Rolig kväll med vännerna










Party

Firar Stenens födelsedag. Har korkat upp vinet och sitter i hennnes soffa och väntar på tårtan!

GRATTIS STENEN! Hurra!


Trött i kroppen

Tog en powernap efter skolan och drog sedan ner till gymmet för ett step-pass. Var skitroligt. Det var tydligen ett avancerat pass vilket jag inte hade koll på när jag anmälde mig för då hade jag nog inte vågat gå. Men nu hade jag ju inget annat val än att köra på och det gick över förväntan. Jättebra koreografi.

Nu har jag och min karl käkat kvällsmat och ligger däckade framför tv'n.


köar fortfarande

Kön ringlar lång bakom oss. Vid åtta släpper de biljetterna och sedan måste vi rusa till hållf föreläsningen. Därefter blir det håltimma, en lunchföreläsning 'låt rösten tala för dig' och sedan fysiklektion. Träningsvärken från boxningen igår börjar infinna sig nu också...

Köar

Studentliv i ett nötskal. Ligger på ett bord i skolan och köar för att få biljett till kravallen om en vecka. Har legat här sen kl sex..

Onsdageftermiddag

Skoldag 8-17. Fick skjuts hem som tur var för det är rena rama snöstormen ute. Nu har jag precis slängt in en egengjord köttfärspaj ugnen. Blir klar precis lagom så jag inte kommer hinna äta innan jag och stenen ska dra till gymet och boxas i 75 minuter. Men då blir det extra gott när jag är extra hungrig när jag kommer hem sen!

Nu måste jag packa träningsväskan om jag ska hinna!


Min dag

Haft en mysig dag på stan tillsammans med Eva och Stenen. Shoppade lite smågrejer coh fyndade också ett par riktigt snygga stövlar på DNA. Tog en lång fika och sedan traskade jag bort till Worldclass och tecknade ett årskort. Nu jävlar ska här tränas. Inleder med 75 minuter power box imorgon.
Han med en sväng på systemet några minuter innan de strängde och slog till på en bag in box också.

Nu blir det mys i soffan med sambon!
 


jag idag


Tisdag 26 januari

Fysikföreläsning stundar. Resten av planeringen för dagen är oklar. Det står mellan att plugga eller att gå på stan med tjejerna. Undrar vilket jag väljer?!

En aningen fullspäckad måndag

Soft morgon men resten av dagen blev mer eller mindre fullsmockad. Hållflektion, lunch samtidigt som jag skrev av anteckningar från det jag missat förra veckan, fysik lektion, matte föreläsning, hem, handla, laga mat samtidigt som jag skrev av ännu mer anteckningar och nu ska ajg snart knata bort till Veronica och träffa EMMA-tjejerna och planera lite inför våren. När jag kommer hem kommer jag vara död.

Jag är inte van vid det här hårda tempot!


Jag idag


Måndagmorgon

Jag gillar verkligen sovmornar! Glida upp ur sängen vid åtta-tiden. Ta en tallrik fil. Hänga framför datorn en stund. Typ en timma. Sedan svira om från morgonrocken och cykla till skolan lagom till tio.

No stress!

Typ kontonummer

Jag är skyldig Stenen pengar för vår bokade Londonresa. Jag tänkte att jag skulle föra över dem så fort som möjligt och ringer för att få hennes kontouppgifter:

- Har du kontonummer och clearingnummer pch sånt där så kan jag föra över pengar på en gång?
- Jajjamen!
- Okej, säg då så skriver jag.
- Eller alltså.. Jag kan kan det typ.
- Hur då typ?
- Ja, det är nåt med 23 i början och 19 i slutet.


Man kan ju inte föra över till ett typ kontonummer. Då kan det bli vädligt dyrt innan det blir rätt!


Jag är hemma.

Jag lever. Dock har jag sjukt ont överallt. I benen. Mest vaderna och en hel del i låren också..

Men det är väl så det ska va när man åker bräda i ett nästan folktomt Lindvallen och obefintliga liftköer så man panikåker hela dagarna tills man stupar. Och är man dessutom galet otränad och har lite taskig balans så man måste spänna hela kroppen för att lyckas ta sig ner för pisten så bli det ännu jobbigare. Gymt roligt har vi haft under de här dagarna i alla fall!






På tok för tidig morgon.

Är vaken även fast inte klockan ringt. Tror inte att det beror på att jag är utvilad för jag somnade inte speciellt tidigt igår. Däremot gick min karl upp snuskigt tidigt imorse och jag vet ju ungefär hur länge jag brukar sova kvar efter att han har stigit upp vilket resulterade i att jag klev på tok för tidigt. Och somna om törs jag inte. Då kommer jag aldrig vakna..


En föreläsning står på schemat idag kl 8, och sedan raka vägen till Sälen! Jag längtar! Verkar inte bli sådär vrålkallt, skönt. Men jag hoppas på mer sol än vad
väderprognosen visar...


Londonresa bokad!

Tjoho! Jag och Stenen fick spontaninfall och har nu bokat en resa till london 14-17 mars. Ska bli så jäkla kul. Nu har jag verkligen något att se fram emot!

Men först ska jag se fram emot att åka till sälen imorgon och åka skidor och bräda och ha mysigt i stugan. Allt är packat och klart. Sticker imorgon lunch. Åter på söndagkväll.

Ha det gott så länge!

Tisda

God morgon! Klockan är sju och jag sitter i soffan med en för stor tallrik filmjölk som jag aldrig kommer äta upp. Hatar när det blir så. När det liksom är en och en halv portion kvar i paketet. Man vet ju hur sur man blir när man tror att man har fil kvar och sedan när man lyfter paketet så är det bara en liten skvätt kvar. Nä, då är det bättre att ta alltihop och kasta paketen...

Idag är det skola kl 8-10 och 15-17. Vad jag ska göra timmarna mitt på dagen är oklart. Kommer säkert inte orka cykla hem utan kommer sitta och hänga i skolan i 5 timmar mitt på dagen istället..

Jag kan med glädje meddela att jag nu är omtentafri!

Med ett sjuhelvetes överraskande betyg i den svåraste kursen hittils, partikeldynamiken.



Självförtroendet är på topp just nu. Jag är föjävla bra alltså!

Jag kan inte gå.

Jag har så jävla ont i bena. Och i rumpan. Och i jumskarna. Jag säger bara BOOTY is the shit.

Jag fruktar morgondagen.

Stenen fyller år nästa vecka

Nästa torsdag fyller Stenen år. Undrar hur vi ska fira detta? Så här såg det ut förra året. Grabbarna hade till och med skrivit en sång.

Stenen läs mellen raderna: Jag förväntar mig en inbjudan till partaj! INTE den 30:e då kan inte jag, men alla andra dagar går bra!




Underskatta aldrig din bokleverantör

Jag skickade iväg ett sms till min privata kurslitteraturleverantör för att höra om han hade Hållfasthetsböckerna till ett bra pris. Fick dock inget svar och i tron om att bokleverantören inte klarat hållf-tentan och därför inte ville sälja knatade jag till Bokakademin och köpte en ny bok.

Men nu visar det sig att jag totalt underskattat min bokleverantör som visst klarat tentan och kan erbjuda mig böckerna  till ett kanonpris. Så imorgon travar jag raka vägen och lämnar tillbaka den nya boken..

Det låter ur diskhon.

Det låter som om en orm håller på och försöker buffa upp ploppen i diskhon . Detta gör mej lite nervös. Jag har därför tryckt dit proppen skithårt så att inte ormen ska kunna komma upp. Tji fick han!

Jag menar, det hör man ju om hela tiden. Folk som släpper ut sina anakondor och boaormar och skallerormar och pytonormar och majsormar och kopparormar och allt vad folk har och så de krälar runt i avloppen och upp genom toaletter och ventiler och diskhoar. Det gäller att agera snabbt om man ska ha livet i behåll.

I australien var det en orm som åt upp en liten hund en gång. Måste omedlbart ringa mamma och säga åt henne att sätta i diskploppen. För Myrans skull.


Hemma träning

Blev så inspirerad när alla skulle träna ikväll så jag drog på högsta volym och körde igenom ett gammalt bodytoning pass som jag gjorde till melodifestival-låtar får några år sen. Skitkul! Hade dock inga hantlar men det fick gå ändå. Med nerdragna persienner, sporttop och pyjamasshorts rockade jag loss.

Nu har jag också tiggt till mig en gratisbiljett till Worldclass av stenen så vid halv åtta ska hon och jag och Madde åka och köra Booty-express och bubbla. Mycket trevligt avslut på en måndag.

Jag ska bli direktör

Första dagen i skolan. Haft första föreläsningen i hållfasthetslära och det verkar ganska kul. Säkert vrålsvårt - men kul.

Föreläsaren upprepade flera gånger att vi kommer läsa 2 kurser hållfasthet den här terminen. Sedan kan de som vill bli ingenjörer läsa ännu fler hållf-kurser men de som vill bli direktörer kan hoppa över dem och läsa annat. Jag hör nog till den senare katgorin. Direktör. Haha, smaka på ordet. Rätt flott alltså! Ingenjör låter lite halvtorrt i jämförelse..

Nu är bara frågan. Vad exakt gör en direktör?




Edward Cullen

Min karl vant sig vid att jag sitter och suktar efter filmkaraktärer. När vi såg Falk filmerna var det ju Frank som gällde. Igår så såg vi Twilight tillsammans och min karl bara suckade när jag satt som klistrad framför filmen och gav till små fniss och suckningar och åh-anden varenda gång Edward Cullen var i bild. Gaaaaaah.


Frank Wagner

Idag går den grymmaste av alla Johan Falk-filmerna på tv. Den är förjävla bra. Och Frank Wagner. Vilken man alltså. Om jag inte var ihop med min karl så skulle jag.. Eller alltså. Hm. Jag menar bara att om... ÄH!

Nu har jag fått veta att Joel Kinnaman som spelar Frank är med i filmatiseringen av Jens Lapidius bok "Snabba cash". Den bara måste jag se. Fast jag tyckte boken var på tok för rå och brutal. Men det får jag uthärda..


En helg i shoppingens tecken

Jag kunde inte hålla mej i styr idag heller. Var ju på ikea och ikano igår men jag kände mej liksom inte färdig så jag stack ut och spenderade en timma till på Ikea idag. Köpte en gigantisk blomma och kruka och lite annat krafs.
Men jag kände mej fortfarande inte färdig så när jag kommit hem så knatade jag iväg ner på stan. Där köpte jag två ljuslyktor på indiska och en ljusrosa kudde till badkaret på lagerhouse.

Var inne på kicks och stod och pillade på id-mineral foundation som jag varit sugen på länge. När jag pillat tillräckligt länge kom det fram en supertrevlig expedit och vi pratade en lång stund. Sedan fick jag med ett prov hem. Typ en halv burk. Och en burk (för 435 spänn!!) räcker i sju månader sa expediten så jag är grymt nöjd över mitt gratis-kap.


Lördag

Lördagen spenderades med att fixa lite här hemma. Bäddade rent och styrde upp allt som bara blivit liggande när vi farit fram och tillbaka över sverige under de senaste veckorna. Min karl tvättar nu och jag ska strax dra igång med dammsugningen.

Har spikat upp den jättefina tavlan jag fick av min karl i julklapp. Diskuterade fram och tillbaka var den skulle hänga och nu bestämde vi oss för sovrummet.

Har även hunnit med en vända på ikano/ikea och fyndat lite. MQ hade en riktig höjdar-rea i år. Inte bara massa skit utan en del riktiga kap. Bland annat en kofta jag spanat in sen länge och ett pa gråa jeans för 200 (!!) spänn.
Försökte ladda upp en bild men det vill sig inte.


Utläst

Läste ut När jag hör din röst imorse. Nu kan jag äntligen lämna tillbaka den till Eva. Har haft lite dåligt samvete  för att jag lånat den så länge och liksom sparat den med flit för att jag vet att den kommer vara så himla bra och inte vill läsa den för då har jag en bok mindre kvar..

Nu är den i alla fall slutoch jag övervger om jag ska kasta mej in i Ljudet av ditt hjärta på en gång eller om jag ska suga lika länge på den karamellen..


Mormor och Morfar mys

Är i finspång igen efter besöket hos mormor och morfar. De är så rara. Det enda de gör är att fika. Och om de inte fikar så äter de mat. Vilket härligt liv, så vill jag också ha det när jag blir pensionär.

Jag har ätit småkakor och semla och mer småkakor och inlagda jordgubbar med grädde, och fruksallad och godis. Och det var bara idag. Det var lika mycket igår också.


4 dagar jullov

Tentan är genomförd. Finns hopp, även om det inte är mycket..

Nu har jag 4 dagars extra "jullov" innan skolan drar igång på måndag.
Sitter i skolan och väntar på mamma, hon ska hämta mej och sedan ska vi sticka till mormor några dagar.

Ska plöja andra boken i twilightserien som jag har sparat på ett bra tag nu. För jag vet ju att när jag väl börjar läsa så slutar jag inte förens boken är slut. Perfekt sysselsättning hos mormor. Så ska jag moffa småkakor också. Det nyttiga livet börjar på måndag så det gäller att passa på.

Smycken från Pearls for Girls

Jag blev lite kär i de här söta smyckena från Pearls for Girls när jag var i smyckesbutiken i Kristinehamn för någon vecka sedan. Jag är inte så mycket för smycken som inte är äkta men de här var så gulliga. Fanns örhängen till också men då får jag väl allergichock på stört... 


Chilli con carne x 3

Nähepp. Om man skulle ta och värma sin tredje portion cilli con carne för dagen. Det gäller att äta när man väl har lyckats åstakomma något själv för en gångs skull.

Jag övervägde starkt att lägga ut en fin liten bild på min mat. Men det ser lite för mycket ut som kräks så jag besparar er den.


Jag har ajaj

Jag har nu ägnat en lång stund av vad det kan vara som orsakat min värk i benen. Nu kom jag på det:

Jag gick till skolan igår. Både fram och tillbaka i ett hejdundrande tempo för att inte frysa ihjäl. När man inte har rört ordentligt på sig under en tid så kan man tydligen få träningsvärk bara av en promenad...

Ny bloggdesign

Tröttnade på mekaniken. Nu har jag gjort vad jag kan så får det gå som det går. Kastade ihop en liten uppdatering av bloggdesignen istället. Skönt att göra nåt annat ett tag...


Frulle

Jag har tentapluggat sen sju imorse och nu har jag tagit ett break för frukost och lite internet-häng.

Åter till skrivbordet.

Nyårslöfte

Mitt nyårslöfte är att försöka bli bättre på att laga mat. Och jag har därför satt upp målet att lära mig en ny maträtt i månaden. Alltså 12 maträtter under 2010. Det känns rimligt.

Jag startade igår. Då skulle jag laga chilli con carne för första gången. Inget fusk med inlagda bönor på burk inte. Ska det var ska det va ordentligt.

Utvärdering av chilli con carne:
Trots att jag lade bönorna i blöt en hel dag och kokade dem enligt den angivna tiden blev de lite hårda.
En del var helt okej men en del var fortfarande som små stenar. Men eftersom jag ändå är van vi att sitta och peta och sortera min mat så hade jag inga problem med att pilla bort dem. Och resten blev faktiskt jättegott. Kanske lite mycket bara. Det räcker nog månaden ut...

Och mätt som satan blev man. En riktig proteinbomb med alla bönor och dessutom köttfärs.

Tillbaka i Linkan

Åkte hem igår kväll. Ska plugga i skolan idag. Det går sådär. Jag har varit vaken en timma men har bara lyckats äta frukost än så länge. Men nu ska jag ta tag i mej själv, klä på mej, packa skolväskan och promenera iväg till skolan.

Ska bli kul att träffa tjejerna igen. Jag har saknat dem!


Nya skolgrejer

Passade på att byta en bok som jag fick av svärmor i julklapp, och redan hade, mot en ny skolpärm och ett fint rutat block.


Fiolmamma

Mamma lär sig spela Alexander Rybaks "Fairytale" på fiol. Och det tar sig! En gång i tiden var hon grym på fiol men jag har nästan aldrig hört henne spela fram tills att hon tog fram sin fiol strax innan jul.



Ser det krångligt ut eller ser det krångligt ut?




Heldag med plugg

Är klar med dagens beting. Nu har jag och mamma myskväll. Myran är också med på ett hörn.
Just nu ligger hon i sin sur och betraktar oss lite surt för att hon inte får sitta med vid köksbordet och äta kvällsmat..


Lördag

Går lite bättre med självdiciplinen idag. Nu har jag en halvtimma lunchrast och snart ska jag ge mej på skiten  (mekaniken) igen. 

Tackade dessutom nej till tacos och bio ikväll. Finns inte tid till sånt nu. Det kallar jag självdiciplin.


Vinterpix





Idol

Spotifyar Calle Kristiansson på högsta volym i mammas nya julklappshögtalare.

Everybody's got a hungry heart..


Ingen bra pluggdag

Har inte lyckats prestera så mycket på mekanikfronten idag.

Åkte ner till slottsparken för att mata ankorna med mamma och hunden istället. Men hunden frös och vägrade gå så henne fick jag stoppa i dunjackan. Men snart började jag också frysa för jag hade glömt min mössa så vi slängde en limpjävel till ankorna och åkte hem.

Sedan var det den där röntgenmaskinen på eftermiddagen och den blev också en besvikelse. Jag trodde att det skulle vara en lång tunnel som hela jag skulle åka in i. Istället var det bara som en cirkelformad ram som bara huvudet åkte in under. Det enda som var lite spännande var att de spände fast huvudet med en rem. Lite läskigt.
Men jag låg så stilla jag bara kunde. Jag blinkade två gånger bara...

God morgon

Ska strax börja repetera de sista kapitlen i mekaniken. Imorgon tänkte jag börja repa gamla tentor istället. Det är mycket roligare...

Men i eftermiddag blir det en ny upplevelse. Jag ska få åka igenom en sådan där röntgentunnel som de jämt använder på doktor House. Har ju haft katastrofala problem med mina bihålor de senaste åren och nu har de tröttnat på mej på sjukan i Finspång och skickat mig till Vrinnevi för att se vad man kan göra åt det.
Mycket spännande. Det står med STORA bokstäver på kallelsen att man måste kunna ligga stilla när de röntgar. Detta besvärar mej lite. Att vara tyst och stilla är inte min starkaste sida..

Myran har en ny favoriträtt

Torkad tjurkuk. Hon är helt vild och har legat och tuggat på den nu i flera timmar.
Äckligt.

I djuraffären går det under beteckningen tjur-muskel men via inside information har jag nu fått veta vilken muskel det rör sig om..


Chocktillstånd!

TATA43 flervariabelanalys står med i min lista över godkända kurser. Hur gick det till? Var det inte den matte-kursen jag tentade strax innan jul och som jag absolut inte hade en chans på?



Update:

Nu har jag loggat in tre gånger och det står fortfarande kvar. Jag har börjat tro att ett mirakel har inträffat..

 


Självdiciplinen är inte på topp.

Det blir väldigt mycket annat och väldigt lite plugg. Mekaniken känns så opepp. Jag är fortfarande bitter över att jag inte klarade den första gången. Fan vad bra jag kunde det då... Och nu måste jag lära om allt igen.

Aja. Slut på klagandet.

Jullov

Haft ett härligt jullov. Har slappat, maratontittat Gossip Girl, myst framför brasan och lekt i snön.
Pulka efter fyrhjulingen på skogsvägar och på isen är helt galet kul.




Nyårsfirande i kalmar

Ett riktigt perfekt nyårsfirande blev det i år. I Kalmar. Perfekt sällskap, perfekt mat och perfekt vin - vad mer kan man begära?  



Hummer till förrätt. Det godaste jag ätit. Evin är grym på att laga mat. Till huvudrätt blev det kalvfilé och potatisgratäng och baconlindad sparris. Till efterrätt hemlagad marängtårta med färska jordgubbar.



Självklart så var jag helt opepp på min planerade nyårsoutfit så det hela slutade med att jag lånade ett av Evins egensydda svarta fodral.


Det fina värdparet Johnny och Evin.


Jag och min stiliga man.



Fyrverkeri.

 


Min nya leksak tar väldigt fina bilder








Gott nytt år

Några dagar av ledighet i början av det nya året innan det bär tillbaka hem till linköping och plugg.