Släkten är värst

Var på släktkalas hos min Karls familj igår. Alltid sådant drag på deras släktpartyn, massa knodds som kutar runt och fastrar och farbröder som drar härliga storys. Både jag och min karl har ju fyllt år så tillställningen var för att fira "oss". Jag trodde kanske att det bara min karl de skulle fira - det är ju hans släkt - men jag fick också masa fina presenter. Riktigt kul att bli uppvaktad.

Min karls bror är bagare så vi fick en special gjord tårta till oss. Rosa i mitten (min älsklings-färg) och så en sol på en blå bakgrund (Sveriges färger och min karl är ju fotbolls-EM-fantast)  Skulle tagit kort om jag inte varit så mätt så jag blev handlingsförlamad efetr all mat...

Bokmal

Dåligt med uppdateringar här. Har kommit in i en läsar-period och bara plöjer och plöjer bok efter bok.
Senaste var Camilla Läckbergs, Sjöjungfrun, som jag streckläste en kväll och en natt. Tänke att jag skulle vara utan läsning ett par dagar nu, eftersom min familj och min karl påpekat hur tråkig jag har varit att umgås med den senaste tiden, men icke. Nu har jag påbörjat sista boken i  Stieg Larsson-triologin och har suttit som klistrad sedan mamma kom hem med den från biblioteket vid tre tiden. Måste kanske äta något nu....

Samma mat varje dag

Jag fastnar lätt i samma-mat-varje-dag-träsket. En sommar levde jag endast på snabbmakaroner med svartpeppar. En annan sommar åt jag i stort sett bara broccoli. Nu är jag i ägg-macke-träsket. Jag älskar äggmacka. Det är det godaste som finns. Med kaviar på. Det blir det nu, äggkokaren har just pipit (läs låtit som ett brandlarm).

Yummie.

Sweet dreams

En av de stora fördelarna med valpar är att det ger en fullt rimlig anledning till att sova mycket. Idag har vi sovit nästan halva dagen och ändå sover hon som en stock i mitt knä nu. Dessutom så blir hon så himla gnällig när hon är trött och piper och har sig så då kan man inte göra annat än att gå och sova med henne.

Känns som man har blivit morsa!


Hemma igen

Har tillbringat helgen i stugan. Härligt! Myran älskade det. När hon tultar runt och äter ank-skit och njuter av livet kan man inte låta bli att le.

Har förövrigt döpt om henne till Plåstret just nu för hon följer mej varje milimiter.

Myran med tröja

Allt går jättebra och hon är en riktig uppmärksamhetskrävare. Hon vill att vi ska pyssla henne varje sekund vilket vi också gör. Svårt att låta bli med ett sånt charmtroll.  

Idag var det lite kallt och blött ute så då tröjan på:


Välkommen Myran

Mycket att tänka på och mycket känslor efter det som hände med lill-Merc. Men nu har jag i alla fall tagit steget vidare och hämtat hem en ny valp.

Låt mej presentera... MYRAN!


Tack Anna

Blev en mysig kväll igår tillslut ändå. Åkte till Anna med en flaska vin vid halv tolv-tiden och snackade lite skit. Riktigt härligt! Är ganska seg idag då jag inte somnade förens vid tre i natt och gick upp halv åtta för att gå på skolavslutning.


Vardagliga problem

Herregud. Jag har missat sista delen av dubbelavsnittet i säsongsavslutningen av LOST. Min inspelning gick inte som planerat och nu kommer jag få leva i ovisshet tills DVD-boxen kommer ut eller nåt. Nä, så kan jag inte ha det. Måste ragga upp nån som kan fixa det åt mej...

Tack

Det är slag som dessa som får en att inse vad man faktiskt har och bli tacksam för det.

Tack för att ni finns!


Längtar

Åh, jag pratar med Tilda på MSN nu för första gången på jänge.
Vad jag saknar henne och längtar till oktober när hon kommer hem till Sverige igen.


20 år

Jag fyller 20 år idag. Det känns inte. Det är så mycket annat i min hjärna nu att någon födelsedag inte får plats. Jag har bestämt mej för att skjuta på allt och fylla år någon gång i juli i år istället.

Återkommer med mer exakt datum.

Ingen ny Mercedes

Ingen kommer någonsin kunna ersätta vår Mercedes men alla hundxperter, uppfödare och veterinärer som jag pratat med och som har stöttat oss säger samma sak;

Var ledsen. Bevara alla minnen. Men vill du ha en ny valp så finns det inget att vänta på. Det kommer aldrig bli  en ersättning för Mercedes men det kan bli en ny unik valp att älska.

Först tyckte jag att det var en hemsk tanke. Vaddå en ny hund? Jag vill inte ha nån ny hund. Jag vill ha Mercedes!
Men allt eftersom dagarna gått och verkligheten blivit klarare förtår jag vad de menar. Det är tomt. Något så fruktansvärt. Och även om jag inser att jag inte kommer få tillbaka Mercedes för allt i världen så finns det nu ett nytt litet utrymme i mitt hjärta för en ny valp att älska.
 
Därför kommer vi att, om allt går som det ska, hämta hem en ny valp - Myran. Det är inte Mercedes, men en väldigt lik valp men med en helt unik personlighet som vi kommer älska och förhoppningsvis få många härliga år med.


Jag känner stor saknad efter Mercedes och kommer säkert att känna så länge framöver. Men nu känner jag också en längtan och iver att få hämta hem lilla Myran och se henne utvecklas till en egen, men lika fin och underbar individ som Mercedes var.

Life changes

Livet vänder så fort. Från att vara världens lyckligaste till världens olyckligaste.
I torsdags försvann vår lilla Mercedes från jorden på grund av en huggorm.
Det är inte rättvist. Hon blev bara 7 månader och hade hela livet kvar framför sig tillsammans med oss.


Vi saknar henne något obeskrivligt och hela helgen spenderades isolerade från alla andra i sommarstugan där vi kunde vara ledsna ifred. Nu börjar verkligheten komma tillbaka och man förstår att det inte går att spola tillbaka tiden och få henne tillbaka. Nu gäller det att blicka framåt och minnas all glädje vi haft tillsammans med vår lilla tjej. 
Hon var som ett barn för oss.  

Vi älskar dej och kommer alltid att minnas dej vår Mercedes! 

Mercan kan cykla

Nu har lill-merc cycklat för första gången. Satte henne i cykelkorgen och drog ett varv. Hon tyckte det var toppen!


Slotts-dotter

Lill-värdinna på mammas 50-års kalas på slottet i lördags;


Potäter

Har ett stort kok med färskpotatis på spisen nu. Väntar på att det ska bli färdigt så jag får vräka i mej.

Jag älskar färskpotatis. Behöver inte ha nåt till ens. Bara potatis (låter som Sunes lillebror Håkan)....

Första sommarlovsdagen

Första riktiga dagen på sommarlovet idag!

Vaknade inte helt otippad vid halv sju och var på väg att kliva upp. Förstå vilken härlig känsla det var att bara låta huvudet dunsa tillbaka ner på kudden och somna om.

Gick upp vid halv tio och gick ner till sjön med lill-Merc och tog ett morgonbad. Kastade med i en brassestol på baksidan och satt där och njöt i solen tillsammans med vovven och Håkans Nessers "Och Piccadilly Cirkus ligger inte i Kumla".
Sen när mamma kom hem vid tvåtiden gick vi ner och badade en gång till.

Ikväll blir det mys i skiren med tjejerna!