Sådär ja!

Jag klarade fysiktentan!!

Ego-boost.

Näst sista dagen på det nya året

Haft några riktiga vinterdagar i stugan. Idag vad det -25 grader och strålande sol. Körde tillbaka till finspång och väntar nu på att min karl ska bli klar med årets sista fotbollsträning innan vi kör vidare till linköping senare ikväll.

Imorgon är det nyårsafton!  

Tv kväll

Har man bara en TV får man slåss om fjärrkontrollen. Och kan man inte slåss får man kompromissa. Det har vi gjort nu och därför blir det Wallander på canal+ ikväll.

Och så en tänd brasa förstås. Och popcorn.

Söndag

Sjukt dålig koll man får på vilken dag det är när det är juletider. Det är ju inte fredag utan juldag osv. Idag är det tydligen söndag!

Åkte till Karlstad på eftermiddagen med pappa. Det var vi, resten av Karlstad och eventuellt hela värmlands invånare inne på Bergvik köpcentrum. Jag fick en försenad julklapp av pappa. En sjuhelvetes bra sådan. Något jag trånat efter länge. Nu är jag så nöjd så och har lekt med min nya leksak största delen av kvällen. Den är grym! 





 

Värmland

Sitter framför brasan i stugan och myser. Körde hit imorse, taskigt väglag men jag överlevde.
Ska plöja Gossip Girl säsong 2 och mysa med famijen några dagar.

Underbar jul

Två av tre julfiranden är klara. Det sista återstår idag ute hos min karls far i Hällestad.

På riktiga julafton körde vi i min familj samt min karl, vår årliga turné. Först inleder vi att iförda pyjamas slita upp våra paket här hemma. Mycket god utdelning i år. Min karl hade verkligen gått in för det och styrt upp en så jävla fin present till mig!


I vår familj har inte granen så hög prioritet. Man har den mest för att lägga klapparna vid. Därför styrde jag upp en väldigt liten version i år.

Vid lunch drog vi till Örebro. Till faster, kusin, farmor och en jädra massa katter, hundar och ponnysar. Enormt julbord och vi åt så matkoman infann sig lagom till Anka. Anna Anka. Men hon var fördjävla tjatig så vi zappade tillbaka till Kalle Anka efter bara några minuter. Sedan kom tomten och tog en kaffe med oss innan han skulle vidare.




Sedan vidare till mormor och morfar. Karl- Bertil Jonssons jul och därefter julbord nummer 2 och julklappsutdelning. Cash och en kakform med avtagbar kant blev skörden. Och mitt på julaftonsnatten bar det av hemmåt igen.

Igår på juldagen firade vi med min karls mor, ytterligare ett julbord och paket. Väldigt mysigt måste jag säga. Eftersom vi skulle gå ut på kvällen och jag skulle ha världshistoriens tightaste klänning åt jag med måtta. Mycket lyckat. Det var i stort sett första gången som jag mådde bra efter ett julbord. Brukar alltid föräta mig annars.
Även här blev det lite söta paket, några böcker, några skålar och lite mer.

Blev sjävklart utgång på Hotellet och hela kvällen var förjävla rolig. Först hos Amanda med tjejerna. Massor av vin och tjejsnack sedan till hotellet där jag, efter att ha pratat ihjäl mig med alla gamla vänner och bekanta, dansade tills benen inte bar mig längre.

Idag på annandagen måste jag säga att jag mår över förväntan. Har varit vaken sedan 07.30 (?!) och har matat min utänjda magsäck med frukost.

Nu är jag yr i huvudet

Har stirrat på änglaspelet, som jag fick av mamma, alldeles för länge..


i'm hooome

Eller jag har varit hemma en stund nu... Har hunnit slå in de sista paketen, inventerat högen med paket, klämt på de nytillkommna klapparna och varit på blomsteraffären och köpt en julgrupp till min kära faster.

Har lekt lite med Myran i snön också. Hon är nog den som är mest glad att jag är hemma. Lilla plåstret.


Nu blir det knäck.


Idag bär det av hemåt

Jullov! Som jag har längtat. Mamma och pappa kommer hit och hämtar mej och passar på att köpa de sista julklapparna. Sedan åker vi hem och ikväll ska jag träffa tjejerna hemma hos Amanda ikväll och julmysa och snacka skit!

Juldagen förra året med tjejerna.


Avslutningsmiddag.

Hade en härlig kväll igår. Oxfile, potatisgratäng och lite skumpa! Kunde inte bli bättre.

Nästan alla i klassen stack hem direkt efter tentan igår men jag, Stenen, Emelie, Madde, Malin, Eva och Christoffer åker hem idag så då passade vi på att ha en liten julavslutning.


Satte miljötekniken.

Så jävla hårt. Haha.
Ytterligare en anledning att fira imorgon!

Sista dagen med plugg

För den här gången. Nu har jag gjort vad jag kan och sedan är det upp till bevis imorgon om det räcker eller inte. Troligtvis inte. Men då är det ett senare problem.

Nu ska jag njuta av att jag är färdigpluggad. Ska ta en tur med tjejorna til IKANO och spana på lite grejer samt handla mat till vår avslutningsmiddag imorgon. Och vin. En jäkla massa. Det är jag värd!

Fel dag

Jag har hela dagen trott på fullaste allvar att det i tisdag idag.
Klockan 18.15 upptäcker jag att det är söndag och 4:e advent.

Tenta-p förstör alla tidsuppfattningar.

Såhär i efterhand förstår jag unte riktigt varför jag trodde att det var just tisdag eftersom jag mycket väl vet att jag ska tenta då. Och jag har ju tydligen inte tentat idag..

Vi är såna jävla nördar allihopa


"Idag åt jag en ellipsoid till frukost"

Ellipsoid = geometrisk tredimensionell figur som kan se ut som ett ägg.


Optimisten och pessimisten

- Det här suger!

- Säg inte sådär. Det går ju bra ju!

- Det går väl inte bra? Det går ju åt helvete. Det är omöjligt..

- Nähä! Vi kan ju tre sorters typ-tal och om just de tre talen kommer på tentan så så klarar vi den.
Det är inte alls omöjligt!


Eva är en väldigt entusiastisk och optimistisk själ.
Hon klappar till och med händerna när hon hittar felet i sina uträkningar.
Själv river jag sönder beräkningarna och slänger i papperskorgen.




Det suger

"Det här suger"

Sägs varje gång jag kör fast, gör fel eller inte ens begriper facit i matten.
Idag sades det ca trehudratrettiomiljoner gånger.

Det suger! Det gör det verkligen.


Still alive

Men det är fan på gränsen. Detta måste vara den tuffaste tentaperioden hittills. Fi fan vad trött jag är på skiten nu. Hela grejen. Tidiga mornar. Konstant dunkande huvudvärk och ögon som blöder. Sen att det är matten som blir mest drabbad beror nog mest på att den ligger sist av de tre tentorna. Att ta tag och börja om med den var sjukt jobbigt. Sen att skiten är så svår så att 85% kuggar förstagångstentan höjer ju inte min motivation heller..

Jag vill ha jullov.
NU!

Årets önskelista

1. Att jag ska klara elektrotentan
2. Att jag ska klara mattetentan
3. Att jag ska klara miljötentan
4. Gossip girl säsong 2

De står i prioritetsordning.




Jag är en gud.

Jag kan återuppliva de döda.

I alla fall en död krukväxt. Den stod där och var död men jag sympativattnade den lite när jag ändå vattnade grann-växterna. Och nu lever han igen. Ett mirakel!

Årets julkort



Väldigt snitsigt om jag får säga det själv.


Lilla söta Lucian

"Jag hälsar er alla som förr mången gång.
Med ljus i min krona med stämningsfull sång.
Jag kommer när mörkast det är här i norden.
När allt synes dött och förfruset på jorden."


Tystnad...

Fortsatt tystnad...

"FAN!"





Det är väldigt lätt att glömma texten. Och mycket roande.

Julklapp?

Nu är det en vecka kvar till julafton. Jag är lite nyifiken på vad det kan tänkas vara i mina julklappar. De från mamma och pappa vet jag ju redan, de har jag valt själv. Den från min Karl däremot är väldigt lurig.

Jag åkte med honom till stan för någon vecka sedan när han skulle köpa julklapp till mig, men jag var så nyfiken så jag satt som ett plåter på honom så tillslut blev jag inlåst i bilen för att han skulle kunna köpa något... Och så kom han tillbaka UTAN påse eller nånting och hävdade med ett finurligt leende att han just köpt värdens bästa julklapp.

Jag fattar inte vad det kan vara.. Och jag kan ju inte tjuvkolla i paketen heller för det finns ju ingen!

Peppad

Nu har jag gjort vad jag har kunnat. Det jag inte kan i elektrofysiken nu skiter jag i att lära mig. Förhoppningsvis kan jag tillräckligt för att kunna greja tentan imorgon.

Har laddat nu med mycket varierad kost. Fiskpinnar med pulvermos, minimorötter, sallad, tomat, gurka och fetaost. Jag är proppmätt. Gäller att fylla nu medan det går - imorgon är väl aptiten som bortblåst kan jag tänka mig!


Hamster

Är lite trött i huvudet efter att ha ordbajsat i två och en halv timma. Tänkte slappa lite framför tv'n. Förkväll på 4an. Det slog mej vilken rolig kombination av programledare de har. En dansare, en miss universum och en hamster..

Mycket underhållande. Särskilt hamstern. Hon är för rolig!

1/3 avklarad

Första tentan av 3 är avklarad. Eller klarad är den kanske inte men definitivt genomförd. Tentan var helt galen så vi får väl se vad det blir för resultat. Nu är det bara att peppa om och ladda för elekton på fredag. Imorgon blir det råplugg!

Om en vecka är det över.

Fjällenresa inbokad

Se där. Vilken överraskning. Blir det sälen några dagar i januari! Riktigt trevligt. Ännu trevligare att vi fick ett så bra pris tack vare att vi fick överta stugan från några som bokat och inte kunde åka...



Bara plugg

Blir lite dåligt med uppdatering här under tenta-p. Tror inte att  ni tycker att det är speciellt intressant om jag skriver om mina magnetfält, elektroner och stömmar. Inte heller tror jag att det intresserar er med miljögifter, försurning, övergödning och ekosystem. Och om det mot förmodan skulle vara det är ni välkomna att höra av er så ska jag ge er en genomgång!



Tisdag 8 december

Inget nytt egentligen. Var på IKANOhuset ett varv igår. Köpte en ny tjusig lila pärm då min pärm med alla skolgrejer har svämmat över sedan länge. Käkade middag med min Karl och hans bror på en av resturangerna där.

Idag har jga pluggat matte i maklig takt på förmiddagen och åkte till skolan och gick på repetitionsförelänsing i fysiken och nu har jag hamnat i soffan. Har lånat lite matte-anteckningar av Eva som jag ska kolla igenom.
Ska repa lite inför morgondagens redovisning av projektarbetet också.

När andra ljuset brinner..

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt
och alla är så glada att fira få advent

När andra ljuset brinner är snart lucia här
Hon bjuder oss på kaffe och bud om julen bär


Svårt?!

Jag har hört att matten på LiTH är den svåraste av alla. Jag är beredd att instämma.

Åt helvete med tentaångest.

Ibland är det sjukt jobbigt att plugga. Oftast är det slappt och så kommer perioder som denna då man står upp över öronen i plugg. På ett vis är man alltid ledig och på ett annat vis är man aldrig ledig. När man jobbar på riktigt blir det en mycket konkretare gräns mellan arbete och fritid. Den saknar jag ibland.

Det är en väldigt konstig livsstil att plugga och man måste bygga upp en metod och teknik som gör att man pallar med allt. Annars är känns det väldigt lätt att allt bara svämmar över och det går åt helvete.

Jag har en sjuhelvetes tentaångest. Det vet alla som är i min närhet när tentorna närmar sig. Denna tenta-p har jag bytt lite taktik. Jag tänker inte ha nån tentaångest den här gången. Min plan är att vara lite mer laid back. Ta det lite lugnare. Fika lite oftare och lite längre och ha en djupare koncentration när jag väl pluggar..

Och vad spelar det för roll. Man får ju göra om tentorna hur många gånger som helst. Vad gör det om jag kuggar? Det försöker jag intala mej själv vilket inte är så lätt eftersom att en kuggad tenta för mig är lika med jordens undergång. Typ i alla fall. Men fan. Det kan väl inte vara så jäkla svårt att coola ner lite?

Kasta tenta och prestationsångesten åt helvete och njut av att det är sjukt roligt att plugga. Så vafan ska man brådska igenom det på fem år för? Kuggar jag lite tentor nu får jag ju vara kvar i det här livet mycket längre. Jobba kan jag göra några år innan jag plir pensionär! 


Är jag en nörd?

Ja. Jag är en sån jävla nörd. Alla är kör stenhårt på luciakravallen ikväll utom jag. För jag är hemma hos mammi och pappi och pluggar. Jag är ju visserligen lite sjuk också men jag känner ändå hur min nörd-nerv börjar slå ut resten av nervsystemet. Vad håller på att hända med mig?

Robinson om 15 minuter. Det är också jävligt nördigt.


Suck

En dag utan flyt.

Jag tog mej aldrig till skolan helskinnad. Jag tog mej aldrig till skolan över huvud taget i ondags för cykelhelvetet satt fast. Jag låser alltid fast cykeln i stället och låset hade frusigt igen i de där äckliga minusgraderna som jag tiigare varit så lyrisk över...

Fi fan. Jag var så arg. Tillslut efter mycket blod svett och tårar insåg jag mej besegrad av djävulen och gick in och kastade mej i soffan. Där blev jag liggande tills pappa ringde och var i linköping på möte och frågade om han skulle hälsa på en sväng. Då hade jag tjurat i soffan hela dagen och insåg att jag kanske var lite varm. Snarare genomsvettig fast det var flera timmar sen jag härjade med cykeljäkeln. Då hade jag fått en herrans massa feber också. Så pappa svängde förbi och plockade upp lilla ynkliga mej och tog med mej hem till Finspång.

Nu sitter jag här i sidenpyjamas, är sjuk och försöker begripa något av fysiken.

Det är mina första minusgrader.

I alla fall för den här hösten. Jag var ju utomlands den enda vecka det har varit lite kallt och snö. Annars har det ju bara varit regnit och jävligt men imorse när jag vaknade visade termimetern -7 och det är frost överallt och solen skiner. Jag gillar't.

Nu återstår bara att ta sig till skolan helskinnad. Det är väl halt som tusan antar jag...

Onsdag 2 december

God morgon.

Börjar kl 10 idag men har suttit uppe sedan kl åtta och jobbat med min mindmap jag gör till den miljöbok jag håller på att läsa och har tenta på den 16:e. Har satt upp beting på att läsa (och memorera faktan) 20 sidor om dagen. Då blir jag klar på söndag och kan bara repetera lite innan tentan och lägga krutet på annat, typ fysiken, istället.





Lite slutkörd

Lång dag. Skola. Projektarbete. Läsa miljöboken. Nu på kvällen har jag satt ihop ett sånghäfte tilljulmiddagen till på söndag. Dags att börja tentaplugga snart också.

Ja, det är mycket nu...


Vad är ett lik?

" Det är någon som är äldre än när han dog."