body { background-image: url(sort-tapet.jpg); }

Mina tentasvar

Om du lägger en isbit i en tom rostfri kastrull, en isbit i en aluminiumkastrull och en isbit i en skål med kall vatten, vilken isbit smälter först?

Varför i hela friden skulle nån sprida ut isbitar sådär. Det vore ett jävla slöseri. Lägg dem i ett glas saft eller nåt där de gör nytta. Men inte i en tom kastrull, vad ska du göra sen, koka en makaron i smältvattnet?!

Linus och Linnea ska gå och lägga sig och det är jättekallt i rummet. De har en jättebra isolerande filt och en vanlig filt. I vilken ordning ska de lägga filtarna så att det blir varmast?

Varför ska de sova tillsammans? Det framgår ej om de är ihop eller inte. Är de inte ihop ska Linus ha den vanliga filten för han är man och kan stå ut med lite kyla. Om de är ihop behöver de bara en filt för de värmer säkert varandra.


Agda vill flyga luftballong. Men det är jättedyrt så därför planerar hon att använda vanliga ballonger fyllda med helium istället. Hur många ballonger behöver hon om luftens densitet är 1.3 kg/kubikmeter och helium är 0.87 kg/kubikmeter?

Gamla kärringar ska inte flyga luftballong. De kan gott hålla sig på marken och ge heliumballongerna till sina 15 barnbarn istället så blir de glada istället.


Vilket träd ger störst motstånd när det blåser, gran eller tall?

Det skiter väl jag i. Det är ju du som är examinator så det borde väl du veta.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det framgår inte att Agda är en gammal kärring, på samma sätt som det inte framgår om Linus och Linnea är ihop eller inte ;) Men man får ju förstås göra egna antaganden på tentan!

2010-05-20 @ 21:57:24
Postat av: Eva

Det var jag som skrev det där.

/Eva

2010-05-20 @ 21:58:01
Postat av: My

åhh vad ja älskar detta! :) Skicka det i ett mail till ingrid så blir hon glad ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback