Åh jag är så mätt.

Så jäkla mätt. Jag ska inte äta mer på hela nästa vecka. Jag mår lite illa.
Julbord har alltid samma effekt på mig. Ät tills du dör..

Julskyltning

1:e advent. Var på julskyltningen med mami. Hon köpte en krans att ha på dörren och två julklappar till pappa.
Gick och myste lite i julstämningen och klappade lite på tomte-ponnysarna. Så söta.



Nu laddar jag upp för årets första (och största) julbord ikväll. Fi fasen vad jag ska äta.

Lördagkväll

Sådär spontan och lite halvmisslyckad men som ändå var lite rolig. Jag och min karl var hundvakter för mami och papi var och käkade i Norrköping med några vänner.

Vi käkade räkor. Drack ganska mycket vin och dunkade musik på spotify så hundarna flydde in i sovrummet. Drog till min karls kompis. Där lirade vi lite gitarr och karlarna tog några äckliga shots innan vi begav oss mot dubbeldansen. Där var det kaos. Varenda jävel i hela Finspång skulle tydligen dit så kön var evighetslång. Vid klockan kvart över ett kunde vi komma in. Men då upplyste de oss om att de stängde två så det var ju helt ovärt. Gah. Ringde efter en taxi och stod och väntade och frös om tårna. Som tur var hade jag inte gått in för partystämningen så hårt så jag hade jeans istället för klänning. Och min dunjacka. Så det va bara tårna som blev lite drabbade..

Men det är jävligt kul och köa ändå. Träffade lite gamla kompisar som jag inte träffat på några år och stod och pratade skit. Haha. Finspång alltså!

Min julklapp

Var på söderbergs och spanade in min julklapp. En AUDI R8. Sisådär 1.4 miljoner.





Drömma går ju. Men det var coolt att bara få provsitta. Min karl åkte raka vägen till spelbutiken på hemvägen och slängde in en lotto-rad. Dock vann han inget och vår drömbil får stå kvar...


Hem till lill-röv

I helgen bär det av hemmåt Finspång. Ska käka julbord (blir mycket julmat för min del i år) med min karls släkt på söndag. Tänkte fara hemmåt redan på lördag och leka lite med lill-röv och kanske ta en dubbel på Hotellet om det är någon som är sugen..

Lill-röv i sin hood på bilden. För övrigt hade hon rullat sig i okänt djurbajs (?!) i skogen idag. 
Hon luktade förjävligt så mamma fick bada henne i diskhon. 


Redan torsdagkväll

Vad fort veckan har gått. Tiden bara rinner iväg. Har skrivit en del på projektarbetet som ska lämnas in nästa vecka. I onsdags var jag och raggade spons EMMA's julmiddag tillsammans med Karin. Gick riktigt bra, folk är mycket generösare än man tror. Tog en lång fika också som belöning för att vi varit så duktiga.

Idag har jag labbat till klockan 21 och imorgon blir det upp tidigt och cykla till sjukan med Eva och Emelie och köa för att ta svinsprutan. Är inte så sugen men det är lika bra att få det gjort..

EMMA's julmiddag är förresten en traditionell julmiddag som EMMA styret anordnar. I år ska vi va på Matveksta'n och käka julbuffe så det sprutar ur öronen. Sponset vi raggar är julklappar som varje gäst ska få.


Lisa är en jävel på att göra snygga affischer. Ljusstaken som vi fick svarva själva på produktionstekniken lyckades hon få med också!




Jag är en lat människa.

Hade en toppenmysig kväll igår hos Karin. Det var ingen som märkte att tiden gick och plötsligt var klockan halv tolv. Vi cyklade hemmåt i maklig tagt och jag somnade inte förens vid halv ett tiden. Därför känndes det ganska motigt imorse med matteföreläsning klockan åtta. Så jag vände mej hlt enkelt om och somnade om. Fy Emma.

Nu sitter jag i alla fall med datorn i knät och tänkte ägna några timmar åt projektrapporten innan jag ska vara i skolan klockan ett..

Kolsvart måndag

Och kallt som fan var det i sovrummet när jag vaknade eftersom jag hade öppnat fönstret igår innan jag somnade.

Ganska slapp skoldag idag. Bara två föreläsningar. Men det är sista veckan med projektet nu så jag och Eva ska ses nu vid åtta och skriva på det.

Ikväll blir det mys med tjejerna hos Karin. Har hört något om varma mackor och en vinflaska..

Plugghelg

Haft en riktig nörd-helg. Har skrivit labbrapport och miljöprojekt i stort sett hela helgen. Igår var jag lite ledig och tog en sväng till IKEA med min karl. Det var vi och ungefär resten av linköping där. Men jag köpte i alla fall ett par nya gardiner och lite julpyssel. Och en ny tvättkorg.

Är i stort sett klar med julklapparna också. Jag köper ju inte så många, byter bara med familjen och min karl. Och kanske nåt litet krafts till mormor och farmor. Nu är det mesta i allafall inhandlat. Kommer ju inte ha någon tid senare då jag tentar sista tentan den 22:e december..


Labbrapport och lussebullar

Sitter och skriver labbrapport hemma hos mammi och pappi. Ägnade förmiddagen åt att få igång deras trådlösa nätverk som varit ur funktion sen jag flyttade hemmifrån. Nu är allt som det ska igen i alla fall.

Mamma bakar lussebullar. Jag har redan ont i magen efter all deg.


Onsdag

Haft en bra dag. Vaknade vid sju fast jag hade sovmorgon till tio. Var tvungen att läsa ut den senaste Dan Brown boken. Sjukt spännande slut. Hade mattelektion mellan 10-12 och sedan åkte jag hem och började skriva på labbrapporten efter gårdagens labb.

Mötte upp Petra och Veronica på stan för att ragga lite spons till vår julmiddag. Gick sådär. Butikerna är nog skapligt trötta på studenter som tigger pengar... Men lite fick vi ihop i alla fall på 1.5 timma.

Sedan drog jag direkt till sånglektionen. Gick ganska bra idag. Sångpedagogen är sjukt duktig så det är verkligen lärorikt.

Har tänt ljus och ligger och knaprar alladin hjärtan i soffan nu. Har kollat bonde söker fru och nu är det oskyldigt dömd.


Miljöprojekt

Sitter i maskinarnas uppehållsrum, Embassaden, och jobbar lite med mitt och Evas miljöprojekt om dioxiner. Tog med mej egen dator så kan jag sitta i en soffa och skriva istället för nere i datasalen. Just nu utvärderar jag sevesodirektivet. Tacka gud för att jag hittade en svensk version annars hade jag tuppat av.


Skola 8-21

Skola i tretton timmar idag. Känns sådär kul.

Tisdag redan

Dagarna bara rusar förbi. Hade en lugn helg. Var och gycklade på fredagen, var några timmar på deltas tackfest i lördagskväll och i söndags åkte vi till mamma och pappa och lämnade tillbaka Myran.

Igår var det skola hela dagen och lasagne till kvällsmat.
No news helt enkelt.


Kvällens outfit: Kjol och jeans

Sitter iförd EMMA-dräkten plus ett par jeans under kjolen. Ska strax hojja bort till Karin, för uppsjungning innan vi ska iväg och gyckla på en herrmidag för I:are (industriell ekonomi), därav jeansen. För att cykla i alltså. Herrmiddagen föredrar oss nog i vår vanliga outfit med kjol, kavaj och strumpeband!


(såhär brukar emma-outfiten se ut)

Fredag

Min Karl jobbar hemifrån idag så nu sitter vi här framför var sin dator och har just ätit frukost. Jag ska snart dra på mej kläder och sticka till skolan. Myran har lagt sig tillrätta på min fot så hon kommer bli ytterst missnöjd när jag måste resa på mig strax..


Julmarknad på Ekenäs slott

Hade en underbart mysig kväll på julmarknaden. Massor av ljus och folk och jul-lukter och jul-smaker. Vi strosade länge och smakade och kikade i ladorna. Vi var också inne i slottets källare och sedan fikade vi med glögg, lussekatt och julmust i en av slottets små "flyglar". 

Med mig hem fick jag en korv med päroncognac och en enbärsmust.



Madde och Malin provsmakar


Stenen var på gott humör. Men hon vägrade bestämt att provsmaka rökt vildsvinsskinka (som var vrålgod)

Varannandagsprincipen

Jag och min Karl har knappt sett röken av varandra den här veckan. Vi kör varannandagsprincipen och är borta varannan kväll - i måndags var han borta, i tisdags var jag borta, i onsdags var han borta och ikväll ska jag iväg igen.

Imorgon kväll ska vi alla fall ses har vi bestämt, man måste tydligen bestämma att man ska ses även fast man bor i samma lägenhet. Men nu har jag råkat planera in så jag måste åka och gyckla en stund mitt i vår dejt men jag hoppas på hans överseende!

På det här viset tröttnar vi ju inte på varandra i alla fall.
Dessutom fick jag se bonde söker fru på stora tv'n igår!

Julmarknad

Skola 8-12. Nu är jag hemma. Sitter fixar och trixar med lite allt möjligt som behövs göras. Mailar lite här skriver lite arbete där. Planerar gyckelframträdande och äter matlåda. Allt på samma gång!

Ikväll ska tjejerna åka på julmarknad till Ekenäs slott. Madde kom tog det bra intiativet så och kommer därför och hämtar mej, Stenen och Malin vid fem. Jag förväntar mej årets första pepparkaka, glögg och lussebulle.

Kanske kan hitta en liten tovad garntomte att ge till Myran i julklapp. Hon älskar tovade garntomtar!


Första klappen - check!

Första julklappen i år blev just hemklickad. Känns bra att komma igång. Det kommer gå fort nu. Och med tanke på att jag tentar sista tentan 22:e december så kommer det inte finnas mycket tid veckorna närmast jul så det gäller att slå till när man får en bra idé...


Det är väldigt mörkt nu

Jag saknar solen. Vi hade en härlig familjeresa, riktigt roligt att åka med mamma och pappa. Särskilt eftersom allt blir gratis! Hotellet var grymt så vi lämnade det inte så mycket förutom för bad i havet och kvälls-shopping och middagar. Precis som jag vill ha det! Goda mojitos hade de också. Och gigantisk frukost med massa fruktsallader och champagne - som jag absolut inte drack av (vem vill det klockan 10 på morgonen) men ändå! 





Jag har verkligen valt rätt utbildning

Så känns det när man sitter 4 timmar i sträck och försöker klura ut en formel som anger hur lång tid det tar för en båt med hål i botten att sjunka - och tycker att det är vrålkul. Att vi var utrustade med en stor balja vatten, båtar i olika storlekar med olika stora hål i botten och ett tidtagarur, en våg och lite andra mätgrejer gjorde det hela ännu roligare.

Och vi fattade minsann.
Med lite hjälp av Arkimedes och Bernoulli så fick vi fram en skitsnygg formel!

11/11 En bra dag

Onsdag. En skön sådan. Har bara en föreläsning mellan 13-15. Har inte gjort något vettigt alls på förmiddagen. Underbart!  Dessutom har världens bästa Karl lämnat bilen så jag behöver inte ens cykla till skolan.

Jag är stolt över mej själv!!

Jag klarade mekaniken. Det innebär att jag klarade båda tentorna den här tenta-p. Jag känner självförtroendet växa. Dessutom ökar ju suget efter att få sätta den andra mekaniktentan i jul. Den som jag kuggade i juni och måste göra om..

Fan. Jag är inte så dum som jag ser ut!

Vanlig tisdag igen

Är redan tillbaka i vardagslunket. Hade lite att ta igen efter en vecka i solen så jag ägnade gårdagkvällen åt att skriva av föreläsningsanteckningar och göra labbförberedelse.

Labbar ikväll klockan 17-21 så det blir en lång dag. Har varit i skolan sen åtta...

Hemma i sverige

Hos mammi och pappi nu. Åter i linköping ikväll.

Dar satt den

28 grader pa land. 25 i vattnet. Och en 4:a i industriell ekonomi. Kan det bli battre????

Onsdag i varmen

Haft en undervar vacka an sa lange. Massa sol, bad drinkar och god mat. Lovley!
Vi har just kommit tillbaka till hotellet efter middagen pa en resturang vid strandpromenaden.  
Laser massa bocker, sa jag ska snart kila upp pa rummet och fortsatta med min bok. 

This is life!