Lördagkväll

Världens slappaste lördag. Klockan är halv sex och jag har inte ens bytt om, har fortfarand pyjamasen på mej. Har ägnat dagen åt att plugga och att sova. Börjar bli förkyld så jag bestämde mej för att den enda anledningen då det är tillåtet att maska från pluggandet under dagen är om jag sover istället. Och jäklar vad jag sover då.. Allt för att slippa plugga.

Har ändå fått skapligt mycket gjort med matten och nu ligger jag och myran och tar igen oss lite och jag grejar med projektrapporten samtidigt. Min karl har övergivit mej  för nån polare (förståligt så tråkig som jag har varit idag) så jag vet inte riktigt vad det blir av kvällen.

Torsdag redan

Härlig skoldag idag. 15-21. Lite ovanligt. Jag och Madde tänkte bege oss till hästarna redan nu (halv nio) och ta en mysig uteritt i stormen. När vi kommer hem blir det väl lite matteplugg innan lektionerna börjar.

Sov skitkasst inatt pga av det där jävla kylskåpshelvetet. Vaknade vid halv fyra. Var trött och svettig och arg på mej själv för att jag oroade mej för en sån skitgrej. Öppnade fönstret och somnade om och drömde att jag var snowboard-proffs istället...


Prova inte!

Prova inte att nysa hosta och rapa samtidigt. Det blir skitdåligt.

Jag gjorde det nyss...


Naäe!

Nu är det livat. Massa matte att plugga, termodynamik att lära in samt ett sjuhelvetes krångligt projekt om kylskåp. Fel bli det och arg är jag.

Om mätningarna blir skitkassa med termostaten inställd på max kan väl det stå i handledningen vad som rekomenderas. Nejnej, istället blir en hel klass nu förtvivlad och tvingas göra om sina mätningar en vecka innan projektrapporten ska vara inlämnad.

Morr.

Trötta måndag

Varit i skolan 8-19 idag - riktigt trött nu. Har tagit ett varmbad och kikar på vänner.
Blir nog tidigt i säng ikväll..

Typ, nu.


Ompysslad...

Tur att man kommer hem och blir ompysslad.

Bara att hugga i och börja med att färga håret på morsan!

Home

En inte så krävande dag i skolan och sedan bussen hem till finspång. Nu är jag hemma och har hunnit med att låna en bok om grundläggande termodynamik på bibblan. Kurlitteraturen jag har sen tidigare är ju på engelska så jag tänkte läsa in mej ordentligt  nu - på ett språk jag begriper.

Ikväll blir det bio med pappsen. Nya bondfilmen. Skulle egentligen ha gått imorgon men då är det ju idol så vi tog der idag istället.

Älsklingsdag

Eller snarare älsklingskväll. Onsdag. För då är den första halvan av veckan avklarad och dessutom ärdet bonde söker fru och oskyldigt dömd på tv.

Ännu bättre bli det om man har lite av helgens lördagsgodis kvar och undangömt.  För då kan man äta upp det nu för det är så få dagar tills man får köpa nytt!

Trillar snart av pinn

Jag har gjort så mycket nytta idag så jag snart trillar ihop. Kan bero på att jag printade ut schemat för veckorna innan tenta-p och insåg hur få veckor det är kvar och hur mycket det är jag måste se till att fatta om jag ska klara av alla tentor.

Nu är det bara att bita ihop till den 18 december - för då får jag en månads jullov!
Såja!

Fruarna drar på solsemester medans männen försörjer familjen!

....Eller?


Har jag sagt att jag är ensam hemma denna veckan eftersom min karl bestämt sej för att dra på solsemester till teneriffa en vecka utan mej?

Nån måste ju vara hemma och försörja familjen.

( försörja var kanske fel ord -  snarare plugga för att få ett välavlönat jobb för att sedan försörja familjen)

Bilder från festen i lördags


Tjejer i klassen:


Killar i klassen:


Ännu mer killar i klassen:


"Vi":



Killarna gycklar:


Toasmasterkollegan Erik styr upp toastmasterhånglet med en tomat:


Erik sjunger för fulla muggar: (Man ser nästan in till hjärnan i hans näsa)


Tjejerna gycklar:



Sen gick det bara utför, här på efterfest:

Jag läser Maskinteknik

Maskinteknik. Det innebär inte att man står vid en maskin och pillar. Nej nej. Vi räknar bara massa matte och fysik och annat som man inte blir skitig alls av att hålla på med. Möjligtvis lite dammig när man ska tränga sej in bakom ett kylskåp och spana in kompressorn. Men värre än så är det inte!

Så nu vet ni det, ni som undrar!


Kylskåp

Telefonsamtal till pappa

- Ja?
- Hej det är jag!
- Jag sitter lite upptagen här...
- Men vi behöver hjälp. Vi har problem med vårt kylskåp (låter helt uppgiven)

Pappa som naturligvis tror att det är något fel på kylskåpet i vår nyrenoverade lägenhet fortsätter prata fast han sitter mitt i mötet.

-
Jaha, oj det var ju inte bra. Vad är det nu då?
Jag (om möjligt ännu mer uppgiven): - Vi vet inte hur vi ska beräkna köldeffekten....
- Va?
- Ja, vi vet inte vilken formel vi ska använda...
- Jag ringer dej sen, jag sitter ju i möte!

Ooops. Det är inte  så lätt att formulera sej så alla förstår alltid..


Msn konversation

Hängde msn för första gången på mycket länge igår. Hade helt enkelt inget för mej så jag kunde lika gärna spendera lite tid där. Mycket intressanta människor hittade jag att prata med


xxx: - Hej kommer du ihåg mej?

jag: - Ja, om du har en ko som heter doris så gör jag det.


Helt seriöst så kom jag ihåg rätt!

Måndagmorgon

Härligt. Vaknade klockan sju. Funderade på om jag skulle gå upp och göra något vettigt innan skolan börjar vi10. Konstaterade att det skulle jag inte. Somnade om och vknade igen kvart över nio. Nice.

Nu är jag redo för skola. Går till sju ikväll men det gör inget eftersom jag ändå är ensam hemma denna veckan. Då kan jag lika gärna vara kvar i skolan...

Har lite ont i halsen. Borde köpa halstabletter.

Trött söndag

Pjuh. Rolig kväll igår. Trött idag. Blev sent. Bilder får komma senare!


Skön dag!

Hejsvejs. Dagens har flytit på över förväntan. Hade bara en mattelektion som jag till och med var i fas med (vi är inne i en fas där vi är i fas nu..) Hade första riktiga projektmötet som jag kände mej lite osäker inför men det gick hur bra som helst och vi fick en kanonstart! Dessutom var alla jätteeffektiva så vå blev klara redan halv tolv.

Så nu är jag hemma och funderar på vad jag ska hitta på.  Storstädade lägenheten gjorde jag igår. Termodynamiken, matten och programmeringen känns för en gångs skull riktigt roliga, vilket mestadels beror på att jag ligger i fas och slipper känna den där hemska pressen av att halka mer och mer efter.

Hade jag varit överambitiös nu så hade jag pluggat lite till och sett till att ligga lite före. Men det orkar jag inte.Jag ska bara njuta av att känna ett hopp om att jag kommer ta mej igenom denna utbildning.


Jag idag


Måndag

Måndag morgon. Har haft en skön ganska lugn helg. Sovmorgon till tio och endast två lektioner idag gör  att jag-hatar-måndag-känslan blir  lite mindre. Två timmar programmering och två timmar matte.

I eftermiddag ska  jag och Madde åka till stallet där jag ska provrida ytterligare en häst att kanske bli medryttare på. Håller jag det här tempot kan jag nog  rida tre gånger i veckan. Riktigt härligt. Blir inget worldclass gym-kort. Finns inte tid till det.  

Nu ska jag läsa in mej lite på det kommande projektarbetet innan skolan börjar. Behöver inte cykla hemifrån förens om en halvtimma så då kan jag lika gärna dra nytta av tiden.

Söndagmorgon

Ska snart hoppa ur pyjamasen och klä på mej och åka till Finspång över dagen för att fira min och min karls pappor på fars dag.

Ha en mysig söndag!


Fars dag


Lördagkväll

Härlig kväll igår med tjejerna. Tacos, stjärnor på is, ost kex och ett glas vitt vin. Myspys! Körde även en omgång rappakalja som Charlotte vann stort.

Somnade vid 12-tiden och är alltså ganska pigg idag.

Häst-tandläkaren

Fortfarande en lugn lördag. Men om några timmar tänkte jag hänga på Madde ut till stallet och kolla in när hästtandläkaren ska brottas med hennes häst. Blir intressant!

Funderar på om jag kanske ska ta med mej kameran och bjussa på en bild. Hästar ser så roliga ut när de gapar så det kan vara värt det.

Jag står emot!

Jag är lite nyfiken måste jag erkänna. På facebook. Alla håller ju till där nuförtiden. Utom jag. Jag vill inte finnas på facebook. Det räcker med att jag finns här. Så det blir ingen facebook för min del. Så det så.

Lördag 09:16

God morgon. Det här är njutning. Vakna, gå upp och lägga sej i soffan slå på nyhetsmorgon och äta gårdagens smågodis till frukost.

Och viktigast av allt. Inga planer för dagen...

Börjat föra kassa bok

Jag har börjat föra kassabok för att se hur mycket jag faktiskt gör av med. Lite osmart att börja denna veckan bara eftersom jag har shoppat en hel del. Men man måste ju vara ärlig mot sej själv så det är väl lika bra att jag inser fakta.

Den här veckan har jag betalat för

-skohylla 600:-
-hatthylla 329:-
-hoppträning 100:-
-bensinpengar till madde 50:-
-en kopp te 8:-
-underkläder på HM 530:-
-en liten kort kavaj 600:-
-lunch i skolan 58:-
-krukor och ljusstakar 216:-
-anteckningsbok 8:-
-lösgodis 38:-
-2 diadem 58:-



Skit. Det var ingen bra början. Måste dra ner på utgifterna. Kanske borde lämna tillbaka den lilla korta kavajen ändå.. Suck.


Haloween i bilder















Nu orkar jag inte ladda upp fler. Ska gå och kolla på Per Morberg som lagar mat och sölar på tv.
Natti!

Fint va?


Nu har jag varit duktig..

.. Jag har

- lagat pytt i panna och ätit den med rödbetor och ägg
- printat ut schema och lab-handledning inför kommande vecka
- ominstallerat MatLab på min dator med den nya licensen så jag kommer åt mina uppgifter
- badat
- plockat ur diskmaskinen
- sorterat min pärm med alla viktiga papper tex föreläsningsanteckningar och satt dem bakom rätt flik och i ordning
- tvingat min karl att skruva upp den nya hatthyllan - och han lydde

Uppdatering

Torsdagkväll redan. Har haft så fullt upp denna veckan att tiden bara runnit iväg. I måndags var jag och Madde runt halva stan efter skolan, för att leta efter sko och hatthylla till min lägenhet. Hittade tillslut en skohylla på Åhlens som jag köte och en hatthylla på rum interiör som jag inte köpte men bestämde mej för att köpa senare.
 

I tisdags var det skoldag och därefter permiär-red jag "min" häst som Madde fixat att jag blivit medryttare på. Ett gulligt sto, Capriole,  som precis som jag är lite ur form och behöver komma igång - så vi matchar perfekt.  Hon tillhör samma ägare som äger gården där Madde har sin häst så vi kommer säkert att ha mycket roligt i stallet framöver.

I onsdags slutade vi skolan vid två och då stack jag och Madde ut till Ikano och inköpte min hatthylla samt gardiner till hennes lägenhet. Sen hängde jag på Madde ut till stallet igen för att titta på hennes hoppträning, men när jag ändå var där ute så tyckte Caprioles ägare att jag lika gärna kunde vara med på Capriole så då blev det en hoppträning... 


Gissa om jag har tärningsvärk idag. 
Nu ska jag med Anton och titta på en ny lägenhet till honom. Måste rusa!

 




November

Hallå, november?! När blev det november. Det var ju augusti nyss. Och nu är det november...

Döva Challe

Charlotte är döv. Hon hör ingenting. Om man säger att något kostar undar hon vem som hostar. Och när man säger att något kostar 800 så tror hon att det kostar 1700 fast man upprepar 10 gånger 3 mm från hennes öra att det bara kostar 800.

Hon säger att det beror på att deras Reneau bullrar så mycket när man sitter i baksätet men jag tycker att hon borde kolla upp det där, när hon hörde fel på  priset var vi ju i föreläsningsalen.....

Måndag

Lagom jobbig dag i skolan. Sitter nu och väntar på Madde så vi ska åka till tornby och kolla på hatt och sko-hyllor till min och min karls lägenhet. Får se om det blir nåt inhadlat. Igår var jag och min Karl på Ikea och shoppade ljus, termos, blommor med kruka och en fruktskål.

Sedan åkte vi vidare till Maxi där vi handlade mat och sprang runt i en evighet för att leta efter kaviar. Sen hittade vi den. Vid godiset och snacksen. Ja, men självklart, det borde vi ju listat ut. Kaviar och salta-pinnar är ju en given kombo!

Har ju haft MyranPyran hela helgen och hon har nog tyckt att har varit ganska roligt här för när mammi och papi skulle hämta hem henne igår var hon  ganska tveksam. Känns onekligen ganska bra..


Alla helgons dag

God morgon! Härligt med helg, och vilken underbar lördag sen...

Igår hade jag våffelkalas här med Mami, Myran, min Karl, Madde och Charlotte. Efter att ha proppat oss fulla med våfflor såg tjejerna på Sex and the City filmen. Min Karl var med de första fem minutrarna men sen gav han upp och gick till andra tv'n och kollade på nåt annat...

Idag så ska jag min Karl och Myran (som ska vara hos oss hela helgen) bara mysa och kanske gå nån promenad. Ikväll ska jag klä ut mej till demon i min nyinköpta dräkt och dra på haloweenfest! Ska bli grymt kul. Hoppas på en del roliga bilder också. Kan vara en bra ide att ladda kameran..