Trafikregler

Telefonkonversation med Kakan:

-  Ska du med och festa ikväll då?

- Jaa, men jag kan inte dricka så mycket!

- Varför då?

- Jag ska köra bil till stugan imorgon.

- Men varför kan inte Kalle köra då?

- För att han har jobbat till tre på natten.

- Jaha...


Tystnad innan hon fortsätter:

- Ja, för trötthet är också en drog  för det har jag läst i körkortboken. Man kan åka fast för rattfylla om man är trött, sa Yvonne på körskolan. Men då måste man nog vara så trött så att man somnar och kör ihäl nån...



image167Tack för informationen Kakan!
Vi lovar att inte somna och köra ihjäl nån och riskera rattfylleri(trötteri)straff!
Tack för omtanken..

Väder

Satt nyss och kollade på aftonbladet hurdant vädret ska bli för helgen. Kollade på vädret i Finspång (här hemma är alltid intressant),  i stugan (där vi kommer att befinna oss), i Strängnäs (för att min arbetskamrat skall vara där) och i Australien (för skojs skull).

Och jag gjorde en stor upptäckt! Det är ju varmare i norr och kallare i söder hos dom down under. Det skulle  bara  vara 10 grader i Sydney men i Alice Springs som ligger en bit norrut skulle ha 20 grader. Det blir ju helt fel! 

Gash! Är högst nyfiken på att få veta hur det är att leva med allting uppochner.

Lingonben

"Bluff och Spark och Tork och Kvark, voro sex små dvärgar.
En var ful och en var glad och en var dum i huuvet.
Hej, sa Kvark till litte Tork. Känner du igelkotten Pilt?
Han som varit i Paris? Ja, det gjorde Ivar"

Ur sången Lingonben av Povel Rammel (?!).

En riktig hjärndödare till melodi. Vi krävde att få sjunga den varje musiklektion under hela mellanstadiet. Jag undrar fortfarande vilken av dvärgarna som är dum i huvudet! Snällt av Povel att inte hänga ut någon av dvärgarna sådär i alla fall. Nu kan det ju vara vem som helst och ingen behöver känna sej påhoppad.



Ring ring, bara du slog en signal

Tjahopp. Idag är jag parktiskt tagen ensam på avdelningen. Min uppgift  är att svara i telefonen och ta emot felanmälningar, helt själv. Har alltid haft hjälp innan men nu ska jag greja det ensam. Vilket är jättelätt eftersom att det inte ringer någon. Jag var till och med tvungen att ringa till mej själv nyss för att kolla att telefonen inte var trasig och att det var det som var orsaken till avrför ingen ringde. Så var inte fallet.  Antingen så är det helt enkelt inte fel på något idag eller så beror det på att alla är lediga.

Åter till arbetet. Hoppas det ringer någon snart...

-hmpfr-

Kan inte låta bli att bli lite smått irriterad på människor som kopierar hela blogginlägg och lägger in i sina egna bloggar och bilddagböcker.

Man får sno idéer om upplägg av inlägg och bearbeta dem till sin egen version - självklart. Men kopieras det rakt av ska det finnas en länk. Tar man sej tid att skriva blir man lätt lite stött när någon annan åker räckmacka och Ctrl C och Ctrl V: ar..

Annars är jag inte så kinkig.

Östgötska

 Jag: Fina tights, vart har du köpt  dom?

 Anna: På indiska. Jag hade ett par gråa först men de kröömp så mycket så jag kunde inte använda dem sen!

Jag: Kröömp?! Heter det så? Krympte?


Har varit inne i en liknande diskussion förut, men då gällde det hurvida det hette löös eller lyste. Och är fotfarande osäker på om det heter sjungt eller sjungit.

Glaskross

Jag krossade ett glas imorse. Ett av mina röda älsklingsglas. Jag hatar glaskross! Dels för att det är svårt att få bort och dels för att det gör så satans ont när man går på en av de bitar som man inte fått bort när man sopat och dammsugit.

Nu är det snart dags för lunch. Hoppas vi äter på grillen för där har de pappmuggar. Ska vi äta någon annastans ska jag fråga efter okrossbara barnglas. Jag är mset sugen på kinamat. Undrar om de har  oklossbala balnglas på kinaresturangen? Kanske har de bara fliterlade läkol.

Det är för lustigt kinesspråk. Inga rrr.
På en kinaresturang på Gran Canaria:

- Do you want wajlajs?

-Sorry?

- Wajlajs?

- I'm sorry, I don't understand what you mean.

(servitrisen vinkar till sej an annan servitris som uppenbarligen är upptränad till att säga rrrrr)

- She wonder if you want withe rrrrrrrice?


Puts väck!

image86Igår kväll slutade jag vara handikappad. Jag tog nämligen bort mina glasfibernaglar, som har suttit på mina fingrar sen den 25 april. Har ju såklart fräshat upp dem ett par gånger för att de skulle sitta kvar men de har ändå hållt förbaskat länge.  För att inte tala om hur långa mina riktiga naglar hade blivit under all tid.



Men nu rök de allihopa. Och mina riktiga naglar klippte jag ner ganska kort. Helt skum känsla att kunna använda fingrarna obehindrat igen...
Ska man vara fin får man lida pin!


Klimakteriet

 - Anna, är det inte jäkligt varmt här inne? Pjuh, jag är skitvarm ju.

-  Så varmt är det inte. Du kanske han kommit i klimakteriet!?

Ursäkta. Vad menas med det? Jag är ju inte ens 20 år. Så kan det ju inte vara. Fast jag är förbannat varm. Men det känns mer realistiskt att tro att det är feber. Eller?!

Karlsson på taket

Igårkväll hade jag högläsning ur Karlsson på taket för K .
Ungefär såhär stod det:

En lång diskussion pågår mellan Karlsson och Lillebror om vem som har tjatigast mormor.

- Min mormor är världens tjatigaste, sa Karlsson. Hon tjatar om att jag ska byta strumpor hela tiden.  Och om jag går ien liten liten vattenpöl så kommer och rännande direkt och skriker Byt strumpor Karlsson lille, byt strumpor. Men så klättrar jag opp i ett träd. Men si då  kommer tanten efter och fortsätter skrika Byt strumpor Karlsson lille, byt strumpor.

-
Men vad gör du då? Undrade Lillebror

- Ja jag är ju så illa tvungen att byta strumper

- Men hade du extra strumpor med dej upp i trädet?

- Näe..

- Men då hade du väl inga att byta med?

- Vad är det här då? Sa Karlsson och drog upp byxbenen så att två korviga strumpor skymtades på de små feta benen. Jag sätter ju högerstrumpan på vänsterfoten och vänsterstrumpan på högerfoten, dummer!

- Men, sa lillebror. Det blir du ju inte trorrare om fötterna av. Då har din mormor ju tjatat i onödan!

- Ja, har jag inte sagt att min mormor är världens tjatigaste va?! sa Karlsson nöjt.


image166Slutsats: Jag grät av skratt när jag försökte pressa fram orden för att K skulle förstå vad jag skrattade åt. Sjukt rolig människa den där Karlsson..

Lille gemet

Jag har en konstig idé om att jag tycker synd om märkliga saker. Till exempel:

Anna har många gem på sin arbetsplats. Ett gem är mycket mindre än alla andra.
Vad ensamt det lille gemet måste känna sej. Stackars det lille lille gemet...


Australien & NZ

Har jag nämnt att jag bestämt mej för att åka till Australien förresten?! Och när jag ändå är på andra sidan jorden så blir dett ett besök på Nya Zeeland också. Anna (alias Larssa) har ju varit där och inspirerar mej för fullt. Nyss tipsade hon om denna sidan och det kryddade minsann på inspirationen ytterligare..

Fika om 28 minuter.


Lunch

Idag blev det köpepaj till lunch. Felix mexicanska tacopaj till och med. I like köpepaj. 

Roligt ord. Köpepaj köpepaj köpepaj... 

Snok-information

Vi dödar inte djur i våran familj. Snokarna stoppade vi ner i kylväskor* och körde ut till en plats långt ifrån oss och släppte ut.

*I all upphetsning över att ha lyckats fånga en snok vrålade jag:

- Jag hämtar frysboxen. Ingen panik jag hämtar frysboxen.

Undrar vad i helsike grannarna trodde att vi höll på med. Fånga orm som vi ska frysa ner, till vadå? Äta upp senare?

Midsommar 2007

- Vad gjorde du på midsommar?

- Fångade groteskt stora snokar i en hemmagjord ormfångare!

image165

Grattis!

Grattis mitt körkort! Ett år idag. Nu är det bara ett år kvar.
Sen kan jag köra hur fort som helst. För det har jag apselut inte gjort innan.

För jag är världens laglydigaste.
Hm..

Midsommar?

Midsommar 2005 - St. Anna skärgård


Midsommar 2006 - Grebbestad


Midsommar 2007 - ?



Planen är att jag och K hänger med mor och far till stugan. Lägger i båten (inte i för säsongen ännu). Slänger med lite midsommarkäk som mamma har lagat och drar rakt ut på sjön. Förutsätter hyggligt väder och svag vind - hoppas på det bästa. Känns som ett säkert kort. Blir det regn får vi väl stanna i stugan och ha pickninck på golvet i mitt rum eller nåt. Det är också kul.

Unusual

Man kan nästan tro att den här dagen bara är ett påhitt.

Hela jobbdagen gick åt fanders. Jag sölade ner min vita klänning så jag fick åka hem och byta. Jag somnade på lunchen så jag kom försent till jobbet. Och knappen längst ner på den skjortklänning jag bytte till, pga nersölningen, gick upp en gång var trettionde sekund hela eftermiddagen så det såg skitdumt ut. 

När jag väl kom hem från jobbet förändrades allt. Mamma hade köpt en present till mej. Inte vilken present  som helst heller, utan en tröja som jag har trånat efter sen slutet av april men aldrig kommit mej för att köpa. Jippi!
Sen inträffade det mest overkliga:

Jag lagade mat. Och det blev gott. Till och med pappa sa att det blev gott.


 


Möte med bossen

Möte med chefen för att gå igenom delar av ett dataprogram som jag ska jobba i.

Chefen: Så gör man si och så och ditt och datt..

Jag: Jajjemen..

Chefen: Nu kan du gå ut och börja.

Jag: Jajjemen, nemas problemas...


Lämnar rummet och går tillbaka till arbetsplatsen.

Jag: Annaaaaaaaaaaaa... Hjääääälp!

Kaktjyv

Nu är det 17 minuter kvar tills jag ärligt kan gå hem. Medans jag väntar ska jag sno en kaka ur kakförrådet som Anna ansvarar för. Hon är på toan så hon mäker inget.

Tax free



image160Ibland är det riktigt bra att ha en pappa som reser mycket. Oftast är det rätt tråkigt eftersom jag inte ser honom så ofta. Men vid tillfällen som nu, när min ansiktsrengöring är slut , är det perfekt. Då kan han (med lite tur) på order av mej handla de grejer jag bejöver på tax free, så kan jag spara några kronor.

Är helt tokig i Cliniques ansikts grejer. De är superbra och superdryga och visserligen superdyra (om man jämför med hur billiga grejer det faktiskt finns). Men va fasen. Det är det värt!

Smärta?!

 Konversation via telefon kl 07.53 i morse

K: Hej, vill du veta vad jag har gjort?

Jag : Vad?

K: Kapat av en bit av fingret på jobbet!

Jag (med panikslagen röst): Vaaaa?! Ring till akuten så kommer jag på en gång och skjutsar dej dit!

K: Måste jag, jag hade tänkt gå hem och sova?

Män?! Har de ingen känsel? Eller bara brist på förstånd.
Själv hade jag löpt till akuten med näven i högsta hugg och kört upp den under näsan på närmsta läkare och i panik beordrat den att omedelbart sy fast mitt finger igen.  Alternativt hade jag svimmat av förskräckelse och smärta. Kan hända att alternativ två är mest realistiskt.

Uppdatering Viktig

Kan nu tillägga att det ringt ett flertal personer till min (och annas då) mobil och felanmält grejer. Och jag har inte gjort bort mej. Alltså klarar jag uppgiften med bravur - fast det  krävs att jag ska göra något.

Viktig

Idag är jag en oumbärlig kompetens hos företaget. Det visar de genom att redan andra veckan låta mej hämta ut en egen vit mobil med kamera. Dessutom är hon som tar emot alla felanmälningar är sjuk så då fick jag ta över hennes jobb. Vilket jag klarar med bravur!
 
Till saken hör kanske att det inte har ringt någon och felanmält något idag. Och att mobilen är begagnad (och jag delar den pyttelite med Anna). Men ändå. Inte illa pinkat!

Deja vu

"Ordet måndag klingar lika falskt i de flestas öron. En seg morgon efter en skön helg. Du är så illa tvungen att masa dej upp till dagens obligatoriska aktiviteter fast du i sjävla verket vill falla tillbaka ner i sägen, dra täcket över huvudet och glömma bort vilken dag det är och att du har fem arbetsdagar kvar till nästa helg."

Citat: Emma (mej själv) hämtat ur bloggen 2006-11-13

När jag imorse öppnade ett nytt inlägg och gjorde mej beredd att börja beklaga mej över veckans hemskaste dag fick jag det som kallas en dèja vu, franska för redan sett om mina franskakunskaper inte driver med mej (vilket inte vore helt otänkbart). Har jag inte gjort detta förut? Och efter en snabb genomsnokning av mitt eget bloggarkiv insåg jag att jag hade rätt.  Så jag tar helt enkelt ett gammalt blogginlägg och publicerar igen.

Jag kunde inte sagt det bättre själv! (eftersom att det var jag som sa det från början)

Bad day

Waaaaa! Jag blir knäpp på när saker och ting inte fungerar. Här har man köpt sej en kamera med ett gigantiskt minneskort för att kunna ta många bilder. Och så tar inte framkallningsautomaten på fotoaffären så stora kort, 2GB. Så nu är jag hemma och måste lägga över alla bilder på ett mindre minneskort. Och där får de såklart inte plats.. iiii..

Tack

Tack alla som var med och uppvaktade mej på min student. Ni gjorde min dag fantastisk!

image159



Sitter och väljer vilka bilder som ska printas ut och sättas i mitt studentalbum som jag ska göra. Har planerat att göra en lite scrapbookliknade sak med lite alla möjliga minnen tillsammans med bilder. Jag har sett till att spara  användbara saker under studentveckans lopp. Minsann ska jag försöka påta ihop något så småningom.
Jag håller också på och väljer vilken bild jag ska ha på alla tack- kort som jag ska skicka ut.  Jag gillar den ovan, blev riktigt bra med blommorna, ballongen och skylten!


Sunny day


image158Var hemma på en skön lunch nyss. Satt i solen och åt min favoriträtt - pasta.
La mej på mage på altanen och somnade som en sten efteråt. Vaknade av att jag drömde någon konstig dröm och var alldelles överhettad. Fick svalka mej med en pop74 (älsklingsisglass) innan jag for tillbaka till jobbet.

Where is Larrsa?!

Hemförsäkringar

Vad kan en hemförsäkring kosta? Ett bolag ska enligt Larssa, ha 137 kr i månaden och en annan 1167 kr . Menar de att de ska 1167 kr i månaden då eller är det per år. Annars är det en sjuhelsikes prisskillnad mellan försäkringsbolagen. Och om det är i månader måste man kunna dela med 12. Och vem kan dela 1167 med 12 i huvudet?! Kan inte alla bara ange kostnaden per samma period så är det mycket lättare att jämföra..

Hur blev jag involverad i de här vuxenfrågorna? Det är ju Larssa som ska flytta henmifrån - inte jag.

Nu frågar Larssa  vad jag tycker att hon ska välja för tidning som man skulle få gratis om man tecknade en försäkring och var studerande. Jag röstade för Ny forskning. Den titeln lät roligast, och då förstår man ju själv vad det var för tidningar att välja på.

Saknad

Vad hände men mina vänners bloggande? Särskilt Anna och Amanda som har varit så flitiga tidigare.
Förgäves har jag kikat in på bloggarna, dag efter dag. Jag önskar mej lite uppdatering! Det blir dåligt med sådant när man jobbar, så flitigt som jag gör (?!), hela tiden...

Hoppas i alla fall på en in real life uppdatering ikväll!

Hjul

Hjulet är en mycket bra uppfinning. Utan det skulle bilarna inte fungera och min kontorsstol skulle inte vara så rolig. Och det vore ju synd.

Nu kan jag obehindrat rulla omkring här på avdelningen utan att behöva resa mej upp. Jag rullar runt mellan Sandra och Anna och  förut övervägde jag om jag inte skulle ta en rulltur hela vägen till fikarummet, men jag avstod och reste mej istället för att undvika att bli anmäld för uppseendeväckande beteende.


Sur

Farao. Nu förlorade jag på PLUTT (kortspelet vi kör på fikarasterna). 
Tur att jag ska få tårta i kväll annars hade hela dagen varit förstörd....

Kalas

Sitter här på jobbet och filurar lite. Har styrt upp en toppen present till K som han ska få på sitt födelsedagskalas i kväll. Han fyllde ju 20 i tisdags men då hade jag inte hunnit fixa något efter allt ståhej med min student. Så jag hade bett om dispens till helgen men när vi var i Linköping igår hittade jag minsann en present. Han vet visserligen vad det är, för han har fått välja själv, men allt vet han inte om.

Det är för övrigt snart helg. Har inga direkta planer för fredagen. Hoppas kunna styra upp något med mystjejerna. Har ju bara jobbat och jobbat nu efter studenten så det behövs lite tid för en total utvärdering och sammanfattning av studenten och studentveckan tror jag. Kanske kan bli bad om det inte är dåligt väder?

På lördag är det födelsedagsmiddag hos K med hans släkt. Innebär att jag får träffa minimänniskan igen. Den lilla bebben alltså. Nice.

En timma till lunch. Undrar vad det blir?
Nu kommer Larssa (mitt namn på anna = kul för det låter så okvinnligt) måste jobba lite..


Dreams

Åååå, nu är det 4 dagar, 2 timmar och 33 minuter sedan vi sprang ut från slottet. Är lite ledsen för att det är över. Det var en så bra grej att se fram emot. Nu har jag liksom inget mål, bara drömmar som är mer eller mindre realistiska. 

I vilket fall så börjar jag bli mer och mer inne på att fullfölja mina planer om Nya Zeeland och Australien. Min kära jobbarkompis Anna har ju varit på båda ställena och har nu triggat upp mej riktigt.

Nu tillbaka till verkligheten och arbetsordrarna..

Mail

Det roligaste med att jobba är, förutom att gå upp till kontorsförådet, mailen. Jag och Anna (som har arbetsplatsen brevid mej) mailar till varandra för fullt. Vi skriver om alla möjliga grejer, nu har vi just haft en diskussion vad vi ska ha på våra knäckemackor till fikat.

Det är bara ett problem. Jag har bara Anna att maila till. Jag har försökt maila till pappa också men han svarar bara OK på alla meddelanden. Så jag söker helt enkelt efter nya mailvänner som också sitter på sommarjobb med tillgång till dator och har lite för lite att göra. Lägg en kommentar om du är intresserad!

Nu ska ni inte tro att bara för att jag har tid att maila så jobbar jag inte. FEL! Jag jobbar, men i ett lungt tempo. Arbetuppgifterna haglar inte över mej just nu, därför kan jag med gott samvete dra ut på de jag har...

Resultat

 67 st.

Jobbar..

Nöööööööööööööööööö, nööööööööööööööö, nööööööööööö ... schup! Så låter min bästa vän på jobbet. Det är inte Anna som sitter brevid mej, nej nej, utan min lilla blå DYMO -apparat. En såndär som man kan skriva in saker på och så kommer det ut små roliga ettiketter. Nö'et är när den printar och schup'et är när man kapar den genom att tycka on en knapp på sidan av min älskade lilla blå DYMO. Jag ska göra ca 171 stycken som jag ska klistra på diverse möbler på nyko (förkortning. nya kontoret). Här på jobbet älskar man förkortningar. Inte i tal men däremot i skrift. Texten från en medarb. är ofta oläslig pga alla förkortn. Se! Nu börjar jag också. PGA?! På Grund Av heter det ju!

Fördelen med min lilla DYMO är att man kan jobba och blogga samtidigt. Jag printar etiketter och skriver om vartannat och inen kan anklaga mej för lathet.  Min lilla DYMO kan inte jobba snabbare vilket innebär att jag ihte slösar någon tid om jag surfarpå nätet eller tittar rakt fram undertiden den printar.Nu ska jag ränka hur många etiketter min lilla blå DYMO har lyckats åstadkomma undr detta inlägg. Återkommer om resultat.


Första dagen på jobbet

Sitter nu första dagen på jobbet, ska strax gå hem. Har hostat mej igenom största delen av dagen. Mor förmodan så ser  jag faktiskt fram emot att få jobba lite. Visst hade det varit trevligt med lite lov, men det kommer med tiden. Först ska jag ta tag i lite nya uppgifter..

Kastade en glutt ut genom fönstret. Solen har självklart gått i moln bara för att min arbetsdag lider mot sitt slut.

En liten tanke till bara

Mjooo, jag kar kommit på en sak. Jag har ju beklagat mej så dant för att jag har blivit sjuk under studentveckan. Men nu i efterhand så måste jag säga att det nästan var bra. Eller inte bra, men det ledde till att jag njöt så mycket mer. Varenda sekund och minut jag varit tillsammans med mina vänner har jag njutit! Eftersom att jag visste att jag inte skulle orka vara med hela kvällen så gällde det att få ut det bästa av den tid jag var med. Så faktum är att jag nog har njutit mist lika mycket, om än inte mer av den här studenveckan för att jag varit lite sjuk. Visst hade det varit bättre att vara frisk, men just ur njutning och lyckans synvinkel så var det nog det bästa som kunde hända. Det är som med allt annat - man vet inte vad man har förens man mister det!

Så jag tar tillbaka beklagandet och bjuder på en stor dos lycka istället!


Poff!!!

Nu kom en såndär oväntat detalj fram i ljuset. Magdas mamma hade med sej ett par skönare skor till Maga så hon bytte helt plötsligt skor på flaket. Det var kanske inget vilktigt men ack en detalj...

Hur känns det..

...såhär dagen efter, frågade min granne. Vad svarar man på det?!

Det-känns-skitbra-jag-är-överlycklig-men-samtidigt-supernervös-för-vad-jag-vill-göra-nu-och-ledsen-för-att-jag-inte-kommer-få-träffa-mina-vänner-lika-ofta-som-innan-men-samtidigt-glad-och-stolt-att-jag-klarade-av-skoltiden-och-kan-se-tillbaka-på-den-med-som-en härlig-tid-å-andra-sidan-så-ska-jag-väl-gå-mer-i-skolan-såsmåningom...


Igår fanns inga bekymmer. Lyckan var total.

image157

Minne

När man slappnar av dagen efter en av de största händelserna av ens liv så tänker man en hel del. Hjärnan liksom bearbetar alla intyck och man börjar minnas detaljer som igår kväll bara var suddiga. Det är lite som om att man upplever det om och om igen, men varje gång  i en uppdaterad och mer exakt version. Allt gick så fort.

Champagnefrukost - fotografering - promenad till skolan - avslutning i aulan - fika med klassen - mösskrivning - väntan på att få marschera ner till slottet - marshen bakom skolmusikkåren genom centrum - olidlig hetta i slottsfoajén i väntan på att få springa ut - 13 minuter kvar - 9 minuter kvar - två minuter kvar - 10 sekunder kvar - rusar utt genom dörrarna ut på slottets baksida - studentsång - hitta skylten - uppvaktning med blommor runt halsen - kramar - leta efter kompisarna - hitta lastbilen - lasta av blommorna runt halsen för att kunna stå balaserat (tippade frammåt) - åka flak - vinka - sjunga - vråla - tuta - komma hem - gråta - äta smörgåsårta - öppna paket - gå tipspromenad - äta vanlig tårta - stensomna i pausen mellan min studentskiva och pappas kalas - vaknar - pappas gäster kommer - äta ännu mer - hålla tal - äta lite till - åka till kakan - fira och skriva i mössor - åka till No1 - gratta alla studenter - åka hem - däcka i sängen - slut!

Det var vad jag kom ihåg av gårdagen när jag vaknade klockan halv två idag. Allteftersom har detaljer dykt upp i minnet. Läst alla gratulationskorten och parat ihop dem med rätt blomma eller present. Läst alla kompisars små hälsningar i mössan...


Nu är det över..

Nu börjar resten av mitt liv. Studenten är över och idag blir mitt livs paus-dag. Jag njuter, ler, sover, hostar och är totalt överlycklig över att gårdagen blev så bra som den någonsin kunnat bli. Tack alla!

Riktig uppdatering med blider och så får komma om en dag eller två.


Sickness

Gaaaaah. Jag blir tokig. Känns så grymt jäkla typiskt mej att bli sjuk på studentveckan. Febern vägrar släppa och jag mår rent ut sagt SKIT! Lyckades orka med en trevlig studentskiva i staden och ett par timmar i parken med tjejerna i alla fall. Men någon sista skolfest blev det aldrig för min del. Min kropp strejkade och jag kunde inte göra annat än att åka hem.





Idag blir det en lugn dag, kan inte med annat. Tänkte försöka pralla mej ner till studentlunchen och lämna in nycklarna och ikväll ska jag baske mej ha mitt födelsedags kalas, även om det blir en lung variant.

Tips: Bli inte sjuk på studentveckan. Det är grymt frustrerande!

Student Norrköping

image150

Idag blir det till att åka in till Norrköping för att gratulera barndomsvännen Charlotte (till höger på bilden) till hennes student. Ska bli kul att få se dem rusa ut och åka flak. Jag (lillskiten till vänster på bilden) kommer säkert bli helt otroligt triggad och längta ännu mer till lördag och min egen student. Apropå studentflak så är det imorgon dags att smycka våran vagn. Det kommer bli ruggigt bra. Tildas mamma Ullis har bidragit med en specialare som kommer göra hela vagnen fulländad.

Efter firandet i stan ska jag direkt till vinbjörnspaken och studentbrännbollen och sen ner till skolfesten, på ettan givetvis. Den sista någonsin och jag anar att det kommer bli ett grymt drag.

Igårkväll blev det bara en drink på ettan och sedan hemfärd. Gäller att vara så fit for fight som möjligt iför ikväll.

Schlapp

Hemmakvällen igår var välbehövlig. Mår lite bättre men fortfarande inte toppen. Nu i eftermiddag tänkte jag och far åka och kolla på när K spelar lite boll och senare har jag tänkt sluta upp med tjejerna och övriga studeneter för lite mys. Satsar på en lugn och trevlig kväll mer än en vild partynatt. Jag har ju trots allt fler dagar som jag ska överleva!
Ciao


Snörvel

Gaaah. Jag mår skit. Trodde att det bara var lite huvudvärk efter rödvinet men nu har näsan börjat rinna oroväckande och halsen svider. Jag har insett faktum - det blir ingen utgång för mej om jag ska klara resterande veckan utan förkylning. Skulle ju ha gått ut på palace igentligen där det säkert kommer vara världens drag eftersom det är norrköpingsstudenternas sista partydag. Men fan. Jag har ju halva studentveckan kvar. Om jag slappar idag så kan jag varva upp imorgon igen!

Får bli en isglass och en film som studentfest 4.

Team soporna

Studentbollen ägde rum i gympasalen idag. Anni ringde och väckte mej en kvart innan matchstart så jag var onekligen inte i någon vidare toppform när jag väl kom ner till skolan och in på planen .  Speciellt inte efter gårdagens rödvin. Vi kallade vårt lag för soporna och vi gjorde minst sagt skäl för vårt namn...


Några bilder till..


Balsammanfattning

Vad är en bal på slottet? Långsam, tråkig eller alldeles, alldeles underbar...
image140

Baldag

Igår kväll blev en lugnt och skön kväll vilket var välbehövligt efter tre dagars intensivt festande. Lyckades dock bryta av två naglar och fick panik så jag ringde till nagelsalongen och lyckades få en tid idag påförmiddagen.
Dagens schema ser nu ut såhär:

9.00 vakna
10. 45 nageltid i stan
13.00 frisstid (ska ha hunnit sminka mej innan)
16.00 samling i bruksparken
17.00 färd till mauritzbergs slott
19.00 tre rätters middag börjar serveras
Natt: bussen går tillbaka hem och mitt livs första bal är över.

Hoppas på en hel del härliga pix att bjussa er på imorgon. Då är det förresten utång i stan om planerna fortfarande står kvar!










Tripp till Norrköping

Nu när jag har kvicknat till lite har jag lovat mamma att följa med henne in till stan för att storhandla alla grejer till nästa lördag. Men det blir ingen bilkörining för min del ännu, så pigg är jag inte....


Studentfest 3



Vi öppnade kvällen med ett kort besök på minigolfbanan för att sedan snabbt förflytta oss till babylon. När alla var mätta promenerade (!) vi till Tilda som hade slutat jobbet och gjorde sej iordning. Lite förkrök och Jennica dök upp och sen drog vi ut till Lotorp. Där var det fullt drag - inte. Alla var ganska avslagna och osugna så stämningen var långt ifrån maxad. Tjejerna beslutade sej för att åka in till stan men jag var linte riktigt så taggad så jag roade mej på en pakethållare under färden mot finspång. Jonte drog ner i diket med cykeln så vi hade fullt sjå med att få upp honom och när det väl var gjort så hade Robin hunnit falla ner i en hög på marken av skratt så då fick vi fiska upp honom också! Sen körde vi introtävling hela vägen till Finspång.
Väl i Finspång blev det en mosbricka på grillen och en tripp in på ettan. Dansgolvet var tomt till en början men vi kom snart igång. Tog en melon-shot (brände i käften) och det var riktigt bra stämning. Som vanligt hade jag bunkrat upp med varma kläder (min specialité) och världens största halsduk så jag slapp frysa under hemfärden.



Nu blev det brått..

"..vi skippar matchen och prioriterar spriten.."  Helt rätt! Partyt drar igång vid åtta , men innan dess lite mingolf och babylonkrubbb.
Ciao.

Fit for fight

Promenaden gjorde susen. Jag blev av med segheten från gårdagen, taggade till inför kvällen med bra musik och hann tänka ut vad jag ska ha på mej. Tyvärr är det tråkigt em-kval i fotbollen vilket innebär att den stora festen inte kommer dra igång förens sent. Blir babylon-häng och tjejrförfest som uppvärmning tror jag.
Ska plinga till Anna nu för att se vad vi har för tidplan.

Promenix

Ska ge mej ut på en upppiggande (morgon?!)promenad. Har inte kommit ur pyjamasen ännu så det börjar bli dax.
Åt frukostlunch nyss. Pastan fick stå för lunchen och stekt ägg för frukosten. Nu ska jag ge mej av så jag kommer igång och taggar till inför kvällen. På med mjukisbrallorna och de största solglasögonen. Go!

Tema student

Har nu gjort hela min blogg studentinspirerad. Den lilla presentationsbilden är dock inte den vackraste, men jag ser jävligt nöjd ut. Och det är ju precis det jag är - nöjd med att jag har lyckats och att jag om 6 dygn och 23 timmar och 36 minuter får rusa ut i friheten!

Tillägg, studentfest 2

Då det var tre Emmor närvarande på festen hittades nya namn på för att skilja på oss.
Jag hade dock turen att få behålla mitt förnamn men de andra två döptes om till Vincent -Emma Vincent , och Frau Müller (läses med tyskt utal) -Emma Möller.

Studentfest 2

Kvällen började hos Ida i hennes lägenhet på nyhem. Jag var dödshungrig så när värdinnan plockade fram en skål med ölkorv så var jag inte svår. Jag gillar inte ens ölkorv! Och inte blev jag mätt heller så jag knallade bort till K som bor i huset brevid och inte hade börjat sit nattjobb ännu, och åt mackor och drack dooleys till. Som mackor med oboy! När jag ändå var där kollade vi lite på talang innan jag återvände till festen där det var fullt drag. Då sjöng vi lite allsång. Allt ifrån snapsvisor till imse vimse spindel. Riktigt bra stämning.
Det roliga med denna förfest var balndningen av folk. Helt sjukt att så olika människor kan ha så jädra kul ihop. Som Pontus sa: "Vilka fiiiiinaaa människor. Varför har inte vi umgåtts tidigare. Nu är det ju bara en vecka kvaaaar."

 




Vid kvart i elva snåret förflyttade vi oss ner till ettan och lyckades tima in så att nästan alla studenter kom samtidigt. Det var riktigt bra stämning och 98,5% av folket var treor. Bra drag på dansgolvet och inte så jäkla trångt. Jag och Jeppe uppfann sittdansen (för dem med ömma fötter) som innebär att man sitter på scenkanten och viftar med armarna och sprattlar med benen. Bra intiativ - mina fötter är stora som.. tjaa.. stora fötter.. idag. Kommentar på ettan: "Alla har jättekul utom min lilltå" (har en härligt stor blåsa).

Sammanfattning: Det är jävligt roligt att ta studenten men man mössjäkeln är lika luftgenomsläpplig som en ica-kasse. Jäkligt varmt i hatten!

Förfest..

Time to leave. Kakan plockar upp mej om någon minut.
Ha en bra kväll!
Ciao


Mösspåtagning

Gaaaaaah! Äntligen sitter jag här med min efterlängtade mössa på skallen! Härlig stämning i aulan när alla sjöng (vrålade) studentsången för full hals. Riktigt kul att hänga i caffan när man ser trea efter trea droppa in, mer eller mindre pigg. Vissa öppnade dagen med en återställare och andra spelade klädpoker och rusade halvnakna genom caffan varv på varv  (se bilder nedan) 
Själv var jag riktigt pigg och en aning övertänd av lycka för att mössan snart skulle få åka på. Vi firade med grillenmat efter cermonin, självklart med mössorna på plats!

Ikväll blir det troligtvis utgång på ettan och förfest på nyhem. Dags att tagga till igen... Måste komma ihåg att spela in talang2007-finalen bara, så att jag har nått att göra imorgon...


 

Studentfest 1

Den första studentfesten i mitt liv utspelade sej till största delen i regn. Som tur var  hade jag säkrat upp med mammas abnorma jacka men skorna blir nog aldrig vad de varit.. Strumporna grillade jag lite på grillen i ett försök att få dem torra - vilket misslyckades, men de blev varma!
Den första timman var det uppehåll så vi han med att både grilla och hoppa studsmatta och när det började dugga entrade jag och Magda badtunnan. Perfekt att bada först. Då hade ingen hunnit spilla i massa öl och det var inte så förbaskat trångt. Och sen hann jag få upp värmen igen innan sörtregnet kom...  
Annars blev kvällen helt enkelt massa snack med alla glada treor. Vid tolvtiden tyckte jag, Tilda, Simon och Matte att det var dags att gå hem. Bokstavligt talat GÅ för vi hade ingen skjuts. Vi kom ut till stora rejmyrevägen (efter att ha gått fel och orsakat mej panik) men då gav vi upp och mamma fick komma och hämta. Tur att man har en snäll mammi, annars vetetusan om vi skulle vart hemma än..







Dags att dra till skolan. Mösspåtagningen väntar.