Privat nummer?

Du som ringde till mig idag kl 15.25 från privat nummer, ring upp mig igen.
Jag är mycket nyfiken på vad det gällde.

Kanske har jag vunnit en liten alfa romeo? Det vore kul.
Eller en hundvalp? Bara det inte är kaffe för det gillar jag inte!


Vintertid, bu eller bä?

Det där med vintertid är ett lustigt påhitt. Allt blir ju liksom fel. Jag vaknar jättelätt skittidigt och kan utan problem vara på jobbet strax efter sju. Men nu när klockan passerat fyra tror kroppen visst att det blivit natt bara för att mörkret fallit. Hjärnan är asslö och jag vill bara åka hem och dra ett täcke över huvudet! Hade ävl varit bättre att ha kvar sommartiden så det hade kunnat vara ljust lite längre!

Hur många inlägg måste man..

...skriva per dag för att komma med på mest aktiva-listan?

Det är den största frågan i mitt liv just nu. Det, och vad som händer efter döden...

Har du svaret så var vänlig kotakta mig via en kommerntar så att jag ha informationen tillhanda innan kvällskvisten.

Mest aktiva-listan?

Jag står inte riktigt ut med folk som skriver inlägg på inlägg som är totalt meningslösa bara för att komma med på mest aktiva listan på blogg.se

Typ:

Inlägg 1:
Idag äre fint väder

Inlägg 2:
Nu gick solen i moln

Inlägg 3:
Nämen, nu kom den fram igen

Inlägg 500.... :
Nu  regnar det!

Fast det vore ju rätt roligt att vara med där ändå.
Kanske är värt ett försök i alla fall...







Telefonproblem

Gaaah. Det är något fel på telefonerna! Det går inte att ringa varesej hemnummer eller mobbenummer. Skitkonstigt. Provade att ringa fån mobbe till mobbe men det fungerade inte heller?!


Tokkonstigt!


Hund i sängen

Koversation med Mamma imorse:

- Igår somnade Della i din säng, Emma!

- Jaha?

- Ja, så jag fick bära in henne till min säng.. 
(hunden väger drygt 20 kg)

-  Bära?

- För hon var så trött så hon orkade inte gå själv...


Bortskämd hund. Eller desperat morsa som konkar hundkraken hela vägen till sin säng... Della är ju ingen liten plutt om man säger så!

Själv tror jag mer på teorin om att Della tyckte att det var supermysigt att sova med mej och när mamma kom för att hämta henne så låtsassov hon för att hon inte ville gå med.


Ja, så måste det vara!

136889-215



Dr House

Är det nån som vet hur House slutade igår? Råkade somna så jag fick aldrig veta hur det gick för den lille flickan som hallucinerade.. Typiskt. Om ingen kan tala om det för mej kommer jag att grubbla ihjäl mej på detta!

Sjukhusflagga?!

Skulle i samband med förra inlägget lägga in en bild på ett sjukhuskors. Dock hittade jag ingen bild på det så jag tar Scweiz flagga istället. Det måste ju gå lika bra!

136889-327



Uppdate fem minuer senare:

Nu hittade jag faktiskt en bild ändå
(Där är mysteriet om vart det utskurna pluset i Scweiz flagga har tagit vägen löst..)
image328

Sjukdom

Jag har upptäckt en ny sjukdom. Jag har inte döpt den ännu men den går ut på att man blir supersjuk så fort man får höra att någon annan är sjuk.  Inte hypokondri, nej, utan man blir liksom sjuk på riktigt fast ändå inte.

Jag har fått erfara detta två gånger de senaste två dagarna. Dels igår när jag var hos  polaren i Linköping och denna säger att den har fått löss, ett dåligt skämt förstås, men fy fan vad det började klia på en gång. Klia och klia. Jag har helt seriöst ett litet sår i hårbotten idag för att jag kliade så mycket att det gick hål på huden... Jag kan ta ett kort på det när jag kommer hem om ni inte tror mej!

Sen idag fick jag veta att en kollega här på jobbet är hemma och är magsjuk. I samma sekund som jag hörde ordet magsjuk så började jag må illa...  Uää. Äta?! aldrig i livet.. Hulk.

Jag måste klura ut ett bra namn till denna sjukdom och sedan ska jag skicka in min upptäckt till en professionell läkare som kan bröja forska kring den. Då kanske han vill ha mej som försökskanin eftersom att det hittils bara är jag som är den enda smittade människan.  Det är helt okej ska jag säga då. Bara jag får patentet och bestämma namnet. 

Emmas disease
lutar det åt. Vad tror ni om det?

Jag mår illa!

Morrn morrn

Godmorgon!

Var hos torteraren (sjukgymnasten) igår på eftermiddagen och efter det passade jag på att hälsa på en kompis när jag ändå var i närheten. Var helt slut när jag kom hem - och hungrig. Min kompis hade brist på mat och kunde bara åstakomma tre små ynkliga mackor vilket resulterade i att jag fick panikäta lite kvällsmat. så fort jag kom inanför dörren hemma..

Torteraren lyckades i alla fall åstakomma något bra igår. Knäckte ett revben som tydligen gjort så att skuldran inte gått att röra ordentligt. Det gjorde lika ont som det låter kan jag lova, men idag så känns det faktiskt jättemycket bättre!

Nu stundar jobbet!

Eftersnack

Blev en del eftersnack om LadiesNight med tjejerna på jobbet. Vi konstaterade att det var grymt kul  - men att vi ska gå på middagen, som är innan föreställningen, nästa år för att det verkar vara ännu bättre stämmning där nere..

Fick även veta att Martins fru hade suttit i publiken. Fan vilken konstig sits. Jag menar, visst skulle man bli stolt för att man har en sån eftertraktad karl men samtidigt rätt jobbigt att höra alla busvisslingar och kärleksord!
 

Ytterligare ett bevis..

.. på männens oförmåga att tänka efter före..

image326

Titta så fint de har gjutit de små järnstolparna... Kunde de kanske funnit ett mer lämpligt ställe att parkera bilen dock!

Telefonsamtal

Igårkväll, telefonsamtal till pappa som är i Kina:

- Hello?

- Hej! Dä ä ja!

- Va?

- Ja, dä ä Emma! Vad göru?

- Jag ligger och sover..

- Nu?

- Ja, klockan ärhalv två på natten här.

- Ööö, jaha! Okej. Hejrrå..

Hur fan ska man kunna veta vad klockan är i Kina? Varför kan inte alla bara samma tid som i Sverige så skulle allt bli mycket enklare. Och när kinserena ändå byter tid kan de väl byta språk till svenska också och sluta upp med sina krumelurer...

Lördagkväll med tjejerna

Igårkväll blev det babylon-käk och bio för hela slanten. Riktigt härligt att få träffa Anna igen. Har verkligen saknat henne sedan hon flyttade till västkusten...

Såg i alla fall någon musikal-liknande film där John Travolta spelar fet morsa. Det var lika kul som det låter!

Utanför bion:
(vem var idioten som kom på att ha en heltäckningsmatta där? med tanke på hur folk (läs vi) spiller...)
image324


Annas meny och Emmas meny. (blev utskattad av anna när jag fick en leksak till min meny, en legogubbe med tillhörande hellikopter)
image325

Lovade Anna att jag skulle erkänna att hon faktiskt delade sin meny med Jennica, men det tänker jag fan inte göra!

Anni

Annapanna har kommit hem från västkusten! Ska träffa henne och de andra tjejerna på Babylon för lite krubb och sedan åka in till stan för en bio.

Trevlig kväll!

Ååååå, killar :)

Oh, jisses. Vilken jääävla kväll. Det var längesen jag hade så roligt. Började med lite förkrök hemma hos Sandra och åkte sedan med min mor in till Liköping, Cloetta center. Hängde lite i toankön innan showen drog igång. Vilken show. Två timmar bara försvann.. Allt var bara så himla bra. Och Martin var bara så himla snygg! Åååh!


136889-323


136889-322

.. Vi fick vår hälsning från scenen föresten :)

På vägen hem blev vi förföljda av blåljus som stannade oss i Falla för att be mammi blåsa och visa körkortet - vilket självklart inte var några problem, så snutarna önskade oss en fortsatt trevlig kväll! Vi hade tänkt fortsätta kvällen med en drink på hotellet - vilket visade sej vara stängt. Så då fortsatte vi till ettan - där det visade sej vara skolfest. Det slutade med att vi åkte hem...



När jag ändå är i tagen kan ajg ju lägga upp en bild på min snygga soldat..

136889-321

Aaaotch.

Mina nya Filippa K jeans är så jävla smala så att jag får djupa märken i låren efter sömmarna.

Ska man va fin får man lida pin. Eller, ska man vara envis så värgrar man köpa brallorna i en lagom storlek bara för att det råkar vara en storlek större en den storlek man brukar ha..

Principsak.



Inkorgen (1)

Jeeeeeehoo! Jag har fått mail från Matilda! Nu ska jag läsa....

Saknar dej <3


Naked?

Faktor två till nattens sömnproblem var ett fruktansvärt grubblande över vad tusan jag ska ha på mej ikväll. Ska ju träffa Martin och allt, måste ju vara på topp!  Har fortfarande ingen aning om vad det blir för outfit så jag ser kaoset som kommer uppstå när paniken över kläderna kommer infinna sig vid femtiden ikväll...


I värsta fall får jag väl gå naken. Undrar om Martin gillar det?!


Frajdaj

Good morning!

Tog en skön liten sovmorgon imorse. Hade vissa sömnproblem i natt.  Dels för att jag sovit på eftermidaggen samt sett två inspelade avsnitt av heroes, ett inspelat avsnitt Gynekologen i Askim och Du är vad du äter och Labyrint. Det blir, låt mej tänka, 5 timmars tv-tittande... Inte konstigt att kroppen inte är trött när det är sovdags då.

Blev ju alltså ingen träning igår. Ska köra idag på lunchen i alla fall!

I'm done

Pjuh. Blev just klar med allt! Har lite smågrejer, som det inte var så bråttom med, kvar tills imorgon. Nu är min   hjärna helt kaputt. Den har inte gått på sådanthär högvarv sedan ett par veckor innan studenten. Det är ju ett par månader sen nu.

Trevligt att känna att min hjärna fortfarande kan arbeta!

Paaanik

Idag är en såndär dag som börjar lungt men sedan utvecklar sig till ett kaos. När jag kom till jobbet imorse trodde inte att jag hade mycket annat att göra än att mata in lite siffror i datorn. Det tar sin lilla tid för att allt ska bli rätt men det skulle ju inte vara klart förän imorgon så det var ju gott om tid. Jag hade knappt startat upp datorn innan uppgifterna strömmade in. Kan du göra det? Men det kanske Emma kan fixa?!...  Nu kunde jag vada i jobb! Dessutom var deadlinen för siffrorinmatningen i eftermiddag och inte imorgon som jag blivit tillsagd...
 
Precis när stressen så smått börjar infinna sig kommer en kollega och frågar om jag inte skulle vara med på det inplanerade mötet och föra protokoll. Shiet. Det hade ju såklart glömt att jag lovat så det var ju bara att slita med en kopp te och ett äpple (höll på att hungra ihjäl) och ett block och kuta iväg. När mötet var avslutat ett par timmar senare var det bara att löpa tillbaka till datorn och dra igång..

Nu har jag frenetiskt matat in siffror i datorn ett par timmar, och är faktiskt klar. Har lite luchrast nu och ska käka fiskgratäng och i eftermiddag ska jag renskriva protokollet innan jag hinner glömma bort allt som var sagt. 

Jisses, jag hade glömt hur det var att jobba såhär effektivt och under tisbegränsning....
Slutsatsen blir dock: Skönt, för tiden går mycket fortare och hjärnan blir mer stimulerad men  det är samtidigt förbannat jobbigt :)

Träning och bönder

Blev både en halvtimmas löpning på bandet, en halvtimma mage och armar/axlar och en timma afro power dance igår på gymmet. Gissa om det var någon som var trött när hon kom hem...

Degade framför tv'n resten av kvällen. Var det någon som begrep vad hon tjejen hade gjort mot glasögonkillen eftersom han inte valde att ta med henne. Han sa ju att någon som hade varit självklar hade gjort honom besviken så att han skulle välja bort henne. Det måste ju varit hon med tanke på hur uppspelt han var efter hennes tur på speed- dejtingen "aa, vilken tjej" (i falsett)....

image319image320


Tyckte att det var förjäkla kul när han och Gris-Lena (hon som också gillar grisar) diskuterade kastrering av grisar och han hävdar att det är det värsta han vet och hon svarar att hon tycker att det är jättekul, vilket resulterar i att han blir rätt blek i ansiktet och skrattar nervöst.  Tror fan det. Om jag skulle säga till min karl att jag tyckte att kastering var jättekul så skulle han antaglingen fly för livet...

Box?

Gott med lite krubb. Är rejält träningssugen nu.
Power box ikväll på aktiv?

Stod föresten i mitt horoskop att jag skulle ge ett gott råd till en arbetskamrat under dagen. Väntar med stor nyfikenhet på vad det kan vara...

Lurre

God lunch.  

Har inte åstakommit så mycket under denna förmiddag annat än att skjutsa min granne till skolan och ta mått på en matta som skall bytas ut. Har även smitt lite planer inför avdelningens julfirande.

Bjöd på hemmagjorda pepparkakor till fikat imorse. Blev succé. Hade valt att göra hundar och katter istället för grisar och granar för att försöka frånkomma julkänslan pepparkakor alltid för med sej.

Och nu är det redan luchdags. Idag blir det matlåda innheållande ris (absolut inte råris som smakar apa) och kycklingwok...



Busbus


Läs
kommentar #3

:)

Maaaartin

Jag ska träffa Martin på fredag..  Han och jag och ett smockfullt Cloetta center.

Ååååååh!

Till min karl:
Var inte orolig! Jag gillar dej mest.
(Men Martin ligger dig i hälarna)

Viktig information

Idag är det dag 296 av 365 på år 2007, den 23 oktober och Severin och Sören har namnsdag.

Intresseklubben antecknar och hissar intresseflaggan.

PS: Kan man heta Severin? Låter som en blandning av servett och samarin. 



Updat:
"Alla barnen gick in i huset utom Sör(r)en. För han kom inte in genom dörren."  

Lite lån


Lånade
detta från Magnus Ugglas blogg. Lite roande.

Skolmail

Jag har fortfarande kvar min skolmail på Bergska.
Undrar hur länge man har kvar den?

Jag menar - det var ju ändå 4 och en halv månad sen jag tog studenten.

Namnfröjd

Min karl berättade att de har en kille i lumpen som heter Ris i efternamn.
Någon hade sagt till honom att det vore kul om han gifte sej med en kvinna med förnamn Klito....

Något vulgärt men ack så roande!




Bekräftelse

Min karl:

- Jo, du. Det där inlägget på din blogg, om korven du vet. Alltså jag är ju faktiskt ganska sugen på att smaka kaviar med banansmak.

Jag visste det. Jag känner mina pappenaheimare!

Hot or not?

I Matildas resedagbok (se länk nere till vänster) så berättar hon om att det är en jättebrand inte så långt ifrån henne, men att vi inte behöver vara oroliga här hemma.  Senare i inlägget berättar hon att det är skitvarmt. Över 30 grader...

Jag menar, det är ju inte ett dugg konstigt - man vet ju själv hur hett det blir när man står nära en brasa.

En av livets stora frågor...

Vi har en vattenautomat här på jobbet. När man lägger handen på den så är den alldeles varm  men vattnet som kommer ut ur den är precis iskallt.

Hur går detta till?

Mmmmmmm....

Blev just tillstucken en bit choklad av en kollega. Anton Berg, 72 % kakao. Mmm..
Jag har världens bästa kollegor!

Konstig smak

Min karl blev fruktansvärt sugen på korv med bröd efter tågresan hem från Stockholm igår. Så när vi ändå passerade Bergslagshallen så stannade vi till och han fick springa in och köpa sin efterlängtade korv.

När vi kom hem såg jag att korvpaketen såg konstig ut och frågade vad han hade köpt för nåt:

- Ja, det hade kommit ut en nyhet. Korv med pizzasmak.

För helvete. Antingen äter man korv. Eller så äter man pizza.

Typiskt honom. Ska alltid köpa alla konstiga nyheter och blandningar. För ett par helger sen kom han hem med yoghurt med äpple, kanel och vanlij smak. Visst är det gott - i äppalpaj. Man fan inte på yogurt. 

Väntar på att han ska komma hem med kalles kaviar med banansmak. Den låter förjälva äckligt så det kommer han säkert att nappa på!


Luncha

Strax lunchtime. Ska dra kinesen tillsammans med min karl. Blir trevligt!
 

Och gott...

Storstaden

Har haft en mycket rolig helg i storstaden. Var och tittade på när min karl gick högvakten. Knäppte ca en miljard bilder ur diverse vinklar. Kanske kan bjuda på en när jag lagt in dem i dumburken..


Tove mötte upp mej på centralen och vi tog en två-och-en-halv-timmars-fika på coffehouse. Hade så ofantligt mycket att prata om så tiden bara rann iväg. Vi skiljdes åt när det var dags för Tove att kila till McDonkan för ett par timmars kneg och jag kilade iväg till slottet för att titta närmare på min karl som knallade runt på slottsgården.

Därefter mötte My upp mej på centralen och vi åkte hem till dem. Hur kvällen slutade vill jag inte avslöja men ni kan få välja på föjande alternativ:

1. Vi svirade om till partyoutfit och åkte tillbaka in till stan och tog en vild utekväll. Tove slöt upp efter jobbet och var vildare än nånsin.

2. Vi svirade inte om till partydress men åkte ändå tillbaka in till stan och tog en hamburgare hos Tove på Donken. Satt och snackade skit tills Tove slutade och åkte då tillsammans hem.

3. Vi hyrde en film framför vilken vi somnade klockan kvart över nio, vaknade till och gick upp och la oss. Sov så djupt att vi inte ens märkte när Tove kom hem från jobbet.


Kan i alla fall berätta att jag vaknade upp mitt i min skönhetssömn av att jag hade andnöd. Det var jättetungt och andas och jag kunde inte begripa vad det var, det kändes som en sten låg på mitt bröst. När jag vaknat till ytterligare så upptäckte jag att där inte låg någon sten  - utan tvillingarnas dvärgtax som tyckte att livet var mycket trevligt när man fick sova så skönt ovanpå en djupt sovande människa...

På söndagen skulle båda tvillingarna jobba så jag blev lämnad ensam för en heldags shopping. Lyckades hitta en vinterjacka, som var målet med shoppingen. Dock var den något dyr så jag kunde inte komma mej för att handla något mer efter det. Hade köpt ett par vantar innan, så de och jackan fick bli dagens invsteringar.

Mötte upp My efter hennes jobb för att ta en fika och säga hejdå och sen gick jag förbi Donken och sa hejdå till Tove innan min karl mötte upp mej på stationen för hemfärd.

Nice helg!


Sthlm

Är hos tvillingarna nu. Tove är på jobbet men jag och My ska ha en riktigt mysig kväll :)

See ya!

Pjuuuuh...

..... det hände inget! Ingen bild på mej dök upp i alla fall!

Googling

Här är visst en yngre version av tvillingarna som jag fick fram när jag googlade deras namn. Hihi tjejer, ni får bjussa på dem :)

image317image318

Gulp. En tanke slog mej justvad kommer det upp för bild om man googlar på mitt namn?! Måste genast undersökas...

Stockholms-twins

136889-316

Här är föresten en blid på lilla myran. Och tovetotten.. tjaaaa, hon ser ju ungefär likadan ut :)

Hare bra å trevlig älg

Är nyss hemkommen från jobbet. Denna veckan har liksom bara försvunnit. Redan helg! Kan bero på att jag varit sjuk och borta från jobbet..

Nu äre i alla fall två dagars ledigt. Imorgon ska jag och min familj åka upp till den kungliga huvudstaden för att kolla på när min karl går högvakten på slottet. När jag ändå är där så tänkte jag passa på att träffa mina kära tvillingar! Blir väl en liten utgång på lördagskvällen kan jag tänka. Vore ju mycket roligt om man kunde tima in och gå och spana in min karl som någon gång under lördagsnatten ska stå i en liten hytt vid slottet coh vakta. 
Han får ju inte prata så jag får väl helt enkelt stå och glo och vinka lite förstrött två utanför den vita linjen som man inte får övertäda.. 

Och på söndag sen så firar jag och min karl att det var två år sedan vi belv tillsammans. Jag räknar med att han har hittat på något mys för oss. Han avslöjade nyss i telefon att hans bästa kompis i lumpen hade föreslagit att han skulle ge mej en hamster....

Ikväll har jag ännu inga planer. Ska vara chaffis åt päronen som ska på middag och resterande tiden ligger i ovisshet.

Pizza?



 

Gissningslek

Gissa hur dags jag var på jobbet idag?

Klockan fem över sju!
Det är nästan lika sjukt som att min karl serveras lunch kl 9 påm morgonen i lumpen...

Fördelen är att jag får gå hem snart.. typ.
Jag och hantverkarna liksom.


Facebook sucks

Facebook suger! Nu har jag suttit en lång stund och försökt begripa hur man gör. Jag måste vara totalt jävla blåst för jag begriper inte ett skit...

Någon?

Doggyfoto

Bilderna på Della kom idag! De hade skickat med fyra olika provbilder och sedan fick man göra sin beställning. Den här bilden ville jag ha så den beställde jag medans mamma ville ha en av bilderna där hela hunden syntes så en sån beställde hon. Riktigt fina bilder i alla fall.

image315


(och för er som är lite bakom flötet tas självklart trycket ovanpå bilden bort på de bilderna man få hem efter sin beställning.. )


Konstigt missat samtal

Hade ett missat samtal på mobben. När jag slog upp nummret på eniro så visade det sej tillhöra Färjestads BK i Karlstad.

Undrar vad de ville mej?! Följande kan vara möjliga alternativ:

-En spelare har blivit sjuk så de ringer in mej och vill att jag ska ställa upp på dennes plats  i nästa elitseriematch.

- De har hört att jag är grym på att sjunga och vill att jag ska komma och sjunga nationalsången på nästa hemmamatch.

- Någon het hockeyspelare vill gå på dejt med mej.

- De ringde fel.


Jag inväntar förklaringen med spänning!

Balkänningar

När det var baltime i juni hade snacket om balklänningar redan pågått i åtskilliga månader innan. Vilka färger, modeller som var finast också vidare. Alla rusade som galningar i alla affärer som kunde tänkas sälja balklännigar och pillade och provade...

Utom jag då. Allt jag pillade på var mitt lilla tangentbord till datorn. Satt och surfade och hamnade tillsut på en sida till ett företag i Texas. Där fanns min drömklänning. Det tog mej inte mer än en kvart från det att jag såg den första gången tills jag hade skickat iväg en köpförfrågan. Fick svar på mailen bara någon dag senare att storlek sex som jag önskat beställa tyvärr var slut och att det skulle ta dem en månad att sy upp den. Då var det i och för sej januari och det var 4 månader kvar till balen. Men frakt från USA - hur lång tid tog den? Så jag chansade och beställde en storlek mindre och hoppades på det bästa.

Och sjuhelvete vad bra det blev. Fyra dagar senare (värsta expressfrakten) och ett par tusen kronor fattigare hade jag den hemma hos mej. Den var toppen. Hade jag tagit den storleken jag beställt från början hade den suttit som en säck, men den här satt som en smäck istället. Jag älskade den och gör fortfarande. Sådär så att man går och provar den någon gång ibland bara för att man känner sej så fruktansvärt vacker i den..

Och hemligheten, att inte berätta något för någon var ju halva nöjet...

image311image312

Sat och surfade runt lite nu och försökte hitta tillbaka till den där hemsidan. Lyckades faktiskt. Nu har de fått in nya prom dresses och min är en av de få som ligger kvar från förra säsongen. Resten rear de ut... Funderar på om jag inte ska beställa hem ett par stycken i förebyggande syfte när det ändå är på rea.

Tänkte den här tills jag gifter mej:image313

Och den här om jag mot förmodan skulle bli bjuden på studentbalen i år. (får väl tvinga min granne att gå med mej eller nåt :p)
image314

Hemsidan heter
loralie.com. Tycker lätt att ni lyckliga som har er studentbal kvar ska ta er en glutt. Det kan ju bli skitfel men sannolikheten är minst lika stor att det blir helt otroligt rätt. Våga!

Pipparkaka

En sockerbagare här bor i staden, han bakar kakor mest hela dagen...



Jag har bakat. När man är sjuk behöver man lite extra tröst. Den vanliga chookladen och glassen man äter annars täcker liksom inte tröstbehovet! Jag var förbannat sugen på lussebullar, så det tänkte jag gör först. Men det är ju så satans jobbigt när man ska stå och rulla och ha sig - och det är ju ändå bara degen som är god - så jag beslutade mej för att göra pepparkaksdeg istället. Det är ju aslätt och asgott. Trodde jag.

Första problemet var att jag ville ju inte göra så mycket deg - utan liksom bara en liten klutt. Så jag tänkte att jag skulle göra en tredjedel av receptet. Men det är ju skitsvårt. Eller alltså, jag begriper ju att när det står 3 ägg i receptet så ska jag bara ta ett ägg. Och likadant med smöret 300 gram blir 100 gram. Men när det står 2 teskedar i receptet då? Dä äre inte så jävla lätt längre. Och 4 dl socker. Vad fasen blir 4 delat med 3. Inte fan vet jag?! Ingen miniräknare hade jag heller så jag fick uppskatta. Jag råkade uppskatta att en tredjedel av 4 är 2,7. Vid närmare eftertanke så är väl 2 hälften av 4 och alltså borde en tredjedel vara mindre än 2. Försent! Då hade jag redan hävt i 2.7 dl socker i smeten. Jahaop, där blev degen assöt. Men socker är ju gott tänkte jag och fortsatte. Sen skulle man ha i mjöl. Och det var en sjuhelvetes rörande för att få in mjölet i geggan så att det blev en deg. Astrött i armen blev jag innan jag kom på att jag skulle ta fram matberedaren. När jag väll lycktats för över klegget, som såg ut som doggens skit när hon är lös i magen, så startade jag apparaten och.. PANG! Där gick apparaten sönder... Det vara bara att hova tillbaka degen i skålen jag hade den i från början, och börja te å röra igen.

Till slut var degen klar.. Den var inte alls så brun som den skulle vara och den smakade bara socker. Förjävligt helt enkelt. Nästa gång ska jag bara lussebullar för det är tamejfan inte lika krångligt!!!!


Bilderna jag lovade

Min militär kom hem i fredags iförd full mundering. Högvakt på slottet på lördag. Lätt att jag kommer och kollar.


På Athena i lördags. Grekisk buffe (lyckades ta fel och fick tag i ett uppläggningsfat i stället för en tallrik, som jag sedan fyllde med mat. Mådde illa efteråt), husets vita vin och påfyllning med husets röda vin. Glasen var som guldfiskskålar... Nej, det var av maten jag mådde illa!


På Deli efter resturangbesöket. Någon shot och grimastävling.
 


Mina älsklingar på köksgolvet. Min karl ser dock inte ut att gilla situationen så värst mycket tyvärr.
136889-309

Länkar

I lördags betättade Kakan att hon tagit bort sin blogg. Så nu måste jag ta bort länken till henne. Jennica menade att hon hade sin kvar, men när jag var inne och kikade såg jag att hon inte uppdaterat ett dyft sedan den 7 maj kl 10.27. Kanske dags att ta bort hennes länk med?!

Och nu har Anna, som har varit ganska duktig på att uppdatera sin blogg, fått bloggtorka på obestämd tid. Ska jag ta bort hennes länk också.

Då ser det ju för helvete ut som att jag bara har en enda liten kompis, Tilda, som dessutom är i USA. Då kommer alla tro att jag är helt ensam och utmobbad. Och att det måste vara något fel på mej eftersom att min enda kompis emigrerar till andra sidan atlanten för att slippa mej...

Jag får helt enkelt ta och hitta på lite låtsas kompisar eller nåt. Molgan funkar ju alltid..
Alternativet är att ha kvar länkarna och låtsas som att jag inte fattat att man inte kommer någonstans när man klickar på dem..

Förlyld och täbbt i näsan

Bloggen har fått vila lite och jag likaså. Har lycktas dra på mej en höstförkylning trots att jag trodde att jag skulle slippa den i år. Men efter bodypumpen i söndags kväll var det kört.

Atjoooooooooo. Snörvel.

Min kropp mer eller mindre tvingar mej att stanna hemma från jobbet eftersom att den somnar hela tiden.
Igår sov jag en bra stund på köksgolvet, för att inta tala om åtskilliga timmar i sängen och soffan.

Idag har jag inte kunnat somna än för jag har precis vaknat. Jag väntar med spänning. Datorstolen är helt okej skön....

Helgen som gått

Dålig uppdatering i helgen...
Har haft för mycket roligt för mej:

image300


Tog några bilder med min mobbe. Kommer så småningom.

Äntligen fredag!

Skönt med fredag. Jädrar vad fort veckan han gått alltså! Nu ser jag fram emot en skön helg med min karl och tjejerna. Ikväll blir det nog lungan, har inga direkta planer mer än en stor godispåse. Imorgon däremot blir det lajbans. Då ska tjejerna in till Athena och käka lite grekisk buffé och dricka lite vin. Riktigt bra att vi har Maggan som är stammis där och har stenkoll på alla events :)


Hade tänkt åka in och hämta min karl på tågstationen i eftermiddag. Kanske tar en runda på maxi också. Orkar inte med innerstan och har dessutom igenting jag behöver shoppa... Ett par billiga skor med highheels skulle i och för sej inte sitta fel, men idag får det räcka med Maxibutikernas utbud i sådant fall.

Träning idag på lunchen. Ska sticka om ett par minuter. Bodypump-pass à 45 minuter. Kör jag ett pass på söndag sen så har jag lyckats träna alla dagar vi veckan utom lördag i tre veckor nu. Inte illa pinkat för att vara mej!


Man's life before and after marriage..


Before marriage
image297

After marriage
image298

After the divorce
image299

Hundmodell

Nämnde jag förresten att jag tog Della till en hundfotograf igår. Har funderat på det ett tag och ge bilden som present till mamma. Så igår när en riktig hundfotograf besökte djuraffären här så tog jag chansen. Jag släpade med mej jycken och satte henne framför kameran. Dock var det ingen hit att ha godis i handen för då sket hon fullkomligt i fotografens ljud för att få uppmärksamhet, utan stirrade blint på mej.

För att få till en bra bild slutade det hela med att jag fick ge henne godiset och säga åt henne och stanna och gå iväg så jag inte syntes. Så fick jag stå och prata högt och fånigt för att hon skulle lyssna  och rikta uppmärksamheten åt mitt håll. Då fick han tydligen till några bra bilder.

De kommer hemskickade nästa vecka..  Får vi se hur det blev!

Curlingbarn?

Idag har dagen ägnats åt att planera lite för en avdelningsdag vi ska ha här på min avdelning så småningom. Vi ska ha lite föreläsning och kanske något grupparbete. För att avrunda det hela på eftermiddagen ska vi göra någon gemensam aktivitet. 

Därför har jag bokat in oss på tre banor i norrköpings curlinghall. Grymt roligt ska det bli. Jag har sjäv aldrig kört men jag fick rådet att inte bära jeans för att de tydligen har en tendens att spricka i grenen när man glider runt på isen.

Så det  får bli tights eller nåt i den stilen för min del. Jag har ingen större lust att blotta rumpan för mina kära kollegor. Det kan jag gott vara så snäll och bespara dem!


One question

"Jag har bara en fråga.....



image296


Är det inte fredag snart??!?!"




Fick ett mail med denna nyss. How cute..

Snö?


Herregud, idag är det så kallt så om det regnar nu så snöar det!

Boring day

Grymt tråkigt höstväder. Blir så deppig att jag nog måste ta en kaka till fikat för att pigga upp mej.
En god en med choklad på...

Great idea

Jag har en asbra idé. Jag kan inte säga vad det är för nåt. Bara att den är bra och har med jobbet att göra :)
Tihi!

Ladies night

" Emma! På fredag den 26 oktober ska vi gå på Ladies Night i Cloetta center.
Det har du väl inte glömt? Puss Mamma"

En lapp med denna text mötte mej när jag satte mej för att äta frukost vid koksborted 07.35 imorse.
Och ja, det hade jag glömt.

Krubb

27 minuter kvar tills House börjar. Perfekt. Hinner lagom få i mej lite käk.
Nattinatti bloggen!

Emmas favoriter

Nu tänkte jag presentera de människor som betyder mest av allt för mej. De allra, allra viktigaste...

Mina favoritkillar:
Min karl och pappi
image292

Och favorittjejer:

Mammi
image293


Amanda, Jennica, Matilda, Maggan, Kakan och Anni
image294

Della
image295

Jag älskar er <3
(Och självklart fler därtill)

Tv-freak.

Är det bara jag som tittar på den vrålkonstiga serien "Gynekologen i Askim" och tycker att det är underhållande?!

Massa vrålkåta vuxna som har no koll på sexualitet över huvudtaget. Det är klamydiasmittade pensionärer, bokklubbsträffar som leder till rajtantajtan och en stackars manlig gynekolog som är så trött på kvinnokön att han snart tänder mer på de människor med samma kön som han själv.

Otroligt roligt måste jag säga.

För intresserade går det på svt1 på måndagar kl 20.30.

Töggömmi

Jo, nu kom jag på en grej:

De här tuggummina är fruktansvärt goda. Men jag vänjer mej aldrig vid det dära kladdet som är innuti. Blir lika chockad varje gång slemmet rinner ut ur tuggummit och ner på tungan. Tänker alltid att det måste vara något fel på det...

image291

Nu vet ni det.

...

Hoho. Jooo....
 
Äsch, det var inget. Jag kom inte på något vettigt att skriva.
Filåt.

Bjääärnen

"Björn dödade jägare"

Fi fan vad läbbigt att bli ihjälslagen av en björn. Nästan lika hemskt som att bli uppäten av en haj...
Synd om hunden också.

(Fast jag begriper inte varför jägaren inte sköt björnen om han nu var jägare. Man kanske inte får skjuta björn i sverige. Men man kan ju tycka att det vore okej om den var mordbelägen?!)


Ingen rubrik

image290God morgon. Har inte mycket nytt att komma med just nu.
Är trött och förbannat sugen på morgonfika.








Stötte på eller stötte på?

En fundering:

Varför säger man att jag stötte på honom på gymmet igår.
Alltså jag stötte ju inte på honom utan jag stötte ju honom.
Men skrift blir det där uttrycket  helt galet när man inte kan betona orden.
Hur ska jag kunna veta om hon bara stötte på honom eller om hon stötte på honom när jag läser i någon blogg...
Som upplagt för missförstånd. Begripert inte.


Jag tänker förmycket. Dags för min lasagna som står i kylen och väntar!

To the Cookie

Detta inlägg är tillägnat Kakan:

Tja!
Hördedudu, hur står det till med låren idag?
Påt igen ikväll ba.
/ Emma the träningscoach

Kakan hängde med till aktiv igår. Fan vad hon slet. Skitbra!  45 minuter i bastun efteråt blev vår räddning.
Nice med lite träningssällskap :)


Eniro

Nu har jag fixat så att jag finns med på eniro. Känns bra att finnas lixom. Tidigare när man sökt på Emma Rydén i Finspång så har det inte funnits någon. Men nu ploppar mitt namn och nummer upp på skärmen.

Syns man inte så finns man inte. Jag finns. Klart slut.

Men jag fyller fortafardne inte år 5 maj. Men det vet jag inte hur man ändrar.


Facebook

Det har ju varit ett sju helevets snack om det dära facebook. Alla har det. Så nu har jag också registrerat mej. Men nu fattar jag inte mer vad man ska göra med det så nu skiter jag i det. Det var ändåså inget roligt...

Fortsätter lägga ner min själ här istället!


Helgen



Har haft en riktig toppenhelg i stugan. Min karl var dock en aning livrädd då han fick sitta bakpå när jag börnade på fyrhjulingen... Fast han fick med köra. Lite.

Mamma badar (bildbeviset):
image289


"Kortläsare angrep 19-årig tjej på gym i Finspång"

Kakan ringde förut och berättade att kortläsaren på Aktiv hade morrat åt henne när hon var där idag. Den hade inte sagt "Välkommen" med glad stämma som den säger till alla andra, utan till henne hade den morrat lite elakt ...

Jag vet inte helt säkert, men jag tror inte att hon bör ta det peronligt utan istället prova och dra kortet åt andra hållet nästa gång och hoppas på bättre resultat!

Alternativet är att kortläsaren inte gillar Kakan. Det är ju inte helt otänkbart. Hon kan ju vara lite brutal ibland..

(Kakan har nu efter vissa påtryckningar gått med på att provträna en månad med mej på Aktiv. Jag ska försöka vara snäll mot na. Kan hända att jag ställer in löpbandets hasighet på max så att hon får kuta så in i helvete. Men sånt är ju bara roligt... Hihi.)

Vaccination

Min mamma bestämmer fortfarande över mej rätt mycket. Trots att jag är fullt kapabel till att bestämma över mej själv. Nu har hon bestämt att jag ska vaccineras. Mot livmodercancer...

Jag fick panik. Vart i helvete tar man sprutan då?

Svar: I armen tydligen. Pjuh!

Ta med lista:

I eftermiddag bär det av till sommarstugan. Ska slappa och börna lite fyrhjuling. Följande grejer måste jag komma ihåg att ta med:

- Min karls väska.
- Min karl på tågstationen i Hallsberg
- Hundmat, långkoppel och sele
- Yogurt
- Min lila bettskena
- Raggsockar
- Hund
- Tomater
- Pappa


Det var nog allt tror jag. Är mest orolig för att glömma bort att hämta killen på tågstationen. Då skulle det bli ett sjuhelvetes liv...


Om kvinnor kontrollerade världen..

image278image277
image279
image280
image281image282image283image284

Fick ett mail  med detta nyss. Börjar fan fundera på om det inte stämmer lite alltså....

Skinksås

Lunchtime. Har med mej matlåda som jag har gjort. Planen var att jag skulle laga pasta med skinksås. Men jag vet tyvärr inte hur man lagar skinksås så jag bad pappa om hjälp. Och han kunde uppenbarligen inte heller för skinksåsen blev brun. Mammas skinksås är alltid vit....


Badabada

Min karl hatar att bada. Det är mycket synd eftersom att jag älskar att bada. Han badar inte på sommaren för då är det för kallt. Han badar inte på utlandsresan för då är det för salt och han badar inte inte badkar för då är det för varmt. Jag har försökt  med att tappa i kallare kvatten i badkaret en gång men då skyllde han på att det var för trångt.  

Jag badar alltid. Minst en gång om dagen i badkar (utan att tvätta håret alltså). Vissa dagar badar jag två. Som idag till exempel. En gång dirket efter jobbet och en gång efter träningen. Skönt.

Min mamma badar också alltid. I sjön. Året runt. Hon ringde förut och berättade att hon hade badat två gånger idag. Det var tydligen 12 grader i vattnet. Hon sa att det var härligt. Hon måste vara sjuk i huvudet.

image275

Herregud. Bonde söker fru. Måste rusa.....

Havregryn i barret

Jag måste bara tipsa om en grej som jag har hittat. Ett riktigt kap för sånna som mej som inte har något emot att ta en sunk-dag och drömma om ett långt och friskt hår.

image274Kapet heter torr-shampoo. Jag, som inte skäms för att jag är lat och erkänner att jag brukar skippa att tvätta håret ibland, älskar detta under. Man sprayar i lite där det behövs - och vips ser hårt rent ut (fast det är asskitigt igentligen). Toppen! Dessutom så behöver man ju då inte tvätta håret på riktigt lika ofta (yiiihaaa!) vilket gör att man inter heller sliter på det lika mycket...Nu ska jag aldrig mer tvätta håret! Kanske till jul för att mamma kommer tvinga mej.
 (Hon säger att på hennes tid var budgetvarianten till torrshampoo att hälla havregryn i håret och gnugga in i hårbotten. Samma effekt -suger upp fettet - säger hon..)
 
Aja, till alla sunkisar och drömmare om långt hår där ute: Lee Safford dry shampoo rockar!

Bonde söker fru

En bonde i vår by, en bonde i vår by. Hejhoppfallerallalala en bonde i vår by.
Hurra! Idag börjar bonde söker fru. Mitt apsoluta älsklingspogram. Äntligen!

Att jag tycker så mycket om "Bonde söker fru" kan bero på att jag själv är en bondeälskare. Åtminstone faller jag pladask för killar med bonde-bakgrund. På min lista står både bilmekaniker-bonde från Grytgöl, häst-bonde från Sonstorp och nu är jag inne på min ko-bonde i Hällestad. Bönder är helt klart min älsklingskategori...

Sen kanske mina bönder inte har varit sådär extremt bonniga som de på tv är utan snarare ganska obonniga. De har inte luktat kobajs eller gris och de har kunnat prata så man förstår vad de säger och varit mycket sociala och romantiska. Vissa av dem på  tv undrar man ju om de ens vet att det finns fler varelser tillhörande samma människosläkte som de själva. Och säger man puss i ljumsken till sin dejt som avslutning till det första telefonsamtalet får man ju  för fan sitta hemmi tv-soffan och skämmas...

Klockan 20.00 börjar i alla fall programmet på tv4. Får man nte missa..
image273

PS: Bör kanske tillägga att alla mina bönder varit manliga och att det endast är manliga bönder som jag är svag för.... Så att det inte blir något missförstånd nu när det även är med kvinnliga bönder i årets säsong av bode söker fru

7054 dagar

Hallå, vänta. Jag kom på en rolig grej jag fick lära mej idag:
 
Jag kan numera ränka ut hur många dagar jag är med hjälp av excel.
Grattis! Idag fyller jag 7054 dagar!


Kurs..

"Hehe, en kurs i Excel. Hur svårt kan det vara. Jag hade ju MVG i datakunskap och dessutom valde jag ju grundkurs så jag kan nog ränka med att glida igenom hela kursen utan några större problem...Skönt att slappa lite, jag är ju ändå skapligt haj på det programmet!"

Det var inställningen jag gick in med i kurssalen i morse. Jobbet har skickat iväg mej på excelkurs för att jag ska få en chans att arbeta lite mer effektivt med de Excelfiler de bombarderar mej med. Jag tycker ändå att jag har klart mej hyfsat på mina tidigare kunskaper hittils men vågade ändå inte amäla mej till en fortsättnings kurs utan valde grundkurs och hoppades på lite repetition och två ganska slappa dagar...

Dra åt helsike.  Under de två första timmarna som ägnades åt att infoga och ta bort kolummner, göra text fet och blå och addera celler i en kolummn med hjälp av summatecken var självförtoendet fortfarande på topp. Det var först efter fikarasten den riktiga chocken kom. Vad fan är det här? Jag har aldrig sett de här knapparna förut och har defenitivt ingen aning om vad man använder dem till.

Vi blev tilldelade massa svåra matematiska uppgifter som vi skulle lösa med hjälp av våra kunskaper i excel. Jag kan säga som så att jag körde fast redan i procenträkningen. Hur var det nu? Skulle man dela delen med hela eller hela med delen? Gånger hundra? Vaddå? Procentknappen i verktygsfältet? Ska man anävnda den?...

Fy fan. Mina kunskaper i Excel suger och jag är helt slut i huvudet nu. Minst lika slut som jag var efter nationella Matte D provet som var det svåraste världen skådat. Detta var fan nästan värre...

Måste jag gå imorgon?


Lunchrast

Är på kurs idag och imorgon. Vet inte om jag  kanske nämt det tidigare. I vilket fall resultrerar det i  lite dålig uppdatering här..
 
Var det någon som såg på fyrans härmning av antikrundan igår förresnten? Jag tittade de första tio minuterna... Sen insåg jag att jag inte gillar vare sej Ernst eller gamla begangnade grejer så att det var lika bra att ge upp!

Kurstart för eftermiddagen om 21 minuter. Dags att ladda om.


Träääning :)

Jag ska iväg och träna om en stund. Kakan har gått med på att låta mej anmäla henne till en gratis träningsvecka på Aktiv. Hon vet inte vad hon har gett sej in på, jädrar vad jag ska pusha henne...

Moahahahaha (mörkt spökskratt)

Förlåt. Men jag kan inte låta bli :)
Men kolla in vad hon tar i:

Iller

Kl 23 i går kväll ringde min mor och väckte mej. Hon pratade om någon blind iller. Jag sov så jag begrep inte så mycket. Har funderat lite på den där blinda illern idag på dagen.

Får nog ta och ringa henne snart och fråga vad hon menade...

PS: Mammi är i sommarstugan. Vi brukar inte ringa till varandra när vi är hemma i samma hus. Då föredrar vi att ropa. DS 


Livets stora fråga

Jag har en fundering. När man gifter sej säger man ju att man skall
 
"älska och vara honom trogen tills döden skiljer er åt".

Innebär detta att äktenskapet upphör när man dör?
Måste man då lägga ner tid på att hitta en ny partner i himlen?
Eller går det bra att gifta om sej med samma?
Kan man paxa en ängel då, jag menar, om man inte vill att han ska bli snodd om han skulle råka dö före mej?

Kommer man ens till himlen?
Vad menas i så fall tills döden skiljer oss åt?
Skulle det innebära att man inte kommer till samma himmel?
Eller syftar det på om en kommer till himlen och en till helvetet?


Jag begriper inte det där...

image271

Min nya vän receptionisten.

0502-89000 är telefonummret till Scandic Swania i Trollhättan. Om någon skulle vara intresserad av att ringa och boka rum där. Man absolut inte på onsdagar - för då är det fullt. Det har min nyvunna vän receptionisten där  talat om.

Vi är så bra vänner nu jag och receptionisten.
Jag har ringt och pratat med henne 7 gånger idag...


Bla bla bla..

Jag pratar något fruktansvärt mycket. Jag tycker synd om människorna i min omgivning. Jag måste ligga på gränsen till att prata ihjäl dem. Jag har haft planer på att sluta prata så mycket. Det kommer aldrig att gå...

Musikmorgon

Du, du är du är för fin.

Magnus Ugglas låt pärlor åt svin gick på radion i morse. Riktigt bra. Och sätter sej på hjärnan vill jag lova...