body { background-image: url(sort-tapet.jpg); }

Onsdag

Första dagen med matte. 2 timmar diagnosiskt prov på morgonen. Vilket skämt!  Derivata? Integral? Enehetcirkel?
Var ju som tur var inget betygsgrundande uatan bara statistik för de vill se vad vi kan. Sedan gick vi på vår första riktiga föreläsning. Rätt häftigt att sitta i en sal tillsammans med 200 pers och lyssna till en föreläsare som verkligen vet vad hos snackar om och antackna långa ekvationer. Känndes okej efteråt. Mycket är nytt men man känner ju igen grunderna så med lite plugg klarar jag nog av det.

Våra skoldagar är just nu upplagda i
 -Föreläsningar (stor sal med massa folk och en föreläsare som går igenom exempel)
- Lektioner (en äldre student som kan förklara om vi behöver hjälp och går igenom vissa övningar på tavlan, men annars jobbar vi helt självständigt med de uppgifter som finns angivna för den lektionen i kurs-pm;et.)
- Handledartider (en äldrestudent finns för att handleda om det är svårt och då får vi jobba med både lektionsuppgifter och inlämningsuppgifter)
 
Fick ut våra första inlämningsuppgifter som ska vara klara till fredag. 3 tal. Enkel match tänkte vi. Men 3 tal är inte samma sak på univeristet och på gymnasiet. Här tar det ca 3 timmar att lösa ett tal beroende på hur många steg det är och lösningarna man lämnar in är på ca 3 sidor per tal. Dessutom är det svårt! Det finns ingen hänsyn till några slarvfel utan uträkningarna ska vara korrekta, korrekt formulerade och dessutom kontrollerade för att få godkänt.

På kvällen var det sittning och eftersläpp på Kårallen. Sittingen var i Konstert och kongerss ochvar balnd det roligaste jag varit med om. Vi var alla nollan (nollan inte nollor) och alla faddrar i en stor sal med långbord och en stor scen i ena änden. Vi hade två toastmastrar som ledde allt och lärde oss lite vett och etikett. 3 rätters middag, massor av vin och gyckel. Det var lärargyckel och gyckel från faderierna. På slutet fick även de som ville gå upp med sin faddergrupp och sjunga sitt gyckel som vi skrivit dagen innan. Jag var såklart aspå men min grupp tryckte tillbaka mej i stolen så det blev inget. Men det blev mycket sång ändå. Vill man sjunga så drar man ihop ett gäng och skriker ÅÅÅÅÅÅÅÅ, tempo 4 (som det är låt nummer 4 i sånghäftet man vill sjunga). Sen kan man skrika ÅÅÅÅÅÅÅÅ, tjejskål eller bordskål eller maskinskål också så det gjorde vi också. Tycker man att de andra skriker dåligt kan man också skrika ÅÅÅÅÅÅ, pinsamt om man vill.
Vi skrek och sjöng så vi var helt blå i ansiktet.

Vid 22 cycklade alla till Kårallen där det var nolle-disco. Riktigt kul att dansa ett tag men musiken var ingen hit så jag och några till drog hem vid 00 och sov för vi började ju klockan 8 dagen efter med matte så det gäller ju att vara alert då också.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback