Musikaliska familjen

Min karl har köpt en svart gitarr som han försöker lär sig spela på. Går sådär. Jag tackar gud för att det är gitarr och inte fiol han försöker lära sig.....

Nu får det vara nog med plugg

... för idag i alla fall. Han faktiskt riktigt långt. Kanske inte riktigt så långt som jag kankse hane hoppats dock, men vad bättre är att jag faktiskt har fattat det mesta. Framsteg!

Ikväll kommer Madde och Charlotte hit och då ska vi åka och köpa med kinamat och snacks och sedan äta och kolla på melodifestivalen tillsammans med min karl och Myran. Funderar på vad jag är sugen på för snacks. Igår bakade jag chokladbollar men idag vet jag inte vad jag är sugen på. Kanske popcorn.


myran är också nöjd när hon får ligga på köksstolen bredvid på en fluffig kudde...


sjukt ambitiös med matte-plugg på en lördag. Jag är nöjd!


hurra! Jag tror att det fungerar att blogga från mobilen. Tog bara en bild för att se om det fungerade också. Ser ut som en maräng men det är ju trevligt det med...


Dagsplanering

8-15 skola
Eftermiddagen står mellan att fortstätta plugga eller dra en sväng på stan. Det sistnämnda låter mest lockande, har ju fått csn!
Ikväll blir det mys med min karl och vår lille vovve.


Jag idag:




Kvällsuppdatering

 Är väldigt nöjd över mej själv som lyckades hitta diciplin och sätta mej med matten ända till kl kvart i nio!

Nu sitter jag och kollar på lyfällan. En del är så himla naiva.
 citat "det är mycket roligare med en motorcykel än med 50 000 på banken". Det är klart det är - men om det händer något då? Dumnötter....

Vrålgod matlåda imorgon..



Pasta, paprika, aubergin (hur det kan stavas) och fetaost!!
Mmmm..

Knarkfynd i tv program

Jag har en fundering angående brott som begås i verkliga tv-program. Satt häromdagen och kollade på den rätte för Rosing där de, när de gick igenom de utvada killarnas hotellrum, hittade knark i ett av rummen. Vad händer med honom? Kan han starffas för det, hade han inte varit med i programmet hade han ju kanske inte blivit upptäckt?

Samma sak med sveriges värsta bilförare där de kör för fort, mot rött och utan bälte....
Vad händer med dem?

Torsdag

Skola 8-12. Sedan lunch och efter det dirket ut till stallet. Är hemma nu och har tagit ett bad och ska slänga mej i soffan med matteboken nu. Ibland måste man läsa lite också - det räcker inte bara med att räkna. Har börjat printa ut gamla tentor att repetera på. Man kan även printa ut tillhörande lösningsskiss. Lösningss-kiss. Hihi.

Självinsikts-träning

På intervjun för styret till Emma-föreningen kom den klassiska frågan, "Vilka är dina bästa och sämsta egenskaper?", upp. Jäkligt svårt men väldigt nyttigt att tänka igenom för att stärka självkänslan och veta vad man ska jobba mer på.


Mina bästa egenskaper:
- Pratsam, social och bekväm i att prata inför folk.
- Driven och målmedveten
- Positivt inställd till uppgifter
- Bra på att planera och samordna grupper


Mina sämsta egenskaper:
- Blir lätt dominant i grupper där jag inte får tillräckligt motstånd
- Envis, vilket kräver mycket argumentation innan jag ger vika
- Temperamentsfull (har lärt mej att bita mej hårt i tungan så det inte ska märkas lika tydligt)

Prova själv. Det är inte så jäkla lätt.. 

Intervjun kändes i alla fall bra. Jag tyckte att jag gav ärliga och bra svar på deras frågor, men om jag sen passade in på vad de sökte har jag ingen aning om!


Vi har det så himla mysigt tillsammans vi 4



Jag och min älskling och varsin dator.

Hurra!

Det är ju csn-dax idag! Då är jag rik..

Onsdagkväll

Lång dag. Var en sväng på ikano mellan skolan  och intervjun för att köpa lite akutbehov-grejer såsom plastbackar för att försöka organisera mitt kaos av skor i botten av min garderob, och lite smink. Kikade igenom affärerna lite snabbt och slutsatsen var att det fortfarande känns för tidigt för ljusblå sommarklänningar och öppna skor...

Men jag längtar till våren. Tänk snart är det mars!

Dagsplanering

 Nu ska jag snart sticka iväg till skolan och köra ner näsan i mekanikböckerna. Vid kl 13 är dagens enda lektion, matte, och sedan lite mer mek-plugg efter det.

Kl 17.50 ska jag på intervju för Emma-styret (tjejförening för maskin- och deltatjejer). Anton hade nominerat mej i smyg och när jag fick kallelsen till intevju blev jag faktiskt ganska sugen att vara med.  Jag tror att det kan vara jäkligt roligt att vara aktiv inom sektionen och Emma-styret känns som en lagom start.

Men, det är säkert flera som sökt så vi får väl se, jag kanske inte alls har fattat vad det innebär och inte platsar alls...


Kronprinsessan har förlovat sig

.. och vilken uppståndelse! Inte annat än att jag tycket lite synd om henne att vara prinsessa i vissa lägen. Ush vad krångligt. Men de är i alla fall väldigt gulliga och det kommer säkert att bli lyckliga. Och det som är det bästa av allt är att hon välja den hon var kär i och inte nån kunglighet från tjotahejti..

Gissa vad jag har gjort?!

Jag har varit ute och sprungit, klockan kvart över sju imorse. Skolan börjar kl 13. Snacka om ambitiöst.  
Och så jag jag dushat också. Men det ärinte en lika stor sensation.

De tre vännerna... utan Jerry.




Min helt otroligt snygga ljusstake

...som jag har svarvat och fräsit fräst helt själv. Oh så vacker!

Tusan, nu hamnade bilden på sniskan. Men man får väl vända på datorn då.Alternativt lägga huvudet på sne.


God morgon

Var uppe tidigt för att skjutsa min karl till bussen. Har sörplat på en kopp te nu och funderar på om jag ska gå och lägga mej en stund till eller om jag ska klä på mej och sticka till skolan. Vi har laboration till klockan 19 ikväll så det blier en lång dag om jag väljer att dra iväg redan nu - men samtidigt så är det skönt att få så mycket som möjligt gjort....

Måste fixa förberedelserna inför labben också som finns i det 23 sidor långa labb-pm:et som jag också måste läsa igenom. En ljusstake är det vi ska svarva, Trevligt.

Skön måndag

Och effektiv. Har pluggat 10-17 och sedan gått en rejäl powerwalk med Madde. Har fixat lite käk och käkat och tagit ett varmt bad. Skönt.

Paragon- parrisen - sparrisen

Lille mannen som jag sköter om denna veckan. Plutten.



Veckans uppdatering.

Dålig uppdatering på sistone. Haft en härlig helg med mysig alla-hjärtans-dag med min karl och mycket slappande. På söndagen inleddes min vecka som heltids-häst-vakt. Så veckan har gått åt till att plugga, ta hand om hästen och dessutom ta hand om Myran, som jag på egen begäran tagit med mej hit till Linköping. Inte nog med det så har jag även tagit hand om min karl som fått en inflammation i foten och hoppar på kryckor...

Fredag

Åh så skönt. Äntligen lite helg. Ikväll blir det lite förkrök här innan vi ska dra vidare till Flamman redan vid 22 (om vi ska ha en chans att komma in). Lite klasskompisar droppar in framåt sex-tiden och fram tills dess blir det nog ett bad och eventuellt tur till centrum för lite snabbshopping.

Puss

Hård dag

Gah. Redan onsdag kväll. Vad fort allt går. Jag hinner inte med. Mest skola den här veckan men har också hunnit med en sväng ut till kusen och även hälsa på Maddes voffsar som är på besök. Två goldenretrivers som har leksaker som är lika stora som min hund. Känns mycket lovande inför morgondagen då vi ska testa att släppa ihop alla tre. Tur att de är snälla små damer så jag inte behöver oroa mej så mycket för att de ska käka opp Myran.

Har haft fyra timmar lektion i ProduktionsTeknik där vi, i våra projektgupper, skulle beräkna kostnaden för att tillverka detaljer som ska svetsats, borras och fräsas. Jag utnämnde mej själv till enfaldig härskare för min grupp samt sekreterare. Jag utsåg också en miniräknarskötare och de övriga tre fick stå för själva tänkandet. samt räcka upp handen när gruppen behövde hjälp.  Min grupp fick ingen rast på fyra timmar. Hårt och effektivt ska det vara - det ger bästa resultat!

Nu är jag ganska trött. Det är jobbigt att bestämma :) Men vid nästa tillfälle trör jag att det kan vara en ide att ha åtminstone en liten rast.

Mamma gör pannkakor.

Jag älskar pannkakor. Med sylt och grädde. Min karl har smör och socker på. Men så är han ju inte så smart som han är snygg heller.. Man kan ju inte begära allt!


Jag undrar en sak

Hur man min karl se sådär ofantligt snygg ut fast han bara degar soffan och har lite skäggstubb, en gammal tisha och mjukisbrallor? Själv ser jag ut som ett vrak bara när jag får på mej mjukiskläder...

Lördagsbilder

Inledde med kalas hos Charlotte kl 16. Massa mat massa serpentiner massa glass och kolasås och avslutning med fiskdamm!



Ett varv upp i Maddes studentlägg (observera gärna dammet under sängen) för att fixa det sista och ta en cider innan det bar av till förfest med klassen.


Det började bra... (vi var hemma hos en kille i klassen vilket förklarar slitz-alamackan på väggen i bakgrunden - vi är oskyldiga)



Sen gick det utför..


Och utför...


Så sen får det räcka!

Folk kan inte köra bil när det snöar..

Är hemma på visit i Finspång. Ska ändå vara här i helgen och fira morsan som fyller år så jag kunde lika göra komma tidigare. Så imorse tog jag bilen och körde till skolan. Lite dålig timing då det var 5 cm snö på backen och massor i luften när jag kom ut imorse. Och folk kan ju inte köra bil då sådet tog vrål-lång tid att ta sej till skolan för att det var så dålig sikt.
Men herregud. Man får väl köra lite på chans och ha vindrutetorkarna inställda på vifta-så-fort-så-att-de-snart-lossnar - läget.

Nu får det vara nog!

Nu har hon tagit av sej brallorna ca 25 gånger på lika många minuter så nu tog jag till åtgärden att tejpa fast dem på henne  med maskeringstejp. Sådärja!


News

Min hund har fått mens! Stora tjejen!

Fast det är rätt äckligt....

Nu struttar hon runt här och försöker få av sej sina små röda brallor med fin rosett på.

Lugnt

Har haft en lugn vecka hittills. En lektion om dagen sisådär. Skönt. Idag tänkte jag plugga hemifrån istället. Orkar inte ge mej iväg. Det går bra det med. Bara man har diciplin. Och det tänkte jag försöka hitta nu så jag kommer igång.

Mekaniken - här kommer jag!


Nokia e66

Här har ni den. Min nya ögonsten. Har inte förmått mej att ta bort skyddsplasten på displayen ännu.

Fungerar hur bra som helst. Samma finesser på den som jag hade på den gamla + några till. En riktig hit är att jag kan koppla upp den på ett vanligt trådlöst nätverk och då surfa utan att det kostar nåt.  Sen att displayenlayouten roterar när man vänder den och tittar från sidan är också ganska häftigt.