Men se där..

.. årets första snö föll på mej när jag cyklade hem från skolan idag. Dyngblöt, slaskigt och svinhalt. Nu är vintern kommen.

Ujuj.

Vad blir det för mat?

Kollar nu på Per Morberg i "vad blir det för mat" i brist på bättre tv-program. Fan vad han sölar! Han är ju värre än mej när jag lagar mat. Men det ser ju ändå lika gott ut som det jag brukar laga också..

Jag kanske ska ringa till tv och erbjuda mina matlagningstjänster.

Storstädning

Har nu städat hela lägenheten tillsammans med min karl. Måste ju få bort alla halsfluss-baskelusker nu när han är frisk. Och hör och häpna - det verkar som att jag har klarat  mej undan!

Och ikväll ska jag äntigen få sova i min säng igen. Gästrumssängen är inte lika skönt. Och sen är det inte lika mysigt att sova ensam heller...

Meh!

Hur svårt kan det vara? Man kan inte spola ner papperhandukar i toan för då blir det stopp. Det fick man lära sej på lågstadiet. Stackars den universitetselev som är så efter....

"Bloggdrottningen" är tillbaka

Nämen se där. Blondinbella har börjat blogga igen.

Tänkte berätta det för Madko i skolan men jag vågade inte - med risk för att nån anna skulle höra och jag då skulle verka dum. Jag skulle aldrig erkänna att jag läser blondinbella för någon annan än mina närmsta vänner....


Note:
Om man skriver in blondinbella lite för fort i webb-adressfältet kan det lätt bli fel. Idag råkade det bli blondinballe. Som tur var han jag  avbryta innan jag fick se vilken sida som kom upp.

Jag ansåg att jag gott kunde bespara mej den synen jag misstänkte skulle komma....



Determinant-visan

Jag har skrivit en liten sång. Den handlar om determinanter, en matematisk grej som vi just lärt oss om i matten, (enligt wikipedia förklaras den som "en funktion som tillordnar en skalär för varje kvadratisk matris")

Sången går såhär:

En determinant balanserade på en liten liten spindeltrååååd.
Det tyckte han var så intressant, så han gick och hämtade till determinant.

Två determinanter balanserade på en liten liten spindeltrååååd.
Det tyckte dom var så intressant, så de gick och hämtade till determinant.


Tre determinanter balanserade på en liten liten spindeltrååååd.
Det tyckte dom var så intressant, så de gick och hämtade till determinant.


......Så håller den på tills man inte orkar längre.



Vissa kanske kan tycka att den är väldigt lik en annan känd sång.
Det tycker inte jag...



Jag jobbar på att få in den i den i sånghäftet som alltid finns på alla sittningar.

ilsk som ett bi

Jag hatar att inte få som jag vill. Särskilt när jag vet att det jag vill är överlägset bättre för alla parter än vad det skulle bli om motståndaren fick som den ville...

Därför är jag arg nu.

Morgon

Var tvungen att printa ut dagens föreläsningsanteckningar i Termodynamik innan jag sticker till skolan.

Idag blir det en 8-17 dag med plugg och sedan ett pass Aerobics på Worldclass med Charlotte. Och därefter boonde söker fru och oskyldigt dömd - förstås!

Tisdag

Vanlig skoldag. Två föreläsningar och sedan lite påläsning inför morgondagens föreläsning i termodynamik. Nu väntar jag på Madko (nya smeknamnet på Madde eftersom hon har användarnamn Madko på allt - precis som jag har Emmry) för vi ska gå på sektionens höstmöte för att hålla oss lite uppdaterade. Och äta gratismat. Kanske mest för att äta gratismat..


Har köpt biljetter till helgens maskerad också. Vet inte vad jag ska klä ut mej till ännu. Alla kommer väl som häxor så jag funderar på att bryta av med något roligare. Gris kanske. Det har jag ju gjort succé som förr...


 


Dagens favorit

Svalde just sista klyftan av dagens 11:e clementin. Sjukt gott. Och nyttigt. Och massor av C-vitamin. C-vitamin som gör att man inte blir sjuk lika lätt...

PLEH

Jag skriver ju bara help baklänges så helikoptarna kan läsa det uppifrån!

Joey, när de har soppatorsk påväg till fjällen i dagens avsnitt av vänner.

Jag dööör! Apkul!

Jag är verkligen inte sjuk!

För att ytterligare bevisa min friskhet åkte jag till gymmet och sprang 6 km på löpband klockan sju imorse. Bara för att liksom.

Jag har flyttat..

En mysig helg i stugan med familjen och igår hemkomst till Linköping och en karl - med halsfluss!

Hur gör man när sambon har halsfluss? När man bodde hemma träffades ju man helt enkelt inte om man var sjuk. Men nu, när vi bor under samma tak. Näe. Jag vägrar bli sjuk så jag tog mitt pick och pack och flyttade... in i gästrummet. Där är han nu portad och jag tvättar händerna så att de är helt nariga av all stark tvål. När vi tittar på tv får han ligga i den sjuka delen av soffan och jag håller mej på min friska halva.

Har verkligen inte tid att bli sjuk nu.

Körde till och med en tops några varv i halsen förut för att verkligen hindra alla baskeluser att fastna!
Uää!

Fredags-shopping

Dagen har spenderats på Vingåkers outlet med märkeskläder. Är nu  X antal kr fattigare och följande saker rikare:



-Stickad randig tröja - Boomerang
-Svart kofta - Filippa K
- Randig skjorta - Filippa K
- Vit tee - Filippa K
- Knälång grå kjol - Filippa K

Är riktigt nöjd över fynden och har just bakat Annas berömda chokladbollskaka.
Eftersom varesej Madde, Charlotte eller min karl i linköping har tid för mej i helgen, och nån fest var inte heller uppstyrd, så har jag bestämt mej för att följa med min kära mami och papi och myri till stugan och slappa hela helgen.
Elda brasa och mysa!


Tomt hus

Nu har de två stora vovvarna åkt hem och pappa kommer snart hem från jobbet och ska skjutsa mej tillbaka till Linköping. Myran är helt slut efter en intensiv vecka:


Tjuv


- Emma, har du ätit upp vispgrädden som stod i skålen på köksbordet?
- Nä...


-Myraaaaaaaaan....


Myran har lärt sej klättra upp på köksbordet. Det är hon mycket nöjd över...


Bra start!

Jag inleder min nya träningsperiod galant. Glass med chokladsås och strössel till kvällsmat. Jättebra!

Träningsdags

Nu är det dax att ta sej i kragen och börja träna igen. Har suttit ett tag nu och ringt runt till lite olika gym i Linköping. Var mest sugen på StudioFitness som jag har hört massa bra om, men med det hutlösa studentpriset (?!) på 395 kr/mån gjorde att det inte kändes lika lockande längre. Sedan var det Medley - simhall och gym på samma årskort. Det verkade ju jättebra tills Charlotte upplyste mej om att alla gruppträningslokaler låg i en annan byggnad en bit därifrån så man var tvungen att kuta fram och tillbaka utomhus mellan omklädningsrum och salar.

Därför blev vinnaren WorldClass nere vid stationen med ett månadspris på 300 kr. Stort utbud och dessutom har Charlotte nyss börjat så då kan man ju få lite träningssällskap.

Snackade mej till en provvecka så nu blir det första passet på torsdag på håltimmen mellan 10 och 15. Ska prova på gym och konditionsdelen och kanske även ett bodypump-pass.

Rensning av vårt förråd

Om man googlar Linköping soptipp får man bland annat upp Bo på hotell i Linköping från 335 kr/natt.
På det hotellet skulle inte jag vilja bo.

Smygreklam Telia Max 25

Såg att en av dagens reklamannonser på bloggen var Telia för abonnemanget max 25. Jag brukar inte gilla reklam - men det här är annorlunda. Vilket toppenabonnemang alltså. Sjukt svårt att slå.

- Gratis sms till alla (max 5000, men hallå det är ju omöjligt att komma upp i)
- Bara en spänn uppkopplingsavgift till alla Telia och sedan inget minutpris
- Favoritnummer, en spänn uppkopplingsavgift och sedan gratis till ett valfritt nummer till fasta nätet
- Fast avgift 49 spänn i månaden
- Överkomliga minutpriser till resten som inte har telia

Galet bra! Min telefonräkning är typ obefintlig fast jag smsar och ringer som en galen.
Har tvingat Madde och min Karl att byta abonnemang den här månaden - så blir det om möjligt ännu billigare.

Charlottes nya frilla

Challe mmsade en bild på sin nya frilla. Asball. Världens förändring. Det är nästan att man blir lite sugen själv. Men jag vågar ju aldrig göra nåt annat än att klippa lugg och det passar jag inte ens i - så det får vara. Jag får väl hitta på nåt annat. Köpa en ny tröja i någon klatchig färg eller nåt. Eller en mörkblå/svart/grå som vanligt..

Blä

Jävla skitväder. Verkligen. Vet inte vad jag ska göra idag. Gick nyss upp ur sängen. Funderar på att gå tillbaka och vakna lagom till våren.

3 år imorgon!



Tiden går fort när man har roligt!

Mina sötnosar;


Utvärdering

Okej. Jag erkänner mej besegrad. Det är bra. Finspångs nya badhus.

Sen jag kom hem har jag hunnit med att besöka badhuset 2 gånger. Och jag har inte blivit besviken vilket jag faktiskt trodde att jag skulle bli. Möjligen lite på temperaturen i relaxavdelningen som ligger under all kritik (ca minusgrader). Annars är det faktiskt riktigt bra.

Var där och lekte med vännerna i lördags. Åkte vattenrutchbana och fastnade i strömmen och åkte 9 varv innan jag blev uppdragen av ett par starka armar. Bröt nästan tårna i forsen - men lite får man ta. Det är ju skitkul!

Imorse var jag och mamma däruppe och simmade. Och testade varmavatten basängen. Bra initiaiv! Höj och sänkbart golv så att det ska passa alla, även rullstolsbundna. Cred!

Själva gymdelen har jag inte testat - men bara det att ha möjlighet till ett årskort där både gym, grupp-pass och bad ingår känns ju riktigt lockande.

Jag har bara en endaste liten fråga. När allt är så nytt och fräsht och påkostat. Varför i kan de inte montera in lås i skåpen / låna ut hänglås? Känns så konstigt att man ska behöva ha med sej eget lås när man packar väskan: bikini, handuk, shampo, hänglås, balsam, hårborste... Eller så är det bara att lära sej!

Bildbeviset;

Madde och jag. Samma ridläger. 10 och 11 år gamla.  10 år senare börjar vi i samma klass på LiTH.
Världen är galet liten.


Liten lördagsuppdatering

Haft en underbart rolig helg hemma, med plankstek igårkväll och idag premiärbad i nya badhuset, och än är den inte slut. Sitter på förfest hos Kakan i hennes lägenheten. Bestämde mej dock för att köra, men den roliga stämningen smittar av sej så det gör inget att det bara blir cola i glaset.


Matilda säger hej till sin mamma för hon vet att hon kommer läsa detta imorgon!

Änglakör

Myran, Della och Reggie har anordnat kör här hemma varje gång det kommer en bil på gatan.

Myran: Viff viff viff
Reggie: Voff voff voff
Della: Voaf voaf voaf..


Myran tar sopranen, Reggie tar alten och Della är bas. Verkligen vackert. Och verkligen irriterande...

Home!

Nyss vaknat efter första natten hemma, med två hundar i sängen.

Om de rättar snällt borde jag ha klarat gårdagens kontrollskrivning och det skulle onekligen kännas bra. Mamma kom  och hämtade mej vid 11 tiden och vi åkte ner på stan och åt kinamat och lyxade oss lite på LaLouise i Filbytergallerian. Blev kär i en korallrosa jacka - men jag har ju lovat mej själv att bara sata på tidlösa kläder så det blev en mörkbå stickad tröja istället.

Åkte och hämtade hundarna vid tretiden och sedan gick vi eljusspåret i Lundalen. Myran tycker att det är jättekul med kompisar och några att busa med.  

Ringde Farmor också. Blir inte så ofta man pratar med henne. Men jävlar vilken krutkärring hon är. 85 år och cycklar och går och ligger i rabatterna och påtar. Sån vill jag också bli när jag blir gammal!

Idag blir det lunch med arbetskamraterna på Siemens. Riktigt trevligt.


Huvudet är fullt..

.. jag har gjort mitt bästa. Känner mej nöjd - mer kan jag inte göra. Nu är det fokus på skrivningen imorgon som gäller. Håll huvudet kallt. Som belöning får jag en vecka hemma med mami, papi, 3 glada hundar och kära vänner.



Grupprummet i skolan idag. Whiteboardpennorna som Charlotte fixade kom till stor användning...

Måndag

Lång pluggdag även idag. Var i skolan 07.15 för att  få ett grupprum.  Har ju Maddes bil nu när hon är på lyxkryssning så jag och min karl tänkte passa på att utnyttja tillfället och åka en sväng till ikea ikväll.

Sen är det ju design Simon o Tomas ikväll på trean också - det får man ju inte missa!

Vårt lilla russin!

Satt och surfade runt lite och hittade denna bild hos Myrans uppfödare.

Myran 2 dagar;

Rapport - ovanligt lugn helg!

Har haft en lugn helg. I fredags hade vi spa ute i Ljungsbros badhus. Vi simmade, bubblade, bastade och skrämde småbarn med våra ansiktsmasker. Åkte sen hem till Madde tillsammans med Charlotte, där vi blev bjudna på lyxtoast med räkor och mozarella och avokadosallad. Satt och snackade lite skit och drack lite vin innan vi åkte hem och sov ganska tidigt.

Började plugga redan klockan 10 på lördagmorgonen och satt nästan 6 timmar innan vi gav upp och jag och Madde åkte ut till hennes häst. Jag fick rida nästan 45 minuter med Madde som instruktör vilket resulterade i att jag idag knappt kan sitta. Har sjukt ont i rumpan!  Åkte hem hit och lagade tacos och såg på The Holiday och hade myskväll med tjejerna.

Idag vaknade jag klockan 9 och har pluggat sedan dess. Ska sätta mej och läsa ett par timmar till nu innan jag ger upp för dagen.


Torsdag

Blev en kort men givande matte-dag idag. Blev ju efter många om och men klara med vårat hålslag i CAD så nu kan vi lägga all fokus på matten fram till kontrollskrivningen på torsdag.

Vi (jag c o m) tänkte inleda vår mattepluggareriod med att imorgon ta halva dagen off och åka ut till Ljungsbro badhus för att ha lite spa och roa oss lite. Simma och plaska lite och sedan bubbla lite innan vi peelar, packar in håret bastar och smörjer in oss med brun utan sol. Att vi åker ända till ljungsbro är för att där kostar det bara 35 kr och här i Linköping kostar det 70 - är man snål så är man. Dessutom bor C där så då kan vi titta förbi henne en stund också.

Blir nice!

Tisdag

Tuesday.
 Skola 8-11.40 då brandlarmet gick och vi inte orkade hitta något nytt ställe att komma till ro och plugga på.

Har fikat med mammi som är här på besök och sedan har vi och myran tillbringat en stund i den hundgård som ligger några hundra meter ifrån vår lägenhet. Det var en schäfer, en boxer, en gordon och en gatuhund från spanien (ingen med mindre vikt än 25 kg) och så Myran (3 kg). Jädrar vad det var livat. Myran livrädd i början men sedan kom hon igång hon också. Dock blev hon lite sur när jag höll i henne när de andra drog igång en våldsam lek, hon ville ju också vara med och leka. Men hon går ju för farao av på mitten om nån skulle slå sin tas över hennes rygg - men det inser hon ju int själv..

Nu sover hon som en slagen. Och jag funderar på att ändå ta tillfället i akt nu när jag har bil och åka ut till Ikano ett varvoch roa mej lite.

Schlappis

Riktigt slapp måndag! Kom tillbaka till Linköping vid 11 tiden och nu har jag bara degat utan att veta vad jag ska hitta på. Skolan börjar klockan 15 och vi har bara en enda lektion idag. Visst finns det alltid annat att plugga på men just nu så kan vi faktiskt unna oss lite vila eftersom vi troligtvis kommer bli sittande hela nästa helg med inlämningsuppgifter i Maskinkonstruktion och  med att räkna Linjär Algebra som vi har kontrollskrivning i på torsdag om en vecka.

Fortsätt slappa!

Jag blir alltid så himla bra på bild..

Charlottes syster: Heter inte din kompis Emma?
Charlotte: Jo, hur så?
Charlottes syster: Jo för hon är med på en bild i Corren Fredag... Hon ser jätterolig ut.


Tack Corren Fredag! Jag ser ut som världens freak där jag sitter och dunkar i bordet och skriker nån sång ur sånghäftet på finsittningen efter Le Mans...




Ibland får man helt enkelt bara bjuda på't....

Tandlös

Myran tappar tänder för fullt nu. Precis som en sexåring. Var ett tag sen nu..



Härligt att vara hemma och titta igenom lite gamla bilder!

Hemma-helg

Åh vad härligt ändå, en helg hemma i gamla finspång!

Tog bussen direkt efter skolan i fredags och han precis hem och dumpa väskan innan Anna kom och plockade upp med för att åka och överraska Matilda och hälsa henne välkommen hem. Blev en underbart rolig kväll med massor av uppdateringar, gamla bilder och såklart skratt. Had enästan träningsvärk i magen när jag vaknade i lördags - så mycket skrattade vi....

I går pluggade jag lite matte och åkte sedan ut opch kollade på min karls sista match för säsongen. Serien hade de redan vunnit så nu blev det  bara en liten triumfmatch med utklassning av nåt stackars lag..
Hade lite mys med familjen på kvällen och käkade middag och tittade på stjärnor på is.

Idag blir det lugnt, grannen kom över en stund förut så satt vi och snackade lite skit i någon timma. Trevligt! Försökte värva honom till maskinteknik i Linköping nästa år och han lät inte helt ovillig!

Förjäkla pissigt väder. Annars hade det kunnat bli ett varv i spåret med mami och myran. Nu får det bli tv'n istället.


Välkommen hem Tilda!!!!

Efter mer än ett år borde hon nu vara tillbaka på svensk mark igen (om allt gått som det ska-vilket vi får hoppas) - vår älskade Tilda.

Längtar efter att få träffa dej nu!!!


Torsdag

Halvrolig dag i skolan idag. Programmering och så tre timmars hål innan matten.

Dock fick jag skjuts i Maddes vita pärla imorse och det gjorde dagen lite lättare. Sen att  pappi kommer förbi efter ett möte i Linköping ikväll och att vi då ska åka och storhandla gör inte dagen sämre...,

Tv kväll

Blir en riktig tv kväll. Först en snabbversion av veckans tidigare avsnitt av idol på datorn och sedan finalen av Top Model och därefter Oskyldigt dömd med Mikael Persbrandt på tv4. Och nu messade Madde:

"Kollar du på tjockisen på tv?" Så nu måste jag kolla in generation fett som går på trean nu också. Tur att jag börjar 10 imorgon så att jag ändå hinner sova mina 9.5 timmar..

Nu börjar det, Oh my god... Jag ... mår... illa....

Allting kan gå itu men en glasskål kan gå i tusen bitar...

Anledningen till svordomen i det tidigare inlägget var att en blå skål  som jag fått i studenpresent, och nu har stående på skrivbordet, åkte i golvet. Hade ställt matteboken lite nära och när den välte välte skålen också och ramlade i golvet och gick i tusen bitar.

Skit också. Det var en fin skål..



Fan, oflyt.

Onsdag eftermiddag

Hemma från skolan igen då. Slappt med bara två timmarsföreläsning och en och en halv timma med syo-prat. Var tre stycken äldre studenter där och berättade hur de hade upplevt sina första år. Det visade sej att de flesta tyckte att man inte fattade så mycket i början i de flesta kurserna (bland annat i den mattekurs jag läser nu) men att det släppte sen under tenta-p. Det känns ju lite hoppfullt i alla fall. För när man inte begriper ens hälften så undrar man om man verkligen platsar på utbildningen, men om det är fler än jag madde och charlotte som kännt likadant så borde vi ju också kunna klara det..

Nu har jag städat lite och nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mej för... Kanske FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Ny frilla hos ny frissa

Sa jag att jag har klippt mej förresten? Första gången sen december förra året. Tjoho! Gillar verkligen inte att gå till frisören. Håret bli alltid kortare - och det gillar jag inte - jag vill ju ha låååångt hår. 

För en vecka sedan tog jag tag i saken i alla fall och lät klippa mina toppar. Blev kortare - hur skulle det annars gå till - men nu har det fått lite ny energi och kan växa superfort igen..

I soffan framför Oprah

Definitionen på en slapp dag är när man svarar "legat i soffan och kollat på Oprah" när nån frågar vad man har gjort under dagen.

Därför ska jag stänga av tv'n nu så kan ingen klaga!

När byter man till vintertid egentligen..

..och hur fan ska man komma ihåg att göra det och åt vilket håll man ska vrida klockan. Tänk om det är samma dag som  något viktig så man kommer i helt fel tid. Borde ställa alarm på mobilen när jag fått reda på hur det ligger till så jag inte missar det...

En helg hemma-hemma

I helgen ska jag åka hem! Hem - hem alltså. Till mammi och pappi och Myran. Ska bli riktigt mysigt att få vara hemma ett par dagar. Lilla Finspång....

Är ju i och för sig inte så big deal att åka hem när det är så nära, är ju bara att hoppa på bussen som går från skolan 5 gånger om dagen och så är man hemma på en timma. Värre är det ju för en del klasskompisar som kommer från Umeå!

Men det var ju ändå så jag ville ha det när jag valde skola. Flytta hemmifrån såklart men ändå ha såpass nära hem att man bara kan dra hem spontant en helg om man känner för det!


Onsdag

Sovmorgon till klockan ett idag. Känns som höstförkylningarna har tagit fart så dte är skönt att få sova lite extra.

Har suttit och anmält mej till vårens kurser nu på morgonen. Här sköter man allt sånt själv, det är eget ansvar att se till att man är anmäld och registrerad till vårens kurser sen när de börjar i januari. Har man missat att anmäla sej är man inte medräknad och har ingen plats på kursen - och det vore ju inte så kul - så då gäller det att hänga med.

Nu är det i alla fall avklarat och nu tänkte jag ta en dush innan jag ska iväg till skolan om några timmar. Ska kolla igenom gårdagens programmeringslabb också och skriva ut scheman och en ritning av ett hålslag på 22 sidor som vi ska rita i Cadden.