Näst sista dagen på 2006

Näst sista dagen på detta året har tillbringats till stor del sovandes i sängen. Ruggit skönt.
Nu är jag precis hemkommen från fyra timmars intensivt bubblande i poolen på Hannes tjugoårs fest. Trevlig stämning, god tårta, bra lokal, roligt folk... Synd bara att man ser ut som ett russin efter ett par timmar. Kalle och Johnny skulle fortsätta festa i Nrkp men jag kände mej dock helt omotiverad att ge mej ut i svängen som en dränkt katt.

Jag läser en grymt bra bok för tillfället. "Varför män inte kan gör två saker på en gång och kvinnor aldrig kan sluta prata". Den tar upp skillnaderna mellan män och kvinnor baserat på stenåldersmänniskorna och deras egenskaper. Författarna menar att det finns skillnader mellan män och kvinnor som är ofrånkomliga och det handlar bara om att lära sej använda egenskaperna på rätt sätt. Grymt intressant och rolig bok då den är skriven med en nypa ironi.

Var i Linköping igår, fyndade en klänning på rean. Hade den ikväll tillsammans med mina gråa overknee strumpor och mina nya röda skor. Det vart lite trångt om tårna då strumporna är ungefär lika tjocka som mina mormor-stickade raggsockor.

Imorgon är det nyårsafton. Jag och K har köpt biljetter till Nyårsrevyn och sen blir det väl lite mat hemma hos mej eftersom päronen har gäster vilket brukar innebära god trerätters middag. Jag har köpt en vit klänning med sidenband som jag ska ha imorgon...

På tal om vit klänning ingen kan ju ha missat Bonde söker fru -the Wedding som gick på tv4 ikväll. Snacka om rejäl tillställning med inhyrd bröllopsfixare och allt. Det kanske man skulle bli bara arbeta med förälskade coh lyckliga människor dagarna i ända.

Gott nytt år!


HATA katter

vovve

Jag som är hundgalen... Här är min fasters 12 veckors jackrussel valp Sigge. (kolla in tjockis valp-magen) Såklart blev jag helt såld på den lilla krabaten under julaftonsmiddagen. Så tuff men ändå så liten. Tuggade sönder min mors skor och däckade uppochner i min famn frammåt eftermiddagen. Oooo, vill ha! Men inte ens en valp slår Daisy och Della...

Idag har jag fått min rosa peak-dunväst nerpissad av Kalles mors katt. Ingen hit. Fy fan vad katpiss stinker.. Ingen bra dag med andra ord.


   Kvällen blev bättre, hade sänghäng med maggan och två koppar te. Nice.
Imorgon är det IKEA för hela slanten, hoppas de inte har pissande katter där, för då ligger de risigt till...


Sammanfattning av juletiden


Sitter och pratar lite med Stork (som för övrigt fyller 18 imorgon), bad om några pratypix och fick denna...
Den för övrigt så kassa skolfesten på NICE resulterade åtminstånde i en skön bild.. Jag avstår övriga kommentarer.

nice.


Julafton var en riktigt trevlig dag sånär som på att snön lyste med sin frånvaro. Fick en hel del trevliga paket bland annat en leksaksbil i plast som min kusin ville ge mej som en gratulation till det sex månader gamla körkortet. Bilen visade sej vara en fulltäff då julaftonskvällen utspelade sej på mormors vardagsrums golv tillsammans med bilen och tre kusiner i åldrarna 18 till 22.

Juldagen blev också riktigt lyckad med en trevlig dock en för min del aningen berusad förfest hos Anna. Samspråkade hejvilt med två utbytesstudenter från Australien. Vilken talang man är på engelska när man har druckit lite - tycker man då i alla fall. Tvingade Magda att gå hem till henne för att fylla ut min, sedan julafton, utänjda magsäck. Väl nere på ettan var det till en början tomt på folk. Men festen kom igång ganska bra efter någon timma. Sammanfattningsivs en bra kväll.

Annandagen var händelselös. Sov, åt sov åt och sov.

Idag har jag åstakommit en hel del. Föutom den nödvändiga städningen efter juldagens beslutsångest över outfit så han jag med att galoppera lite på kusen i solskenet. Var även inne i staden och reashoppade. Blev en ljusblå och en svart tröja, en klänning till nyår (som inte var på rea) och ett par röda pumps (inte heller de på rea) och Mc Donne mat.

Jag fick Martin Stenmarks "nya" skiva av pappa. Är kär. I undulaten.

Anna har hittat mitt halsband som jag snillade i förrgår. Det känns grymt bra, jag har sörjt det med min själ..

mätt

Jag är så mätt.. fullstoppad till bristningsgränsen med julmat och godsaker. Nu ska jag inte äta förens i januari.  Återkommer...

dan före dopparedagen

När jag vakande imorse (efter att ha drömt åtskilliga mardrömmar om bokiakunder som vill ha hundra inslagna paket som jag glömde pilla bort prislapparna på så jag fick slå om allt ihop...)  insåg jag att, shit jag vet inte vad jag ska göra idag. Jag hade ingenting jag var tvungen att göra. Det var så länge sen jag kände den känslan så jag minns knappt hur det kändes. Efter en stressad höst var det så underbart att ställa sej frågan: Vad vill jag göra nu?
   Med facit i hand så ville jag handla de sista julklapparna göra en julgrupp till farmor och åka en sväng med Johnny och Kalle till Norrk, äta Mc Donne och sova. Det känns fruktansvärt bra!

Apropå mat och hälsa så kom en vå av ångest över mej när jag kom in på, det av alla julklappshandlare fyllda, stadium. Träning?! Från att ha varit ganska flitig under sensommaren och de tidiga höstmånaderna insåg jag att jag inte tränat på ett (tvåsiffrigt) antal veckor. För att inte talat om det man stoppat i sej under alla de stressiga dagana. Noblesse-asken har varit min räddare i nöden. Likaså grillen och perfect. Men all stess kräver energi vilket gör att man inte obseverar vad man faktiskt äter. Nu däremot när kroppen börjar varva ner och sluta gå på högförbränning kommer mina matvonor sätta sina spår är jag rädd. Vilket leder mej till mitt kommande (ofta så patetiska) nyårslöfte. Träna, ät och skippa stressen. 

Nu är det tag för lite matlagning. Tacos. Yummie.
En tripp till godislagret efter maten kanske... 

Hug!
 

farligt trött

Utvärderingen av gårdagen lyder:

  • Riktigt många sjyssta kommentarer om min nya lugg. 
  • Bra fika på avslutningen och ett överraskande bra betyg i svenska B.
  • Olidliga fem timmar på jobbet , för uppspelt för att slå in paket.
  • Skaplig nyhems cabare, slog inte förra året men lyckades ändå få till en hel del bra skämt och sång. ( omöjligt att det skulle bli en dålig sånginsats när Adam och Agnes vad med) Även grym dans av danensambeln.
  • Riktigt bra förfest hos Anna efter cabaren. Mycket snack - precis som det ska vara på en tjejförfest.
  • SKITKASS skolfest. Flög som en vante på dansolvet (borde döpts om till den-som-knuffar-ner-flest-människor-vinner-golvet) Dåligt drag i baren och ett sår på knäet, orsakat av ovanstående.

Karins kommentar under förfesten:
Emma: Kakan, har du kajal?
Kakan: Japp, du kan få låna den. Fast men ska ju egentligen inte låna andras kajal. Men det är lungt, jag har inga ögonsjukdommar, jag är bara närsynt, och det smittar väl inte?!

Idag har jag jobbat hela min vakna tid. Full rulle orsakar som bekant trötthet. Och trött är det minsta man kan säga att jag är, jag faller snart ihop men det kommer jag inte att märka för innan dess har jag hunnit somna...


Gårdagens skönaste story: Tre par är på picknick, varv två par är amerikanska.
Man i par ett: Can you pass me the sugar,sugar?
Man i par två: Can you pass me the honey,honey?
Man i par tre: Kan du skicka mjölken,kossa?


Lugg

Nyss hemkommen från frisören. Det blev faktiskt en riktigt grym förändring. Kort lugg över vänsterögat som blir längre och längre ner över det högra ögat. Tufft!
Det bästa är att om jag drar den åt sidan ser jag ut som samma gamla Emma igen...

Om en timma är det dags för det efterlängtade finalprogrammet av bonde söker fru. Höstens tv-succé, utan tvekan. Men har inte Marcus en slående likhet med TinTin?!

Hann ävenmed en sväng förbi Magda i nya lägenheten där vi åt medhavda pepparkakor stående på det nylagda parkettgolvet.

Imorgon blir det fullt ös hela dagen, revy, fika, jobb, cabare och skolfest!

So long


Raggsocksmode

Kemiprov - avklarat.
Men vad var det för prov igentligen. Hela klassen satt som frågetecken på tre av frågorna. Skönt i alla fall att det är över så att man kan lägga fullt fkous på allt det roliga som kommer nu...

Har haft raggsockar hela dagen, det måste ju ändå vara den hetaste vintertrenden. Stickade är ett måste, gärna en stolek för stora - så är man helt rätt i vintermörkret.

Raggsockor

Dagens minus går till de tjejer som idag irriterade åtskilligt antal människor i skolans datasal genom att titta på porrfilm (?!) på nätet och skratta så gällt så öronen skrumpnade. Stackare, vad de gör bort sig.

Ska klippa mej om 45 minuter. Jag som får ångest bara någon kommer i närheten av mitt hår med en sax. Idag får hon bara röra luggen och inte så mycket som snudda vid det långa...

Hörs!

Nu är det nära...

Vad hände med snön? Hoppet väcktes igår kväll då det faktiskt föll några vita fjun till marken. Men hoppet visade sig vara förgäves. De stackars fjunen han inte mer än att landa på marken innan de blev till en lite pöl. Så det blir väl en snöfri jul i år också.
   Ett annat hopp som släcktes denna vecka var hoppet om ett högsta betyg i matte D. Tusanjäklar. Men det finns inget man kan göra åt mer än att svära åt sin okunskap. Men motivationen åkte i botten så det kommande kemiprovet har minst sagt kommit i kläm.

Så välkomnat som jullovet är i år har det nog aldrig varit. Vem sa att tvåan var värst?!
Tur att det är skolfest på torsdag så att man får fira att man överlevt denna mördartermin.

En ny önskan har lagt till på önskelistan, Idol Marcus nysläppta skiva. Åå, vilken man!Marcus

Dags att dra på sej mjukisbrallorna och ta sig an den sista dagen i skolan.
See you.

Tredje advent

Back in buissness. Måste medge att tekniken spelat mej ett spratt de senaste veckorna. Inget har funkat och tiden för att lösa problem har liksom inte funnits.
Tiden bara rinner ur mina händer men nu börjar äntligen tillvaron återgå till något normalt tempo efter den mest hektska tiden i mitt liv - någonsin. Denna terminen har varit den värsta genom tiderna måste jag säga.

Så nu sitter jag är och det är en vecka kvar till julafton. Tredje advent. Vem kom på att man ska tända ljus varje förbannade söndag innan jul. Det är ju bara psykande att se de där ljusen sakta krympa ned till ingenting och veta hur mycket man har att göra.
Jag har lyckats åstakomma någorlunda julklappar till de viktigaste. En av dem är jag till och med iktigt nöjd med. Själv har jag också fått två julklappar redan, trots att det ännu är en vecka till julafton.

Önskelista:
Dator
Snabbare bredband
Martin Stenmarks nya skiva
Örhängen
Della

Den översta punkten punkten på listan anlände i lördags och är numera min nya bebis. Den sover med mej i sängen och är med hela tiden. Tur att Kalle tar sin roll som pappa och leker lite med den han också för annars skulle ha få nippran på mej och mitt klickande. Mest imponerad är jag över fjärrkontrollen som sitter instucken i ett litet hål på sidan. Så tar man bara ut den och sen kan man höja och sänka volymen hur som helst. Wow... Snabbare bredband fick jag också då min far insett att vi betalat 289 kronor för en hastighet som man kan få dubbelt så stor för en tia extra i månaden.
Fast det är lite tråkigt att den är så tom, den är liksom inte sådär härligt bebodd än.. Men jag jobbar på det.

Vi hade julbord med tjejerna idag hos Anna. Julbordet bestod av risgrynsgröt (uä), korv (lång korv som vi klippt ner i små prinsar), rökt paket skinka från tunna skivor, vitlöksost, digistivekex, rödbet och potatissallad. En remix mellan grillkväll på sommaren och julbord. Vi hade julklappsbyte. Men skulle ge ett paket till någon som vi lottat fram för ett par veckor sedan. När vi öppnat paketen var det meningen att vi skulle gissa vem det var ifrån men jag han inte mer är öppna mitt paket förens karin hade försagt sej. Oväntat - inte.

Skolaskolaskola, jobbjobbjobb. Än är det inte över.
God natt.