Bränna pengar

Mekanikförelsäning  i fyra timmar på förmiddagen. Sedan lunchmöte och sedan färdigställande av labbrapporten. Så nu är den inlämnad och ute ur min hjärna. Skönt.

Nu tänkte jag dra ner på stan och förlusta mej lite. Ikväll är det klubbkväll på Nordic med 20% på allt och då ska jag åka dit och köpa min matta som jag sett ut sedan länge. En stor röd lurvig...

Minne som en guldfisk?

Jag får inte glömma bestick till matlådan. Jag får inte glömma bestick. Jag får inte glömma bestick...

När jag kom till skolan imorse hade jag med mej bestick. Men matlådejävlen stod kvar i kylskåpet hemma. Fick bli räksallad istället.

Enda fördelen är att jag kan käka upp matlådan nu istället. Min karls lasagne. Mmm!

Lämnat fingeravtryck

Lång dag. Plugg, ekonomilab och sedan hojjade jag driekt till polisen och fixade nytt pass.

Kan man någonsin bli bra på de där korten. På mitt gamla pass så såg det ut som jag hade jättestora öron. På mitt körkort ser jag ut som jag har stoppat fingret i en stickkontakt (håret står rakt ut från huvudet) och på det nya passet ser jag ut som en brottsling.

Kändes lite halvkriminellt när de bad om att få ta mina fingeravtryck också..

Skitmorgon

Jag är vråltrött. Och så har jag en fullspäckad dag framför mig. Just nu vill jag vara att klockan ska bli sex så jag får komma hem och gå och lägga mej.

Men det är självförvållat så jag ska egentligen inte klaga. Är ledig på fredag och det är därför jag försöker jobba in lite så jag ska slippa plugga då..

Mot skolan!

tv tid

idol och hollywood fruar. Självklart!

Bilder från superhjältarnas förkrök i lördags





(klicka för större bilder)


Snygga skurkar




En del av jobbet i torsdags gick ut på att servera mat på en sittning. Vi hade fått information om temat för sittningen var skurkar och vi tänkte att det kunde vara kul att klä ut oss. Dock hade inte gästerna blivit upplysta om temat så senare under kvällen fick jag kommentaren

- Alltså ni är ju roliga och så, men varför har ni egentligen nylonstrumpor på huvudet?

Idag

Till skolan. Matte, gästföreläsning i ekonomi, lunch möte och mek föreläsning. Sedan ska vi stanna kvar och försöka begripa oss på mek labben vi gjorde i fredags.. Rapporten ska in på fredag och vi har några timmars jobb kvar. Blir en lång dag..

Segt internet

Tanken var att försöka ladda upp lite bilder från gårdagen men just nu är internet helt galet trögt så jag får återkomma.

Sjukt kul kväll i alla fall!


Utgånget pass

Mitt pass har gått ut. Det var ju en jäkla tur att vi kom på det. Då får jag hoja till polisen i veckan och fixa nytt. Det blir spännande. Jag är lite rädd för poliser.

Lilla familjen

Är ju hemma hos mami och papi en sväng och då passade jag på att kolla på bilderna från sommaren som mamma tagit med sin kamera.

Lilla familjen ska gå på promenad i likadana träningsoveraller. Riktiga campare! Myran har självklart också på sig sin hood.



Vaken

Nu har jag sovit- och ätit äppelpaj till frukost -  så nu är jag pigg igen! Men den planerade utekvällen blir nog inte den senaste i världshistorien. Det räcker med en natt utan sömn den här helgen.

Jag överlevde

Det var ingen pigg Emma som kastade sej i sängen klockan sju imorse. Och det var en ännu opiggare Emma som vaknade fem timmar senare och cyklade till skolan och hade världshistoriens krångligaste mekaniklabb.

Det är inga påsar jag har under ögonen. Det är fan rejäla säckar.

Nu är jag hemma i Finspång på snabbvisit. Pappa var i Linköping på möte på eftermiddagen så jag hängde på honom hem. Nu har vi käkat oxfile med smörstekta kantareller och sen ska vi kolla på "Män som hatar kvinnor" på dvd.  Åker tillbaka imorgon. Har planer för lördagkvällen med EMMA-tjejerna.

Men nu är målet att hålla sig vaken till klockan 22 för att jag inte ska vända till dygnet åt andra hållet..

time to go to work

härlig jobb-outfit, visst?

Torsdag

Har varit i skolan mellan 8 och 15 och sedan har jag tagit en powernap, badat varmbad och nu ska jag snart slänga in en fryspaj i micron innan det är dags att dra och jobba.

Fär er som missat så ska jag jobba på en kravall (stor fest där man har overall) på sig mellan kl 18-06 tillsammans med EMMA. Det är vårt festeri, FM, som ordnar och EMMA ska ha en shotbar samt jobba i köket. Vi får dela upp arbetsförelningen själva så vi varvar mellan kök och bar hela kvällen. Det kommer säkert att bli ganska kul, men jobbigt.

Ska svänga förbi statoil och köpa en stor godispåse så jag håller mej vaken...

Sälja gamal kurslitteratur?

Apropå böcker så börjar folk tjäna pengar på att sälja sina gamla böcker från årskurs 1, till de nya ettorna. Jag funderar lite på att sälja min Linjär algebra bok. Men det är ganska mycket intorkad lingonsylt på den (måste dra av priset då man inte ser sida 17-32) och dessutom kanske, men bara kanske, behöver jag den om jag väldigt kanske plussar min linjär algerbra någon gång. Förtjänar ett högre betyg. Jag kan min algebra!


Stulen (och snart återlämnad) bok

Erik den lille jäkeln har tagit min mekanikbok. Så från klockan fyra och framåt åstakom jag inte ett skit i skolan. Satt i en soffa och pratade om helt andra saker istället. Mycket trevligt. Kanske borde be honom ta min mekanikbok lite oftare.

Dock får jag tillbaka den imorgon så då kan jag inte skylla på att den är bortalängre för att slippa undan.

I'm alive

Har bara inte några saftiga uppdateringar att komma med. Så jag avvaktar.

Idol ikväll. Sedan sova. Imorgon natt får jag inte sova alls..

Resa till solen

Tjoho. Resa till solen och värmen, på cran canaria, inbokad den 29 oktober - 5 november.  Första veckan i nya läsperioden så jag borde inte missa något i skolan som inte går att ta igen, typ labbar.

Hotellet mammi bokat skulle visst vara nybyggt och ha fem stjärnor med ett extra plus. Är mycket nyfiken vad det där sista plusset innebär. Skönt att komma iväg och lata sig, sola bada och äta gott (läs normal svensk mat).  

Mamma var inne på att släpa med mig och pappa till förenta arabemiraten eller oman. Icke. Då åker jag hellre till gran canaria för 14 gången i mitt liv. Varför prova något nytt? Dessutom är det så konstig mat på sånadära ställen. När vi var i egypten åt jag inget på en vecka. Jag vill ha vanlig mat. Och grönsaker. Och kalles kaviar. Det har de på supermarketarna på gran canaria... Sen har jag alltid med mej hårda makaroner i en påse. Det överlever man många dagar på!

Ska i alla fall bli härligt att följa med mammi och pappi  - som när man var liten. Inget ansvar. Allt fixat och betalt. Jag ska bara glida med och läsa pocketböcker på en solstol.
 
De hade visst spa på hotellet också så jag kan tänka mej massage också om solen går i moln någon stund.

Kväll

Lång skoldag. Längsta på länge faktiskt. Efter lunchmötet stannade jag kvar och pluggade mekanik och föreberedde mig inför torsdagens care i ekonomi. Kändes bra att få lite gjort. Var hemma strax innan sex och nu ska jag försöka laga nåt käk och sedan blir det tv'n.


jag idag


Tisdagmorgon.

Har inte lyckats ta mej upp ur sängen ännu. Dagen består av två föreläsningar och ett lunchmöte. Har lite övrigt plugg att göra så eftermiddagen går åt till det.


Nä, frukost nu. Jag är utsvulten.

Jag kan visst laga mat!

Jag lyckades laga köttfärslimpa igår och hade med mej en bit i matlådan till skolan idag.

- Åh. Emma, nu har du inspirerat mig. Jag ska också laga köttfärslimpa ikväll. Det ser jättegott ut...
Sa Eva när hon fick se min mat.

Det är första gången någon har blivit inspirerad av min matlagning. Å andra sidan smakade hon den aldrig....

Måndag

Skola 8-15. Fika med mamsen, som kom för att hämta min hund, på Ragnar Dalbergs cafe i gamla linköping. Farligt goda äpplemuffins...

Nu sitter jag här och väntar på att min karl ska komma hem. Ambitiös som han är jobbar han över. Men nu borde han dyka upp snart.

Sveriges fulaste hem och iq befriade holywoodfruar på tv ikväll.


vanlig skoldag

Sitter i skolan. Har haft matte och fortsatte räkna på håltimmen fram till lunch. Skönt att få lite gjort. Talen vi räknar på nu tar en hel evighet så jag har väl gjort kanske 4 tal sen jag började kl åtta imorse.. Nu har jag käkat och har lite rast innan mekanikföreläsningen.

söndagkväll

Köttfärslimpa, potatis brunsås i massor fick mej att piggna till nu på kvällen. Vi tog en sväng till affären och bunkrade smågodis som vi ska frossa i nu. Jag vill promt se ensam mamma söker men jag vet inte huvida jag fått med min karl på detta. Kan bli så att vi får titta på var sin tv. För jag bara ska se ensam mamma.

Hittade min hund på köksbordet nyss. Det speglade sig i ugnluckan så vi såg henne från soffan. Påkommen!!


Det regnar män

Vi i EMMA hade faktiskt också skrivit ett gyckel enkom för detta tillfälle. Ett välkomstgyckel och intro till presentationen av servitörerna.

Tiden är inne
Kvällen den är ung
Åh vad vi har längtat
Sett fram mot denna stund


För i natt är det vår natt
Att få roa oss ett tag
Du ska släcka törsten nu
Det kommer börja regna män


Det regnar män Hallejuja det regnar män
Amen
Det regnar män Hallejuja det regnar män
Amen


Som vi har letat
bland stockar och bland sten
längst där in i skogen
fann vi ljusets sken


Där var 10 karlar i flanell
Som ska roa oss i kväll
Du ska släcka törsten nu
Det kommer börja regna män



Det regnar män Hallejuja det regnar män
Dessa härliga män
Jag tänker gå nu
Och låta mej bli
Absolut helt drypande våt


Underhållningen var så bra så den blir tillägnad ett eget inlägg;

Underhållningen igår var det bästa jag sett i gyckelväg nånsin. Alla hade gått in för det som tusan!

FM's killar hade gjort världens grej,
inspirerade av denna, och skrivit ord på sig och hoppade runt och bytte plats med värdens timing så det stämde med musiken. Så jävla bra gjort. Joel hade mumlat nåt om träningsvärk efter att de gyckeltränat och nu förstår jag varför...

Mpire var också skitbra. Sjöng till en backstreetboys låt och dansade omkring och delade ut krambiljetter iförda knallrosa kalsonger.

Våra servitörer var jättegrymma. Vi hade inte fått se något innan förutom deras ganska oseriösa genrep. Men de var skitbra! Bjöd på sig själva sjöng och dansade! Deras skogshuggartema gick hem vill jag lova.

Gamla servitörerna (från förra året) slet sönder sina linnen i sin dans. Det ni!

Och som sista gyckel fick vi se den omtalade knäclebrödsdansen, inspirerade av denna,  som några killar hade styrt upp så jävla snyggt!! Jag skrattade så jag nästan kissade på mej. Så jävla härligt med folk som bjuder på sig själva.

Alla gyckel gjorde verkligen vår kväll!

Sliten

Idag tänker jag fanimej inte ens gå upp ur sängen. Kanske, kanske tar jag en dusch framåt kvällen och går och lägger mej igen.

Slapp söndag.

Höstmiddagen i bilder;

Är ingen mästerfotograf och kommer aldrig att bli heller. Men det här är bilderna jag lyckades åstakomma igår.

Det var svårt att hinna med att både stå på stolen, skrika, vifta med händerna/klappa takt, titta och att fota.

Men jag vet att Lisa hade med sin systemkamera och fitade för hemsidan så jag kastar upp en länk till när de finns ute. My har dessutom filmat hela spektaklet så jag ser fram emot en filmkväll så småningom...


















Det var verkligen galet roligt. Årets roligaste fest!!

Jag lever.

Gårdagens höstmiddag blev en succé. Underbar stämning. Sjukt bra gyckel. God mat och gott vin. Kunde verkligen inte ha blivit bättre. Åh.

Men jag har lite ont i huvudet idag.


En vända på stan

Var en sväng på stan med min karl och Myran. Var nån marknad så det var galet mycket folk men vi tog en fika på espressohouse och jag var inne i Galleria Leo en snabbis och köpte ett armband till kvällens outfit. 45 kr på glitter. Kan det vara värt. 

 
Myran försöker dricka iste

Idag smäller det

Lördag. 19 september. Dagen för EMMA's höstmiddag och jag är så sjukt taggad. Klockan är 10 nu och vid 15.30 ska vi ses på NH för att testa teknik och göra iordning. Sedan drar vi hem och svirar om till outfiten och kl 18.30 kommer 114 tjejer.

Åh. Jag ska ha med min kamera och fota som fasen!

Härlig fredagkväll

Idol. Film. Ostbågar. Godis. Världens sötaste hund och karl...

Förlåt mamma

Men jag och mina vänner tog en öl i solen istället för att räkna mekanik den sista timman av lektionen.
Man måste njuta lite också..



Malin, Madde, Anton, Anton och Calle

Haha

My är den som står för mailunderhållningen i EMMA-styret. Idag kom denna och jag kunde inte låta bli att garva lite:

Lille Jonny kom in i köket där hans mamma stod och lagade middag.

Hans födelsedag var i dagarna och han tyckte att det var ett bra tillfälle att tala om vad han önskade sig.


"Mamma, jag vill ha en cykel när jag fyller år."


Lille Jonny var lite av en bråkstake . Han hade varit i bråk både hemma och i skolan.
Mamman frågade om Jonny trodde att han förtjänade några presenter.

Självklart tyckte Jonny det.

Jonnys mamma som var en kristen kvinna tyckte att han skulle se över
sitt beteende det senaste året och sen skriva ett brev till gud och
förklara varför han tyckte att han förtjänade en cykel.

Jonny sprang upp för trapporna till sitt rum och satte sig för att skriva ett brev till gud...


Brev 1:


Käre Gud.

Jag har varit en väldigt snäll pojke detta året och skulle vilja ha en cykel när jag fyller år. En röd.

Din vän Jonny.



Jonny visste att han inte varit ärlig, han hade ju inte varit riktigt snäll det senaste året. Så han knycklade ihop brevet och började på Ett nytt...


Brev 2:


Kära Gud,

Detta är din vän Jonny. Jag har varit ganska snäll i år och skulle Vilja ha en röd cykel i present när jag fyller år Tack på förhand

Jonny


Jonny visste att han fortfarande inte var ärlig så han rev sönder brevet och började om igen...



Brev 3:


Kära Gud,

Jag har varit en hyfsad pojke i år och jag vill verkligen ha en röd cykel på min födelsedag.

Din vän Jonny


Jonny visste att han inte skulle kunna skicka detta brevet heller till Gud. Jonny kände sig väldigt upprörd.
Han gick tillbaka ner i köket och sa till sin mamma att han skulle gå till kyrkan.
Jonnys mamma trodde att hennes plan hade fungerat för Jonny såg väldigt ledsen ut...


"Kom hem innan middagen bara" sa mamman.


Jonny gick ner för vägen till kyrkan och väl där gick han fram till altaret. Han såg sig omkring för att se om någon var där som kunde se honom.

Han lyfte upp en staty av heliga Maria, lät den snabbt glida ner innanför jackan och sprang sen ut ur kyrkan.

Han sprang hela vägen hem och väl hemma så sprang han genast upp på sitt rum där han skrev ett nytt brev till Gud...



Brev 4:


JAG HAR DIN MAMMA.


OM DU VILL SE HENNE IGEN SÅ GE MIG DEN SATANS CYKELN!


HÄLSNINGAR...



DU VET VEM!!!!!


Tillbaka

Nu har vi precis kommit tillbaka. Myran tyckte det lät hemskt när vi repeterade inför morgondagen. Hon skrek som en stucken gris. Hon lugnade ner sej efter en stund dock. Men man får se de små framstegen. Innan sommaren hade jag aldrig ens velat ta med henne in i en etta tillsammans med 5 främlingar. Då hade hon fått spader. Nu går det bra. Så länge vi håller oss till en lagom ljudnivå vill säga..

Till My

Nu ska jag och Myran snart ta en promenad bort till My och ha ett sista möte inför morgondagen. Myran får hänga med, blir en skön promenad för henne. Dessutom ska hon vara själv lite senare i eftermiddag så då kan hon lika gärna hänga med nu eftersom alla vi gillar hundar...

Bye

Imorgon smäller det. Höstmiddag!

Har nu bestämt mej för det svarta fodralet på middagen imorgon. Nu är bara frågan vad jag ska göra med håret. Provade lite snabbt nyss samtidigt som jag tejpade ihop sladden till min plattång så den slutar glappa.

En slarvig hästsvans med lite lockar i det långa. Precis lagom.


Fredagmorgon

Ligger i sängen, har just vaknat. Klockan är 9.29 oxh jag är vrålhungrig. Jag önskar jag hade en liten butler i frack som kunde komma med en rejäl brakfrukost till mej här i sängen. Då hade jag sluppit gå upp. Nu måste jag det. Och ingen brafrukost blir det heller. Bara lite fil med små linfrön på.

Åh det är synd om mej.


Åh en sån karl


Han går som en karl Han ser ut som en karl Med en kropp som en karl Och han kysser som en karl ska
Han har charm som en karl Han är fräck som en karl Nonchalant som en karl Och han rör sig som en karl ska

Men djupt därinne
Har han ett barnasinne

Och jag ska ge allt vad jag har
Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet

Visst kan han som en karl,  Se vad kvinnorna har Och han ger när han tar, Med en styrka som en karl har
Jo, han ljuger ibland Och han dricker ibland Men det struntar jag i, För jag vet ju vad den karln har

Och när jag vaknar
Är det hans famn jag saknar

Ja, jag ska ge allt vad jag har
Till denna underbara karl
Så han blir min för hela livet












Hemmamatch

Sjukt kul att sita och rota i sitt eget bloggarkiv. Hittar massa roliga saker. Typ texterna till gycklen som jag och filip skrev till vårt nolleuppdrag som toatmastrar på nollans fest för faddern. Massa minnen från nolle-p 08. Tänk att det är över ett år sedan..


Eftermiddagsuppdate;

Tog en rejäl runda Med myran när jag kom hem från skolan. Gick till veterinären i Valla, jag hade några frågor och de är så himla rara där, och sedan gick vi till djuraffären vid kyrkogården och så fick hon välja ett ben som hon så duktigt bar hem alldeles själv. Sedan gömde hon det under kuddarna i soffan och fick spelet när jag satte mej för nära hennes gömställe - så hon var tvungen att gömma om det. Nu har jag inte sett det på en stund faktiskt..

Har fixat lite med placeringskort till Höstmiddagen på lördag och nu är det dax för pannkakor. Det och snabbmakaroner är jag en jävel på att tillaga.

Baconben

Underbart. Nu logger min hund och rullar sig i sitt ben med baconsmak (och lukt) så nu stinker både matta och hund bacon. Mmm. Inte.

Det är alltid lika trevligt att öppna internet..

.. och se mej själv på startsidan! Aktiv inom M. Staffregistret kallar vi det lite mer vardagligt.



torsdag

En sån där dag när man inte vill gå upp ur sängen. Jag har inget val - har obligatoriskt case idag i ekonomi som jag måste fixa. Har legat i sängen och förberett mej lite en stund nu, men nu är det dax att hoppa i kläderna och ta en morgonpromenad med hunden...

Oväntat möte

Var nere på stan ett varv med Madde, Stenen och Eva. Vid provrummen täffade jag, hör och häpna, Kristin som jag gått i samma klass som i 9 år och som jag knappt ens sett sedan studenten. Urkul. Hade kunnat prata ihjäl varandra men nu fanns det inte tid till det men jag fick i alla fall veta att hos sticker till bali om nån vecka och bli borta i sju veckor! Häftigt. Så hon shoppade linnen som hon kunde ha på beachen. Det är annat än att shoppa vinterjackor det..

Det är är man träffar någon gammal kompis sådär helt plötsligt, som man börjar funder vad som hände med alla efter studenten. Jag har ju "ett nytt liv" här nu. Och jag är så mitt uppe i det så man knappt hinner tänka tillbaka på det gamla..


Jag och Krillan på buss sightseeing i Belgien under skolresa åk 3 gymnasiet



Jag tvättar...

Och jag hatar det.

Det går an när det är min egna grejer så jag kan tvätta lite som jag vill. Men nu är det min karls grejer också. Han har så stora krav på allt. Det ska sorteras efter färg och hur varmt det ska tvättas. Jag kör liksom bara ljust och mörkt och alltihop i 40 grader och sedan rakt in i tumlaren så är det klart sen. Men icke min karl.

Nu har jag enligt order startat två svarta maskiner. En 40 grader och en 60. Kan ha varit så att jag råkade missa vilken maskin som skulle tvättas i vilken grad men det återstår att se när jag ska plocka ut det om 39 minuter. Om min karls hood ser ut som om den skulle passa Myran så har jag gjort fel....

Nu får han skynda sej hem om han ska ha sin tvätt hängdtorkad!

myran åker bil

Myran är på väg hit iförd sitt nya bilbälte.

Onsdag

Onsdagmorgon. Bara 4 timmar skola idag. Mekanik, både lektion och föreläsning. Det är ganska kul faktiskt. Roligare än både ekonomn och matten just nu i alla fall. Men det säger jag väl inte i tenta-p antar jag...

Ska ju även snacka några minuter inför Maskinsektions-ettorna. Så jag missar 20 minuter av min lektion. Men vad gör väl det?

Vid lunch ska jag träffa EMMA-tjejerna och fixa det sista inför lördag och repetera lite. Vi har storartade planer.



Jag idag:

Fattar inte varför min kamera envisas med att ta så gryniga kort.

Idol

Det var nära ögat att jag missade det. Tur att jag fick för mej att slå på tv'n..


Sambo2-dag

Jag och min sambo är bara sambo 5 dagar i veckan. De övriga dagarna är han hon sin andra sambo.

Min karl tycker att det är bekvämast så för då slipper han åka tillbaka till linköping de kvällar han har träning utan kan stanna hos sambo 2 isället och på så vis spara lite restid. Idag är en sambo 2 dag, så jag sitter här i min ensamhet.  Nejvars. Det är inte så farligt. Det är skönt att vara själv ibland och härska över fjärrkontrollen till stora tv'n och båda sidorna av sängen.    

Kanske bör tillägga att sambo 2 heter David och är en av min Karls bästa vänner. Bara så det är klargjort så ingen får för sej något annat. Och min karl sover på en madrass i vardagsummet... Tro inget annat.   

Små jävlar.

Jag tänkte ge mej in i matlagningens värld och koka morötter. Mamma gjorde det i helgen och de var jättegoda.

Nu har de kokat i 18 minuter och de små jävlarna är hårda som grankottar fortfarande. Vad gör jag för fel?
Hur lång tid ska det ta egentligen. Jag hungrar ihjäl. Jag tänkte att jag kan ju koka makaroner så då borde jag ju kunna koka morötter också. Koka som koka liksom. Men tydligen inte!

Vatten kokar väl när det bubblar och siger upp ånga? Eller har jag fattat fel någon gång i min barndom...



Jobb på Le Mans

Tröttsam skoldag. Ekonomilaben var faktiskt helt ok. Var dock lite seg i huvudet på eftermiddagen men Joel fixade till det som jag inte begrep.

Annars inga nyheter att komma med. Ska betala lite räkningar och fixa lite nu. Ta ett bad och kleta in mej brun utan sol (svart klänning = blekfis). Tota ihop nåt käk och dega framför tv'n. Vovven skulle komma hit ikväll men jag avstyrde då jag har lite mycket att stå i under morgondagen så hon får komma imorgon kväll istället. Tur att ha en karl med bil som kan köra henne fram och tillbaka mellan oss och mami och papi.

Har även bestämt mej för att jobba på Le Mans kravallen nästa torsdag. 18-06. Kommer vara sjukt trött men jag kunde inte motstå att jobba tillsammans med EMMA-tjejerna i shot-baren. Ni som ska dit - shotta järnet så vi får full fart hela natten!






Mer info om Le Mans finns här


Ekonomi lab?

Idag är det skola 8-17 varav laboration i ekonomi mellan 13 och 17. Fyra timmar? Jag förstår inte ens hur man ska kulla labba i ekonomi..  Okej i kemi och fysik, men ekonomi? Återstår att se. Förberedelserna var ju inte de svåraste jag gjort i mitt liv i alla fall. Fylla i ett excel dokument med lite siffror.

Jag idag



Klädval inför lördag.

Klänning 1:



Klänning 2:




Party eller classy? Jag älskar båda.
Skorna är i alla fall självklara!




Eva Cassidy

Jag älskar spotify. Finns allt där. Nu sitter jag och lyssnar på Meja. Kommer ni ihåg henne? Hon med all'bout the money. Den är iochförsig ingen höjdare men det finns andra som är riktigt sköna.

Annars är det bara Eva Cassidy för hela slanten som gäller för mig. Om jag fick välja att sjunga som någon i hela världen så skulle det utan tvekan vara som hon.
Fields of gold. Jag får öva på kareokeversionen tills jag får en sån röst som hon hade..


Jag är en sjuhelvetes talare..

Har blivit ombedd att berätta om min syn på studierna inför ettorna på Maskinsektionen nu på onsdag. Det skulle visst vara jag och två personer till från trean och fyran som skulle komma dit. Tror att ettorna har någon sådan där studievägledningsdag med syon och med lite alumner som kommer och berättar vad man kan göra efter utbildningen osv. Men av egen erfarenhet så känns det ganska avlägset att börja jobba när man bara går i ettan/tvåan så jag tycker att det är jättbra att de tar dit några studenter ifrån högre årskull för att berätta om sina upplevelser..

Jag ska bara prata i 5 minuter så jag får välja ut det jag tycker är viktigast och berätta om.

Jag tänkte välja att lägga fokus på fördelarna med att plugga tillsammans med andra samt ge dem lite tips hur man kan lägga upp arbetet - att det kan vara en bra idé att ha som mål att vara i fas och gå på alla schemalagda lektioner och föreläsningar. Och det viktigaste. Att peppa varandra och inte ge upp. Även om man inte fattar ett skit så fortsätt kämpa! Det lossnar alltid i tenta perioden. Man kanske borde döpa om den till Aha-upplevelse perioden...

Jag tycker sånt här är jättekul. Jag älskar att tala inför folk. Kul att bli tillfrågad om att göra detta, då måste ju någon någon gång tyckt att jag varit bra på att prata inför grupp. Jag tycker själv att jag är en skitbra talare!
280 pers är inga problem.

Jag kanske ska sikta på att bli landshövding. Det tror jag att jag skulle vara bra på!


Skolan är slut för dagen

Hemma från skolan. Har fixat och donat lite. Handlat. Sorterat tvätt. Städat badrummet (inklusive toan den här gången). Nu ska jag ta en knäckemacka och kolla på gårdagens avsnitt av ensam mamma söker...

Intressant föreläsning

40 minuter och inte en enda anteckning...

Måndag morgon

Haft en underbart skön helg hemma i finspång tillsammans med mammi, pappi, hunden och min karl. Gått lite promenader i skogen med jycken, varit en sväng i norrköping med pappa och införskaffat två (?!) klänningar inför lördag. Har inte bestämt mej för vilken jag ska ha än, de är så sjukt snygga men så olika..

Nu är jag i alla fall laddad för den nya veckan. Idag är det skola 8-15 och lunchmöte. Är lite kvar att fixa inför festen på lördag och dessutom tänkte jag försöka plugga lite mekanik i eftermiddag..


Jag idag.


Onsdag

Fotboll på tv. En karl och en Myra i soffan tillsammans med mej själv med en dator i knät. Idag har jag varit i skolan 8-13 och sedan hojjade jag hem, tog en runda med Myran och tog en powernap. Myran väckte mej och insterade på att släpa med mej ut till hundgården. Där härjade hon runt en timma tillsammans med Ronja  jackrussel blandis, Tindra schäfer, Indie - blandras och Baggie - 7 månader bullterrierliknande. Nu är hon skapligt trött kan jag lova..

Jag med. Idol om en timma.

Ät ordentligt människa.

Ja. Jag bara glömde lunchen för jag hade så mycket att göra. Ni må tro att det var en hungrig Emma som kastade sig in i kylskåpet så fort hon kom hem vid tre.

Nu har jag ätit knäckemacka och tittat på gårdagens avsnitt av "ensam mamma söker" på tv3 play i badkaret. Börjar bli normal igen efter den låga blodsockerhalten så nu ska jag snart kila iväg till coop och handla.

-te
-smör
-fil
-mat

Vad "mat" innebär vet jag inte ännu men jag får väl se vad jag blir sugen på. Till kvällen planerar jag att göra biffar...


Uppdate: Alltså jag kan ju inte göra biffar men jag har tagit fram köttfärs ur frysen så den ska vara tinad så min karl kan styra upp dem när han kommer hem. Ev ska jag hacka löken också så behöver han liksom bara röra ihop och krydda och steka. Det där som jag inte kan...

En bil rikare

Jaha. Då är min man 1 st silverfärgad audi a3 rikare och X antal tusen fattigare. Har inte fått se den än men imorgon hämtar han hit den. Kul. Vi har en bil. Eller tja. Han har en bil!

Jag får hålla mig till röda faran (min svinsnabba cykel).

Härlig söndagkväll

Tack tjejer för en supermysig tjejkväll igår med god mat, lite gott vin och framför allt ett väldigt gott sällskap.


They know me so well...

Mina vänner känner mig och mina matlagningstalanger. Fick ett sms där det stod att Madde och Stenen tänkte fixa mat och efterrätt till ikväll, så kunde jag vara med och dela på kostnaden för maten sen...

Förståligt. Vem fan vill äta äcklig mat. Då är jag för min egen, och de andras skull, hellre med och bidrar med pengar än med själva arbetet. Jag kan duka och diska. Men låt mej inte komma i närheten av matlagningen.

Undrar om vi ska dricka vin. Det är ju söndag och skola imorgon klockan åtta. Men lite vitt vin har ingen dött av.

14 godisbitar är godare än 25 godisbitar

Lämnade tillbaka väskan i stan. Köpte 14 bitar lösgodis som jag omsorgfullt valde ut i godisaffären. Jag var nog där inne 10 minuter och valde innan jag tillslut hade bestämt mej. Det blev 2 fiskar, 2 snäckor (ja, jag vet att de smakar likadant!!), 2 sodapops, 1 ferarribil, 3 sura colanappar, 2 små gelepluttar vad de nu heter och 2 djungelvrål. Åkte hem, la mej i soffan och tittade på gossip girl och njöt av mina små godisar.

Är det bara jag som har reflekterat över att när man har en begränsning på hur många man får äta så blir det så mycket godare. Det är skillnad när man liksom köper en stor påse och bara ligger och trycker i sig godis. Då njuter man inte. Då äter man bara. Men när man bara har 14 st små  futtiga bitar så måste man ta vara på dem och äta dem långsamt och njuta mer... Erkänn att jag har rätt?

När jag hade degat i soffan framför de tre första avsnitten av säsong 1 av gossipgirl hade jag massor energi till övers och gav mej ut på en halvmils löprunda. Riktigt skönt. Spurtade på slutet så jag brakade ihop i hen hög utanför porten så granntanten trodde jag höll på att dö vilket jag också nästan gjorde. Nu har jag duchat och funderar på om jag ska se ett avsnitt till av GG innan jag hojjar bort till Stenen på tjejkväll.

Söndag

Sovmorgon till halv elva. Min karl och hans bror skall åka sverige runt och titta på bilar hela dagen så jag tänkte ta en promenix ner på stan i solskenet och lämna tillbaka väskan jag köpte igår.  Och kanske spana lite mer efter en annan - bättre. Ikväll är det tjejkväll hos Stenen - jag har längtat efter lite utförliga uppdates!


Kalaset igår var jättemysigt. Fyra sorters tårtor och morotskaka och kärleksmums och syltkakor och...
Busade med födelsedagsbarnet, Maja, som fyllde fem och hade fått en leksaks-elvisp. Flirtade med majas lillebror på två månader också. Sjukt söt liten kille. Och gos med hundarna också såklart. Jag saknar min lille fjant som just nu är i värmland med mami och papi.

Nya jackan


Grått är flott. 600 spänn på HM. Gillar't.


Lördag

Härligt att vå sova hur länge man vill. Dock ville inte min hjärna sova lägre än till åtta men då förflyttade jag mig till tv-soffan och låg och tittade på barnprogram. Det handlade om en liten gris som skulle handla åt sin mormor men hon köpte fel grejer hela tiden och tappade dessutom bor portmonän. Mycket givade program måste jag säga.

Nu har jag och min karl gått en vända på stan. Skulle köpa en väska. Kom hem med en jacka, ett par byxor och en väska som jag insåg att jag inte alls gillade så den ska jag lämna tillbaka imorgon.
Vi käkade thaimat på coconut också. Helt hysteriskt gott. Jag som inte gillar thaimat egentligen. Då förstår ni hur gott det var!

Nu ska jag och min kära man åka till hans kusin och fira kusinbanet. Massor av tårta ska det bli har jag hört. Nice!


Utvärdering av 1 års samboskap

Nu har jag och min karl varit sambos i ganska precis ett år. Nedan följer en utvärdering:

- Vi upptäckte genast att vi var tvugna att ha varsin tandkrämstub eftersom jag tycker att det är onödigt att sätta på korken på min eftersom jag ändå använder den 2 ggr om dagen. Min karl hävdar att tandkrämen torkar fast och bildar en propp i öppningen (?!).

- Min karl har absolut ingen känsla för när det är dags att städa. Dammråttor stora som marsvin. Badkaret börjar få en konstig nyans och plattorna på spishällen börjar få sämre effekt för de har ett tjock lager med ingrodd smuts. Han märker inget.

- Jag suger på att laga mat. Det var ingen nyhet men det var ändå en bekräftelse då jag gjorde några helhjärtade försök i början. Numera lagar min karl maten, helt enkelt för att det blir gott då.

- Diskmaskin och sopnedkast i trapphuset har besparat många hemska fajter. Nu är det inte fullt så jobbigt att gå ut med soporna. Men det är fortfarande sjukt jobbigt att plocka ur det rena ur diskmaskinen...

- Det var ett stort misslyckade och köpa en soffa med endast en divan. Sjukt trångt. Hade varit bättre med en var i vardera änden av soffan.

- Behov av två TV-apparater. Jag måste se Bonde söker fru, Lost och Ensam mamma söker. Min karl måste se fotboll och spela playstation.

- Ett extrarum  med extrasäng är guld värt när pojkvännen har halsfluss eller bara är allmänt störd.

- Min karl måste ha sina fotbollsskor i förrådet i källaren. Annars kvävs jag av den hemska lukten.

- Jag är tjej = jag måste ha mer utrymme för mina kläder. Succesivt har jag motat bort honom ur lådor och skåp för att jag ska få plats. Just nu står det nog ca 65 % mot 35 % till mig.

- Hemtelefon är helt onödigt. Vi har den bara för att föräldrarna ska kunna ringa till oss och för att det är gratis i comhem. Nu hade vi en telefonräkning på 3.50 kr.

I övrigt måste jag säga att det har gått ganska bra att bo tillsammans. Det är ju en stor skillnad från att bara vara tillsammans till att bli sambos. Men alla förändringar är nästan bara positiva. Visst - jag härjar lite med honom ibland om småsaker men det är nästan aldrig nåt härj som tar mer än 5 minuter....


HELG!!!!

Härligt att vara hemma efter en lång skoldag. Låg på rulle efter en stor gubbe när jag cyklade hem. Nice. Behövde inte trampa alls mycket...

Nu har jag tryckt en knäckebrödsmacka med ost och ska läsa lite mail och bloggar innan jag drar på mig EMMA-outfiten och drar till My och repar gyckel innan vi ska gyckla på [hg] kl 19.30.




Panik

Nu ska jag möta Stenen i skolan om 20 min och jag har fortfarande inte gått upp ur sängen. Ååå....

Stenen ligger och muppar sig i Maddes säng innan en kravall...Så rolig så.

Morgon

EMMMMMMMMMMA. Lyft på häcken, ta en dusch och cykla till skolan.

Åh. Måste jag?

Oromantisk så det heter duga

Jag är nog världens mest oromantiska flickvän. Är det dåligt? Jag uppskattar bara inte de där verkligt romantiska grejerna som andra tjejer verkar göra. Typ blommor. De vissnar bara. Eller de där små chokladpluttarna med gojs i. Uä. Då är popcorn eller rå potatis mycket godare.

När jag och min karl firade 3.5 år i våras skulle vi gå fin resturang. Vi var där i ca 35 minuter sedan hade jag ätit upp och tröttnat på stället. Efterrätt var det inte tal om - vit chokladmousse med fruktsallad. Icke. Vi åkte till hamnen och hoppade på flytbryggorna och käkade TopHat istället.

Eller alla andra romantiska gejerna som folk gör. Jag tycker att det är romantiskt att ha roligt ihop. Inga mesiga solnedgångar utan lite fart istället. Typ släppa ut kossornapå grönbete på min svärfars gård. När man springer där och viftar och försöker få kossejävlarna att springa åt rätt håll och på andra sidan flocken springer min karl och gör samma sak. Det är romantiskt. Eller hoppa studsmatta på kreta tillsammas med  massa barn å åldern 3-6 år. Eller åka pulka och grilla korv i backen när det är 10 minus och snöstorm. Det är sånt man minns.

Den enda romantiska (enligt traditionella berepp) jag minns, var när jag och min karl skulle försöka äta glass och titta på vattnet och solnedgången, och det kom massa måsar som vi började kasta glass på. De var helt vilda. Åt som gamar. Det var kul.

Anledningen till att jag kom på detta ämne var att vi firar 4 år om två månader och jag funderar på vad vi ska göra då. Åka till och käka på Max i Kallerstadrondellen kanske. Det är gott.





Hemligheter

Onsdag. Några timmar skola och lyckades till och med få lite matte gjord på håltimman. Annars är jag redan inne i samma slappa stil att inte lyfta ett finger förens tenta-p. Jag lovade en ändring innan sommaren men. Åh. Jobbar bättre under press.

I övrigt inga news. Eller jo, massor egentligen men inget jag kan avslöja här då det rör planeringen för höstmiddagen. Och det ska ju bli en surprise. Och för er som inte får gå får jag låta bilderna avslöja när tillställningen är över...

Nu. Ett bad. Sedan absolut ingenting..



Onsdag

Efter en skoldag, ett par timmar på KALAS mässan, en löprunda är jag redo att kasta mej i soffan och käka melon och kolla på något IQ befriat program... 

Emma's höstmiddag

Årets roligaste kväll. Förra årets höstmiddag var nog en av de roligaste kvällarna i mitt liv. Helt galet.


Storstädning, storhandling, svintrött...

Pjuh. Har städat hela lägehneten så den skiner, varit på stora Coop och bunkrat upp med mat. Ätit ryggbiff med kantarellsås till kvällsmat och gått en kvällspromenad med lill fjanten. Nu ligger jag med fötterna på soffbordet och glor på något skitprogram om nån tjej som fått åttlingar - och hade sex barn sedan tidigare. Stackars sate. Använd kondom.
-
Imorgon är det skola