Lördagmorgon

Sov länge. Har nyss ätit frukost. Sticker till flygplatsen om några timmar.

Det kommer vara rätt dött här den här den kommande veckan.
På lördag är jag tillbaka igen.


Läslus

Åh det kliar lite i läsnerven nu när jag vet att jag har så många bra böcker att se fram emot. Jag tänkte tjuvstarta med Dan Browns "gåtornas palats" innan jag drar igång med hans nya bok. Jag har läst den en gång innan men det var ett tag sen sså jag kan läsa den igen. Då är jag lagom klar med den innan vi åker. Och då får jag ju börja på den nya!

Packad och snart klar

Hemma i Finspång. Fraktade hit min stora väska och ska komplettera med lite grejer innan den är klar.
Gick bara i skolan mellan 8-10 och har resten av dagen ledigt.  Imorgon tar jag bilen till skolan fram och tillbaka. Det är skönt att bo så nära ibland!

På lördag bär det av.

2005


2006


Proppmätt

Jag är så jävla mätt. Jag känner hur hela jag sitter och jäser efter den där kaloribomben till våffla. Men god var den.

Nu ska jag packa det sista innan det är dags Bonde söker fru.

Bilder från våffelverkstan














0 grader

God morgon. Idag var det lite lättare att vakna. Blev dock mindre glad när jag såg gubbarna stå och skrapa rutorna på sina bilar utanför köksfönstret. Nu är det vinter!

Två föreläsningar och ett lunchmöte står på schemat. Dessutom ska jag, Madde, Eva, Malin och Stenen åka till Norrköping och prova Smultronställets Våffelmakeri i eftermiddag. Smultronställets glass är ju vrålgod så vi har höga förväntningar på våfflorna.

Ikväll blir det till att packa det sista inför lördag.


Semesterläsning

Fick låna dessa två små raringar av Eva. De tillsammans med Dan Brown och Camilla Läckbergs senaste böcker får bli min semesterläsning.


Nya lampan

Ni måste ju få se vår nya häftiga lampa. Från Nordik (som i stort sett allt annat i vårt hem) Annorlunda och snygg!


Storstädning

I tenta-p lever man inte som folk. Man struntar i det mesta. Till exempel hur det ser ut hemma. Nu när jag är tillbaka i verkligheten var jag så illa tvungen att ta tag i det hela. Nu är det så rent så man knappt känner igen sig.


Tisdag

Skoldag lång som en evighet. Ingen rolig morgon när man tvingas vakna upp ur en helt underbar dröm som förföljde mej hela morgonen och försökte få mej tillbaka till sängen. Men jag kämpade på och lyckades i alla fall ta mej till skolan. Matte och fysik föreläsning och sedan en skitsvår fysiklektion mellan 15-17.

Den nya fysikboken väger förövrigt mer än min hund.


Bubbel

Bubbel på romerska badet fick avrunda måndagkvällen. Vi var 15 tjejer som hade en riktigt trevlig kväll. Bubbelbad ångbastu, vanlig bastu och massagedusch och en hink med iskallt vatten tillsammans med lite exotisk frukt gjorde kvällen riktigt lyckad.

Var lagom mör när jag kom hem. Däckade i sängen på en gång.

Måndagmorgon

God morgon. Kunde inte begripa varför jag var så satans pigg imorse redan klockan sju. Just ja vintertid och det är ljust klockan sju...

Igår var jag och min Karl och tittade på hans brors nya bageri i Norrköping. Jättefint. Åt en pizza med dem och sedan tillbaka till Linkan. På väg dit hade vi föresten hunit förbi Nordik. De hade lite rabatt så vi passade på att köpa en vrålhäftig lampa. Den är så jäkla häftig alltså!

Nu ligger jag i sängen. Ska dra mej upp om en stund. Tre föreläsningar idag. Hade ju varit skönt med lite vila efter en hård tenta-p. Men icke. På det igen bara.


Klassfest i bilder

Hade en vrålkul kväll igår. Först förkrök med underbara klassen hemma hos Anton. Sedan till kårallen och dansade så hårt så jag har träningsvärk idag. Stupade i säng och sov till klockan 12.








Lets get the party started

Kvällen har börjat. Sitter på Stenens toalett med ett glas i handen och kollar på när hon sminkar sig. Strax ska vi möta Mad och knata till Anton där den riktiga förfesten är. Passoa, bacardi limon och tropicana ikväll. Tigger bergis lite vin av stenen också.

Stackars nollan som har overallsinvigning i det här vädret. De lär ju inte få några problem med att bli skitiga i alla fall...


Fri!

Första dagen i frihet. Det är lite så det känns idag. Som att äntligen få komma ut ur tentafägelset och bli normal igen..

Mamma och Myran kom hit i förmiddags och hälsade på. Tog en rejäl runda i IKANO-huset med mamma. Hittade två par madicken-kängor (sådana där smala med snörning som madicken har) men jag kunde inte välja vilka jag ville ha så jag avstod. Köpte en kofta, en topp, Dan Browns nya bok och 4 krukväxter på IKEA. Sedan slank det med ett litet partyfodral från HM också på mammas bekostnad.

Nu har Myran och Mamma däckat i en hög i soffan. De ska väl rulla hemåt om en stund. Min Karl och David har shoppat på egen hand och borde dyka upp när som. Själv ska jag dra några varv med locktången i håret, hoppa i overallen och åka iväg på förkrök om nån timma. Tentakravall iväll och jag ska stuffa så hårt så jag har träningsvärk imorgon!

K+E 2005.10.21

Jag och min Karl firade vår 4-års dag i onsdags. Vi är fortfarande inte riktigt enade om vad det faktiskt var som hände den 21:e oktober 2005 och varför vi har just den dagen som årsdag..

Jag har något svagt minne av att jag var hemma hos honom... det var något med en trasig brödrost (?!) som stod under hans soffbord och som jag lyckades sparka till så det gjorde skitont! Det är nog i och för sig inte brödrosten som vi firar den 21/10 varje år, men jag kan inte komma ihåg hur det liksom gick till när vi sa att vi skulle bli tillsammans. 

Det spelar i alla fall ingen roll. Jag älskar honom med eller utan brödrost. 



Mest tycker jag om honom för att:
- Han är skitrolig. Vi skrattar massor. Han liksom knattrar lite när han skrattar. Det låter skitkul!
- Han är lugn. Inte sådär hetsig som jag kan vara. Vilket resulterar att det mest är jag som är osams när vi är osams.
- Han är snygg. Även i mjukisbyxor. 
- Han funkar bra ihop med min familj. För mig är mamma och pappa jätteviktiga och jag tycker om att vara med dem. Därför är det kul att han också gör det! Jag tycker om hans familj också såklart men jag tror att jag har närmre relation med min mamma och pappa. Om det är för att jag är tjej eller ensambarn eller allmänt bortskämd med uppmärksamhet från dem, vet jag inte...
- Han är jävligt ambitiös och flitig. Vem vill ha en kille som bara sitter och glor och inte har några mål eller ambitioner?
- Han tycker om mig precis som jag är. Fast jag pratar bebisspråk när jag är trött. Fast jag kan få krupp när jag är hungrig och fast jag hellre vill se "ensam mamma söker" istället för "hål i väggen" på söndagkvällarna.

Nu överväger jag om jag ska vara jätteromantiskt och göra frukost på sängen och tända ljus. Eller så springer jag in och ylar som en varg och hoppar på honom. Det är lite roligare...
 

Lördagmorgon

Klockan är kvart över åtta och jag är karatepigg. Det blir väl så när man gått upp 06.15 de senaste veckorna. Igår kväll var jag riktigt trött. Kollade idol med min karl och somnade lagom till att filmen vi skulle se, efter idol,  började.

Idag ska jag belöna mig själv. Stort. Fy vad jag har slitit den här tenta-p. Det är fan ingen dans på rosor för att bli civilingenjör. Nu har jag gjort mitt bästa, det får gå som det går, och därför tänkte jag ta en rejäl shoppingtur. Jag vill ha nya höstskor, gardiner till vardagsrummet, en ny pyjamas och Camilla Läckbergs senaste bok. Någon gång skulle jag vilja uppdatera mina växter också efersom de flesta ör mer eller mindre döda...

Nu är det över

Det gick faktiskt över förväntan. Det finns i alla fall en chans till att klara den. Jag borde känna mej nöjd. Men jag är mest tom. Och förbannat trött...

Läskigt

TER1. Det är lokalen jag ska tenta i om en timme. Det hörs ju på namnet hur hemskt det kommer bli. TERRA. Hua. Stora gymnastiksalar fulla med stackare som mår precis som jag och som ska bli rejält terrade av examinatorns hemska tenta. Den som kom på namnet på tentasalarna kan inte haft någon vidare fantasi...


Nu gäller det

En timma kvar till tentans start. Och sex timmar kvar tills det hela är över. Det är helt hopplöst att beskriva hur jag känner mej nu. Full med adrenalin och jag vill bara explodera och få ur mej all energi. 

Det får gå som det går. Jag har laddat med en korv med bröd. Det borde göra susen.


Man kan inte göra mer än sitt förbannade jävla bästa.

Och det tycker jag att jag har gjort nu. Man måste liksom ge sej någon gång. Jag skulle verkligen vilja kunna precis allt men när det är såhär jäkla svårt så finns det inte en chans. Då måste man liksom vara nöjd med det man faktiskt kan.

Det är sjukt svårt att glädjas över det man kan, när det finns så mycket som man inte kan och väldigt gärna vill kunna...

Åh. Jag är så trött i hjärnan nu. Och sur för att jag inte kan allt. Och önskar innerligt att det imorgon på tentan ska komma tal som tillhör den kategorin som jag faktiskt kan...

Prestationsångest?


Längtar efter min ka.... mat!

Slöat en timma nu. Dags för sista rycket med ekonomin innan jag skall hämta upp min efterlägtade Karl. Eller tja, längtar efter thaimaten han ska ha med sig från coconut. Jag menar min karl såg jag ju imorse - men thaimat. Det var en dryg vecka sedan!

Men jag längtar väl lite efter honom också. Det är inte så roligt att äta ensam..

Nu gäller det

Imorgon tentar jag alltså ekonomi. Jag känner mej helt okej förberedd. Blir det ingen katastrofsvår tenta så är chanserna goda att jag klarar den. Jag ska ordbajsa järnet. Jag har hört att ekonomer gillar det.. Kan jag inte svaret hittar jag på ett eget och argumenterar ihjäl allt motstånd. 

Så imorgon klockan tolv blir det snabbfirande, typ med en matlåda, innan vi ska ge oss på mekaniken som vi sedan tentar på fredag. Och där är det inget ordbajsande som kan rädda mig!


Ett riktigt studentliv

Som något smarthuvud (skulle kunna varit jag men så var inte fallet denna gång) sagt någon gång:

När man är student ska man göra tre saker.
1 Sova.
2 Plugga.
3 Festa.


Men varje dygn kan du bara göra två saker. Du måste välja. Du kan inte göra alla tre. I början av terminen var det bara 1:or och 3:or. De senaste  veckorna har bestått av 1:or och 2:or. Och nu längtar jag till helgen. Då ska jag återgå till 1:or och 3:or igen. Kanske mest 3:or...



I skolan..

sitter i skolan. Har varit här sedan halv sju imorse. Börjar spåra ur lite nu såhär på fredags eftermiddagen... Men maddes muffins och malins bullar håller oss på så bra humör! Ikväll blir det fredagsmys hemma hos mamma och pappa!

En dag med flyt

Idag har det gått riktigt bra med tentapluggandet. Bytte ämne till ekonomi och fick in ganska mycket i min lilla trånga skalle. Skönt.

Var i skolan kl kvart i sju imorse och åkte hem vid kvart i sex på kvällen. En lång dag. Nu har jag ätit omelett som jag (hör och häpna) lagade alldeles själv. Nu ska jag kasta mej i soffan och låta tv'n vagga mej till sömns.

Psykbryt

- det är så gott som obligatoriskt i  min tentaperiod. Minst en gång varje tenta-p bryter jag ihop. Illskriker och tjuter. Bestämmer mej för att sluta med den här jävla skiten och bli arbetslös resten av livet..

Fast sedan går det liksom över. Man blir lite mojsig och grötig i huvudet resten av dagen -  men dagen efter då är man sugen igen. Revanch.

Nu är jag mitt i mojsigheten. Hade psykbryt vid tretiden. Härjade en stund. Rev sönder lite papper skrek och svor.
Lade mej i badkaret och lugnade ner mej. Och nu sitter jag här i morgonrock och huvudvärk. Jag skulle absolut inte erkänna att jag är lite sugen på att ge mej på den där uppgiften som gjorde mej galen föut...

Först ska jag mojsa lite till -  men sedan. Då jävlar ska jag krossa det aset.





*''~**''njdsnfjknf

Mööööööp. Jag är osams med mekaniken. Jag tror att jag är på rätt spår och så blir det ändå fel svar om man jämför med facit. Jag hatar facit!




Måndagmorgon

Trött och jävlig. Men nu är det bara att bita ihop. En dag av tentaplugg väntar.

Söndag

Har inte presterat jättemycket idag. Sov länge. Löste ett mekaniktal och åkte på EMMA-möte. Nu har jag och min karl hämtat pizza från andra sidan stan (godast!) och nu degar vi i soffan.

Ensam mamma och nya Wallander ikväll.

Apan lever!

Kollar på singing bee celebs med ena ögat. Hon med apan från talang. Cilla och totte. Hon är förjäkla bra. Det ser verkligen ut som om apan lever!

Surprise

I fyraårspresent av min karl ska jag få en morgonrock. Och nu har han avslöjat att jag ska få ett par tofflor också. Vilken överraskning det blir nästa onsdag alltså!

Nu måste jag bara komma på nåt att ge till honom. Jag hade tänkt köpa en strykbräda, det har han önskat sig för att kunna stryka sina skjortor, men han var och inhandlade en idag på förmiddagen så jag får komma på något annat. Jag kanske kan ge honom ett presentkort på 5 stycken -  av mig -  strukna skjortor...

Om man kunde vara såhär glad förjämnan:


Lite tröstlös

Jag älskar att gå i skolan. Men just det här med själva pluggandet, det gillar jag inte. Inte idag i alla fall.

Kanske ska byta ämne imorgon och plugga ekonomi. Det är enklare än mekanik. Utantillinlärning utan att behöva begripa särskilt mycket. Ett tacksamt ämne för en sliten teknolog med självförtroendet i botten.

Trött och sur

Mekaniken vill inte som jag vill. När man väl fattat konceptet så han man 9 obekanta och 9 ekvationer och hur stor är sannolikheten att få rätt i den ekvationslösningen?! Tappar man inte ett tecken så försvinner en siffra.. GAH. Jag får krupp...

Jag och Myran har i alla fall ätit pannkakor så det sprutar ur öronen.  


God natt

Nu jävlar är det fullt upp. Skola hela dagarna och sykväll nu två kvällar i rad. Vi i EMMA anorndnar sykvällar för nollorna så de kan fixa till sina overaller. Så det är vad jag ägnat min tisdag och onsdagkväll åt. Idag har jag inte ens orkat äta kvällsmat. Får bli att käka lite extra imorgon istället...

Nu bara måste jag sova.

Måndag

Skola 8-15. Hämtade ut mitt pass och sedan åkte jag hem och la mej i soffan och läste lite ekonomi. Min karl kom hem och vi lagade färskpasta med räkmojs.

Sedan mekade vi lite med min cykel. Typ olja kedjan och pumpa cykeln. Lyckades även byta batteri i mitt framljus så den jävlen som går och startar det utan mitt tillstånd ska få se på andra bullar.

Hollowoodfruar ikväll.

Matglad?

Om jag hade fått äta med de här när jag var liten hade jag varit skitfet idag.
En gaffeltruck, en hjul lastare och en bulldozer att putta på med. Hur kul som helst. Rosa också!



Från
favoritsaker.se

Skön helg

Har haft en vrålskön helg. Varit hemma hos mami och papi och blivit omhändertagen. Har frossat i äppelpaj. Sovit galet många timmar i sträck och gosat med min lille vovve.

 I lördags var det
Ladies Night i himelstalundhallen i Norrköping. Jag och mamma panik-köpte biljetter i torsdags. Tur det. Var helt sjukt bra. Åh. Jag skrattade, skrek och jublade om vartannat.

Mornin

God morgon. Idag det torsdag, men det känns som fredag eftersom jag är ledig imorgon och har planerat att åka hem en vända. Pappa ska ädå vara i Linköping på möte i eftermiddag så jag hakar på honom.

Men först skola 10-12 och sedan ska jag sitta och dela ut overaller till ettorna. De har blivit sjukt försenade - overallerna alltså inte ettorna - vi beställde dem i nolle-p, men nu är de i alla fall här.