body { background-image: url(sort-tapet.jpg); }

Presentation av kurser

För er som är väldigt intresserade av min skolgång kan jag avslöja lite om de kurser jag nu läser och tentar:

1. Mekanisk värmeteori och strömningslära. Tenta den 25/5. Kursen handlar typ om massa värmeöverföringar och flöden. Typ vatten som kokar i kastruller. Eller om man lägger två slangar med varmt och kallt vatten brevid varandra och ser hur mycket varmare det kallare vattnet blir och hur mycket kallare det varmare vattnet blir. Och så lite luftströmningar. Typ när det blåser lite på en flygplansvinge. Och så har vi lärt oss att man kan ta på sej en vante om man är varm om handen för då blir det svalare. Men förklaringen till detta begrep jag aldrig...

2. Vektoranalys. Tenta den 28/5. Sista obligatoriska mattekursen. (Fatta hur mycket matte vi har läst egentligen, matematisk grundkurs, linjär algebra, envariabel analys 1, envariabelanalys 2 och flervariabelanalys.) Hela kursen går ut på att man kan beäkna areor av massa konstiga ytor och flöden genom ännu konstigare ytor. Man kan lösa alla uppgifter på massor av sätt. Det gäller att komma på vilken metod man ska använda och vissa fall måste uppfylla vissa kriterier för att få användas. Det finns en metod som alltid funkar men den ger föjävliga integraler ibland så då vet man att man måste göra på något av de andra sätten..


3. Hållfasthet 2. Tenta den 1/6. Handlar om hur material beter sig när man vrider, drar, trycker lite från sidan, trycker lite uppifrån, osv osv. Det handlar om spänningar i materialet. När det går sönder och hur mycket man kan belasta. Vi har fått konstruera en egen bro som skulle innehålla så lite material som möjligt och kunna bära så stor last som möjligt.

Är ni avundsjuka?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback