysslad.

Tur att jag inte valde ett universitet i Luleå.

Tentasnack

Ojoj vad veckan går. Redan ondsagkväll. Var hemma i fimpen i lördags för att proppa mej full med julmat  på årets första julbord och gosa lite med Myranpyran.

Sedan har veckan bara runnit iväg. Det är ju som sagt den första av de tre tentor vi har under denna tenta-p gäller, den som går på lördag. Matten är först ut. Känns ganska okej nu efter ett par dagars intensivt repeterande av gamla tentor. Jag tror att jag har goda chanser att få till den bra.

Värre är det med programmeringen. Den kan man liksom inte plugga till utan där gäller det mest att ha förstått det man gjort under terminen och sedan bara repetera upp det lite. Och det är det som är det svåra. Hur mycket har jag förstått egentligen? Kanske inte alls tillräckligt mycket? Jag är ju en sådan människa som pluggar mej till allt jag kan och det här är ganska ovant.

Termodynamiken har jag inte riktigt tagit grepp om än så den är svår att säga hur det känns men det är bara att ta tag i den så fort matten är över och se till att fixa den.

Men på torsdag om en vecka - då är det fest kan jag lova.  Oavsett om det har gått åt helvete eller skitbra!



Till tomten (mamma och pappa)

Här följer årets önskelista:

- Gossip Girl säsong 1 på dvd
- Björn Axen volumemaster
- Bil

Har även gett samma önskelista till min karl så ni får sammordna med honom så jag inte får två likadana. Dock tror jag inte att han kommer köpa bilen så det är ju ett säkert kort.


Ny serena-klänning

Har fixat klänning till juldagen också. Gudomligt snygg.

Madde har ju fått mej till GossipGirl-nörd (jag som alltid varit emot sådana löjliga serier har nu ändrat uppfattning) och vi hade mycket givande konversation när jag stod i provhytten och hon var smakråd:

- Alltså, den där känns lite mycket Vanessa - är det verkligen den stil?
- Nä, det är det nog inte. Jag provar den där som är lite mer Blair istället..... Den var fin! Den gillar jag. 
- A, den var bra men prova den som är Serena också innan du bestämmer dej.

- Den här ska jag ha! Den är skitsnygg! Jag är nog mest Serena ändå.

Så det blev en Serena-klänning.  

You know that you love me
xoxo




Tyst det är i husen, tyyyst i husen

Är jag den enda människan i världen som upp till 20-års ålder helt seriöst trott att man sjunger midnatt-tråder i visan.

Midnatt råder, skulle det vara det rätta?

Fast jag tror fortfarande att det heter sug-grör också.

Julstämning med linjär algebra

Fredag. Hem till Finspång ikväll. Julbord imorgon med min karls släkt. Gott! Är lite hungrig nu också. Pappa sa nåt om oxfilé ikväll. Hoppas han står fast vid det.

Måste packa ner matteböckerna också. Har inte råd att missa viktiga pluggdagar. Har i alla fall fått in den preliminära projektrapporten innan deadline vilket ändå måste ses som en seger.

Nu är det algerbran som gäller. Stenhårt. Och så lite julskinka på det.

Onsdag

Skön sovmorgon och strax iväg till skolan. En enda lektion idag och sedan stenhårt fokus på projektrappoerten som har deadline på fredag.

Halv kass jag idag bild:

Klar!

Två mattetal senare:

Nu får det vara nog för idag. Är man sjuk så är man!
Nu ska jag göra popcorn och kolla på nåra avsnitt av vänner.

Det är ju 13 dagar kvar tills första tentan.
Ingen brådska.

Sisådär 14,5 timmars sömn...

Ställde klockan på kvart över sju. Vaknade och insåg att jag inte orkade gå på första lektionen. Ställde om klockan på kvart över nio. Vaknade och insåg att jag inte orkade gå på dagens andra lektion heller. Somnade om.

Vaknade halv ett och insåg att jag inte skulle hinna till dagens tredje lektion även om jag hade velat. Insåg även att man inte kan vara riktigt kry om man sover 22-12.30 utan problem. Så jag tar dagen som en sjukdag. Sova och bli frisk lagom till imorgon.

Tänkte göra dagens missade mattelektion hemma så jag inte hamnar så efter. Tar väl en timma eller två och sen kan jag utan dåligt samvete jag gå och lägga mej igen...