Nytt halsband till lill-merc

Blev ett mysigt varv med mammi och lill-merc på marknaden tillslut. Fick en sur rem av mamma coh köpte ett litet fint halsband från friis&co till lill-merc på trend. Kan visa bild senare. Just nu är hon omedgörlig för hon är så trött. Dessutom är hon arg för att hon måste ha små byxor på sig eftersom hon löper. Hon hatar verkligen sina byxor. Stackarn.
Har tillbringat kvällen mycket ute så hon ska slippa sina jävla byxor.

marknad

Det är ju marknad i Finspång idag! Mysigt. Ska ner en sväng med mammi efter jobbet. Ska tjata mej till en sur-rem, men mer shoppat än så blir det nog inte..

Yummie

Härligt gott med smörgåstårta. Blev så mycket kvar att jag nog kan äta det till lunch också!

Tired

Huh, seg morgon! Riktigt trött. 

SISTA DAGEN IDAG INNAN 12 VECKORS SEMESTER - så det känns som det kvittar!

Nu ska jag och Kakan till Åbergs och hämta smörgåstårtor som våra snälla chefer ska bjuda oss på.
Andra smörgåstårtan denna veckan.

Time to go!

God natt

Fast nu är jag sjuhelsikes trött. Och jag har ju faktiskt inte slutat än. Har ju en sista dag kvar på jobbet imorgon. Även om jag mest tänker fika och säga hejdå till alla....

God natt!

Tack avdelningen!

Efter en runda minigolf, en cider, ett glas vin, ett stort lass med exotisk-planka tillbehör och kladdkaka känner jag mej mycker nöjd.  Att jag dessutom blev överraskad med att få presenter som tack för min tid på avdelingen försämrade inte läget. Fick 8 vrålsnygga Filippa K designade Rörstrandsmuggar.



I'm ready

Redo för minigolf och lite käk i Klippestorp;

Party

Snart dax för hemgång. Blir att svira om till ljusgul sommarklänning och invänta skjutsen som ska ta mej till klippestorpsgården. Kan bli ett glas vin ikväll. Riktigt sugen. Kanske till och med  kan bli 2 glas...

Det är ju för fan semester!

Gamal bild



Galen sommarjobbare för några år sedan..


Trevligt

Trevlig lunch med trevlig klasskompis och massa trevliga minnen.

Och jävligt goda pannkakor!

Pannkakor

Hurra! Det serveras pannkakor i företagsresutrangen idag! Jag som älskar pannkakor.
Jag ska äta massor!

Barns tankar

"Jag tycker om att slå min syster. Inte medvetslös utan bara så hon förstår allvaret "
7-årig kille

Moahahaha

Förberedelser

Nu har jag och Kakan vart i Klippestorpsgården  och laddat upp inför avdelnings-aktiviteten ikväll. Blir nog trevligt. Minigolf och sedan exotisk planka inne i själva huset.

Ska ha med mej hunden till minigolfen också. Har några nyfikna kollegor här på avdelningen så hon får väl hänga med och visa upp sig...  

To do

Dagens planering:

[  ] Jobb
[  ] Lunch med klasskompis från gymnasiet
[  ] Hem och byta kläder
[  ] Minigolf  och käk med avdelningen i klippestorpsgården
[  ] Styra lite med överaskningarna till mammas 50års kalas på lördag
[  ] Spela in lyxfällan

Torsdag

Good morning  sunshines!

Näst sista dagen på jobbet idag då. Känns helt otroligt skönt, men samtidigt lite tråkigt. Folket man träffat varje dag i ett år nu kommer jag sakna. Jag hade tur och fick verkligen världens bästa arbetskamrater...

Nattinatti

Nu blir det läggdax. Har skal-larmat huset så att ingen ska bryta sej in när jag sover. Tar till extra säkerhet nu när jag är ensam hemma. Blir nog tufft att orka vara på jobbet klockan 7 imorgon. Men jag ska försöka, kanske lir det en liten liten sovmorgon!

Good night!

Sorgligt LOST-avsnitt

Har grinat till LOST för första gången. Riktigt sorgligt avsnitt. Och spännande. Det märks att det börjar närma sej säsongsavslutning..


Ny design

Tror jag har fått till den nya designen på ett någe sånär nu. Nöjer mej med det så länge!

Jennicas studentvecka

Har varit hos Jennica som är mitt inne i sin studentvecka nu. Det var förkrök hemma hos henne innan de skulle in till stan för utgång. En annan jobbar ju imorgon så det blev en lugn mysig kväll för min del.

Men jag måste erkänna att jag är avundsjuk för att hon har en av de roligaste veckorna i livet kvar framför sig.

Lost-dax

Har jobbat lite på en ny design. Får fortsätta imorgon, det är ju för tusan LOST nu. Kanske hinner med ett inlägg till i reklamen...


How cute

Titta vad jag och Kakan såg idag när vi gick till slottet då;

Kakan och Emma på jobbet

Har jag sagt att Kakan har börjat på mitt jobb? Hon ska ju ta över efter mej nu när jag slutar. Det går riktigt bra för henne. Hon har till och med fått en egen uppgift som jag har gett henne. Att plocka upp frukten som kommer varje tisdag. Det är lagom...



Uppdatering under Kakans-tvång:
 
Okej. Hon gör lite fler grejer okså.

Vår

Härliga, härliga vår! Grönt och härligt. Förra veckan var det inte lika varmt men det var nästan en ännu vackrare grön färg på träden... Härligt jobb man har. Här på väg till slottet för att mäta gardiner!



(OBS, jag brukar ha en hals!)

19 timmars jobb kvar..

Har ynka 2,5 dagar kvar på jobbet nu. Sedan väntar 12 veckor sommarlov. Men det är svårt att låta bli att gå och trampa när man är otolig och bara vill ha SEMESTER!


J*ligt dålig uppdatering..

.. kan beskyllas blogg.se. som vägrat släppa in mej den senaste tiden. Nu är jag i alla fall tillbaka och fit for fight!

Fatta att praoa på tippen

När jag var på soptippen igår morse för att slänga lite skräp så gjorde jag en fasansfull upptäckt. De hade en prao där!! Fatta att praoa på soptippen.

-Vart praoar ni då små barn?
-På blomsteraffären.
-På brandstation..
-På soptippen.

Näe. Stackarn. Och inte nog med det. Gissa vad han fick göra? Stå vid papperåtervinnings-containern och sortera ut fönsterkuvert! Vilket jobb!

Jag blev så illla berörd att, när jag kom tillbaka till jobbet, förbjöd alla att aldrig någonsin slänga fönsterkuvert i pappersinsamlingen för då får en liten prao stå och sortera ut dem sedan.

Jag tror att alla köpte mitt förbud.

...

Finns inga ord.
Min karl var en av de 149 andra som var med i samma övning.
Det kunde lika gärna varit han.
Tack gud.


Vila i frid.

Jag klarade mej

Pjuh, jag verkar ha klarat mej. Ingen bild i Folkbladet heller. Skönt!

Tisdag

Okej. Jag har ont i benen. Jävligt ont.

Det var ju inte så att man prioriterade att stretcha när man kunde äta picknick efter målgång. Borde kanske ha prioriterat om insåg jag idag när jag knappt kunde ta mej upp ur sängen. För att inte tala om hur ansträngade det var att gå ut och hämta tidningen i brevlådan. Var ju tvungen att se om jag var med på bild. Det var jag inte, som tur var med tanke på att fotografen knäppte en  bild på mej precis när jag sprutade ut allt vatten jag tagit i munnen vid vätskekontrollen men inte orkade svälja....

Nu måste jag kolla Folkbladet också innan jag kan vara lugn. Jag brukar ju bli fotad när jag springer.


Sprang vårruset igår och tro det eller ej men jag vann...

... en cyckelhjälm på mitt startnummer i folksam-tältet.

Själva loppet gick också bra men det vann jag inte, kom in 10 min efter ettan så det var inte ens nära. Tyvärr.

Men picknicken var god!

Lite avundsjuk bara

Jag har en tvilling-kusin. Vi råkade bli födda på samma dag, han 2 timmar före mig.  
Idag är han grymt musikalisk, spelar och sjunger helt otroligt säkert, och han är sjukt smart också. Han hade tydligen gjort högskoleprovet i vår för första gången och satt full pott direkt. Nej. Jag är inte avundsjuk.

image688image689



snart 20 bast

Gaaah! Jag fyller för tusan snart år. Det hade jag glömt bort. Jag fyller ju alltid ungefär när skolan slutar och när man inte har någon skola att sluta i så har jag helt glömt bort det..

17 år:
image679image682
image680image681


18 år:
image684image683
image685image686


19 år:
image687

Ett glas vitt tack!

Varför är jag sugen på ett glas vitt vin?

Jag är ju för helsike magsjuk.

Jag hittade en positiv grej med magsjuka

Det finns en fördel med att vara magsjuk. Man kan gå ner flera kilo på ett dygn. Jag har tappat drygt 2 kg i bara maginehåll. Disgusting..


I adore

Den här låten tröttnar jag aldrig på. GRYM!!!

Magsjuke-mat tips?

Alltså. Vad kan man egentligen äta när man är magsjuk? Inte för att jag är det alltså. Jag bara undrar!

Har hört att glass, popcorn, avslagen cola och vitt bröd är bra.
Mamma sa att nyponsoppa var bra, men det är ju skitcäkligt.
Tur att det inte är jag som är magsjuk och måste äta det...  

Magsjuka

När gud skapade världen gjorde han ett stort misstag när han uppfann sjukdomen magsjuka. Eller om djävulen finns så är det defenitivt hans påfund..

Vad är poängen med att vakna 01:45 och spendera resten av nattens timmar med huvudet ångt ner i toalettstolen? Den sista timman är extra obegriplig när de inte ens kommer något förutom obehagskänslor och tårar i ögonen av kräkreflexen.

Inte för att jag är magsjuk. Nej nej. Det är ju vråläckligt. Nej jag är hemma idag av egen fri vilja.


NOT!

En omgång med bilder från La, universial studios

Har äntligen fått lite bilder från USA resan. Tillsammans tog vi nästan 2000 bilder och nu har jag fått Karins första 400. Bjussar på ett par pixs från Universial Studios.

image670
image671image672image673image674image675image676image677image678

Lång dag

Har vari en lång dag. Åkte direkt till linköping efter jobbet. Och sedan åkte jag till min karls lägenhet i finspång och grejade lite och nu har jag precis avslutat ett telefonsamtal med magda. Måste hinna ringa min karl en sväng också innan lost börjar...

Hungrig

Klockan är knappt halv 11 och jag håller redan på att hungra ihjäl. Gaah. Undrar vad jag ska käka? Får ta en tugga på Kakan här brevid om det kniper... Men hon är nog seg som fan.

Hundshopping

Hittade ett tips om en sida med jättefina hundgrejer.  Extra roligt att det används dvärgpinsher som modell-hundar, som dessutom kommer från kennel andeless (som vi planerade att ta vår valp ifrån men det passade tillslut inte med tiden så det fick bli från en annan uppfödare i stockholm istället). I alla fall så var bland annat  denna jackan lite ball:

image669


Blir att dra iväg en beställning, måste bara få klartecken från min karl som blev helt hysterisk när jag råkade klä på lill-Merc en rosa sele och koppel i fredags.

- Varför har hunden ROSA på sig?

Men tröjan på bilden borde han väl acceptera. Han gör ju lumpen till och med, och går själv klädd i det där mönstret var eviga dag så  det måste han väl gilla?

Jo en nyhet hade jag ju;

Jo, förresten. Anna har svikit blogg.se och flyttat till metrobloggen. Har uppdaterat länken i sidmenyn så nu hittar ni henne igen..

Onsdag

God morgon. Onsdag idag. Blir jobb och kanske en trip till Linköping och längenheten i eftermiddag (igen). Den öppna spisen (som har eldningsförbud) i vardagsrummet är planerad att slås ut idag så då måste vi ju inspektera reslutatet.

I övrigt inga news.

House

Min älsklingsdoktor på 4:an börjar nu!

See ya don't wanna be ya..

Jag saknar LA..

Saker jag längtar tillbaka till i LA

Matilda
image661

In and outburgers proteinburger
image662

Partystämningen
image663

De coola platserna man ser på film
image664

Alla balla affärer
image665

Bonde söker... fru?

Lyssnade på Rix morgonzoo i bilen på väg till Linköping imorse. Roger berättade att han blivit jätteförvånad när han funnit en av sina kompisar,Peter, på stor bild i tidningen för att han skulle medverka i Bonde söker fru. Särsklit förvånande tyckte Roger att det var att Peter sökte fru, eftersom att han var gay...

Det blev ju fel med titeln på programmet redan förra säsongen när det var en kvinna med och sökte kärleken i "Bonde söker fru". Men nu blir det ju ännu mer fel. Jag tycker att de borde döpa om serien till typ bara" Bonde söker" eller nåt som lämnar det lite mer öppet!

Jag hoppas verkligen att Peter blir en av dem vi får följa i höst när serien drar igång. Så himla härligt med olika sorters människor, och att de vågar träda fram på ett sådant sätt i TV är ju asballt!

Aktivitetsdag med jobbet

Dagen har spenderats i Söderköpings brunn för så kallad aktivitetsdag. På förmiddagen var det mest snack och det missade jag eftersom jag hade tandläkarbesök i Linköping klockan 8.45 imorse. Så jag åkte direkt till Sörping därifrån och kom lagom till fikat. Var en föreläsning om kost i samband med temat 'den goda arbetsplatsen' och därefter lunch. På eftermiddagen hade vi fått veta att det skulle bli gruppaktiviteter och på något vänster hade jag blivit utsedd till lagledare för lag 5. Uppgiften var att göra en stadsorientering och med hjälp av bilder hitta  platser där frågor som ingick i en tipspromenad fanns. Vårat lag var jävligt effektiva så vi hann till och med ta en kulglass på Smultronstället.

Eftersom att jag var en sån erhört kompetent lagledare (eller för att deltagarna i mitt lag var så himla smarta) så såg jag givetvis till att mitt lag vann och fick fint pris. En necessär med schampo, unisex - eftersom att det var både killar och tjejer i laget. Mycket genomtänkt.


Bilder från helgen

Några få bilder från sommarstugan i helgen. Mercan är tokig för hon har hittat en död näbbmus som hon leker med...

image657image658
image659
image660

lill-merc och musen

Spenderade helgen i stugan. Mys med sol och grillning. Mercan hade sitt livs upplevelse när hon hittade en död näbbmus som hon lekte med i 3 timmar utan uppehåll. Sedan fick hunden både bada och bortsta tänderna innan hon fick komma in igen..

Måndag

Pjuh. Full rulle hela dagen. Kakan hade sin första dag på jobbet idag. Sitter på platsen brevid mig. Jäklar vad jag kör med henne, haha! Håller på och lär henne allt jag kan också. Trodde inte att det var så mycket men när man väl ger sej i i att försöka förklara så blir det en del trots allt..


Blir ett varv till lägenheten i eftermiddag. Ska spana in nya kaklet i badrummet och slänga ut de gamla innerdörrarna och lasa på pappas nya släpkärra och dra till tippen.

Funderar på om jag kanske ska fota lite så att ni kan få se, men jag vet inte. Kanske väntar lite....


Coola brillor

image655

Mina Efva Attling brills VS Mammis Efva Attlingbrills.
Slutsats: Efva Attling gör glasögon till något snyggt som man VILL ha...

image656


Blev rejält nöjd när jag såg att de hade min modell på Marc Jacobs solglasögonen (inte samma färg dock) på Synsam i stan, och fick se vad det kostade. Jävlar vilket kap jag har gjort alltså. De var faktiskt ännu dyrare än vad jag trodde att de var här hemma. Tacka vettja LA!

Inbjudan till LiTH

Hittade en inbjudan i brevlådan idag till att besöka Linköpings tekniska högskola den 22:e maj. Man får då tillfälle kolla läget och snacka runt lite med studenter som redan går eller har gått M-linjen och sedan träffa andra som sökt samma program.  Riktigt bra intiativ av LIU måste jag säga!


Måste bara få ledigt från jobbet också.

Glass i stora lass

Var vrålhungrig när jag vaknade imorse. Kan bero på att jag endast åt glass till kvällsmat igår. En tophat. That's the shit!!

Fredag

God morgon!

Blev en rätt skön dag igår. Hängde med mammi in till stan och hittade ett par jättesnygga nya brillor till henne. Efva Attling - Carpe Diem. Nääästan lika snygga som mina från samma märke - E signature.

Stannade på djuraffären i Finspång hemvägen och köpte en sele och ett flexikoppel till lill-Merc. Allt i rosa. Någonstans i bakhuvudet ekar det att jag vid något svagt tillfälle lovat min karl att aldrig sätta på lill-Merc något rosa. Hoppas han har glömt det. Annars får vi köpa en till uppstättning sele och koppel i någon manligare färg. Typ svart...


Shopping i LA

Totalt blev det såhär mycket shoppat för mej i LA:image646

Nedan kommer ett urval av fynden jag gjorde:

Calvin Klein, väska och tröja. Inköpsställe: CK, Beverly center.
image647

Två klänningar, ett linne med stor krage och en tunika. Inköpsställe: Forever 21, Santa Monica. 
(bra fotograf som får med sina egna tår på bild)
image648

Vintage fynd, tröja från Christian Dior. Inköpsställe: Wasteland, Santa Monica.image649

Svart bikini. Inköpsställe: Victorias secret, Beverly Centerimage650


Blå bikini med kedjor. Inköpsställe: Victorias secret, Newport. image651

Brun väska by Shelli Segal. Inköpsställe: Nordstrom Rack. image652

Puder och foundation, Shiseido och bronzpuder fårn too Faced. Inköpsställe: Sephora, Santa Monica.image653

Solglasögon Marc by Marc Jacobs. Inköpsställe: Marc Jacobs, Melrose Blv. image654

Blev även ytterligare någon klänning, ett par skor, underkläder från Victorias secret och massa presenter...


Nya brillor till mammi

I eftermiddag ska jag och mammi till stan och välja ut nya glasögon till henne. Hon hade lånat hem 5 par från optikern här i Finspång men inget par var klockrena så nu blir det stan i eftermiddag för att se om det går bättre där.. Funderar på att tigga till mej ett nytt nagellack som tack för min smakrådshjälp.



Äntligen!

Imorgon kommer min favorit-militär hem. Jag har saknat honom. Min egen lille amfskplutt!image645image644image643image642

Chokladkaka


image640

Urth Caffe hängde vi på vid ett flertal tillfällen under vår vistelse i LA. Världens godaste kyckling och broccoli-paj hade de! Gjorde vid ett tillfälle även ett försök till att beställa en cookie. Det var en pytteliten mexare som tog upp beställningarna (jag lovar han var lika kort som mej!). Tyvärr gick det inte så bra för honom, och ännu värre blev det när jag kom och krånglade. 

- What kind of cookie is that? (pekar på en kaka som liknar en typ havrekaka, skymtas bakom mitt glas på bilden)
- Eeem. (lång betänketid) It is a chocolate-cookie!
- Really?
- Yes!
- But it doesn't look like chocolate-cookie.

Tystnad. Den lille mexaren slår handen för munnen och ser jätteledsen ut och utbrister. 

-   Oooh. I'm so sorry. I forgot the name so I just said it was a chocolate-cookie because it was the only name I remebered...
 
Stackarn, jag köpte kakan ändå. Den var inget vidare om jag ska vara fullt uppriktig. Inget emot chokladmoussen jag fått på den italienska resturangen en av de tidigare kvällarna i alla fall..

I'm back!

Hemma igen efter mitt livs hittills häftigaste resa! Los Angeles vilken stad alltså. Helt galet! Vilka människor, vilka vägar, vilka stränder, vilka affärer, vilka byggnader, vilka bilar.. Allt var häpnadsväckande. Svårt att föreställa sig hemifrån - måste upplevas.

Hoppas kunna uppdatera med bilder så småningom. Måste bara komma in i vardagen och dygnsrytmen igen. Igår var jag helt slut efter att ha jobbat hela dagen och sov som en slagen redan kl sex. Som tur var så väckte mamma mej annars hade jag sovit hela natten och vaknat klockan 4 igen idag precis som jag gjorde igår morse.

Nu vet ni att jag lever.
Ska försöka komma igång med uppdateringarna här igen. Bloggen fick ju ingen tid i lA, fanns viktigare saker att ägna sej åt. Typ shoppa.

See ya, don't wanna be ya!
(ny standardfras)