Måndag?

Sitter nu på Kristinehams bibliotek (min karl har ju med sej ditt mobila bredband till öland så det gick ju inte att låna). Pluggar sommarmatte för fullt (?) tack vare en hemskickad utskrift av kursmaterialet som jag har med mej till stugan och nu var tanken att jag även skulle beställa kursmateialet för 2:a kursen. Vetefan om jag orkar ta mej igenom den, med tanke på hur trögt det går med kursen jag håller på med nu,  men man tjänar nog lite på att titta igenom det i alla fall...

Det fina vädret är den största anledningen till att det går så förbannat trögt. Det är drygt 30 grader på land och strålande sol och 27,5 grader i vattnet så mycket tid går till att bada, sola, åka båt, äta glass, åka wakeboard, snorkla med mitt nyinförkaffade snorkel-kit och kasta boll med Myran. Matten, tja, den plöjer jag i solstolen.... typ.

Var hemma 0,5 dygn i Finspång i helgen för att fira Kakans födelsedag. Hur trevligt som helst. Och jävligt god fördrink. För god..

Planen är att stanna här tills på onsdagkväll. I helgen blir det förhoppningsvis stor-flytt av min karls saker från hans gamla lägenhet och in i vår nya. Från mitt rum hemma är det bara lite kläder och smink som ska med så det ryms i en bil sen när det blir dags.


Ciao så länge





Hemma igen

Är hemma igen nu! Har haft en underbar kortvecka i stugan med massor av sol och pyttepyttelite bad (skitkallt) och mysket båt-åkande och mys med Myran, min karl och familjen.

Skulle visa lite bilder men datorns kortläsare vill inte som jag vill så det får bli vid ett  senare tillfälle.

Till stugan

Åker direkt från Bönnergården till stugan så det blir ett uppehåll här tills på torsdag då jag kommer hem igen.

Längtar så förbaskat efter Myran också!

Dags att dra iväg

Blev en 5 km löpning imorse och sedan har jag och min karl slappat och nu är det dags att åka ut till Bönnergården där jag, som jag tidigare nämnt, lovat att sjunga några sånger på cafeet.

Har efter många om och men beslutat att ha på mej en rosa tröja med rosett och ett par vita jeans. Lagom fint och sommrigt men samtidigt påklätt så att pensionärerna inte ska klaga.


Träna?

För första gången sedan jag sa upp mitt gymkort i slutet av maj saknar jag det. Har inte haft ork att ens tänka på träning efter allt jobbande i lägenheten men idag hade varit en perfekt dag att dra ner och köra ett rejält pass. Måste hitta ett nytt gym i Linköping. Campushallen ligger ju vid universitetet och verkar ha ett bra utbud. Frågan är bara om man har tid att träna eller om man måste plugga ihjäl sig hela tiden. Kommer ju bli fet som en gris om jag bara ska sitta med näsan i böckerna hela tiden. Cyckelturen till och från skolan kan knappast räknas som motion, tar ju 5 minuter enkel resa.

Nä, nu ska jag leta upp min i-pod och dra en runda i spåret. Min stackars karl får sova vidare ensam. Men han verkar inte lida så mycket. Kollade till han nyss och då hade han placerat sig mitt i sängen och snott allt täcke så han är säkert nöjd.

God morgon

Min första "lediga" dag på flera veckor. Vet inte vad jag ska ta mej för. Min karl ligger och stensover och det står mellan alternativen att krypa tillbaka till honom och sova ett par timmar till eller att dra ut på en löprunda.

Skulle behöva det sistnämnda, men vafan, det är ju ledigt!

Flytväst

Myran har börjat åka motorbåt. Hon älskar det. Eller tja, hon somnar direkt. Måste köpa en flytväst till det lilla knytet. Tänk om hon drösar i. Har hittat en snygg och praktisk variant med handtag så är det bara att fiska opp henne om det skulle behövas.



Från lechien.se

Nej jag har inte gått och blivit frikyrklig

Jag ska bara sjunga 4 sånger och äta lite kakor på Bönnergården imorgon.
Resten är ett missförstånd.  

Naturbegåvning

Har jag nämnt att jag är en naturbegåvning på att montera TV-bänkar från IKEA?
Skitsnabbt går det och skiträtt blir det!
Idag har jag utövat min talang på 2 st BESTÅ TV-bänkar i svartbrunt.
Den andra gjorde jag till och med utan att titta i monteringsanvisningsguiden som medföljer.

Monteringsanvisningsguide! Vilket långt och bra ord. Det ska jag använda vid nästa leka-hänga-gubbe-tillfälle.
Fräsht med ett nytt ord. Kan jag sluta använda snöbollskastningsförbud som jag började köra med på lågstadiet.


Arg

Jag kan bli galet förbannad. Jag får en ardenalinkick som heter duga och kan bli mer eller mindre galen. Idag har varit en sådan dag när jag fått spelet  på min omgivning vid flertalet tillfällen  (av orsaker jag låter vara onämnda). Jag härjar ett tag och sen börjar det avta och går ganska snabbt över.

Man blir jävligt trött av att vara förbannad. Men det är värt det. Mej sätter man se fan inte på!



Nice

Malin, som jag träffade på LiTH's öppet hus och som ska gå samma program som jag, messade och meddelade att hon också kommit in! Shiet vad kul. Skönt att känna nån som dessutom är trevlig och skitrolig!


Äntligen

Här går man och ser fram emot en skön slapp sommar - och vad blir det? Sjukt mycket jobb i lägenheten. Jisses! Vad tid det tar och vad energi det kräver. Har varit i Linköping minst en gång om dagen (ibland 2) nu i flera veckors tid. Har helt tappat bort om det är veckodag eller helg, det är jobb jobb jobb som har gällt.

Därför är det nu galet skönt att kunna meddela att det mesta är så gott som klart  (nu är det bara själva flyttandet kvar) och att jag nu kanske kan komma tillbaka till verkligeheten och njuta av den svenska sommaren.

Inleder med en kortvecka i stugan (söndag till torsdag) för att fylla på lite energi och åka lite wakeboard efter nya båten.
Det är sommar!



Filosofi

Igår lyssnade jag på sommarpratet i P1 på väg hem från linköping. Journalisten och förattaren Isabella Lövin hade ett jätteinteressant snack om sin karriär och med sitt stora genombrott med boken "Tyst hav".

Det jag fastnade mest för under hennes berättande, var en mening som en yogalärare hade sagt till henne.

- Livet är som en utandning och döden som en inandning.

Borde det inte vara tvärt om?
Eller?

Nej, jag tror faktiskt att det stämmer..




Tre i topp just nu

Följande låtar går varv på varv hos mig:

1. Jason Mraz - I'm yours
2. Kid Rock - All summer long
3. Dolly Parton - Jolene

Har fortfarande inte fått ut Colbie Caillat -Bubbly ur huvudet. Det har verkligen fastnat...
It starts in my to toes...


Jag kom in...

Sådärja. Kom in på skolan. Har räknat iskallt med det hela tiden men det känns onekligen skönt att få det bekräftat. Skickade in svar på att jag tackar ja till antagningen på en gång. Lika bra. Nu är det gjort och jag hade inte planerat att ändra mej - så mycket som jag har ältat! 

10.30 den 12 augusti är det samling för upprop. Får fan inte försova mej. Infinner man sej inte på uppropet får man ingen plats...

Torsdag

Blev en tur till Linköping igår också. Först lite shopping på IKEA området. Jag fyndade handukar och gardiner på Hemtex-rean och min karl införskaffade 2 st tv-bänkar på ikea (som vi ska ställa ihop så det blir en lång). På nordik blev det ett soffbord i vit lack som vi inte fick in i bilen och därför får stå kvar tills vi kan komma med släpkärra... Helt sjukt kul det är att få inreda!  Därefter åkte vi till lägenheten och satte igång med det sista jobbet och blev klara ganska sent så vi sov länge imorse.

Idag ska vi till viberga och köpa elfa-inredningar till hallgarderoberna. Får se om det kanske blir en färd till Linköping i efter middag också.

Min karl kom just in och bad mej säga mitt namn, och när jag gjorde det fick jag ett slag med en tidning i huvudet. Han menar att han leker tidningsleken och då ska man slå den vars namn som sägs med en tidning. Hög nivå!

Nu är det nära..

... Jävligt nära!

Vi jobbade till klockan tolv i lägenheten inatt. Nu är det bara en endaste liten vägg kvar att tapetsera och sen är det KLART!

Snickaren räknar med att han ska bli klar med sitt under morgondagen och sedan är det bara lite finjusteringar och sedan kan vi börja flytta in. Har redan hämtat en soffa och ett köksbord på Nordic som bara väntar på att få packas upp. Imorgon hämtar vi även skrivbord, sängram, nattduksbord och garderob som ska vara i arbetsrummet. Till sovrummet har min karl det mesta som behövs från Malm-serien på IKEA (byrårar, sängram och nattduksbord)  där ska vi bara komplettera med en garderob i samma serie.

Sedan fattas det bara en TV-bänk som vi tänkte åka och titta ut idag och sen är det ju en massa småplock som behövs också såklart - men det får vi ta senare.

Nu måste jag klä på mej, ska hämta upp min karl i hans lägenhet om en halvtimma.


Trött

Gaaash! Jag är galet trött. Har jobbat frenetiskt i lägenheten nu i 4 dagar. Idag blev det en välförtjänt sovmorgon tilll klockan 9 och 10.30 ska vi på't igen. Hallen är nästan klar nu, en timmas jobb kvar kanske, och sedan är det bara vardagsrummet kvar.. Bara och bara, är en hel del jobb.

Om allt går enligt planerna så ska allt vara klart på fredag, utom spegel-skjutdörrarna i hallen som inte kommer med leverans förrens nästa vecka.

Ska bli så skönt att få städa ut allt damm och annan skit som blir när alla springer omkring med skitiga skor bland sågspån och slipdamm. Sedan är det bara att börja bära. Om jag har träningsvärk nu så är det nog inget mot vad jag kommer ha om ett par veckor när själva flyttandet är avklarat!

När är lägenheten klar?

Svar: Nästa fredag tydligen.

Gulp. Pratade med hanverkaren förut som meddelade att nästa fredag går han på semster och då räknar han med att vara klar med allt och inte behöva komma tillbaka mer.

Öh. Okej. Så om vi vill ha några golvlister så får vi lägga på ett sjuhelvetes kol nu.
Planerna om en helg i stugan sprack direkt. Nu är det stenhårt jobb fram tills nästa torsdag som gäller. Då måste allt vara tapetserat och klart.

Men jag måste ju erkänna att jag som vanligt blir mycket mer taggad att anstränga mej om jag har en deadline. Nu jävlar ska här tapetseras.

Fredag: Måla fönsterkarmar och element samt kasta ut massa skräp för att få plats.
Lördag: Tapetsera kök (är inte så många våder att sätta men likförbannat så krångliga)
Söndag: Riva tapeter i hall och måla garderober
Måndag: Tapestera hall
Tisdag: Göra klart hallen och börja riva ner tapet i vardagsrummet
Onsdag: Måla fönster  och börja tapetsera i vardagsrummet
Torsdag: Tapetsera klart vardagsrum
 

Pjuh, ser fram emot en arbetsam vecka. Till saken hör att jag och min karl tidigare bara tapetsrat en enda gång och kan knappast betraktas som rutinerade tapetsättare. Tur att vi har valt tapet med skitkrångligt mönsterpassning i alla rum. NOT!

Ja just det, måste hämta mitt lass med möbler som jag beställde igår också. Jag lovade att göra det i början av nästa vecka. Skitbra. Det kommer jag säkert ha tid med. Jag som måste lära mej köra med släpkärra innan dess också....

Tack tack tack Matilda...

... för den superfina födelsedagspresenten du skickat! Kjolen är jättefin och kuvertet  som följde med gjorde så att jag längtade ännu mer efter dig!


Lägesrapport

-hm- Sommaren är ingen bra tid för uppdatering. Särskilt inte när man är ledig och har massor av planer hela tiden.

Igår lyckades vi i alla fall få hem soffan och köksbordet från Nordic och baxa in lägenheten. Eller jag behövde inte baxa så mycket då mitt knä har ballat ur lite (fått några gigantiska pilleruller av doktorn igår som tydligen ska hämma inflamationen som bildats), så jag var mest arbetsledare och pekade vart mina starka karlar skulle ställa grejerna...

Idag blir det ytterligare en sväng till Linköping och lägenheten, som faktiskt börjar ta form nu. Klart nu är köket (installation av diskmaskin och kylskåp och spis samt tapetsering kvarstår). Klinker på hallgolvet blev färdiglagt igår. Badrummet är nästan helt klart sånär som uppsättning av lite skåp, installation av tvättmaskin och torktumlare och framdragning av el till taklampa och en handukstork saknas visst också där. Lilla toan jobbar de för fullt med och borde bli klar innan fredag. Sovrummet tapetserade jag och min karl i helgen och det blev VRÅLSNYGGT!  Arbetsrummet blev klart redan förra helgen så mamma var med och hjälpte oss där är dessutom golvet lagt så det rummet kan betraktas som helt klart. Vardagsrummet är bara ett enda stort kaos just nu med alla hantverkargrejer och material som de använder. Det kommer nog bli det sista vi gör innan lägenheten är klar.

Min karl har ju redan börjat på sitt nya jobb i Linköping så för hans del kan vi flytta in så fort det är beboligt (dvs när kyl och spis är installerade) men troligtvis kommer han att ha några veckors uppehåll bland annat för en vecka på öland där han jobbar som fotbollsledare, så själva flytten kommer nog inte bli förrens tidigast vecka 31.

Det var senaste läges-uppdateringarna. Har som sagt en del att pyssla med men jag ser fram emot att få lägga in bilder och visa allt när det är klart om ett par veckor!

Nu ska jag slå en signal och sjunga "jamåduleva" för någon som fyller 21 idag!