Jävlar vad nice!

Även om jag kuggade matten så är jag inte helt körd i huvdet för jag fixade mekaniken. Yeah!


Måndag morgon igen.

Veckorna bara flyger iväg. Förstår inte var de tar vägen. Denna veckan är lika full som vanligt. Kontrollskriving idag. Lite luchmöten hit och dit under veckan och sedan plug såklart. På fredag är det dessutom firande av att maskinteknologsektionen fyllt 40 år så då är det party!

Snörvel.

I samband med mitt lilla psykbryt efter den kuggade tentan i onsdags så bört en rejäl förkylning ut på mej. Jag hör inget (har lock på båda öronen), ser inget (ögonen rinner) och jag kan inte andas (täppt i näsan).

Och jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu heller. Har kontrollskriving på måndag så jag har inget annat väl än att sitta med näsan i böckerna.

Nu ringde min karl och rapporterade läget från högskoleprovet som han skriver idag. Verklade  flyta på bra, han sitter i en av skolans stora tentasalar där jag har skrivit nästan alla mina tentor..


Åter till pluggandet.

Skönt med fredag!

God morgon. Har blivit ordentligt förkyld så det ska bli skönt med en lugn helg så jag kan kurera mej. Måste dock plugga lite inför måndagens kontollskrivning också.

Idag är det två föreläsningar och ett lunchmöte på schemat. Ganska slappt.

Har förresten lock på högerörat så jag hör typ ingenting. Får har vrålhög volym på tv'n om jag ska lyckas höra vad de på vakan med the voice säger... 

När man är misslyckad på allt annat är det skönt att få känna sej snygg i allafall..

Haft en ganska slapp dag i skolan. Två timmar mekanik och sedan 4 timmar projektarbete. Fick väldigt mycket gjort med projektet kändes det som så vi drog hem vi tvåtiden. Åkte ut en sväng till Ikano med mammsen som är här på besök. Hittade en fin klänning som jag köpte. Piggade upp mej lite efter gårdagens misslyckade, med den kuggade tentan..



Md ett par höga klackar istället för strumpor och lite brunare ben så kan det bli vrålsnyggt!

Vad får jag?

Charlottes pappa gav henne en fotölj som tröst när hon kuggade en av de förra tentorna.

Pappa, vad får jag?

Tröstätit

Nu har jag deppat och tröstätit en glassbåt och en riskaka. Ligger i sängen och surar.
Det här om nåt är verkligen baksidan på studentlivet.

Våffeltårtan madde hade styrt till lunch var i alla fall god..

Helvetes jävla skit.

Nu är jag arg. På mej själv. Jag suger. Körde mattetentan. Missade med ETT litet sketet ynka poäng. Röv. First time ever. Men det lär bli fler. För det blir väl knappast lättare med åren. Jag var i allafall inte ensam. 48% var vi som kuggade. Känns i alla fall lite bättre med den informationen. Men det är ändå surt som fan.

ETT POÄNG?!

Aja. Omtenta den 16:e april. Gott om tid att plugga. Men mitt två veckor långa påsklov gick i stöpet... Slöseri. För ett poäng. Bajs. Det hade jag gärna kunnat slippa.


 

Våffeldagen

God morgon. Har just vaknat och printat ut labbpm:et som jag ska läsa igenom inför dagens labb i dragpressning. Madde kommer hit vid 9 och lånar min elvisp för hon ska göra en våffeltårta och ta med till lunch till mej och Charlotte i skolan! Lyxigt.

Sedan har vi en mattelektion och sedan är skoldagen slut. Men då ska jag hem och plugga vidare inför kontrollskrivningen på måndag och därefter blir det kombinerat aerobic och step-pass på StudioFitness.

Det var min dag...


Riktigt trevlig kväll igår!

Toastmastrandet gick skitbra och gymnasitetjejerna samt de inbjudna reprsentanerna från maskin-programmet var jättetrevliga.

Nu såhär i efterhand kan jag bjuda på ett begagnat toasmastergyckel. Kul och lite annorlunda med en dikt istället för att sjunga. (vilket vi också gjorde på våra andra gyckel försås)


 

Maskinteknolog
"Tomten", Viktor Rydberg

LiTH's matte är allt för svår

Algebra långt upp i strupen

Hur är det möjligt att detta går

Utan att sjunka långt ner i djupen


Mattementorn  ljuset i tunneln är

Snygg och smart som få

Alla tjejer blir plötsligt kär

Inte ens från lektionen vill gå


Stigs maskinkonstruktion är över och slut

Sömniga föreläsningar i all ära

Dra loss kullager under stånk och tjut

Klämma ett finger och svära


Termodynamiken tar Stiggans plats

Etsar sig in i vår hjärna

Kylskåp, pumpar  och sats efter sats

På överhettad ångfas vi nu är en stjärna


Men bortom allt kämp allt släp allt slit

Vi  ser ett ljus i dimman

Vi ser hur vi blir sveriges elit

Med skyhöga löner i timman


Vi ser också allt roligt vi har som student

Alla fester, kravaller och minnen

Alla lika fattiga efter csn ha bränt

Gemenskapen uppfyller alla sinnen


Vi ångrar inte en sekund vårt val

Att spendera fem år på M

Första dagen i LiTH's sal

Det var som att hitta hem

Emma, Maskinteknik 1b


Toastmaster outfits




Hemma efter ...

Hemma efter några timmar på universitetet. Lite vila nu innan jag tänkte plugga nån timma till innan Madde kommer så vi ska förbereda oss inför kvällen.

Måste välja kläder också. Måste ju se representabel ut...

Träningsvärk så in i h*****e

Hur kan man som instruktör glömma att säga till sin grupp att stretcha ryggen efter ett bodycombat-pass? Är det meningen att jag - genomsvett och döende - ska tänka ut detta själv?!!! Det gjorde jag i alla fall inte. Idag har jag skitont bara jag rör armarna....


Dagens planering

Plugg hemma 8-11
Guida grannen runt liu samt luncha 11-13
Föreläsning i mekanik (föreläsaren heter stålhand - läbbigt) 13-15
Göra mej i ordning samt kanske plugga lite till 15-18
Genrep inför toastmastergrejen 18-18.30
Tostmastra på tjejsittning 18-22

Vilken härlig dag, strålande sol...

... och en jävla massa snö på backen. Skitsnö? Vad hände med våren?!



Nu blir Myran sur också. Hon som älskade att snön var borta.

På tal om förbild..

.. så kommer min kära granne hemifrån Finspång hit imorgon. Meningen är att jag ska visa honom universitetet och förklara lite hur vi jobbar (inte att vi sticker in pennor i öronen på folk dock) och förhoppningsvis värva honom till M nästa år. Blir trevligt. Så ska han få kolla in lägenheten också så jag borde kanske städa. Eller så skiter jag i det. Han ska ju se studentlivet...

Vi är så aktiva på våra föreläsningar...

Särskilt Joel som sover och Calle som sticker in en penna i hans öra.



Vi är riktiga förebilder för blivande studenter må jag säga.

Fullt upp!

Några fullklottrade veckor i almanackan nu framöver. Och så en del dubbelbokningar förstås. Då måste man prioritera. Därför hatar jag dubbelbokningar. Jag vill vara med på allt!

Jäklar vilket drag...

Bodycombat. Vrålkul. Lite som kickboxning fast bara i luften och med vrålhög musik till. Jag var så svettig så det droppade om mej. Det har nog aldrig inträffat tidigare. Tog en välbehövlig dusch efter att ha hojjat hem och sedan har jag käkat pasta med falukorv.

Det är måååndag morgon och mitt huvud kääänns så tungt...

God morgon. Måndagmorgon och uppe med tuppen fast jag inte börjar förens kl 10. Var tvungen att printa ut lite kursinformation och grejer nu så jag har det inför dagens lektioner och föreläsningar.

Igår var jag på salsaaerobic på gymmet. Vrålkul och vrålsvårt. Snabbt som satan och ganska svåra steg ibland. Och så ser man ju ut som en tönt om man jämför med den stencoola ledaren, och sådant stör mej också. Men men. För att vara fösta gången så får man väl vara nöjd. Jag ramlade inte och när alla gick åt höger gjorde jag det samtidigt. Fast sedan hur är en annan femma.

Idag är det full rulle. Lektion 10-12, lunchmöte och sedan föreläsningar fram till kl 17. Sedan direkt till gymmet och köra bodycombat (vad fasen det kan vara).

Nu ska jag sätta in lite papper i min fina pärm och sedan jag ska jag trycka i mej frukost. Har pannkakor till lunch idag förresten och det får väl vem som helst att överleva en lång dag.


Jag är en jävel på gyckel!

Jag och Madde ska toastmastra på tisdag och vi skulle ägna en del av dagen åt att skriva ihop lite gyckel. Men smart som jag är har jag en mapp på datorn där jag sparat gamla gyckel och även dem jag skrivit som vi aldrig använt. Perfekt. Hittade en skitbra grej som jag skrev inför förra tostmastergrejen jag gjorde. Men då hade vi så mycket andra idéer så då använde vi aldrig denna.

Får se om Madde vaknar nån gång så vi kan styra upp resten. Hon var ute igår och känner jag henne och party-Charlotte rätt så gick det vilt till :) Klockan är ju ändå snart halv 11 då borde jag kunna ringa...

Solig trappa, härligt sällskap




Goodmorning sunshine

Ligger i sägen och kollar på nyhetsmorgon. Det härjas just för tillfället om Mona Sahlin och om att socialdemokraternas nedgång är hennes fel.. Inget jag orkar engagera mej i så jag läser lite bloggar istället.

Igår hade vi en mysig dag i solen på vår trappa hemma i finspång. Städade även ur bilen vilket verkade  vara en trend på gatan. Åkte tillbaka till linköping med bussen och kvällen spenderades i soffan framför tv'n. Robisnsson och Patrik 1,5 som vi hyrt. Sjukt bra film föresten.

Nä nu är det ett reportage om Astrid Lindgren på tv. Måste jag se!


Morgonpromenad med Myr

Skönt att komma igång sådär på mogonen. Blev en hyfsat lång promenad runt finspång i morse. Nu har jag tagit mej ett bad och funderar på vad jag ska ägna dagen åt...

Hemma bra men hemma bäst.

Tog bussen till skolan imorse. Var tänkt att jag skulle stanna kvar i lägenheten i helgen men alla hade planer på sina håll så då blev jag mamma och pappa-nödig och åkte hem till finspång igen. Nu har mamma lagat mat och jag har moffat och strax är det så ska det låta. Mysigt!

Gick en promenad till konsum för att köpta frysta hallon. Trofan att affären inte har några sketna små hallon så det vara bara att vända och gå hem igen. 20 minuters promenad - i onödan. Svidigt.

Torsdag

Lunch på gamla jobbet idag! Trevligt. Nu ska jag ut och sätta mej på trappan en stund och sola mej.

Fullt hus med tre hundar..








Världens grymmaste gym!

Hur trevliga som helst. Jag gick ju dit med inställningen att bara få en prov-vecka eftersom jag visste att de var så satans dyra. Men när jag väl var där blev jag ju såklart ap-sugen och pepp på att börja. När sedan medlemsrådgivaren helt oväntat sa att hon kunde ge mej ett bättre pris och drog bort 115 spänn i månaden samt 900 kr i inskrivningsavgift för att jag gått på en annan cms anläggning tidigare, så vart det ju en helt annan situation. Nu blev det ju helt plötsligt det billigaste alternativet för mej. Grymt!!!

Nu har jag i alla fall min prova på vecka och jag körde ett pass med 30 min aerobic och 30 min step igår. Sjukt kul. Instruktören var hyperenergisk och halvgalen och sådant smittar ju av sej. Har träningsvär i vaderna som heter duga idag....

Aj mina ben!

Har en sjuhelsikes träningsvärk men tänkte ändå ge mej iväg på en morgonpromenix med Myran i solen. Sedan ska jag iväg till Linköping och kolla in ett gym, som jag absolut inte har råd att gå på (nästan det dyraste i stan), men jag har blivit lovad en gratis träningsvecka så då är det klart jag måste testa!

Sedan en sväng hem och lämna lite grejer och sedan till skolan för 2-timmars matteföreläsning.
Skulle visst droppa in på "Britta och lennarts kött" (vilket namn?!) i Norsholm och hämta ut en beställning åt mami också på vägen hem.

Sammanfattning i Modern Produktionsteknik

Hade följande mailkonversation med min far under eftermiddagen. (läs nerifrån och upp) Lite fyndig far man har...
Vill även passa på att tacka chalmeristen som var så snäll och lade ut en sammanfattning på den 400 sidor långa boken som jag har kontrollskrivning på nästa vecka!



ha,   Smart, Är du säker på att han fick med allt.  Han kan ju ha missat något intressant när det gäller löseggsbildning.
JERY



Det är lugnt. Tjänade just in 350 sidors läsning på den där sammanfattningen som någon smarting på chalmers skrivit och lagt ut på nätet. Så nu har jag inte ett dugg bråttom :)    



Done,   Gillade speciellt kapitel 5.1.5 om löseggsbildning. Är det en kokbok ?  Om du har bråttom får Du hämta den annars är jag hemma efter 5.     JERY


From: Emma - m08emm
Sent: den 17 mars 2009 14:38
To:  ****pappa****
Subject: Utskrift

Hej! Vore tacksam om du kunde printa ut bifogat dokument.   /Emma

Dance step

Blev ett riktigt tufft dance-step pass på Medley nu på kvällen. Trots att jag inte kört step på evigheter så gick det ganska hyfsat. Var lite borta på slutet bara när både hjärnan och kroppen var helt slut. Kul att se nya anläggningen också. Har ju bara varit däruppe och badat men nu fick jag se gymdelen och salarna också. Fint!

Ikväll är det House. Min karl missar det för han är i england med jobbet men jag funderar på att vara världens gulligaste flickvän och spela in det åt honom.

Sedan är det ju för tusan säsongsstart av LOST också. Sista säsongen. Som jag har längtat. Kass sändingstid bara. Ser det ut som att jag brukar vara vaken klockan 22.40 på en tisdag. Knappast?! Får bli till att spela in det med...


Se där, vad trevligt!!

Jag och Madde får äran att vara tostmasters under en sittning som kommer äga rum då gymnasietjejer runt om i sverige blivcit inbjudna att besöka LiTH under några dagar. Var själv med på samma grej när jag gick i trean och det är nog en av anledningarna till att jag börjande på maskin. Fasen så kul vi hade...

God morgon!

Rolig träning igår med inslag av salsa - skitkul. Har träningsvärk idag. Märks hur sjukt otränad jag är.. Sovit en lång natt, 12 timmar. Klockan 12 ska jag möta upp en kompis för frukost/lunch på P2. Har inte ätit frukost så det blir väl ett mellanting för min del. Ska bli mysigt iallafall..

Kvällsträning

Blev lite sugen på att komma igång igen efter all nedbrytande tentaångest så jag och en vän tänkte sticka ner till aktiv och köra ett mixpass. Läge sen jag var där så det blir riktigt roligt.

Hur gör man ingenting?

Har varit hemma i Finspång knappt ett dygn och jag är redan rastlös. På nåt sätt så blir man uppe i varv av alla tentor och all press så nu är man kvar i det..

Igår storstädade jag lägenheten och åkte till ikanohuset och shoppade ett par chinos och två koftor. Sedan direkt till finspång och åkte och handlade massa mat hem till villan. Sedan var det beck. Och inte fasen sov jag längre än till kvart övber sju imorse heller. Upp och äta frukost. Ut i skogen på en långprommenad med Myran och sedan har jag suttit ett tag framför datorn och börjat lägga upp planer för projektet som vi måste ta tag i snart. Styrde upp ett möte på fredag. Tänkte att vi kunde slappa lite några dagar innan vi kör på.... Hur man nu gör när man slappar?


Till Amanda och Anna

 Klart jag kommer hem i påsk.  Då jäklar blir det fest. Har ju två veckors påsklov...
 Miss u.


Clear mind

Vilken kväll. Yiha! Först melodifestival med tjejerna. Sedan vidare till Tim i D-klassen för mellanfest. Där var det ett jäkla drag då alla maskinare i ettan hade samlats för att fira. Hur kul som helst. Sedan drog hela gänget vidare till flamman där vi dansade helt galet mycket hela kvällen. Madde raggade upp dj'n så vi fick höra massa härliga melodifestival-låtar!

Var helt galet trött när jag kom hem och nu på morgonen var jag också ganska svårtstartad men kom igång ordentligt och storstädade hela lägenheten när jag insåg hur skitit det var. Tenta-p är ingen ordningsam period...

Nu sitter jag och funderar på om jag ska ta en sväng till Ikano och köpa lite kläder som jag hängde undan igår. Bla ett par ljusa chinos och en vit kofta. Men det känns ju som att det aldrig blir vår på det här jäkla stället så jag kanske borde vänta ett tag till.

Tacos med tjejerna











Closeup


Det är över nu!

Nu är det slut på tenta-p för den hr gången. Vilken befrielse. Nu är det fest!

Nä nu får det vara nog..

Nu ORKAR jag inte mer. Nu får det vara nog med pluggande. Det jag inte fått in i huvudet hittills kommer jag ändå inte kunna få in tills imorgon med tanke på hur slut min hjärna är. Imorgon klockan tolv är det över...

Då blir det tröst/firar shopping och sedan fest och melodifestival tillsammans med Madde, Charlotte Johanna och Matilda på kvällen. Trevligt.



Fredagmorgon

Dax att dra iväg till skolan. Skulle bara checka av mailen och då kunde jag lika gärna kasta in ett inlägg här och tipsa om en låt från årets melodifestival Emilia - You're my world. Har haft den rullande på spotify nu när jag gjort mej iordning på morgonen. Sjukt upppiggande. Säger inte att det är en vinnare på lördag men den har en skön rytm som tilltalar mej....


Uppdatering mellan tentor

Jävlar vilken tuff tenta. Jag tror att det finns en chans att jag klarade den men man vill ju inte ta ut något i förskott...

Kändes som att någon slagit mej hårt med ett basebollträ i huvudet under hela gårdagseftermiddagen. Och inte kunde jag sova ordentligt heller då jag fortfarande var helt pirrig av all nervositet som höll på att rinna ur mej. Vaknade vid fyra tiden inatt och trodde att alla mina svar på tentan var fel. Snacka om att bli hyperstressad.

Idag har jag iallafall lyckats få en hel del gjort. Den här tentan känns mer hanterlig och mer konkret. Sådantdär luddigt och dimmigt som funktioner som går mot oändigheten och sånt är mycket jobbigare att förstå än att bara räkna ut hur mycket du måste ta i för att putta en gräsklippare uppför en sluttning.

Nu är jag jättetrött och funderar helt seriöst på att gå och lägga mej fast klockan bara är kvart över sju.


Önska mej lycka till.

Nu gäller det. Tenta-nervositeten/ångesten har satt in till fullo och jag harknappt lyckats få ner någon frukost. Madde hämtar upp mej om fem minuter.

Ush. Jag kämpar för att ha fokus och inte låta pressen ta över...

Fifan vad trött jag är..

Dags för ett dopp och samla mej lite innan jag ska köra igång med den sista gamla övningstentan. Eller gamla och gamla, den som gick som omtenta under omtenta-p i januari i år. Så den är en riktig färsking. Vilket också medör att det säkert inte kommer komma med någon liknande uppgift på morgondagens tenta.

Nä. Hopp i plurret!

Ju j*vlar är det stenhårt som gäller...

Dålig uppdatering på grund av tenta-period. Har pluggat konstant sen i lördags. Matte och mekanik. Imorgon går mattetentan så då gäller det att hålla huvudet kallt och greja den. Sedan blir det en halv -dags vila innan det fortsätter med mekaniken som tentas på lördag.

Men alla vet vad som kommer efter tenta-p... ett rejält clear mind tillsammans med vännerna på lördagkväll.
Det längtar jag efter. Men som sagt, än är det mycket  jobb kvar fram tills dess. Go me!

Långhårig

Jäklar vad håret drar iväg och blir långt när man inte tänker på det. Här är bilder från februari 08 och 09. En ganska stor skillnad ändå..






Män som hatar kvinnor

... Helt otroligt bra film. Den bästa svenska film jag sätt. Nästan den bästa överhuvudtaget.  Klockren på alla sätt och vis. Min karl tyckte också att den var vrålbra och han har inte läst boken. Se den!

Tusen plus!

Torsdag

Plugg 8-17 sedan ut till kusen och  rida lite. Tillbaka hem. Bada, laga mat och äta. Och nu sitter jag här. Helt slut.

Det är mars

Herregud, när blev det det? Ojoj. Jag lever fortfarande i januari....

Kväll

Nu är jag så trött så att jag ttor att jag ska gå sönder. Har pluggat hela förmiddagen varit och lämnat Myranpyran hos hundvakterna och sedan kört hela vägen tillbaka hem igen. Har käkat kvällsmat - det snabbaste jag kunde komma på - makaroner och köttbullar och nu tänker jag bryta mot alla regler och ta en glassbåt och lägga mej i sängen och vara iq-befriad och titta på den rätte för rosing tills jag somnar.

Imorgon är det tuff dag. 4 timmar beräkningsuppgifter på platstisk bearbetning på förmiddagen. En matte lektion och sedan en extra lektion om man vill ha mer hjälp med matten - vilket man vill.. Men det är bara att ge järnet. På lördag om en vecka blir det garanterat betalt för mödan!

Nödstopp på verkligheten

Nu såhär i tenta-tider, och även min karl har massor att göra på jobbet, så är det skönt att trycka på nödstopp på verkligheten och bara göra något mysigt tillsammans. På onsdag blir det "Män som hatar kvinnor" på bio. Mysigt!!

Kreta 07


Måndag

Ujuj. Skola 9-12 och 15-17. Tog mej drygt 20  minuter att köra hem med bilen nu på kvällen då det bivit akut snökaos. Hade gått fortare att cykla.

Har käkat lite kvällsmat. Kollade mailen och såg att morgonförläsningen imorgon var inställd. Skönt. Bara en lektion mellan 13-15 så kan jag tenta-plugga resten av tiden. Blir förhoppningsvis några timmar plugg till ikväll också om jag kan ta mej i kragen och packa upp böckerna. Har kört matte hela helgen och tänkte fortsätta lägga fokus på den några dagar till innan jag går över till mekaniken. Mattetentan ligger nästa onsdag och mekken på lördagen samma vecka.

Ska lämna bort Myran, till våra vänner som ska vara hundvakt under resten av veckan, imorgon eftermiddag. Mest för att hon ska träna på att inte vara som ett plåster på oss hela tiden och för att jag ska kunna plugga i skolan och inte behöva sitta hemma. Hitills har vi ju nästan bara pluggat i grupp inför tidigare tentor men nu har jag suttit en del ensam i helgen och så, och det är faktiskt ganska skönt också på ett sätt. Då måste man tänka helt själv utan att resonera med någon, och jag tror kanske att vissa saker sätter sig bättre i hjärnan då.

Det ska i alla fall bli väldigt intressant att se hur det ska gå för lilla Myran att vara tillsammans med en annan (inte helt främmande men ändå) familj i några dagar. Jag har förvarnat dem att de kanske får använda öronproppar ifall hon piper konstant.

Fan vad det snöar.


mamma och pappa är i alperna och åker skidor. Avundsjuk? Ja!